Trump decretează urgenţă naţională protejarea reţelelor informatice ale SUA, referindu-se voalat la colosul Huawei

Adevarul (Romania), 16 mai 2019 06:45

Preşedintele american Donald Trump a decretat protejareareţelelor informatice în faţa „adversarilor străini” o urgenţă naţională anunţând măsuri în acest sens.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
18:15
Luni vor intra în concurs trei din cei cinci români prezenţi pe tablourile de simplu ale turneului de la Roand Garros
18:15
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi ministrul interimar al Fondurilor Europene şi al Finanţelor Publice, senatorul de Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici, au votat duminică.
18:15
La ora 17.00, în judeţul Timiş, la Referendum au votat 32,40% dintre alegători. În timp ce la alegerile europarlamentare au votat 36,28 la sută din total. Am făcut un tur prin comunele din jurul Timişoarei pentru a vedea cum se votează.
18:15
Tulburările de somn afectează funcţiile psihice şi nivelulde energie fiind o reală problem pentru milioane de oameni, însă nutriţionoştiispun că dezechilibrul nivelului de melatonină poate fi reglat în mod natural, cu ajutorulalimentelor.
18:15
Câteva sute de persoane s-au îmbrăcat în veste galbene şi au ieşitîn stradă duminică, de ziua alegerilor europarlamentare, la Bruxelles, capitalaBelgiei. Ei s-au reunit pentru a denunţa o Uniune Europeană „anti-democraticăşi ultra-liberală“.
18:15
Greci au fost impresionaţi de motivaţia românilor de a merge la vot, astfel încât le-au oferit discount la închirierea unei maşini când au aflat că merg la urne în alt oraş.
18:15
Zeci de români aşteaptă să îşi exercite dreptul la Alegerile Europarlamentare 2019 în Viena, la secţia de votare nr 19. Internauţii au postat mai multe fotografii în care coada la vot este de la etajul 5 la etajul 2.
18:15
Andrei Mîţă, membru PLUS, a scos duminică în evidenţă că există unele zone din ţară în care s-au exprimat mai multe voturi pe listele speciale faţă de cele permanente şi că există potenţial de fraudă electorală.
18:15
PSD şi PNL se află la egalitate, cu 27%, iar pe locul trei vine USR, cu 23%, potrivit unor date discutate în PSD şi obţinute de Adevarul. Procentele sunt valabile pentru ora 16.00. De partea cealaltă, potrivit unui sondaj PNL, liberalii sunt pe primul loc, cu 29%. Locul 2 e ocupat de PSD, cu 26%, în timp ce podiumul e completat de USR-PLUS, cu 21%. Ambele sondaje dau PMP, UDMR, Pro România şi ALDE la limita de 5%.
Acum o oră
18:00
A început să cultive goji dintr-o necesitate, iar astăzi, din afacerea care s-a extins între timp, trăieşte toată familia. Copiii, deşi mici ca vârstă, câştigă deja banii lor.
18:00
Toate cele trei secţii cu prezenţă mare se află în sate din nordul judeţului, iar două dintre ele ţin de aceeaşi comună. Secţiile cu prezenţă foarte redusă se află în municipiul Galaţi, iar rezultatul de la acestea este distorsionat grav de fenomenul generat de „traficanţii” de rezidenţă pentru cetăţenii basarabeni care vor să lucreze în UE.
18:00
Problema condiţiilor inumane în care sunt încarcerate persoanele private de libertate din România nu este deloc una de dată recentă. Încă de acum 150 de ani, europenii cu rang ajunşi pe meleagurile Ţării Româneşti au cerut stăpânirii să oprească supliciul la care erau supuşi ocnaşii condamnaţi la pedepse fără soroc.
17:45
Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la ora 17.00, a fost de 35,07% pentru europarlamentare şi de 29,11% la referendumul pentru justiţie. Prezenţa Bucureşti era de 32,11% la referendum şi de 37,61% la europarlamentare.
17:45
Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate (BESVS), Florentina Vasilăţeanu, a anunţat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens.
