Fenomenul „Smombie“: efectele maniei moderne care-i face pe jumătate din români să umble pe stradă cu ochii-n telefon

Adevarul (Romania), 25 aprilie 2019 06:30

Tot mai mulţi români sunt dependenţi de telefonul mobil, pe care îl folosesc inclusiv atunci când traversează strada. Specialiştii spun că acesta este deja un fenomen şi l-au numit smombie (o combinaţie între smartphone şi zombie - n.red.).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 4 ore
03:15
Principalii reprezentanţi ai secesiunii eşuate în Catalonia în 2017, separatiştii Carles Puigdemont, care a fugit în Belgia, şi Oriol Junqueras, încarcerat în Spania, au fost aleşi duminică în Parlamentul European, relatează AFP.
03:15
În total 51% dintre alegătorii europeni s-au prezentat la urne începând de joi şi până duminică seara, pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European (PE), relatează AFP, care prezintă scorul şi numărul de mandate la care pot spera partidele pe baza sondajelor din state membre UE în care sunt disponibile.
02:15
Partiduluii Brexitului al lui Nigel Farage a obţinut o victorie în alegerle europene de joi, potrivit primelor rezultate oficale, relatează The Associated Press.
Acum 6 ore
02:00
Preşedintele-executiv al PSD Olt, organizaţie condusă de fostul vicepremier Paul Stănescu, a criticat modul de campanie stabilit la nivel central, însă s-a ferit să vorbească despre demisii.
01:45
Liga (extremă dreapta) a lui Matteo Salvini a obţinut o victorie în alegerile europene, duminică, cu un scor de 27-31%, relevă două sondaje la ieşirea de la urne, prezentate de televiziuni italiene, relatează AFP.
01:15
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spune că nu are ce să-şi reproşeze cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie în străinătate şi crede că în zonele unde sunt grupaţi foarte mulţi români nu se poate face faţă prin consulate şi două sau trei circumscripţii, precizând că este nevoie de o nouă legislaţie petnru votul în afara graniţelor.
01:15
Biroul Electoral Central centralizează în timp real primele rezultate la votul pentru europarlamentare. În Alba, după numărarea voturilor din 284 de secţii, PNL are un procent de 41% din voturi.
01:15
Fostul star al echipei naţionale de baschet a României şi a Universităţii Cluj, Ghiţă Mureşan, a votat la Ambasada României în SUA, la Washington.
01:15
Partidul conservator aflat la putere în Polonia este creditat cu o victorie în alegerile europene, urmat de o alianţă a unor partide de opoziţie, potrivit unui sondaj relaizat duminică, la ieşirea de la urne, relatează AFP.
00:45
Preşedintele PNL Olt, care este şi primarul comunei Cungrea, unde prezenţa a depăşit într-o secţie 100%, a declarat duminică seara că PNL va înregistra un scor istoric.
00:45
Autorităţile locale din Munchen au găsit o soluţie, astfel încât toţi românii care stau la coadă la Consulat pentru a putea vota să o poată face. Poliţia a construit un perimetru din garduri în jurul votanţilor, aceştia fiind consideraţi pe teritoriul Consulatului. Toţi vor putea vota.
00:45
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că incidentul de la secţia de votare în care a fost implicată mama sa, care a primit mai multe multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare şi a fost văzută înainte să le bage în urnă, a fost o înscenare care l-a avut ca ţintă pe el şi partidul pe care îl reprezintă.
00:15
După o aşteptare de 9 ore, un român care a ales secţia de vot din Amsterdam pentru a-şi exprima votul a ajuns la limită în faţa urnelor. La închiderea procesului de vot cel puţin 300 de români au rămas pe dinafară la acea secţie, a estimat românul.
00:15
PNL se situează pe primul loc la alegerile europarlamentare, după numărarea a 1.445.781 din cele 8.954.959 exprimate la scrutinul de duminică.
Acum 8 ore
23:45
Liderii PNL din Cluj au refuzat să comenteze rezultatele de la alegerile europarlamentare, deşi acestea le-au fost favorabile. În tabăra adversă, la PSD Cluj, preşedintele formaţiunii locale a spus că rezultatele alegerilor sunt „interesante”.
23:45
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, pe Facebook, că nu-şi doreşte să candideze nici pentru şefia partidului, nici pentru Cotroceni. „Sunt surprinsa de declaratia domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidentiale“, a spus Firea, după ce liderul PSD a propus-o candidat la prezidenţiale.
23:45
Un incendiu puternic a izbucnit la complexul comercial Domino Plaza, în zona Lacul Tei. Întreaga artera e plină de maşini ale pompierilor şi poliţie.
23:15
Cristian Moş, preşedintele USR Timiş, a mulţumit alegătorilor care au votat şi şi-au pus încrederea într-un partid tânăr.
23:15
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, spune că prezenţa celor 9 milioane de români la alegerile europarlamentare arată că românii nu mai pot sta umiliţi în faţa unei puteri care se credea implicată în tot şi în toate şi consideră că PSD şi-a primit lecţia binemeritată.
23:15
Câteva sute de oameni nu au mai reuşit să voteze la Cluj, deşi au stat ore întregi la cozi. S-a întâmplat la o secţie de votare chiar în centrul oraşului şi la o alta din cartierul Zorilor.
23:15
Preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat după anunţarea exit poll-ului că rezultatul votului de duminică de la alegerile europarlamentare şi de la referendum este unul dat de „reţelele sociale”.
23:15
Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat la finalul alegerilor europarlamentare că electoratul român a trimis un mesaj „foarte clar pentru PSD” şi că atât timp cât Liviu Dragnea va rămâna la conducerea partidului, acesta va îngropa atât PSD cât şi ALDE.
22:45
Liberalii din Timiş au aşteptat anunţarea rezultatelor exit poll-ului la sediul filialei, la partid fiind prezent primarul Nicolae Robu, secretarul general Alin Popoviciu şi mai mulţi liberali, niciunul dintre parlamentarii de Timiş nefiind prezenţi la sediul PNL Timiş.
22:45
Partidul Social-Democrat danez a câştigatalegerile europene, cu 23,6% din voturi, în timp ce Partidul Socialist Muncitoresc aînvins în scrutinul din Spania cu 28-30% din voturi, arată primele estimări.
22:45
Timişulse află în topul judeţelor pe ţară la numărul celor care au votat laeuroparlamentare şi referendum. Europarlamentare: 53,01%; referendum: 47,97%.
22:15
Un cutremur de magnitudine de 4  s-a înregistrat, duminică seară, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 190 de kilometri.
22:15
Mobilizare impresionantă la secţiile de votare deschise în Republica Moldova pentru alegerile din Parlamentul European. În pofida cozilor imense, 37.888 de moldoveni care deţin şi cetăţenie română şi-au exprimat dreptul la vot, ceea ce înseamnă o prezenţă la vot a românilor din Basarabia aproape de patru ori mai mare decât la alegerile europarlamentare din 2014.
22:15
Liderul Kelemen Hunor a declarat, duminică seară, că, dacă rezultatele exit poll-ului vor fi confirmate de rezultatele oficiale, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică în Parlamentul European în următorii cinci ani. Acesta a spus că niciodată UDMR nu a avut atâtea voturi la alegerile europarlamentare.
22:15
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la sediul PSD, că nu demisionează, pentru că românii au încredere în actualul guvern şi a spus că opoziţia poate depune moţiune de cenzură.
22:15
Marian Oprişan consideră că alegerile europarlamentare au fost pierdute din cauza lui Liviu Dragnea, care a compromis încrederea acordată de electorat.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.