Trenuri speciale pentru pelerini, vagoane suplimentare şi trenuri nou introduse, cu ocazia vizitei Papei Francisc

Adevarul (Romania), 16 mai 2019 06:45

CFR Călători va asigura, cu ocazia vizitei Papei Francisc, circulaţia trenurilor special comandate pentru transportul grupurilor mari de pelerini, va suplimenta cu vagoane trenurile spre /dinspre Bucureşti - 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc - 1 iunie şi Blaj - 2 iunie şi va introduce noi trenuri, pe rutele spre localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în 1 iunie şi Blaj în 2 iunie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
18:45
Echipa naţională se află la Brăila pentru a se pregăti pentru competiţia internaţională „Trofeul Carpaţi”. Fetele s-au arătat foarte mândre că îşi exprimă votul şi au trecut repede peste momentul jenant de la început, când un „băgător de seamă” (observator din partea unui partid, se pare) le-a spus că n-au ce căuta acolo.
18:45
Prezenţa la vot, la ora 18.00, a fost de 39,01% pentru europarlamentare şi de 32,49% la referendumul pentru justiţie. Prezenţa Bucureşti era de 35,44% la referendum şi de 41,42% la europarlamentare.
18:45
Delegaţi ai preşedinteluivenezuelean Nicolas Maduro şi ai rivalului său Juan Guaido urmează să seîntâlnească - pentru prima oară tête à tête - săptămâna viitoare, la Oslo, încadrul unei medieri norvegiene, a anunţat opozantul, relatează AFP.
18:45
O ştampilă de vot a dispărut dintr-o secţie de votare din comuna Baia de Fier, judeţul Gorj. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru furt.
18:45
Un consilierlocal din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, l-a filmat pe un bărbat careîmpărţea bani dintr-o maşină în ziua votului. Consilierul susţine că cei careau primit banii sunt nişte cetăţeni de etnie romă, din Capu Câmpului, care auvotat într-o secţie din Câmpulung Moldovenesc, pe liste suplimentare.
18:45
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a pasat duminică responsabilitatea pentru românii care stau la cozi în diaspora către Autoritatea Electorală Permanentă, explicând că se pot lua măsuri „foarte rapide” în cazul în care instituţia va decide prelungirea programului de votare. Meleşcanu a venit apoi cu o altă idee, şi anume ca persoanele aflata în încinta ambasadei sau consulatului la ora 21.00 să poată vota şi după această oră.
18:45
Muzicianul Moby (53 de ani) i-a cerut scuze actriţei Natalie Portman (37 de ani), după ce a susţinut în cartea lui de memorii „Then It Fell Apart“ că a avut o relaţie cu aceasta.
18:45
Sociologul Marius Pieleanu, remarcat pentru analizele favorabile PSD, susţine că rezultatul de azi de la europarlamentare va aduce mari surprize.
18:45
Compuşii din ceaiul verde cresc nivelurile de hormonicare ajută celulelor grase să descompună grăsimile, transformând-o în energie. Nutriţioniştiispun că ceaiul verde accelerează metabolismul şi topeşte grăsimea de peabdomen.
18:45
Duminică, 26 mai, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 23 mai, Loteria Română a acordat 12.053 de castiguri în valoare totală de 879.188,61 lei.
Acum o oră
18:15
Luni vor intra în concurs trei din cei cinci români prezenţi pe tablourile de simplu ale turneului de la Roand Garros
18:15
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi ministrul interimar al Fondurilor Europene şi al Finanţelor Publice, senatorul de Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici, au votat duminică.
18:15
La ora 17.00, în judeţul Timiş, la Referendum au votat 32,40% dintre alegători. În timp ce la alegerile europarlamentare au votat 36,28 la sută din total. Am făcut un tur prin comunele din jurul Timişoarei pentru a vedea cum se votează.
18:15
Tulburările de somn afectează funcţiile psihice şi nivelulde energie fiind o reală problem pentru milioane de oameni, însă nutriţionoştiispun că dezechilibrul nivelului de melatonină poate fi reglat în mod natural, cu ajutorulalimentelor.
