Corina Creţu: Dacă spitalele regionale se construiesc în parteneriat public-privat şi cu management privat, vom avea alte trei clinici private la care vor avea acces doar oameni bogaţi

Adevarul (Romania), 12 ianuarie 2019 02:30

Comisarul european Corina Creţu susţine, referindu-se la eventuala construire a spitalelor regionale în parteneriat public-privat, că acesta poate fi „un mijloc eficient de a completa fondurile europene atunci când nu există" şi spune că în cazul spitalelor regionale "ar fi moral, poate, să se facă clădirile", dar, dacă managementul ar fi unul privat, „vom avea alte trei clinici private la care vor avea acces doar oameni bogaţi".

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
17:15
Marcello De Vito, preşedintele Consilului Local din Roma şiviceprimar, membru al Mişcării 5 Stele, a fost arestat fiind suspectat de luarede mită, scrie Reuters.
17:15
Fostul premier Victor Ponta a publicat miercuri un document al Ministerului Justiţiei, semnat de ministrul Tudorel Toader, care critică OUG privind înfiinţarea Fondului Suveran.
17:15
Observatorii din emisfera nordică au parte, în aceastănoapte, de un triplu eveniment astronomic. În primul rând, va fi lună plină. Înal doilea rând, e vorba de o Superlună. Iar în al treilea rând, are locechinocţiul de primăvară, care marchează începutul primăverii astronomice.
Acum 30 minute
17:00
În cadrul Galei Gopo, de marţi seară, printr-o serie de sketch-uri, bazate pe o parte din filmele nominalizate, jandarmeria a fost ironizată, în special pentru momentul din 10 august 2018, dar şi pentru video-ul postat pe pagina de Facebook a instituţiei, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu. După proiecţie, prezentatorul Alexandru Bogdan a îndemnat oamenii să meargă la vot pentru ca momentul din vară să nu se repete.
17:00
Dintre cele 400 de invenţii care vor fi prezentate la Salonul Internaţional PRO INVENT de la Cluj, în prima zi a evenimentului s-au remarcat proiectele studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Specialiştii ne-au spus în ce măsură vor putea avea pe piaţă produse precum cârnatul cu plasmă, îngheţata din cherimoya şi ardei capia sau pralinele imprimate 3 D cu ceai verde.
17:00
Există o categorie defermieri care nu sunt obligaţi să depună Declaraţia Unică, dar numai dacă nudepăşesc un număr de animale sau de hectare pentru care nu plătesc impozit.
17:00
Actriţele au întors privirile cu ţinutele pe care le-au ales pentru a defila pe covorul roşu al celei de-a XIII-a ediţie a Premiilor Gopo, care a avut loc, marţi seară, 19 martie 2019, la Teatrul Naţional Bucureşti. Jojo (37 de ani) şi Monica Bârlădeanu (40 de ani) au avut unele dintre cele mai provocatoare apariţii.
17:00
Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare se confruntă cu un caz neobişnuit. Aceştia au în grijă o sătmăreancă de 61 de ani, care a rămas gravidă. Având în vedere că în această situaţie vârsta pacientei reprezintă un risc, cadrele medicale vor monitoriza îndeaproape evoluţia sarcinii.
17:00
Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Arden, a declarat,miercuri, că ministrul de Externe Winston Peters va merge în Turcia pentru a înfruntacomentariile preşedintelui turc Recep Erdogan, referitoare la atacul de la douămoschei din Christchurch, în urma căruia 50 de oameni au murit, potrivitReuters.
17:00
Administratorulunei firme din Suceava a ajuns la capătul răbdării pentru că nureuşeşte să găsească angajaţi ca să-şi dezvolte afacerea,cu toate că susţine că oferă salarii la nivelul celor practicate în Spania şiItalia. Corina Seserman ne-a spus că a încercat să convingă inclusiv asistaţi social să muncească, dar nu a reuşit.
17:00
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi premierul Viorica Dăncilă au avut miercuri o scurtă întâlnire şi au confirmat că discuţiile tehnice între Comisie şi autorităţile române progresează, iar implementarea de către România a recomandărilor din raportul MCV a fost accelerată, potrivit unui purtător de cuvânt al CE.
Acum o oră
16:45
La sesizarea unui bărbat din Neamţ, Poliţia caută o femeie care a dispărut de la domiciliu împreună cu fetiţa în vârstă de un an.
16:45
Autorităţile fac cercetări după ce mai mulţi peşti au fost găsiţi morţi pe Dunăre, între localităţile Vrancea şi Crivina (judeţul Mehedinţi), aceştia prezentând pete sângerii şi lipsa solzilor. Probele de apă recoltate din zona respectivă sunt în parametri normali, dar autorităţile continuă verificările pentru a stabili cauza mortalităţii piscicole.
