Sfaturile criticului literar George Călinescu pentru doamne şi domnişoare. Cronicile sale au creat vâlvă în epocă

Adevarul (Romania), 16 mai 2019 04:15

Autorul Istoriei Literaturii române de la origini până în prezent era considerat în epocă un mare cuceritor, deşi a fost căsătorit doar cu o singură femeie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
18:00
A început să cultive goji dintr-o necesitate, iar astăzi, din afacerea care s-a extins între timp, trăieşte toată familia. Copiii, deşi mici ca vârstă, câştigă deja banii lor.
18:00
Toate cele trei secţii cu prezenţă mare se află în sate din nordul judeţului, iar două dintre ele ţin de aceeaşi comună. Secţiile cu prezenţă foarte redusă se află în municipiul Galaţi, iar rezultatul de la acestea este distorsionat grav de fenomenul generat de „traficanţii” de rezidenţă pentru cetăţenii basarabeni care vor să lucreze în UE.
18:00
Problema condiţiilor inumane în care sunt încarcerate persoanele private de libertate din România nu este deloc una de dată recentă. Încă de acum 150 de ani, europenii cu rang ajunşi pe meleagurile Ţării Româneşti au cerut stăpânirii să oprească supliciul la care erau supuşi ocnaşii condamnaţi la pedepse fără soroc.
Acum 30 minute
17:45
Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la ora 17.00, a fost de 35,07% pentru europarlamentare şi de 29,11% la referendumul pentru justiţie. Prezenţa Bucureşti era de 32,11% la referendum şi de 37,61% la europarlamentare.
17:45
Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate (BESVS), Florentina Vasilăţeanu, a anunţat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens.
17:45
Constantin Anghel (41 de ani) şi Maria Guţă (51), din municipiul Târgu Jiu, s-au căsătorit, duminică, în faţa Ofiţerului Stării Civile. Cununia civilă a avut loc într-un salon de la Terapie Intensivă din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
17:45
Turiştii care ajung la Călăraşi se pot delecta cu frumuseţile de la Dunăre pedalând pe o bicicletă sau ieşind la într-o plimbare cu barca, toate închiriate gratuit de la Consiliul Judeţean. 10 biciclete normale şi 5 bărci cu vâsle îi aşteaptă pe pasionaţii de călătorii în aer liber. Patru trasee de cicloturism şi unul de pescuit pe Dunăre sunt puse la dispoziţia doritorilor.
17:45
ConsiliulConstituţional al Algeriei nu a înregistrat niciun candidat la alegerileprezidenţiale şi s-a întrunit duminică după-amiază pentru a examina aceastăsituaţie inedită, transmite AFP.
17:45
Judeţul Vaslui înregistrează un absenteism masiv atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum. În mediul rural, cei mai fideli alegători au fost bătrânii.
Acum o oră
17:15
Procesul electoral la secţia de votare din staţiunea Mamaia a fost întrerupt după ce s-au terminat buletinele de vot.
17:15
Jucătoarele din naţionala de handbal a României au mers la vot în grup, duminică, la secţia 56 din Brăila, oraşul în care se pregătesc pentru participarea la Trofeul Carpaţi.
17:15
Un număr de 22 de persoane au votat pe listele suplimentare la Şigău (judeţul Cluj), în condiţiile în care doar 7 dintre cei 20 de oameni de pe listele permanente au ajuns până acum la secţia de votare de la şcoala generală din localitate.
17:15
Senatorul Viorel Badea, preşedinte al PNL Diaspora, a declarat, într-un interviu pentru „Adevărul“, că aglomeraţia de la secţiile de votare din străinătate arată că Parlamentul ar trebui să adopte cât mai repede o lege a votului electronic şi a atras atenţia că în preajma unor secţii din diaspora au început să apară provocatori.
17:15
Imobilul se află în Galaţi, iar „locatarii” lui sunt basarabeni cu cetăţenie română care folosesc adresa ca pe „o rampă” pentru a circula liber în UE. Ei nu au votat vreodată în România şi nici nu au de gând. Zeci de mii de oameni umplu astfel listele permanente, numai la Galaţi, distorsionând grav procesul electoral. Cvorumul este influenţat foarte mult de astfel de situaţii absurde.