18:15
Câteva sute de persoane s-au îmbrăcat în veste galbene şi au ieşitîn stradă duminică, de ziua alegerilor europarlamentare, la Bruxelles, capitalaBelgiei. Ei s-au reunit pentru a denunţa o Uniune Europeană „anti-democraticăşi ultra-liberală“.
18:15
Greci au fost impresionaţi de motivaţia românilor de a merge la vot, astfel încât le-au oferit discount la închirierea unei maşini când au aflat că merg la urne în alt oraş.
18:15
Zeci de români aşteaptă să îşi exercite dreptul la Alegerile Europarlamentare 2019 în Viena, la secţia de votare nr 19. Internauţii au postat mai multe fotografii în care coada la vot este de la etajul 5 la etajul 2.
18:15
Andrei Mîţă, membru PLUS, a scos duminică în evidenţă că există unele zone din ţară în care s-au exprimat mai multe voturi pe listele speciale faţă de cele permanente şi că există potenţial de fraudă electorală.
18:15
PSD şi PNL se află la egalitate, cu 27%, iar pe locul trei vine USR, cu 23%, potrivit unor date discutate în PSD şi obţinute de Adevarul. Procentele sunt valabile pentru ora 16.00. De partea cealaltă, potrivit unui sondaj PNL, liberalii sunt pe primul loc, cu 29%. Locul 2 e ocupat de PSD, cu 26%, în timp ce podiumul e completat de USR-PLUS, cu 21%. Ambele sondaje dau PMP, UDMR, Pro România şi ALDE la limita de 5%.
Acum 2 ore
18:00
A început să cultive goji dintr-o necesitate, iar astăzi, din afacerea care s-a extins între timp, trăieşte toată familia. Copiii, deşi mici ca vârstă, câştigă deja banii lor.
18:00
Toate cele trei secţii cu prezenţă mare se află în sate din nordul judeţului, iar două dintre ele ţin de aceeaşi comună. Secţiile cu prezenţă foarte redusă se află în municipiul Galaţi, iar rezultatul de la acestea este distorsionat grav de fenomenul generat de „traficanţii” de rezidenţă pentru cetăţenii basarabeni care vor să lucreze în UE.
18:00
Problema condiţiilor inumane în care sunt încarcerate persoanele private de libertate din România nu este deloc una de dată recentă. Încă de acum 150 de ani, europenii cu rang ajunşi pe meleagurile Ţării Româneşti au cerut stăpânirii să oprească supliciul la care erau supuşi ocnaşii condamnaţi la pedepse fără soroc.
17:45
Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la ora 17.00, a fost de 35,07% pentru europarlamentare şi de 29,11% la referendumul pentru justiţie. Prezenţa Bucureşti era de 32,11% la referendum şi de 37,61% la europarlamentare.
17:45
Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate (BESVS), Florentina Vasilăţeanu, a anunţat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens.
17:45
Constantin Anghel (41 de ani) şi Maria Guţă (51), din municipiul Târgu Jiu, s-au căsătorit, duminică, în faţa Ofiţerului Stării Civile. Cununia civilă a avut loc într-un salon de la Terapie Intensivă din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
17:45
Turiştii care ajung la Călăraşi se pot delecta cu frumuseţile de la Dunăre pedalând pe o bicicletă sau ieşind la într-o plimbare cu barca, toate închiriate gratuit de la Consiliul Judeţean. 10 biciclete normale şi 5 bărci cu vâsle îi aşteaptă pe pasionaţii de călătorii în aer liber. Patru trasee de cicloturism şi unul de pescuit pe Dunăre sunt puse la dispoziţia doritorilor.
17:45
ConsiliulConstituţional al Algeriei nu a înregistrat niciun candidat la alegerileprezidenţiale şi s-a întrunit duminică după-amiază pentru a examina aceastăsituaţie inedită, transmite AFP.
17:45
Judeţul Vaslui înregistrează un absenteism masiv atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum. În mediul rural, cei mai fideli alegători au fost bătrânii.
17:15
Procesul electoral la secţia de votare din staţiunea Mamaia a fost întrerupt după ce s-au terminat buletinele de vot.
17:15
Jucătoarele din naţionala de handbal a României au mers la vot în grup, duminică, la secţia 56 din Brăila, oraşul în care se pregătesc pentru participarea la Trofeul Carpaţi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.