17:45
Constantin Anghel (41 de ani) şi Maria Guţă (51), din municipiul Târgu Jiu, s-au căsătorit, duminică, în faţa Ofiţerului Stării Civile. Cununia civilă a avut loc într-un salon de la Terapie Intensivă din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
17:45
Turiştii care ajung la Călăraşi se pot delecta cu frumuseţile de la Dunăre pedalând pe o bicicletă sau ieşind la într-o plimbare cu barca, toate închiriate gratuit de la Consiliul Judeţean. 10 biciclete normale şi 5 bărci cu vâsle îi aşteaptă pe pasionaţii de călătorii în aer liber. Patru trasee de cicloturism şi unul de pescuit pe Dunăre sunt puse la dispoziţia doritorilor.
17:45
ConsiliulConstituţional al Algeriei nu a înregistrat niciun candidat la alegerileprezidenţiale şi s-a întrunit duminică după-amiază pentru a examina aceastăsituaţie inedită, transmite AFP.
17:45
Judeţul Vaslui înregistrează un absenteism masiv atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum. În mediul rural, cei mai fideli alegători au fost bătrânii.
Acum 2 ore
17:15
Procesul electoral la secţia de votare din staţiunea Mamaia a fost întrerupt după ce s-au terminat buletinele de vot.
17:15
Jucătoarele din naţionala de handbal a României au mers la vot în grup, duminică, la secţia 56 din Brăila, oraşul în care se pregătesc pentru participarea la Trofeul Carpaţi.
17:15
Un număr de 22 de persoane au votat pe listele suplimentare la Şigău (judeţul Cluj), în condiţiile în care doar 7 dintre cei 20 de oameni de pe listele permanente au ajuns până acum la secţia de votare de la şcoala generală din localitate.
17:15
Senatorul Viorel Badea, preşedinte al PNL Diaspora, a declarat, într-un interviu pentru „Adevărul“, că aglomeraţia de la secţiile de votare din străinătate arată că Parlamentul ar trebui să adopte cât mai repede o lege a votului electronic şi a atras atenţia că în preajma unor secţii din diaspora au început să apară provocatori.
17:15
Imobilul se află în Galaţi, iar „locatarii” lui sunt basarabeni cu cetăţenie română care folosesc adresa ca pe „o rampă” pentru a circula liber în UE. Ei nu au votat vreodată în România şi nici nu au de gând. Zeci de mii de oameni umplu astfel listele permanente, numai la Galaţi, distorsionând grav procesul electoral. Cvorumul este influenţat foarte mult de astfel de situaţii absurde.
16:45
Clujul esta la ora 15.19 pe locul 2 în ţară după judeţul Ilfov în ceea ce priveşte prezenţa la urne: 34,37% prezenţă la europarlamentare şi 31,50% la referendum. Prezenţa mare la vot a determinat şi apariţia unor cozi la urne. Cele mai mari probleme sunt în complexul studenţesc Haşdeu.
16:45
Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la ora 16.00, a fost de 31,29% pentru europarlamentare şi de 25,9% la referendumul pentru justiţie. Prezenţa Bucureşti era de 28,76% la referednum şi de 33,89% la eruoparlamentare.
16:45
Evenimentul rutier, în care au fost implicate maşini de mare tonaj, a avut loc în satul Sascut. la faţa locului se află mai multe echipaje de salvatori.
16:45
Preferă să călătorească în weekend şi cred că dacăachiziţionează biletele cu mult înaintea zborului vor beneficia de cele mai bune preţuri. Este profilul călătotorului care vânează ofertele biletelor de avion, dar care cade în propria capcană.
16:45
Autorităţile judeţene au început montarea corturilor destinate drept adăpost provizoriul pentru preşedinţii secţiilor de votare care vor aduce la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) sacii cu buletinele de vot. Tot pentru aceştia au fost montate garduri metalice şi bănci
16:45
Judeţul Buzău înregistrează o prezenţă la urne sub media pe ţară. Se află pe locul 28, în a doua jumătate a clasamentului, cu 30,34 % rată de participare.
16:45
Tatăl cunoscutului luptător Alexandru Lungu a murit, sâmbătă, sportivul luându-şi rămas bun de la părintele său prin mesaje emoţionante postate pe Facebook. În unele dintre aceste mesaje îi acuză pe medicii din Spitalului de Psihiatrie, unde seniorul era internat, că l-au „lăsat să moară ca un câine”.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.