Andrei Şerban pune în scenă spectacolul „Richard al III-lea“ la Teatrul Bulandra

Adevarul (Romania), 14 februarie 2019 12:15

„Richard al III-lea", de William Shakespeare, un nou spectacol în regia lui Andrei Şerban, va fi din luna martie în repertoriul Teatrului Bulandra. Marius Manole va fi în rol principal, iar din distribuţie mai fac parte actorii George Ivaşcu, Rodica Lazăr, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasolă, Cătălin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 2 ore
05:15
Shamima Begum, o tănără care a părăsitMarea Britanie când avea 15 ani pentru a se alătura ISIS a cerut să fie primităînapoi după ce a pierdut doi copii şi aflându-se înultima lună de sarcină cu al treilea. Eaa declarat că nu regretă plecarea sa, dar cere săfie lăsată să se întoarcă pentru a-şi putea hrăni şi îngriji copilul: „Voi faceorice e nevoie numai să ajung acasă şi să trăiesc în linişte cucopilul meu.”
04:45
Înfiinţată în anul 1968, printr-un ordin care transforma Unitatea Militară nr. 0433 Câmpina în „unitate de perfecţionare subofiţeri miliţie”, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” de astăzi a devenit o prezenţă constantă în istoria recentă a României.
04:45
În zilele de 14-16 februarie 1955, un grup de emigranţi români care se opuneau regimului comunist au ocupat legaţia Republicii Populare Române (RPR) din Berna.
04:45
Trecutul său politic în cadrul Partidului Naţional Liberal l-a aşezat pe protopopul greco-catolic, în timpul regimului comunist, în atenta supraveghere a organelor securităţii.
04:45
Victor Babeş a publicat mai mult de 1.000 de lucrări ştiinţifice în domeniul microbiologiei şi anatomiei patologice.
04:45
Originea istorică a imunizării este adesea uitată. Cel mai de succes mod de combatere a unor boli străvechi, precum variola, care a decimat sute de milioane de oameni, de-a lungul istoriei, înainte de descoperirea vaccinării, a fost inocularea. Cuvântul derivă din latină şi înseamnă „a grefa”, „a transplanta”. Ne vom opri atenţia asupra începuturilor acestei proceduri puţin cunoscute.
04:30
„Veteranul“ concursului Mihai Trăistariu a comentat rezultatul finalei Selecţiei Naţionale, în care la Ester Peony a fost desemnată câştigătoare. Cântăreţul, care a decis să se retragă din semifinala Eurovision România acuzând nereguli în organizare, s-a arătat satisfăcut de deznodământ, fiind de părere că juriul internaţional „a făcut dreptate“.
Acum 4 ore
03:30
Ester Peony a oferit câteva declaraţii după ce a aflat că va reprezenta România la Eurovision 2019, unde 42 de ţări luptă pentru marele trofeu.
03:00
Ester Peony a fost aleasă de juriul internaţional să reprezinte România la Eurovision 2019, dând peste cap aşteptările fanilor concursului.
03:00
Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 în urma unei victorii neaşteptate, după ce patru din cei şase membri ai juriului i-au acordat punctaj maxim. Totuşi, cântăreaţa s-a aflat la coada clasamentului în ceea ce priveşte preferinţele telespectatorilor.
Acum 6 ore
01:00
Prima pereche de zimbri a fost adusă în primăvara anului 2016 la Grădina Zoologică din Hunedoara din Germania, iar în prezent, aici sunt găzduite trei astfel de animale, unul dintre acestea fiind primul zimbru născut în captivitate.
01:00
Într-o victorie surprinzătoare, nefiind printre favorite, Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 după ce juriul internaţional din finala Selecţiei Naţionale i-a acordat cel mai mare punctaj, dând peste cap planurile fanilor. Drept urmare, TVR, organizatorul competiţiei, este aspru criticată.
00:30
Dieta Montignac este o dietă eficientă şi funcţională, care a fost populară în special în Europa în perioada anilor ’90, dar cărţile renumitului nutriţionist sunt încă actuale. Această dietă este inspirată din bucătăria franţuzească – ceea ce face că alimente precum vinul roşu, ciocolată sau brânză să nu fie interzise. Montignac a vândut peste 15 milioane de cărţi iar metodă sa a fost adoptată cu succes şi de celebrităţi.
