Americanii nu au milă: Lichidează una dintre cele mai mari fabrici din România

Business Magazin, 12 iunie 2019 15:30

Acţionarii Electroaparataj Târgovişte (ELJ), companie listată la BVB cu activitate în fabricarea de aparatură electrică şi accesorii electrotehnice, au aprobat marţi dizolvarea voluntară a societăţii şi numirea Cabinetului Individual de Insolvenţă Lupu Mihaela în funcţia de lichidator al societăţii, potrivit unui raport la bursă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Business Magazin

Acum 10 minute
16:10
Avertisment de la ING: „Japonizarea” Europei este aici şi nu se iese uşor din această situaţie Creşterea economică anemică din zona euro, corelată cu inflaţia, demonstrează că Europa se confruntă deja cu propria „Japonizare”, iar ieşirea din această zonă nu este una uşoară dacă urmărim parcursul Japoniei, atrage atenţia grupul olandez ING, citat de Bloomberg. Situaţia Europei este similară cu cea a Japoniei în anii 90. Într-un raport publicat luni, ING atrage atenţia asupra listei de similitudin...
16:10
16:10
Lidl Tour estimează pentru acest an o creştere de peste 60% a cifrei de afaceri în România, nivel similar cu cel din anul precedent, în condiţiile în care, în cei trei ani de prezenţă pe plan local, operatorul a înregistrat aproape 30.000 de clienţi.
16:10
Cum îşi propune candidatul american la prezidenţiale Bernie Sanders să şteargă datorii studenţeşti de 1.600 miliarde dolari cu o nouă taxă pe Wall Street Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 iunie 2019 1 afişăre Senatorul Bernie Sanders, cel mai cunoscut candidat democrat pentru cursa prezidenţială din SUA împotriva lui Donald Trump, se pregăteşte să păşească într-un teritoriu necunoscut cu o promisiune neobişnuită: va elimina complet toate datoriile studenţeşti ale americanilor, potrivit CNN. Luni,...
Acum 30 minute
16:00
Ce înseamnă „Japonizarea” Europei şi ce crede grupul bancar ING că e de făcut Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 iunie 2019 5 afişări Creşterea economică anemică din zona euro, corelată cu inflaţia, demonstrează că Europa se confruntă deja cu propria „Japonizare”, iar ieşirea din această zonă nu este una uşoară dacă urmărim parcursul Japoniei, atrage atenţia grupul olandez ING, citat de Bloomberg. Situaţia Europei este similară cu cea a Japoniei în anii 90. Într-un raport publicat luni, ING atrage...
16:00
Partidele parlamentare au început discuţiile privind noul Consiliu de Administraţie al BNR, iar dacă vor ajunge la o înţelegere, săptămâna viitoare se va da avizul, potrivit unor surse din piaţă.
Acum 2 ore
15:10
Cum a reuşit un melc să dea peste cap cel mai eficient sistem feroviar din lume Un melc a reuşit să încurce întregul sistem feroviar din sudul Japoniei, ţară cunoscută pentru eficienţa transportului de persoane. O pană masivă de curent survenită pe 30 mai a dus la anularea a 26 de trenuri, afectând mii de pasageri, scriu cei de la CNN. Specialiştii companiei JR Kitakyushu, care opera respectivele trenuri, au descoperit că pana fusese cauzată de un melc de 2-3 centimetri care intrase într-un pano...
14:50
Compania japoneză Disco are o abordare inedită atunci când vine vorba de salarii şi recompensarea angajaţilor. Mai exact, ei trebuie să plătească pentru sălile de conferinţe, calculatoarele folosite şi chiar spaţiul utilizat pentru depozitarea umbrelelor.
14:40
Prietenul lui Cristian Hostiuc (n.Red. opinia publicată pe 23.06.2019) realizeaza probabil din ce in ce mai mult ca operatorii privati isi fura singuri caciula preferand sa recruteze specialistii pregatiti in public, fara sa isi asume sa pregateasca medici specialisti (prin rezidentiat) in clinicile proprii - crescand astfel numarul si oferta de medici specialisti.
14:30
Cei şapte membri CSM, care nu s-au prezentat la plenul de luni, au ales boicotul deoarece, chiar dacă ar fi votat împotriva punctelor privind Secţia de anchetă, soluţiile ar fost contestate în instanţă. Surse spun că aceştia au refuzat să iasă din birouri, condiţionând participarea la şedinţă.
14:30
Finlanda este, în prezent, singura ţară din Europa în care numărul de oameni fără adăpost este în scădere. Secretul? Housing First, un principiu implementat în urmă cu zece ani de către un om de ştiinţă, un politician, un doctor şi un preot.
Acum 4 ore
14:00
Codrin Ştefănescu, apropiat al lui Liviu Dragnea, a declarat, pentru RFI, că este surprins de lipsa de caracter a unor colegi din partid şi crede că PSD „nu a fost niciodată într-o situaţie atât de gravă ca acum".
13:50
Grupul suedez Ikea a deschis astăzi noul magazin din Pallady, care a presupus o investiţie de aproximativ 90 de milioane de euro, în cadrul căruia lucrează 600 de angajaţi. Ikea Pallady este al doilea magazin deschis de compania suedeză pe piaţa locală, primul fiind situat în nordul Capitalei.
13:40
Secţia pentru procurori a CSM a respins acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă de Laura Codruţa Kovesi, acuzată că nu a respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, au precizat surse din CSM.
