Prezenţa la vot la ora 18:00. La europarlamentare votaseră 39,01%, iar la referendum 32,49%

Adevarul (Romania), 26 mai 2019 18:45

Prezenţa la vot, la ora 18.00, a fost de 39,01% pentru europarlamentare şi de 32,49% la referendumul pentru justiţie. Prezenţa Bucureşti era de 35,44% la referendum şi de 41,42% la europarlamentare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
14:15
Conform administraţiei staţiunii, este vorba despre influenţa unor microorganisme care produc iod. Ei spun, însă, că această colorare a apei nu-i afectează proprietăţile curative. Se pare că fenomenul se produce cam la 9-10 ani, pe fondul scăderii nivelului apei şi a temperaturilor foarte ridicate.
14:15
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care permite identificarea rapidă, prin intermediul Registrului naţional automatizat, a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale.
14:15
CFR SA a desemnat Asocierea RailWorks câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, aflate pe secţiunea Braşov - Sighişoara, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h.
14:15
Cea mai mare parte a exporturilor româneşti se îndreaptă către ţările din Vestul Europei, Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit absorbind 57% din bunurile şi serviciile către Uniunea Europeană şi 44% din totalul exporturilor (adică aproximativ 37,2 miliarde de euro pe parcursul anului 2018), rezultând totodată un excedent comercial de 3,8 miliarde de euro în raport cu aceste ţări.
14:15
Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea a propus Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale clasarea în Patrimoniul cultural naţional, categoria ”Fond” a unui exemplar de carte românească veche deţinut de o mănăstire din judeţul Vrancea.
Acum o oră
14:00
Subiectele de la proba scrisă la Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale 2019, vor fi rezolvate joi, la Adevărul Live, de către profesorul Alexandru Constantinecu.
14:00
Prin izolarea termică adecvată şi prin implementarea unor soluţii eficiente de încălzire, consumul de energie al clădirilor poate fi redus semnificativ. În acest context, OMV Petrom anunţă că va sprijini cu patru 4 milioane de euro programul „România Eficientă”, lansat de Energy Policy Group, pentru promovarea eficienţei energetice.
14:00
Marţi, 18 Iunie, SensoDays şi-a deschis porţile pentru reprezentanţii media şi nume cunoscute şi apreciate în peisajul de life&style din România.
14:00
Mai mulţi saci cu deşeuri provenite din materiale de construcţii au fost găsiţi, în această dimineaţă, de lucrătorii de la Drumurile Naţionale, pe drumul turistic Transalpina, cel mai înalt din ţară.
14:00
Echipa de căutare şi salvare aflată joi în serviciu la ISU Buzău a avut parte, joi, de o misiune inedită. În urma apelului la 112 venit din partea unei adolescente, pompierii s-au mobilizat să salveze un pui de pisică rămas captiv în gura de intrare într-un subsol de bloc. Fata a cerut ajutorul pompierilor după ce a văzut pisicuţa cum dispare sub capacul metalic al incintei.
14:00
Un fan al fotbalului şi fost primar de sector, Ekrem Imamoglu a apărut din neant, pentru a deveni cea mai importantă figură a opoziţiei de mult suferindă a Turciei.
14:00
O nouă ediţie a programuluicaritabil Inimi sănătoase pentru copii s-a desfăşurat săptămâna trecută laSibiu. Programul a constat în realizarea a zece intervenţii cardiace complexeîn rândul copiilor diagnosticaţi cu malformaţii grave.
13:45
Muzeul Dunării de Jos vă invită la un dublu vernisaj prilejuit de sărbătoarea iei. În cadrul acestui eveniment va fi deschisă expoziţia de artă plastică "Suzane" Stan ce conţine lucrări realizate de călărăşencele Eva Stan, Clara Stan şi Suzana Stan, dar şi o expoziţie de ii tradiţionale din colecţiile instituţiei de cultură, sub numele RomânIA. Vernisajul va avea loc vineri, 21 iunie, la ora 12. 00, la sediul din str. Progresului nr. 4.
