Discurs impresionant în limba română susținut de Donald Tusk, președintele Consiliului UE

InCont, 11 ianuarie 2019 09:10

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a susținut joi seara la Ateneu un impresionant discurs în limba română, cu prilejul ceremoniei de preluare a președinției Consiliului UE de către România.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InCont

Acum 6 ore
17:10
O zonă vântoasă şi izolată de pe insula australiană Tasmania, aflată în regiunea Asia-Pacific este considerată o veritabilă referinţă internaţională în ceea ce priveşte aerul curat, scrie AFP.
16:40
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, anunţă că îşi va depune candidatura în cadrul procedurii declanşate de ministrul Justiţiei pentru selectarea viitorului procuror general.
Acum 8 ore
16:30
Apple a dezvăluit luni un nou model de tabletă iPad Air, cu o diagonală a ecranului de 10,5 inci, precum şi un nou model de tabletă iPad mini, cu o diagonală a ecranului de 7,9 inci, transmite Reuters.
16:30
Liviu Dragnea va rămâne internat în clinica privată din București încă o săptămână, spun apropiaţii săi, iar medicii nu au decis încă dacă șeful PSD va fi supus unei intervenții chirurgicale pentru dubla hernie pe care o are.
Acum 12 ore
14:30
Ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, a anunţat, luni, la Craiova, că Programul Rabla 2019 va demara până pe 5 aprilie.
13:40
Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană şi din zona euro era de 2,2% în trimestrul patru din 2018, în creştere faţă de perioada anterioară.
13:40
Banca Naţională a României (BNR) a afişat, luni, un curs de 4,7525 lei pentru un euro, în scădere cu 0,44 de bani (-0,09%) faţă de cotaţia de vineri, când moneda unică europeană valora 4,7569 lei.
13:20
Un bărbat a deschis focul asupra unui tramvai cu pasageri, în oraşul olandez Utrecht.
12:30
Producătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat ţinta de profit pe 2019, anunţată în urmă cu numai o lună, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active, transmite Reuters.
12:00
Parlamentul European a aprobat înfiinţarea unui instrument UE menit să verifice investiţiile străine directe (ISD) pe criterii de securitate pentru a proteja sectoarele strategice, informează un comunicat de presă al instituţiei.
11:30
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,10%, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).
11:10
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Craiova, că oamenii au dreptate să fie nemulţumiţi pentru ritmul în care s-a lucrat la dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, dar a afirmat că cinci sute de kilometri de autostradă au fost realizaţi în guvernările PSD.
10:20
Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, informează BNR.
10:10
Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României ca destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an, care cuprinde imagini reprezentative pentru toate formele de turism din ţară, informează instituţia.
10:00
Parlamentul german a decis să fie păstrată denumirea Reichstag pentru clădirea Legislativului de la Berlin, la 19 martie 1999.
10:00
Cel mai probabil, președintele PSD Liviu Dragnea nu se va prezenta luni la sediul Instanței Supreme, unde ar fi trebuit să fie reaudiat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, deoarece are probleme medicale cu spatele.
Acum 24 ore
09:30
Deutsche Bank şi Commerzbank au confirmat, duminică, faptul că se află în negocieri privind o posibilă fuziune, un indiciu că eforturile privind alăturarea celor mai mari creditori din Germania avansează, transmite Reuters.
09:20
Angajaţii fabricii Nestle Timişoara vor protesta, începând de luni după-amiaza, la poarta fabricii din localitate, aceştia fiind nemulţumiţi de refuzul companiei de a da curs cererilor sindicatului privind acordarea pachetelor sociale compensatorii.
Ieri
08:50
Autorităţile din Las Vegas au decis să încredinţeze construirea unui tunel subteran pentru vehicule de mare viteză unei companii deţinute de miliardarul sud-african Elon Musk.
08:30
Brandul Volkswagen ar putea renunţa la 7.000 de angajaţi, îşi va majora productivitatea şi va viza economii anuale de 5,9 miliarde de euro până în 2023, pentru a-şi spori marja de profit la 6%, transmite Reuters.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a declarat că studiul de fezabilitate pentru realizarea autostrăzii Moldova poate să fie finanţat pe actuala perioadă de programare, dar este necesară o solicitare din partea Guvernului, care nu a fost depusă deocamdată.
12:10
Sezonul zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj cu trei săptămâni mai devreme faţă de anul 2018, începând din 16 martie.
11:50
Două aisberguri de mari dimensiuni s-au detaşat, într-un interval de doar 15 zile, de gheţarul Grey din Patagonia chiliană, un indiciu concret al unei topiri accelerate a acestei zone naturale de interes, asociat încălzirii globale, conform specialiştilor, citaţi de AFP.
08:40
Agenţia de rating Standard Poor s (S P) reconfirmă ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în moneda locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, a anunțat Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
08:20
Angajaţii din sistemul bancar se vor confrunta în viitor cu tot mai multe probleme de disponibilizări, iar principalul vinovat pentru această situaţie este Guvernul, prin emiterea ordonanţei 114, a declarat vineri seară preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), Constantin Paraschiv.
08:20
Piaţa imobiliară va înregistra în 2019 livrarea unui stoc nou de proprietăţi comerciale (retail, birouri, industriale) de aproape două milioane metri pătraţi (mp), în creştere cu 37% faţă de anul trecut, arată un raport lansat de Activ Property Services.
08:10
Guvernul a încercat să extindă aria de investiţii a Pilonului II, aşa cum se face şi în alte state, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.
08:10
Modificările la Ordonanţa 114 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, trebuie făcute obligatoriu până la finele lunii martie, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.
07:50
Ford intenţionează să renunţe la peste 5.000 de angajaţi din Germania şi îşi va reduce forţa de muncă din Marea Britanie, în încercarea de a reveni pe profit în Europa, transmite Reuters.
07:50
Rata anuală a inflaţiei a crescut în februarie la 1,5% în zona euro şi la 1,6% în Uniunea Europeană, de la 1,4% şi, respectiv, 1,5% în luna precedentă, iar România, Ungaria şi Letonia au raportat cele mai mari scumpiri din UE, potrivit Eurostat.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.