Cea mai bogată țară non-UE semnează un acord cu Marea Britanie, după Brexit. Cum vor colabora cele două economii

InCont, 11 februarie 2019 14:50

Elveţia şi Marea Britanie au semnat, luni, la Berna, un acord care permite continuarea relaţiilor economice şi comerciale între cele două ţări după Brexit, informează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InCont

Acum 30 minute
13:40
Cheltuielile publice mai ridicate au ajutat economia germană să evite recesiunea în trimestrul patru din 2018, deoarece exporturile nu au mai reuşit să fie un motor de creştere a PIB-ului, transmit AFP, preluată de Agerpres.
Acum o oră
13:30
Rata anuală a inflaţiei a scăzut în ianuarie la 1,4% în zona euro şi la 1,5% în Uniunea Europeană, de la 1,5% şi, respectiv, 1,6% luna precedentă, iar România a avut din nou cea mai ridicată rată a inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Eurostat.
13:10
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,7619 lei, o creştere de 0,13% faţă de nivelul atins joi.
Acum 2 ore
12:40
Preţul carburanţilor fără taxe în România a ajuns din nou peste media UE, după ce, în ultimele luni ale anului trecut, era situat sub valoarea acestui indicator, potrivit datelor publicaţiei Oil Bulletin a Comisiei Europene.
12:30
Germania a încheiat anul 2018 cu cel mai mare excedent bugetar înregistrat de la reunificarea ţării, în 1990, graţie unui şomaj care a atins un minim istoric şi a dobânzilor reduse, arată datele publicate vineri de Oficiul federal de Statistică din Germania (Destatis).
Acum 4 ore
11:50
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019, pe care l-a numit bdquo;bugetul ruşinii naţionale .
11:40
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,28%, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).
11:00
Compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), a anunţat, vineri, că a propus creditorilor Regiei Autonome de Distribuţie a Agentului Termic Bucureşti (RADET) să schimbe administratorul judiciar al regiei, Rominsolv, pentru că acesta ar refuza, în mod nejustificat, să implementeze soluţia optimă pentru ieşirea din insolvenţă a regiei.
10:30
Șansele unui Brexit cu acord au scăzut considerabil, însă Londra şi Bruxellesul par să se apropie de un compromis juridic pe care Theresa May speră să-l supună aprobării Parlamentului britanic, declară surse diplomatice pentru AFP.
10:10
UE a denunţat climatul de teamă creat de puterea din Turcia cu pedepsele cu închisoarea pe viaţă cerute împotriva omului de afaceri Osman Kavala şi a unor jurnalişti pentru sprijinul pe care l-au acordat manifestaţiilor din 2013, cunoscute şi sub numele Mişcarea din parcul Gezi , relatează AFP.
Acum 6 ore
10:00
Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, numiți de Iohannis la Dezvoltare și Transporturi, depun vineri jurămânul de învestitură la Cotroceni.
09:50
Vineri, vremea se schimbă radical. Se porneşte vântul, temperaturile scad accentuat, iar precipitaţiile cuprind toată ţara. Pe lângă ploi, vor fi ninsori şi lapoviţă, iar pe crestele montane se anunţă viscol puternic.
09:20
Aleșii se agață de căile extraordinare de atac din justiţie şi până când depun contestaţiile, colegii lor sunt răbdători şi înţelegători.
Acum 24 ore
16:30
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a reacționat la plângerea penală înregistrată la Secția privind investigarea magistraților de la București pe numele lui Frans Timmermans și Vera Jourova.
16:30
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare pentru ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.
16:20
Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat, joi, că la Craiova se va construi cel mai interesat sistem de stocare a energiei electrice în depozitele de gaze.
15:50
Autoritatea pentru Reglementarea Concurenţei din Marea Britanie (CMA) a anunţat că tranzacţia dintre retailerii Sainsbury şi Asda fie ar trebui blocată, fie va necesita vânzarea unui număr semnificativ de magazine sau chiar a unor branduri, transmite Reuters.
15:40
Domaine Vinarte, înființată în anul 2016, prin preluarea patrimoniului Vinarte SA, raportează o cifră de afaceri de 10,5 mil Lei în 2018, reprezentând o creștere de 10% față de cifra înregistrată în 2017.
15:00
Mai multe companii care au puncte de lucru în judeţul Arad au anunţat autorităţile locale cu privire la închiderea activităţilor sau relocarea acestora, astfel că angajaţii vor fi trimişi în şomaj, fiind vorba de peste 550 de persoane.
14:10
Se schimbă cărțile de identitate, în acord cu normele Uniunii Europene. Noile acte vor fi mai mici față de cele actuale și vor conţine un CIP, cu două amprente şi o poză a titularului.
Ieri
14:00
Aplicaţia Uber a fost lansată în Iaşi, acesta fiind al cincilea oraş al României în care aplicaţia este disponibilă, a anunţat, joi, compania.
13:40
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 4,7559 lei, o scădere de 0,04% faţă de nivelul atins miercuri.
13:40
Veniturile consolidate ale grupului Telekom România în trimestrul al patrulea din 2018 au fost de 242,2 milioane de euro, în scădere cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate joi de OTE Group.
13:30
Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat, joi, că declanșează procedura de numire a noului procuror general al României, deoarece la sfârșitul lunii aprilie expiră mandatul actualului procuror Augustin Lazăr.
12:30
Zvonurile privind o posibilă vânzare a lanțului de magazine Cora sunt lipsite de orice suport real, planul companiei fiind acela de a rămâne în România şi de a se dezvolta, a delcarat directorul general al retailerului Thierry Destailleur.
12:10
Mai mulţi înalţi responsabili din cabinetul britanic au avertizat-o pe şefa guvernului, Theresa May, că trebuie să accepte o amânare a Brexit-ului dacă nu va se ajunge la un acord privind divorţul de UE.
11:40
La numai două luni de la inaugurare, prima autostradă urbană din țară are numeroase probleme.
11:20
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni şi jumătate, potrivit datelor publicate joi de Banca Naţională a României (BNR).
11:00
Pentru prima dată în istorie, bugetul alocat pentru publicitatea online în SUA în acest an îl va depăşi pe cel consacrat pentru media tradiţionale, iar tendinţa se va accelera în următorii ani, arată un studiu publicat miercuri de firma de cercetare de piaţă eMarketer.
10:20
Kaufland retrage de pe piaţă o jucărie pentru bebeluşi după ce s-a constatat că, în anumite condiţii, clopoţelul zornăitor se poate detaşa din interiorul jucăriei, informează retailerul printr-un comunicat.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.