Sondaj. Ce joburi cred românii că nu pot fi înlocuite niciodată de roboţi. Preoţii, în topul clasamentului

Adevarul (Romania), 12 iunie 2019 18:45

Mai mult de jumătate dintre români cred că este posibil ca postul lor să fie înlocuit de roboţi şi automatizare mai devreme sau mai târziu, conform unui sondaj realizat de o platformă online de job-uri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
17:00
Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a depus luni o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată. Mai mult a cerut Curţii de Apel Craiova revizuirea deciziei civile prin care a fost încuviinţată adopţia internaţională a minorei.
17:00
Gheorghe Hagi a fost suporterul numărul 1 al naţionalei de tineret de când a început Campionatul European găzduit de San Marino şi Italia.
17:00
Zeci de mii de persoane au sărbătorit în noaptea de duminică spreluni victoria lui Ekrem Imamoglu în cursa pentru primăria Istanbulului, carel-a învins pentru a doua oară în trei luni pe fostul premier Binali Yildirim, candidatul partidului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.
Acum 15 minute
16:45
Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Târgu Jiu, este acuzat de furtul a şase balize din plastic reflectorizante de semnalizare.
16:45
Două avioanemilitare Eurofighter s-au ciocnit în statul Mecklenburg-Pomerania Inferioară,din nord-estul Germaniei, luni, potrivit Forţelor aeriene germane, citata de Deutsche Welle.
16:45
Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, anunţă că a emis o dispoziţie pentru desemnarea comisiei care va verifica modul în care s-a derulat activitatea DGASPC referitoare la plasamentul minorei.
16:45
Testarea de cătreIndia a rachetei hipersonice nu reprezintă un simplu progres al tehnologiei dearmanent a tarii, ci şi un pas în faţă pentru o declanşare a unui războinuclear cu Pakistanul, potrivit National Interest.
16:45
Un căpitan dearmată din Cipru a primit şapte sentinţe de închisoare pe viaţă, după ce apledat vinovat pentru uciderea a cinci femei şi doi copii, în decursul a treiani, potrivit The Guardian.
16:45
Narcis Neaga, şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a încasat venituri lunare de peste 22.000 de lei, în 2018, adică mai mult decât preşedintele României.
Acum 30 minute
16:30
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a trimis un comunicat în care precizează de ce a fost condamnată la 1,9 ani de închisoare cu suspendare directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, Adela Golea. Medicul a dat dispoziţie asistentelor să nu recolteze probe biologice de la şoferii care nu au fost implicaţi în accidente rutiere.
Acum o oră
16:15
Un bărbat, condamnat pentru tentativă de omor, a fost capturat de poliţiştii ialomiţeni în timpul unei razii pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.
16:15
De 100 de ani, într-o comună din Olt, sutele de ii care se cos peste an sunt evaluate şi premiate. Deşi sărbătoarea a suferit schimbări majore, oamenii din sat se întorc şi astăzi, în prag de Drăgaică, şi poartă cu mândrie iile şi cămăşile cusute de cezience.
16:15
Participarea angajaţilor Penitenciarului Focşani la o astfel de acţiune a avut ca scop transmiterea unui mesaj civic prin implicare activă menită să trezească simţul de responsabilitate faţă de mediul înconjurător.
16:15
Peste20.000 de credincioşi ortodocşi auparticipat la procesiunea cu moaştele SfântuluiIoan cel Nou care a avut loc luni, 24 iunie pe străzile oraşului Suceava. În ciudamăsurilor de ordine luate de jandarmi şi de poliţiştii locali,unii dintre participanţii la evenimentul religios s-au îmbulzit, ofemeie mai în vârstădezechilibrându-seşi lovindu-se cu capul de asfalt.
16:15
Un foraj abandonat care aparţine societăţii Petrom a devenit locul de agrement al localnicilor din comuna gorjeană Câlnic. Din sonda abandonată curge fără întrerupere apă termală, iar spaţiul din beton din jurul acesteia a fost transformat în piscină.