Acum 2 ore
16:45
Clujul esta la ora 15.19 pe locul 2 în ţară după judeţul Ilfov în ceea ce priveşte prezenţa la urne: 34,37% prezenţă la europarlamentare şi 31,50% la referendum. Prezenţa mare la vot a determinat şi apariţia unor cozi la urne. Cele mai mari probleme sunt în complexul studenţesc Haşdeu.
16:45
Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la ora 16.00, a fost de 31,29% pentru europarlamentare şi de 25,9% la referendumul pentru justiţie. Prezenţa Bucureşti era de 28,76% la referednum şi de 33,89% la eruoparlamentare.
16:45
Evenimentul rutier, în care au fost implicate maşini de mare tonaj, a avut loc în satul Sascut. la faţa locului se află mai multe echipaje de salvatori.
16:45
Preferă să călătorească în weekend şi cred că dacăachiziţionează biletele cu mult înaintea zborului vor beneficia de cele mai bune preţuri. Este profilul călătotorului care vânează ofertele biletelor de avion, dar care cade în propria capcană.
16:45
Autorităţile judeţene au început montarea corturilor destinate drept adăpost provizoriul pentru preşedinţii secţiilor de votare care vor aduce la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) sacii cu buletinele de vot. Tot pentru aceştia au fost montate garduri metalice şi bănci
16:45
Judeţul Buzău înregistrează o prezenţă la urne sub media pe ţară. Se află pe locul 28, în a doua jumătate a clasamentului, cu 30,34 % rată de participare.
16:45
Tatăl cunoscutului luptător Alexandru Lungu a murit, sâmbătă, sportivul luându-şi rămas bun de la părintele său prin mesaje emoţionante postate pe Facebook. În unele dintre aceste mesaje îi acuză pe medicii din Spitalului de Psihiatrie, unde seniorul era internat, că l-au „lăsat să moară ca un câine”.
16:45
Un candidat ALDE la europarlamentare a votat la Referendumul pentru Justiţie, deşi şefii partidului i-au sfătuit pe toţi liberal-democraţii să nu ridice buletinul de vot. Este vorba despre Eduard Luca, un avocat din Botoşani, candidat pe listele ALDE la europarlamentare. Tânărul avocat spune că aşa i-a dictat conştiinţa.
16:45
Daiana Lemnean a împlinit 18 ani în urmă cu o săptămână şi astăzi, 26 mai, a ieşit pentru prima dată la vot. După cum declară chiar ea, a făcut acest pas pentru viitorul ei şi al generaţiei din care face parte.
16:45
Cu cuşmă, bundiţă şi ochelari de soare, Ştefan Mandachi, suceveanulcare a construit primul metru de autostradă din Moldova în semn de protest faţăde faptul că ţara noastră nu are autostrăzi, i-a provocat pe români să-şi scoată prietenii la vot. El a scris pe contul personal de Facebook că a dat treitelefoane şi a adunat „cinci maşini pline”.
16:45
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) prelungirea programului de vot pentru secţiile de vot din străinătate pe o perioadă de două zile. O cerere asemănătoare a făcut şi liderul PLUS, Dacian Cioloş, care vrea prelungirea votuluidin ţară de la ora 21.00 până la 23.00.
16:45
PSD a transmis un comunicat de presă în care social-democraţii atrag atenţia că operatorii de tabletă ar „insista“ ca cetăţenii care votează să ceară şi buletine pentru cele două întrebări la referendum.
16:45
Preşedintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să găsească o soluţie astfel încât românii din diaspora să poată vota. În prezent, sunt cozi imense în străinătate cu români care aşteaptă de 5-6 ore să voteze la alegerile europarlamentare şi la referendumul pe Justiţie.
16:30
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a iniţiat un proiect de ordin prin care vrea să modifice legislaţia ce priveşte platformele centralizate de tranzacţionare a gazelor naturale, astfel încât să fie posibilă încheierea de contracte cu perioade de livrare mai lungi de 367 de zile.
16:30
În trei secţii de votare din judeţul Sălaj, prezenţa la vot la europarlamentare a depăşit 100%, iar în două dintre ele, procentul a fost depăşit şi la referendum.
16:15
Prezenţa la vot la alegeri, la ora 15.00, în Bucureşti, a fost de 31.30% pentru europarlamentare şi de 26.81% pentru referendumul pentru justiţie. Sectorul 1 şi 6 conduc în topul prezenţei.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.