Protest al minerilor de la cariera Jilţ Nord. Refuză să mai muncească

Adevarul (Romania), 12 ianuarie 2019 00:30

Aproximativ 200 de miner ude la Cariera Jilţ Nord din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au declanşat un conflict spontan de muncă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
17:45
Un  transport agabaritic pe ruta Craiova - Tenaris Silcotub Călăraşi se va desfăşura în perioada 21-25 martie, cu depăşiri pe traseul: Craiova - DN65 - Pitesti - DN7 - DN Centura Bucuresti (prin nord) - A2 - Drajna - DN21 - DN21B - Intersecţie (DN3D cu DN21B), Tenaris Silcotub Călăraşi.
17:45
Un şofer din Deva a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce şi-a avariat autoturismul pe autostrada Deva – Orăştie.
17:45
Acoperişurile a două construcţii anexe, datând din secolul al XIX-lea, parte a complexului Muzeului Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei, s-au prăbuşit. Lucrările de restaurare sunt efectuate voluntar de către angajaţii instituţiei de cultură, iar materialele urmează să fie plătite în momentul în care vor fi alocate fondurile necesare. Muzeul a fost recent inclus în recomandările Ghidului Michelin 2019, primind două stele.
17:45
Procurorii Secţiei Speciale de Investigare a magistraţilor au transmis conducerii instanţei supreme o adresă prin care solicită detalii cu privire la constituirea completelor specializate de la Curtea Supremă. Răspunsul a fost unul aşteptat: toţi magistraţii de la Curtea Supremă sunt specializaţi pe fapte de corupţie. Iar acest lucru este valabil în majoritatea instanţelor din ţară.
17:45
„Adevărul“ îţi spune povestea de succes a CSALB, organismul special gândit să te ajute când ai probleme cu banca, după ce-ai apelat la soluţia creditului.
17:45
Basoreliefurile au fost donate de Asociaţia FrontieraGălăţeană, cu sprijinul financiar al Poliţiei Locale Galaţi, prinAsociaţia  Profesională a PoliţiştilorLocali „Gal Pol”.
17:45
Reprezentativele U-17 şi U-19 au ajuns, astăzi, în centrul atenţiei din cauza faptului că au luat două bătăi la scoruri demne de fotbal pe maidan.
17:45
HP îi provoacă pe toţi pasionaţii de gaming din România – fie ei modderi, designeri,arhitecţi sau artişti – să îşi imagineze cea mai inovatoare carcasă de DesktopOMEN X by HP care ar putea fi construită.
Acum 30 minute
17:30
Un localnic din Boşorod a fost pus sub urmărire penală pentru tăiere ilegală de arbori şi furt după ce ar fi doborât aproape 100 de salcâmi.
Acum o oră
17:15
Marcello De Vito, preşedintele Consilului Local din Roma şiviceprimar, membru al Mişcării 5 Stele, a fost arestat fiind suspectat de luarede mită, scrie Reuters.
17:15
Fostul premier Victor Ponta a publicat miercuri un document al Ministerului Justiţiei, semnat de ministrul Tudorel Toader, care critică OUG privind înfiinţarea Fondului Suveran.
17:15
Observatorii din emisfera nordică au parte, în aceastănoapte, de un triplu eveniment astronomic. În primul rând, va fi lună plină. Înal doilea rând, e vorba de o Superlună. Iar în al treilea rând, are locechinocţiul de primăvară, care marchează începutul primăverii astronomice.
17:00
În cadrul Galei Gopo, de marţi seară, printr-o serie de sketch-uri, bazate pe o parte din filmele nominalizate, jandarmeria a fost ironizată, în special pentru momentul din 10 august 2018, dar şi pentru video-ul postat pe pagina de Facebook a instituţiei, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu. După proiecţie, prezentatorul Alexandru Bogdan a îndemnat oamenii să meargă la vot pentru ca momentul din vară să nu se repete.
17:00
Dintre cele 400 de invenţii care vor fi prezentate la Salonul Internaţional PRO INVENT de la Cluj, în prima zi a evenimentului s-au remarcat proiectele studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Specialiştii ne-au spus în ce măsură vor putea avea pe piaţă produse precum cârnatul cu plasmă, îngheţata din cherimoya şi ardei capia sau pralinele imprimate 3 D cu ceai verde.