16:15
Panică în comuna sălăjeană Buciumi, unde mai mulţi urşi au coborât din pădure până la o stupină şi unele stâne de oi. Autorităţile sunt în alertă şi se vor întâlni în cursul zilei de mâine pentru a dispune măsurile ce se impun.
16:15
Evenimentul s-a întâmplat luni, la tribunalul Vrancea. Cinci turbulenţi au fost duşi la poliţie pentru audieri în acest caz.
16:15
O tânără de 29 de ani din judeţul Iaşi a fost găsită vinovată de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului chiar dacă, susţine ea, accidentul de care este incriminată ar fi fost comis de o altă persoană.
Acum 2 ore
16:00
Printre acţiunile care vor avea loc miercuri, 26 iunie, lacatedrala episcopală şi Grădina Publică din Galaţi se numără procesiunea drapeluluişi un concert susţinut de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.
16:00
Un nou protest are loc, luni după-amiază, în faţa Prefecturii Mehedinţi, pentru Sorina, fetiţa de 8 ani dată spre adopţie unei familii de români din SUA. Oamenii acuză faptul că adopţia nu ar fi fost făcută în mod corect şi cer anularea acesteia, reclamând, totodată, neimplicarea autorităţilor.
16:00
Poliţişti din Alba Iulia au efectuat luni, 24 iunie, o percheziţie la sediul Primăriei comunei Şibot în cadrul unui dosar penal.
16:00
În Argeş trăiesc peste 1.100 de urşi, în condiţiile în care efectivul normal al judeţului este de 280-300 de exemplare. Cifrele au fost avansate de Prefectura Argeş  în baza unui recensământ făcut anul trecut şi au fost confirmate recent de oficialii Consiliului Judeţean Argeş, care spun că situaţia a scăpat de sub control.
15:45
În perioada iunie 2018 – iunie 2019, peste 8.000 de apeluritelefonice au fost înregistrate la numărul scurt de telefon – 955, număr pus ladispoziţia gălăţenilor, începând de anul trecut, de către Poliţia LocalăGalaţi.
15:45
Circa două treimi din investiţie este acoperită din fonduri europene, iar diferenţa din bugetul municipiului Galaţi. Extinderea şi dotarea UPU de la Spitalul de Copii vor fi gata în 24 de luni, respectiv în vara lui 2021.
15:45
O viitură puternică a distrus un drum comunal şi a afectat mai multe gospodării în satul Lunca Meteşului, comuna Meteş, din Alba. De asemenea, ploile puternice din noaptea de duminică spre luni au provocat pagube şi în localitatea Feneş.
15:30
Comisia Europeană a arătat că 9% dintre produse aveau o compoziţie diferită, deşi partea din faţă a ambalajului era identică. Nu au fost înregistrate decalaje între Est şi Vest în privinţa compoziţiei produselor de marcă. Studiul a fost realizat în 19 state ale UE iar România nu a fost inclusă.
15:30
Călăraşiul este beneficiarul unei noi finanţări europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”.  Astfel, cu aproape un milion de euro, Liceul Teoretic Mihai Eminescu va fi modernizat şi dotat cu o centrală termică geo-solară care să folosească minim 75% energie regenerabilă.
15:30
În ultimii ani, Bucureştiul a intrat in topul capitalelor europene ce sunt vizitate de către turişti, fiind căutat mai ales pentru cazarea ieftină, mâncare foarte bună, distracţia de noapte, dar şi pentru clădirile inedite pe care le poţi vizita.
15:30
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, s-a întâlnit luni cu Manfred Webber, Dacian Cioloş şi alţi lideri politici din Parlamentul European într-o serie de întâlniri care are ca scop depăşirea crizei numirilor din fruntea instituţiilor UE.
15:30
Autorităţile britanice au anunţat că Andrei Popescu, tânărul originar din localitatea dâmboviţeană Răzvad găsit mort într-un apartament din Londra a fost înjunghiat în inimă. Autorităţile din Regat nu au însă nicio pistă în privinţa criminalului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.