Marti, 12 februarie

Evenimentul Zilei, 12 februarie 2019 00:45

Nr. 8426, 24 de pagini 2,8 lei

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Evenimentul Zilei

Acum 4 ore
02:00
Acesta este titlul expoziției pedagogice (fotografie și text) reprezentând marile personalități române din Franța și franceze din România care, de-a lungul istoriei, au participat la construcția și strălucirea culturală a celor două țări.
Acum 6 ore
01:45
Mai lipsește doar semnătura lui Klaus Iohannis ca procurorul general Augustin Lazăr să beneficieze de o pensie de câteva zeci de mii de lei. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, ieri, cererea de pensionare depusă de procurorul general.
01:45
Circulaţia la frontieră prin PTF Giurgiu-Ruse va fi întreruptă pe 19 aprilie, între orele 11.00-12..00, pe sensul de ieşire din România, pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a unor lucrări efectuate în zona de graniţă de autorităţile bulgare, a informat joi ITPF Giurgiu.
01:45
Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul a fost monah în Lavra Veche a lui Hariton cel Mare din Palestina, numită și Peșterile Vechi.
01:45
Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!
01:45
Nr. 8474, 24 de pagini 2,8 lei
01:45
01:45
Telefoanele mobile care nu recepționează mesajele RO- ALERT, prin care populația este avertizată cu privire la fenomene meteo periculoase și situații de urgență, nu vor mai putea fi comercializate după o anumită dată.
01:45
O adolescentă din Bangladesh a fost stropită cu kerosen și arsă de vie, pe acoperișul școlii sale, la două săptămâni după ce a depus o plângere de hărțuire sexuală pe numele directorului școlii, informează BBC News.
01:30
Peste 105 km de traseu pentru transportul apei calde din Capitală ar putea fi reabilitați printr-un proiect de hotărâre, ce urmează a fi dezbătut, în 23 aprilie, de Consiliul General al Municipiului București. Valoarea proiectului se ridică la peste 1 miliard de lei.
01:30
O elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a murit de meningită, ieri dupăamiază, după ce în cursul serii de miercuri starea ei s-a agravat brusc, fata intrând de mai multe ori în stop cardio-respirator. Cursurile colegiului sunt suspendate astăzi pentru dezinfecție.
01:30
Înzestrarea Armatei României a fost unul dintre subiectele fierbinți atinse de ministrul apărării Gabriel Leș (foto), în cadrul conferințe de presă care a avut loc, joi, la sediul MApN.
01:15
Kate Middleton a fost înșelată anul trecut de Prințul William cu Rose Hanbury, una dintre cele mai bune prietene ale ducesei, anunța la începutul săptămânii trecute ziarul The Sun.
01:00
Moscova le rezervă turiștilor interesați de trecutul sovietic experiențe live. Astfel că, în celebra Piață Roșie pot da nas în nas cu un Lenin și Stalin în plină formă. Și asta nu e tot.
00:45
Sophie Turner, actrița care joacă rolul Sansei Stark în serialul fenomen „Game of Thrones” , s-a luptat în trecut cu depresia din cauza criticilor dure primite pe conturile de socializare la adresa personajului pe care îl joacă în serial.
00:45
Kate Middleton a fost înșelată anul trecut de Prințul William cu Rose Hanbury, una dintre cele mai bune prietene ale ducesei, anunța la începutul săptămânii trecute ziarul The Sun.
00:45
Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams și Bobby Farrell, membri originali ai trupei, au reprezentat prima trupă invitată să cânte în fosta Uniune Sovietică, cu puțin înainte ca aceasta să se destrame.
00:45
Virgin Radio România aduce, de astăzi, surprize pentru ascultători. În fi ecare joi, de la 21.00, timp de o oră, Mimi vine în studioul Virgin alături de DJ-ii postului, Gabriel Fereșteanu și Andrei Niculae. Mișcarea Virgin Radio este una îndrăzneață, Mimi fi ind primul vlogger care se aude în FM cu o rubrică săptămânală dedicată. Timp de o oră, cei trei vor răspunde ascultătorilor atât la întrebări, cât și la provocări.
00:15
Întârzierea datei Brexitului încă o dată, până pe 31 octombrie, și războiul pornit pentru anihilarea efectelor referendumului din iunie 2016 au un efect pervers, invers decât cel scontat. În loc să mărească unitatea UE, o zdruncină și mai mult.
00:15
Fapte de o cruzime rar întâlnită care au loc în familiile românilor continuă să șocheze opinia publică, în ciuda intrării în vigoare a legii violenței domestice care obligă și dă dreptul polițiștilor să ia măsuri împotriva agresorilor. Două femei au fost înjunghiate, în doar trei zile. Victimele nu depuseseră reclamații împotriva concubinilor agresori. Psihologii susțin că românii ascund violențele în familie de autorități, iar impactul este extrem de grav asupra victimelor și a copiilor acestora.
00:15
