Numirea lui Nicolicea înGuvern atârnă de 7 voturi. Ce plan de rezervă are Dragnea în războiul cu Iohannis

Adevarul (Romania), 18 aprilie 2019 21:00

Liviu Dragnea ia încalcul să treacă Guvernul din nou prin votul Parlamentului, cu scopul de a-lobliga pe Klaus Iohannis să-l numească pe Eugen Nicolicea la Justiţie, susţin surse social-democrate. Însăcoaliţia PSD-ALDE are o majoritate pe muchie de cuţit. Voturile UDMR ar fi din nou decisive.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
08:15
Rezultateleprovizorii la alegerile europarlamentare de duminică indică în Capitală unscor de 41,1% pentru Alianţa 2020 USR PLUS.
08:15
Mii de români din străinătate nu au apucat să voteze la alegerile europarlamentare şi la referendumul de duminică, iar ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a spus că nu are nimic să-şi reproşeze. La ora locală 21.00, sistemele electronice care permiteau votul au fost oprite automat. Pe reţelele sociale, oamenii se îndeamnă unii pe alţii să depună plângeri penale.
Acum o oră
08:00
Mai mult de 460 de elevi şi voluntari şi-au reunit forţele, în data de 18 mai, pentru o zi dedicată curăţeniei, desfăşurată simultan în trei localităţi din apropierea Bucureştiului: Buftea, Tunari şi Bragadiru. Aceştia au colectat mai mult de 2.000 de kg de deşeuri, într-o iniţiativă din cadrul proiectului de educaţie ecologică "O Românie Curată Începe de Acasă".
Acum 2 ore
07:15
Verzii au înregistrat un record de voturi la alegerile europene de duminică, obţinând un uluitor scor de 20 de procente în Germania şi scoruri depeste 10 la sută în alte câteva mari ţări europene. Asta în contextul în care tineriivotanţi au îndemnat la acţiune pentru a stopa fenomenul încălzirii globale.
07:15
Peste 80% din alegători au răspuns "Da" ambelor întrebări de la referendumul pe justiţie de duminică, voturile nevalide reprezentând puţin peste 5%, conform rezultatelor provizorii.
06:45
Napoleon Bonaparte şi Adolf Hitler sunt doi dintre conducătorii militari care au cunoscut forţa acestui inamic puternic în imensul spaţiu rusesc.
06:45
Durerile în piept pot fi semne ale unei afecţiuni cardiace, însă de multe ori sunt asociate cu diverse alte boli.
06:45
Biserica Ortodoxă consemnează vieţile unor sfinţi care se rugau într-un mod mai rar întâlnit: se urcau pe stâlpi. În tradiţia creştină ei erau numiţi „stâlpnici”.
06:45
Deşi sunt o mărturiea istoriei localului, ruinele Curţii Domneşti din Suceava sunt lăsate de izbelişte.Iarna nu se văd pentru că stau ascunse sub zăpadă, iar vara sunt acoperite deiarba deasă. În ultimii 50 de ani, autorităţile locale au tot promis că le vorpune în valoare pentru a putea fi vizitate, însă, lesne de înţeles, lucrulacesta nu s-a întâmplat.
06:45
O decizie a Curţii de Apel Bucureşti prin care doi copii minori români au fost obligaţi să se întoarcă la tatăl abuziv a fost desfiinţată în termeni duri de CEDO, urmând ca statul român să suporte daunele morale.
06:45
Sentinţa definitivă în dosarul „Angajări fictive la Direcţia Copilului Teleorman” este aşteptată astăzi la Curtea Supremă. Casele de pariuri au profitat de interesul iscat de acest subiect şi oferă cote avantajoase pentru cei care vor miza pe o condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea.
06:45
Pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu, fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare este aşteptată luni. DNA a cerut o pedeapsă mai mare, orientată spre medie.
Acum 4 ore
06:15
Una dintre cele mai populare reţele de socializare din lume n-a scăpat de glume. Vă prezentăm o selecţie a celor mai haioase bancuri făcute pe seama Facebook-ului.