17:00
Există o categorie defermieri care nu sunt obligaţi să depună Declaraţia Unică, dar numai dacă nudepăşesc un număr de animale sau de hectare pentru care nu plătesc impozit.
17:00
Actriţele au întors privirile cu ţinutele pe care le-au ales pentru a defila pe covorul roşu al celei de-a XIII-a ediţie a Premiilor Gopo, care a avut loc, marţi seară, 19 martie 2019, la Teatrul Naţional Bucureşti. Jojo (37 de ani) şi Monica Bârlădeanu (40 de ani) au avut unele dintre cele mai provocatoare apariţii.
17:00
Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare se confruntă cu un caz neobişnuit. Aceştia au în grijă o sătmăreancă de 61 de ani, care a rămas gravidă. Având în vedere că în această situaţie vârsta pacientei reprezintă un risc, cadrele medicale vor monitoriza îndeaproape evoluţia sarcinii.
17:00
Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Arden, a declarat,miercuri, că ministrul de Externe Winston Peters va merge în Turcia pentru a înfruntacomentariile preşedintelui turc Recep Erdogan, referitoare la atacul de la douămoschei din Christchurch, în urma căruia 50 de oameni au murit, potrivitReuters.
17:00
Administratorulunei firme din Suceava a ajuns la capătul răbdării pentru că nureuşeşte să găsească angajaţi ca să-şi dezvolte afacerea,cu toate că susţine că oferă salarii la nivelul celor practicate în Spania şiItalia. Corina Seserman ne-a spus că a încercat să convingă inclusiv asistaţi social să muncească, dar nu a reuşit.
17:00
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi premierul Viorica Dăncilă au avut miercuri o scurtă întâlnire şi au confirmat că discuţiile tehnice între Comisie şi autorităţile române progresează, iar implementarea de către România a recomandărilor din raportul MCV a fost accelerată, potrivit unui purtător de cuvânt al CE.
Acum 2 ore
16:45
La sesizarea unui bărbat din Neamţ, Poliţia caută o femeie care a dispărut de la domiciliu împreună cu fetiţa în vârstă de un an.
16:45
Autorităţile fac cercetări după ce mai mulţi peşti au fost găsiţi morţi pe Dunăre, între localităţile Vrancea şi Crivina (judeţul Mehedinţi), aceştia prezentând pete sângerii şi lipsa solzilor. Probele de apă recoltate din zona respectivă sunt în parametri normali, dar autorităţile continuă verificările pentru a stabili cauza mortalităţii piscicole.
16:30
Simularea la Limba şi Literatura Română pentru Bacalaureat 2019 a avut şi momente haioase pentru profesorii corectori, care au găsit ca în fiecare an şi perle în lucrările elevilor.
16:30
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, îl critică pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru declaraţiile acestuia pe tema banilor din Pilonul 2 de pensii, acuzându-i că vor „să pună mâna pe cele peste 10 miliarde de euro adunate în conturile noastre pentru a le folosi în proiecte obscure de investiţii cu «parandărăt»”.
16:30
Peste 750 de articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, 9.695 de însemne ale unor mărci protejate precum şi aparatură şi materiale folosite în activitatea de „inscripţionare” a hainelor au fost ridicate de poliţiştii din Alba în urma a trei percheziţii efectuate în Alba Iulia.
16:30
Secretarul comisiei pentru Transporturi, deputatul PNL Marius Bodea, susţine că avioanele TAROM riscă să rămână la sol, întrucât joi expiră mandatul actualului directorului general al companiei, iar în lipsa unui consiliu de administraţie nu poate fi numit un şef interimar.
16:30
Un bărbat de 79 de ani, din judeţul Alba, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino Bucureşti, a decedat.
16:30
Simion Giurcă a fost vreme de 24 de ani şeful biroului de promovare turistică al României de la Viena. Acum a decis să vină în ajutorul Timişoarei, pentru atragerea turiştilor străini în Mica Viena, în contextul Capitalei Culturale Europene.
16:00
Oamenii legii au aflat ce pun la cale cei doi dintr-un bilet pe care partenerul de viaţă al femeii il dăduse acesteia şi în care explica în detaliu cât să dea mită unui poliţist de la arest şi ce bunuri interzise deţinerii să-i aducă.
16:00
Casa unorzălăuani a fost jefuită în miezul zilei de către persoane neidentificate. Hoţiiau furat bani şi bijuterii, apoi s-au făcut nevăzuţi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.