16:30
Simularea la Limba şi Literatura Română pentru Bacalaureat 2019 a avut şi momente haioase pentru profesorii corectori, care au găsit ca în fiecare an şi perle în lucrările elevilor.
16:30
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, îl critică pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru declaraţiile acestuia pe tema banilor din Pilonul 2 de pensii, acuzându-i că vor „să pună mâna pe cele peste 10 miliarde de euro adunate în conturile noastre pentru a le folosi în proiecte obscure de investiţii cu «parandărăt»”.
16:30
Peste 750 de articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, 9.695 de însemne ale unor mărci protejate precum şi aparatură şi materiale folosite în activitatea de „inscripţionare” a hainelor au fost ridicate de poliţiştii din Alba în urma a trei percheziţii efectuate în Alba Iulia.
16:30
Secretarul comisiei pentru Transporturi, deputatul PNL Marius Bodea, susţine că avioanele TAROM riscă să rămână la sol, întrucât joi expiră mandatul actualului directorului general al companiei, iar în lipsa unui consiliu de administraţie nu poate fi numit un şef interimar.
16:30
Un bărbat de 79 de ani, din judeţul Alba, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino Bucureşti, a decedat.
16:30
Simion Giurcă a fost vreme de 24 de ani şeful biroului de promovare turistică al României de la Viena. Acum a decis să vină în ajutorul Timişoarei, pentru atragerea turiştilor străini în Mica Viena, în contextul Capitalei Culturale Europene.
Acum 2 ore
16:00
Oamenii legii au aflat ce pun la cale cei doi dintr-un bilet pe care partenerul de viaţă al femeii il dăduse acesteia şi în care explica în detaliu cât să dea mită unui poliţist de la arest şi ce bunuri interzise deţinerii să-i aducă.
16:00
Casa unorzălăuani a fost jefuită în miezul zilei de către persoane neidentificate. Hoţiiau furat bani şi bijuterii, apoi s-au făcut nevăzuţi.
16:00
În cadrul Game Developers Conference 2019, în San Francisco, Google a anunţat lansarea noii sale platforme dedicată gamerilor, denumită Stadia.
16:00
O înregistrare în care un tânăr cu probleme psihice este convins de angajaţii unei cafenele dintr-un mall orădean să îşi scuture penisul prin magazie, între produse, circulă pe internet, patronul localului susţinând că a luat măsuri în urma incidentului, dezinfectând încăperea şi concediindu-l pe unul dintre salariaţi.
16:00
Un studiu recent efectuat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro dezvăluie câţi bani sunt dispuşi românii să cheltuie în vacanţele de vară şi care sunt destinaţiile preferate.
16:00
Sindicaliştii de la metrou anunţă că vor protesta în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi că, din cauza unui soft chinezesc, unele garnituri sunt imprevizibile şi, în multe situaţii, absolut imposibil de controlat.
16:00
Atacurile la adresa reprezentanţilor societăţii civile au devenit tot mai frecvente, încercându-se intimidarea organizaţiilor non-guvernamentale şi descurajarea activităţilor pe care le desfăşoară. Reprezentanţii mai multor ONG-uri au venit într-o conferinţă de presă la IPN cu un mesaj public de solidarizare.
16:00
SuceveancaAlina Balaţchi este una dintre femeile nominalizate în campania#hiddencredits, pe care o desfăşoară Primăria Londrei, pentru amarca împlinirea a 100 de ani de când femeile din Marea Britanie aucăpătat dreptul de vot. Primarul Londrei Sadiq Khan a publicat pecontul său de Instagram o imagine în care românca apare într-o ieautentică din Bucovina. Fotografia este însoţită şi de un mesaj.
16:00
Controversatul om de afaceri care controlează Interagro, Ioan Niculae, este beneficiar al OUG 114/2018, prin faptul că sunt plafonate preţurile la gaze. Acest lucru este recunoscut chiar de Lia Olguţa Vasilescu, scrie Hotnews.
16:00
Toate avioanele TAROMriscă să rămână la sol, pentru că guvernul a provocat o criză în conducereacompaniei care ar putea face ca Autoritatea Aeronautică Civilă Română săretragă certificatul de operator aerian al companiei, susţine secretarulcomisiei pentru Transporturi, deputatul PNL Marius Bodea.
15:30
Mariya Gabriel, comisarul european pentru economia digitală, face, într-un editorial remis adevarul.ro, o pledoarie pentru dezvoltarea afacerilor prin companii noi (startupuri) în regiunea Europei Centrale şi de Est, unde programele iniţiate de Uniunea Europeană au înregistrat progrese notabile.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.