12:30
Ministerul de Externe al Chinei a declarat, luni, că FedEx Corp ar trebui să ofere o explicaţie adecvată, după ce compania şi-a cerut scuze pentru refuzul de a expedia un telefon Huawei Technologies din Marea Britanie în Statele Unite, scrie Reuters.
Acum 8 ore
10:10
Deputaţii vor dezbate luni Legea Pensiilor, după ce aceasta a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Legea urmează să fie votată miercuri.
09:30
„Am învăţat mult în ultimii ani să trec de la rolul de «a face» la rolul de «a-i face pe ceilalţi să facă», Deşi încă mai cobor deseori în zona operaţională din pasiune pentru cărămidă şi mortar. Rolul meu rămâne în principal acela de a-i face pe oameni să viseze frumos şi să aibă curajul şi ambiţia de a-şi realiza visele“.
09:10
Playtika, o companie israeliană de jocuri deţinută de un consorţiu de firme chinezeşti, vrea să-şi extindă operaţiunile în România, planul fiind ca în 2-3 ani să ajungă la 700 de angajaţi, faţă de 350 în acest moment.
Acum 12 ore
08:10
Liudmila Climoc, CEO al Orange România, lider pe piaţa locală de telefonie mobilă, vorbeşte despre planurile companiei pentru dezvoltarea unor noi servicii, despre perioada de timp necesară integrării tehnologiei 5G, dar şi despre perspectivele pieţei româneşti de comunicaţii. Ce beneficii vor avea consumatorii de rând, dar şi cei din sfera de business în era 5G? Mai este loc de creştere pe piaţa locală? Cum a evoluat numărul clienţilor pe zona de servicii fixe? Sunt doar câteva dintre subiectele abordate de executiv.
Acum 24 ore
22:00
Ekrem Imamoglu, candidatul Partidul Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, a câştigat scrutinul pentru funcţia de primar a oraşului Istanbul, obţinând 53,9% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a aproape 99% din sufragii.
21:50
Ekrem Imamoglu, candidatul Partidul Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, a câştigat scrutinul pentru funcţia de primar a oraşului Istanbul, obţinând 53,9% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a aproape 99% din sufragii.
21:10
Deputatul Nicuşor Dan a anunţat că primarul Capitalei Gabriela Firea minte spunând că este doar vina Guvernului pentru situaţia financiară în care se află Primăria şi că tăierea de 600 de milioane lei anunţată în proiectul de rectificare bugetară nu este de ajuns pentru a evita falimentul.
20:10
Propofolul este o substanţă anestezică utilizată pe scară largă în spitalele din SUA, însă încă stârneşte curiozitatea pacienţilor, care îşi amintesc de el ca fiind medicamentul din cauza căruia a murit Michael Jackson, pe 25 iunie 2009, potrivit Associated Press.
19:20
Boris Johnson, favorit pentru a deveni viitorul premier al Marii Britanii, şi-a reiterat dorinţa de a părăsi Uniunea Europeană în octombrie cu sau fără un acord, evitând întrebările legate de o vizită a poliţiei acasă la el, la un eveniment de campanie care a avut loc sâmbătă, relatează Reuters.
17:40
Mai mulţi deputaţi PNL au depus o propunere de modificare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă de persoane de peste 45 de ani.
17:10
Deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a afirmat că senatorul care i-a luat locul lui Claudiu Manda este lăutarul Eugen Gioană, pe care îl recomandă mai puţin vocea, ci mai degrabă prietenia cu acesta şi cu Olguţa Vasilescu, precum şi afacerile ilegale cu lemn.
16:50
Un nou proiect de lege prevede modificarea Legii 248/2015, prin mărirea sumei primite de copiii înscrişi la grădiniţă, pe tichet social, la 100 de lei şi extinderea eligibilităţii pentru familiile care câştigă 530 lei/lună pentru fiecare membru, astfel încăt să încurajeze mersul la grădiniţă.
16:40
Comentariu Alex Ciutacu, redactor ZF: Ce trebuie să ştii despre Libra, moneda digitală pe care o lansează Facebook şi cum ar putea ajunge statele lumii să se împrumute de la compania lui Mark Zuckerberg Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 iunie 2019 7 afişări Lumea financiară, comunitatea din Silicon Valley, guvernele lumii şi în special „piraţii” din lumea criptomonedelor au privit lung săptămâna trecută spre Mark Zuckerberg când a anunţat că va lansa o monedă digitală care ar putea ajunge la cei...
16:40
Poliţia Capitalei vrea să achiziţioneze servicii de mentenanţă preventivă a autospecialelor Volkswagen din dotare, se arată într-un anunţ publicat pe platforma de licitaţii SEAP. Valoarea totală este de aproape 29.000.000 lei.
16:30
Comentariu Alex Ciutacu, redactor ZF: Ce trebuie să ştii despre Libra, moneda digitală pe care o lansează Facebook. De ce nu este noul Bitcoin şi cum ar putea ajunge statele lumii să se împrumute de la compania lui Mark Zuckerberg Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 iunie 2019 3 afişări Lumea financiară, comunitatea din Silicon Valley, guvernele lumii şi în special „piraţii” din lumea criptomonedelor au privit lung săptămâna trecută spre Mark Zuckerberg când a anunţat că va lansa o monedă digitală...
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.