13:45
România nu este doar ţara în care s-a consemnat prima sondă de extracţie din lume, ci şi locul unde s-a construit, cu echipament german, prima rafinărie din lume, în 1904.
13:45
Fostul şef al Interpol, Meng Hongwei, a pledat vinovat în cadrul unui proces din China, joi, recunoscând că a acceptat mite în valoare de 2,1 milioane de dolari, scrie France Presse.
13:45
Nu toţi copiii care suferăde ADHD – tulburarea de deficit de atenţie şi hiperactivitate – au şi problemecu somnul. Ce se poate face însă atunci când ele apar?
13:45
Ioan Oltean este audiat joi la DNA într-un din dosarele ANRP mai vechi. El s-a declarat nevinovat şi a susţinut că aşteaptă să vadă ce vor face procurorii cu acest dosar.
13:45
Imagini de o cruzime rară au fost surprinse pe un câmp din municipiul Baia Mare. Mai mulţi tineri au fost filmaţi în timp ce chinuie un cal, punându-l să tragă un stâlp de beton. Şi pentru că animalul nu putea să tragă, aceştia l-au lovit cu sălbăticie.
13:45
Cinci români au fost acuzaţi de extorcare agravată şi ameninţări, după ce au pus la cale un plan prin care voiau să păcălească şi să jefuiască un mare actor italian.
Acum 2 ore
13:15
Ministerul Sănătăţii va elabora un regulament ce va include indicatori în funcţie de care să se facă plata personalului. Ministrul Sorina Pintea a declarat că „nu e normal ca un medic care face 5 operaţii să primească acelaşi salariu ca unul care face 30 de operaţii”. Criticii acestei propuneri susţin că pare mai degrabă un sistem bazat pe cantitate, şi nu pe calitate şi performanţă.
13:15
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a oferit detalii despre modul în care liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a părăsit Republica Moldova în ziua de 14 iunie, atunci când democraţii s-au retras de la guvernare pentru a permite ca Guvernul Maiei Sandu să-şi exercite pe deplin atribuţiile.
13:15
Bărbatul are 68 de ani, iar trupul acestuia a fost recuperat din zona Grupului de Nave- Mangalia. Medicii ajunşi la faţa locului au constatat decesul.
13:15
Un localnic din Petroşani a decedat la spital, după ce a fost victima unui accident rutier petrecut pe centura municipiului.
13:15
Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan afirmă că Manfred Weber trebuie să fie noul preşedinte al Comisiei Europene şi că orice scoatere din joben a unui alt candidat înseamnă ignorarea votului dat de oameni.
13:15
Zincul este un mineral esenţial pentru organism, având rol în metabolizarea nutrimentelor şi repararea ţesuturilor. Ce alimente bogate în zinc există?
13:15
Rinoplastia este operatia de remodelare a nasului. Interventia nu este lipsita de complicatii, de aceea este bine sa stii care sunt beneficiile, cat si riscurile rinoplastiei.
13:15
Nume mari ale teatrului românesc, actori care au jucat în serialul „Fructul oprit“, în frunte cu Maia Morgenstern (57 de ani), Adriana Trandafir (63 de ani), Marian Râlea (61 de ani), se alătură noii producţii de la Antena 1, „Sacrificiul“.
13:15
Justiţia din Iaşi a condamnat la 12 ani de închisoare unbărbat din judeţ care şi-a ucis concubina. Individul va trebui să plăteascădaune morale celor cinci copii pe care îi are.
13:15
Prima ediţie a Programului Rabla pentru electrocasnice s-a dovedit un real succes din punct de vedere al înscrierilor şi un pseudoeşec din punct de vedere al utilizării voucherelor.
13:00
Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, cea care a „năşit“ noua lege a pensiilor, dă vina pe opoziţie pentru că actul normativ nu a trecut miercuri de Senat, deşi absenteismul social-democraţilor a făcut ca legea să nu poată fi adoptată.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.