00:30
6 din 10 adulţi suferă de hemoroizi. Sunt o problemă medicală majoră. Tinerii au început să fie şi ei în pericol. Ruşinea îi face pe mulţi suferinzi să nu meargă la doctor. Azi vorbim despre hemoroizi, ce sunt şi cum previi apariţia lor.
00:30
A doua saptamana din anul chinezesc guvernat de Mistretul de Pamant. Anul Mistretului va tine pana pe 25 ianuarie 2020 cand va fi inlocuit cu cel al Sobolanului de Metal. Va fi cel mai bun an, pentru toată lumea. Este un climat bun pentru afaceri şi toate industriile vor prospera. Omenii se simt mai liberi şi uşuraţi.
Acum 8 ore
00:00
Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 după ce a marcat o victorie surprinzătoare în finala Selecţiei Naţionale, ea nefiind printre principalele favorite.
17 februarie 2019
23:30
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că a fost redactat un proiect de ordonanţă a Guvernului pentru a crea baza juridică legală pentru a selecta, în prima etapă, cei trei candidaţi dintre care va fi ales procurorul european din partea României. Proiectul a fost trimis la CSM, pentru aviz consultativ.
23:30
De şase ani o mănăstire care păstrează moaşte ale Sfântului Nectarie se construieşte în apropiere de Hunedoara, pe Valea Roatei. Priveliştea locului din mijlocul sălbăticiei s-a transformat spectaculos.
22:30
Aşa cum Gigi Becali intuise, încă de la mijlocul săptămânii, visul roş-albilor de a prinde un loc între primele 6 s-a năruit duminică seară.
22:30
Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că în privinţa acuzaţiilor aduse Laurei Codruţa Kovesi nu este deocamdată nimic probat şi aceasta are prezumţia de nevinovăţie şi că trebuie lăsată să îşi continue parcursul european, iar când dovezile vor fi gata "statul român o înhaţă de unde s-ar afla".
Acum 12 ore
22:00
Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că guvernul său nu va negocia privind constituţia ţării cu opoziţia susţinută de Turcia, scrie Reuters.
22:00
Şoferul care a accidentat mortal un pieton, în Bucureşti, a fost reţinut, poliţiştii stabilind că acesta se afla sub influenţa alcoolului şi a mai multor substanţe psihoactive.
21:30
Simona Halep va debuta direct în turul II, având astfel mai mult timp de odihnă, după un turneu solicitant la Doha.
21:30
Echipa reality show-ului „Asia Express“ a luat o decizie neaşteptată – le-a scos din competiţie pe Bianca Drăguşanu şi pe sora ei, echipă ce a stârnit numeroase nemulţumiri în principal din cauza atitudinii şi limbajului adoptate de vedeta de televiziune. În plus, prezentatoarea Gina Pistol a anunţat şi că cele două vor fi înlocuite în concurs.
21:30
Şoseaua Hunedoara – Lacul – Cinciş – Topliţa se numără printre cele mai aglomerate drumuri judeţene turistice din judeţ, însă a rămas şi una dintre cele mai degradate.
21:30
Ancheta Consiliului Securităţii Statului din 1967 constata că la Canalul Dunăre-Marea Neagră cel puţin 1.304 deţinuţi au decedat fără ca moartea lor să fie înregistrată în acte, conform Memorialului Sighet.
21:30
Nicolae Popa spune că se aşteaptă şi la "alte bucurii" referitoare la personaje din dosarul deschis în legătură cu extrădarea sa. "Implicarea directă a lui Băsescu este o chestiune notorie deja. Toţi cei care au participat atât la comisia rogatorie, care au fost în avionul cu care am fost extrădat, care au participat la «discuţiile informale» cu autorităţile indoneziene, eu cred că ar trebui să răspundă", afirmă el.
21:30
Actele de urmărire penală din dosarul în care fosta şefă DNA este cercetată penal, ca urmare a plângerii fugarului Sebastian Ghiţă, pot fi infirmate de către procurorul general, dacă acesta le consideră nelegale sau lipsite de temeinicie, susţin experţii în Drept.
21:00
Simona Halep pare că a renunţat la colaborarea cu Thierry van Cleemput şi pentru că, în ultima săptămână, s-a ivit o variantă mai bună pentru postul de antrenor.
21:00
Un steag al Rusiei a fost agăţat pe schelele de la catedrala din Salisbury, la un an după ce fostul spion rus Sergei Skripal şi fiica acestuia au fost otrăviţi cu Novichok în oraş. Personalul catedralei a dat jos steagul duminică, scrie The Guardian.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.