Curtea Constituțională a României urmează să se pronunțe, astăzi, în cazul sesizării deputatului Florin Iordache privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Cheia obligativității constituirii completurilor specializate în infracțiuni de corupție este interpretarea juridică a sintagmei „poate înfi ința”, care se regăsește în mai multe texte de lege. EVZ a consultat-o în acestă chestiune pe avocata Ingrid Mocanu, care, în esență, a explicat că, în acest caz, „poate” se citește „atunci când sunt îndeplinite condițiile cerute de lege”.
00:15
Mult trâmbițatul raport al Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI privind activitatea Agenției Naționale de Integritate a fost dat publicității, după ce, în ultima perioadă, s-au scurs informații esențiale din document. Așa cum arăta, în premieră, Evenimentul zilei, raportul are drept vedete trei personaje, dintre care două, Klaus Iohannis și Eduard Hellvig, ar fi victime ale Binomului, iar Victor Ponta, benefi ciar. În mod surprinzător, raportul îl evidențiază drept „cap al răutăților” pe fostul director al SRI, George Maior, numit politic de PSD, ca toți ceilalți șefi ai acestei instituții. El a deținut funcția de șef al SRI în perioada octombrie 2006 — ianuarie 2015. Acesta ar fi hotărât, de capul lui, soarta a 600 de oameni. Unul din membrii comisiei, deputatul Lucian Viziteu, singurul care a făcut opinie separată, consideră că raportul comisiei Manda depășește în fantezie ultimul sezon din Game of Thrones.
00:15
Turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina se anunță prea mult, prea greu și prea departe pentru ca președintele în exercițiu, Petro Poroshenko, să mai poată recupera diferența față de contracandidatul său, Volodimyr Zelensky. După o strategie discutabilă dar profund câștigătoare, strategii din campania actorului de comedie au ales să-l ferească de ochii publicului și să evite orice confruntare cu politicianul în funcție până când e prea târziu ca opiniile votanților să mai fie schimbate.
00:15
Era vara anului 2011... Eram în vacanța de vară și, ca în fiecare vacanță de vară, mă aflam la bunica, la Sibiu. Era în jurul amiezii. Eram în hol și întindeam niște haine la uscat, moment în care verișoara mea, Teodora, și-a făcut apariția acasă la bunica, cu ochii strălucindu-i de bucurie. Întrebând-o care e motivul entuziasmului ei, mi-a spus, pe nerăsuflate, că se eliberase un loc în tabăra de vară de la Mănăstirea Oașa și m-a invitat, cu stăruință, să mă alătur și eu grupului.
00:15
Spre deosebire de alte popoare, al căror folclor emblematic pare a fi caracterizat de războaie și cavaleri, traversate de filonul epic al luptei până la sacrificiul suprem, la noi, apare ca identitar fatalismul mioritic. Dacă în literatură, în general, și folclor, în particular, pot subzista diferitele modele existențiale umane, cu acceptarea voită ori nu a soartei lor, viața reală, cu provocările și oportunitățile sale, nu ne îngăduie a sta pasivi la ce urmează a ni se întâmpla, fie că vorbim de conducători, fie de cei conduși.
00:15
Chiar dacă modificările din 2015 ale Legii partidelor politice au permis ca formațiunile de acest tip să ia naștere cu doar trei membri fondatori, Legea electorală rămâne inamicul numărul unu al partidelor înfi ințate recent. Strângerea celor 200.000 de semnături s-a dovedit un obstacol mult prea mare pentru multe dintre nou-născutele de pe scena politică românească. Liderii lor susțin că forma actuală a legislației are un caracter nedemocratic. Cu toate acestea, sufi ciente partide necunoscute, care nu se pot compara cu rețeauna națională a PSD sau PNL, au reușit să fi e validate de către Biroul Electoral Central și vor participa la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European.
00:15
Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Vorba românească li se potrivește mănușă birocraților de la Bruxelles și șefilor partidei progresisto-globaliste din Uniunea Europeană. Amânarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (prin șicane și manevre de culise în complicitate cu premierul britanic Theresa May) se întoarce acum împotriva establishmentului.
00:15
După cum era de așteptat, cei mai importanți oameni politici din PNL au fost prezenți la lansarea de carte a președintelui Klaus Iohannis. Mai glumeți sau mai serioși, liberalii s-au îmbracat la patru ace pentru a fi alături de canditatul lor la lansarea EU.RO. De departe, Rareș Bogdan a fost centrul atenției, atât prin ținuta lui modernă, cât și prin atitudine.
Acum 8 ore
23:45
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1 TV, că Liviu Dragnea este „căpușa” de care România trebuie să scape.
23:30
Un polițist român este singurul agent sub acoperire care a ajutat poliția din Italia să încheie o operațiune. Operațiunea a avut loc în Torino.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.