Trump anunţă că va suplimenta numărul militarilor americani desfăşuraţi în Polonia. Ce a spus despre stabilirea unei baze permanente

Adevarul (Romania), 12 iunie 2019 22:15

Preşedinteleamerican Donald Trump a declarat miercuri, alături de omologul său polonezAndrzej Duda, că va creşte efectivul armat din Polonia cu 2.000 de militari. Ela rămas evaziv în schimb asupra stabilirii unei baze militare permanente înaceastă ţară membră UE şi NATO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
17:30
Apele revărsate ale pârâului Corozel au pătruns în 85 de gospodării, însă de datata acesta locuinţele au scăpat. În schimb, apa a ajuns la aproape o jumătate de metru în biserica veche a satului, care a suferit stricăciuni importante.
17:30
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Universitatea din Bucureşti, şi Universitatea de Construcţii, au fost declarate câştigătoare de către Comisia Europeană, în competiţia pentru crearea, în consorţii internaţionale, a primelor 17 universităţi-pilot europene.
17:30
Doi porci au ieşit la păscut, astăzi, pe o stradă intens circulat din municipiul Târgu Jiu. Un participant la trafic i-a filmat în timp ce se aflau pe mijlocul bulevardului Ecaterina Teodoroiu.
17:30
Dragoş Bucur, Tudor Chirilă, Andreea Grămoşteanu, Dana Rogoz, Judith State şi Cosmina Stratan se alătură lui Pavel Bartoş şi Alexandru Papadopol ca mentori ai trupelor de teatru tânăr la cea de-a 14-a ediţie a Ideo Ideis, care va avea loc la Alexandria între 6-12 august. Cei opt artişti, cât şi un al nouălea mentor ca, vor veni la festival în perioada 9 - 12 august pentru a le fi alături celor nouă trupe de liceeni.
17:30
Trupa de teatru pentru copii „Gaşca Zurli“ va avea o nouă emisiune la TVR1, din această toamnă, potrivit Pagina de Media.
17:30
Aprovizionarea cu apă a grâului de toamnă se va situa în limite satisfăcătoare în majoritatea zonelor de cultură, iar procesele de creştere şi dezvoltare ale speciilor de câmp şi pomi-viticole vor fi accelerate, reiese din prognoza agrometeorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 26 iunie - 2 iulie.
17:30
Tot mai multe oraşe din StateleUnite sunt luate la ţintă de hackeri, care paralizează sistemul informatic şicer răscumpărări în schimbul revenirii situaţiei la normal. Riviera Beach, olocalitate de 35.000 de suflete din Florida, tocmai a acceptat o plată de circa550.000 de euro pentru deblocarea calculatoarelor municipalităţii.
17:30
Fostul europarlamentar ALDE Renate Weber a fost numită miercuri în funcţia de Avocat al Poporului. Fostă militantă pentru drepturile omului în anii '90, susţinătoare a lui George Soros şi critic al PSD-ului până în 2014, Weber s-a transformat în avocat al asaltului PSD la Justiţie. În Parlamentul European, Renate Weber s-a poziţionat de partea Rusiei.
Acum o oră
17:00
Un bărbat de 30 de ani a fost încarcerat în Penitenciarul deMaximă Siguranţă Galaţi după ce Judecătoria Brăila a emis pe numele său un mandatde executare a unei pedepse privative de libertate.
17:00
KAR Auction Services Inc. (NYSE: KAR), furnizor global de soluţii de repunere pe piaţă şi de tehnologie în domeniul auto, lansează platforma de licitaţii online ADESA Europe.
17:00
Expoziţia personală „Two different constructs (A postcard as souvenir)“a artistei vizuale Loredana Stancu, curatoriată de Cătălin Burcea, se verniseazăjoi, 27 iunie, de la ora 20.00, la galeria creart, din Piaţa AlexandruLahovary, nr. 7. „Arhivezimagini iconice care aparţin unei zone geografice «multiculturale»,Dobrogea“, îşi descrie artista această expoziţie despre „migraţie“.
17:00
Lucrările la stadionul de patru stele din Târgu Jiu se apropie de final, peste câteva zile urmând să înceapă recepţionarea arenei sportive de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), care a asigurat finanţarea investiţiei.
17:00
Un incident grav a fost reclamat miercuri, 26 iunie, în localitatea Frătăuţii Noi,judeţul Suceava. Două femei din localitate, cumnate, cu vârsteîntre 30 şi 40 de ani, s-au luat la ceartă, în jurul orei 13.00.Una dintre ele a atacat-o cu cuţitul pe cealaltă şi a înjunghiat-ode mai multe ori, până când lama cuţitului s-a rupt şi a rămasînfiptăînzona gâtului victimei.