06:15
Eliogabal a domnit patru ani şi a fost cel mai tânăr împărat al Romei Antice, însă istoria sa a fost plină de controverse.
06:15
Dincolo de impoliteţe, încăpăţânarea unora dintre noi de arefuza dialogul, fie că vorbim de familie sau de serviciu, ascunde probleme mentaleşi emoţionale ce pot duce în timp la grave afecţiuni psihice.
Acum 6 ore
03:15
Principalii reprezentanţi ai secesiunii eşuate în Catalonia în 2017, separatiştii Carles Puigdemont, care a fugit în Belgia, şi Oriol Junqueras, încarcerat în Spania, au fost aleşi duminică în Parlamentul European, relatează AFP.
03:15
În total 51% dintre alegătorii europeni s-au prezentat la urne începând de joi şi până duminică seara, pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European (PE), relatează AFP, care prezintă scorul şi numărul de mandate la care pot spera partidele pe baza sondajelor din state membre UE în care sunt disponibile.
Acum 8 ore
02:15
Partiduluii Brexitului al lui Nigel Farage a obţinut o victorie în alegerle europene de joi, potrivit primelor rezultate oficale, relatează The Associated Press.
02:00
Preşedintele-executiv al PSD Olt, organizaţie condusă de fostul vicepremier Paul Stănescu, a criticat modul de campanie stabilit la nivel central, însă s-a ferit să vorbească despre demisii.
01:45
Liga (extremă dreapta) a lui Matteo Salvini a obţinut o victorie în alegerile europene, duminică, cu un scor de 27-31%, relevă două sondaje la ieşirea de la urne, prezentate de televiziuni italiene, relatează AFP.
01:15
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spune că nu are ce să-şi reproşeze cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie în străinătate şi crede că în zonele unde sunt grupaţi foarte mulţi români nu se poate face faţă prin consulate şi două sau trei circumscripţii, precizând că este nevoie de o nouă legislaţie petnru votul în afara graniţelor.
01:15
Biroul Electoral Central centralizează în timp real primele rezultate la votul pentru europarlamentare. În Alba, după numărarea voturilor din 284 de secţii, PNL are un procent de 41% din voturi.
01:15
Fostul star al echipei naţionale de baschet a României şi a Universităţii Cluj, Ghiţă Mureşan, a votat la Ambasada României în SUA, la Washington.
01:15
Partidul conservator aflat la putere în Polonia este creditat cu o victorie în alegerile europene, urmat de o alianţă a unor partide de opoziţie, potrivit unui sondaj relaizat duminică, la ieşirea de la urne, relatează AFP.
00:45
Preşedintele PNL Olt, care este şi primarul comunei Cungrea, unde prezenţa a depăşit într-o secţie 100%, a declarat duminică seara că PNL va înregistra un scor istoric.
00:45
Autorităţile locale din Munchen au găsit o soluţie, astfel încât toţi românii care stau la coadă la Consulat pentru a putea vota să o poată face. Poliţia a construit un perimetru din garduri în jurul votanţilor, aceştia fiind consideraţi pe teritoriul Consulatului. Toţi vor putea vota.
00:45
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că incidentul de la secţia de votare în care a fost implicată mama sa, care a primit mai multe multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare şi a fost văzută înainte să le bage în urnă, a fost o înscenare care l-a avut ca ţintă pe el şi partidul pe care îl reprezintă.
Acum 12 ore
00:15
După o aşteptare de 9 ore, un român care a ales secţia de vot din Amsterdam pentru a-şi exprima votul a ajuns la limită în faţa urnelor. La închiderea procesului de vot cel puţin 300 de români au rămas pe dinafară la acea secţie, a estimat românul.
00:15
PNL se situează pe primul loc la alegerile europarlamentare, după numărarea a 1.445.781 din cele 8.954.959 exprimate la scrutinul de duminică.
26 mai 2019
23:45
Liderii PNL din Cluj au refuzat să comenteze rezultatele de la alegerile europarlamentare, deşi acestea le-au fost favorabile. În tabăra adversă, la PSD Cluj, preşedintele formaţiunii locale a spus că rezultatele alegerilor sunt „interesante”.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.