17:00
Şeful statului francez, EmmanuelMacron, a început o vizită de patru zile în Japonia, unde va fi primit de împăratşi va participa la summitul G20. Aceasta este prima sa vizită în Ţara Soarelui Răsareîn calitate de preşedinte, o vizită pe care o efectuează în plin scandal dincauza „Afacerii Ghosn“.
17:00
DIICOT, unde există o plângere depusă de Jandarmerie pentru infracţiuni împotriva ordinii constituţionale, a cerut dosarul „10 august” de la procurorii din cadrul Secţiei parchetelor militare.
17:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita proclamă victoria după o soluţie dată de judecători într-un litigiu teritorial cu autorităţile din Neamţ.
Acum 2 ore
16:45
Capodoperele “Rhapsody in Blue” pentru pian şi orchestră, de George Gershwin, şi “Carmina Burana”, cantata scenică de Carl Orff , vor face parte joi şi vineri, de la ora 19.00, din programul care va închide stagiunea simfonică aniversară 2018-2019 a Filarmonicii “George Enescu”.
16:45
Sâmbătă, 29 iunie 2019, cu începere de la ora 11,00, la Complexul Muzealde Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vor avea loc două evenimentededicate Zilei Internaţionale a Dunării.
16:45
Îngheţata şi dulciurile vor fi vedetele din Piaţa Ovidiu, de la festivalul care va delecta constănţenii şi turiştii în acest weekend.
16:45
Mircea Lucescu a plecat în Italia, pentru a susţine naţionala de tineret a României la semifinala de la Bologna, cu Germania, programată joi, de la ora 19.00.
16:45
Super comedia „Soacra cu trei nurori” şi un spectacol plinde sensibilitate, „Trei graţii”, constituie oferta Teatrului Dramatic „FaniTardini” Galaţi pentru iubitorii de teatru în weekendul 29-30 iunie, ultimuldin stagiunea 2018/2019.
16:45
Matriţa antică descoperită în Sarmizegetusa Regia în urmă cu şase ani a fost evaluată din nou, de un fost arheolog în vârstă de 74 de ani, încuviinţat de instanţă pentru a-i stabili valoarea. Concluziile expertizei sunt uluitoare.
16:45
Patronul FCSB-ului se confruntă în aceste zile cu o situaţie de care n-a mai avut parte până acum: un antrenor nu-i răspunde la telefon.
16:45
Maimulţi cetăţeni din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, s-autrezit cu ursul în curte în noaptea de marţi, spre miercuri, 26 iunie. Animalul sălbatic era în căutare dehrană şi a provocat pagube. Cel mai probabil, localnicii vor fidespăgubiţi, însă nu vor uita prea curând spaima pe care autras-o.
16:45
Păpuşile de la Gulliver îşi vor lua rămas bun de laiubitorii poveştilor, până la începutul noului an şcolar. Ultimul spectacol dinaceastă vară se va juca duminică, pe 30 iunie, de la ora 10.30.
16:45
Teatrul de Stat Constanţa organizează în perioada 20 - 30 iunie cea de a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru "Miturile cetăţii", o amplă acţiune culturală la care vor participa peste 30 de teatre din ţară şi străinătate. Spectacolele din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare” dar şi în Piaţa Ovidiu.
16:45
Din macheta de bronz care prezintă centrul Clujului în miniatură lipsesc două elemente esenţiale: Piaţa Muzeului, una dintre cele mai vizitate zone turistice datorită casei unde s-a născut Matei Corvin, şi prima biserică din oraş. Care sunt explicaţiile reprezentanţilor cluburilor Rotary, cei care au sponsorizat proiectul de circa 20.000 de euro.
16:45
Un deţinut din Penitenciarul Târgu Jiu a fost găsit spânzurat. Este vorba de Cosmin Dumitru Cristea-Rostogolea, în vârstă de 40 de ani, din Târgu-Jiu, care a fost preşedintele Asociaţiei „Tinerii Gorjului”.
16:45
Povestea spusă de mireasa a cărei soacră s-a îmbrăcat la nunta fiului ei într-o rochie lungă, albă, a devenit virală în mediul online. Fotografia cu cele două femei a strâns zeci de mii de aprecieri.
16:45
Fermierii au la dispoziţie 200 de milioane de euro pe an pentru investiţii în infrastructura de irigaţii, prin submăsura 4.3. din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, a informat Ministerul Agriculturii.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.