Baze militare americane în Irak atacate de rachete, pe fondul tensiunilor americano-iraniene în Golful Persic

Adevarul (Romania), 19 iunie 2019 21:30

Rachete au vizat baze americane sau întreprinderi în care se află americani, pe întregul teritoriu irakian, în cinci rânduri, în mai puţin de o săptămână, au anunţat oficiali, pe fondul unor tensiuni între Washington şi Teheran, cei doi mari aliaţi ai Bagdadului, relatează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
21:15
Ion Ţiriac a stat departe de fotbal, în ciuda ofertelor pe care le-a avut de-a lungul anilor, însă a recunoscut mereu că simpatizează cu formaţia din „Ştefan cel Mare“.
21:15
Pe tabloul principal al turneului de zgură s-au aflat: Cîrstea (81 WTA), Begu (112 WTA), Bogdan (127 WTA), Ruse (178 WTA), Bara (184 WTA), Jaqueline Cristian (210 WTA), Cadanţu (214 WTA) şi Ţig (fără clasament). Din păcate, rezultatele au fost dezolante.
21:15
Uimitoare rapiditateacu care CSM a reacţionat vehement la o boare de zvon lansată deministrul Finanţelor, care a vorbit, destul de vag, de supraimpozitareapensiilor mai mari de 10.000 de lei. În opinia membrilor CSM, scăderea pensiilor magistraţilorar fi un atentat la independenţa acestora. Principial, poate că au dreptate,dar aici mai importante sunt resorturile.
Acum 30 minute
21:00
Gianluca Esposito, secretarul executiv al GRECO, a declarat într-un interviu pentru publicaţia ziare.com că, în ceea ce priveşte Secţia specială (SIIJ), poziţia instituţiei este una „foarte clară”, şi anume că „această secţie trebuie să fie desfiinţată”. Andrea Chiş, judecător şi membru CSM, a precizat că rapoartele arată mai multe probleme recurente ale justiţiei, înfiinţarea SIIJ fiind cea mai gravă dintre ele.
Acum o oră
20:45
Simona Halep a prezentat trofeul câştigat la Wimbledon 2019, miercuri seară, pe Arena Naţională, în uralele a 30.000 de români. Cântăreaţa Andra este cea care a intonat imnul României.
Acum 2 ore
20:15
Ministrul Petre Daea, un fost membru convins al Partidului Comunist, este acuzat de Comisia Europeană că a umflat cifrele privind producţia record de porumb realizată de România în ultimii doi ani. Reamintim că, în perioada regimului comunist, îndeplinirea planului cincinal devenise cuvântul de ordine al birocraţiei sovietice, iar raportările erau de multe ori umflate pentru a se îndeplini prognozele optimiste din plan.
20:15
Românii au petrecut aproape şapte ore anultrecut fără energie electrică, în medie, ca urmare a penelor de curent sau alucrărilor la reţele, faţă de maximul de două ore şi jumătate în ţărileavansate, potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare înEnergie, citat de Agerpres.
20:15
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a anunţat că au fost depuse două oferte pentru supervizarea proiectuluipodului de la Brăila, contract estimat la 48,99 milioane lei (10,35 milioaneeuro), fără TVA.
20:15
Premierul Viorica Dăncilă îi transmite felicitări, pe Facebook, lui Mircea Geoană pentru numirea în funcţia de secretar general adjunct al NATO. „Ne bucurăm să fim reprezentaţi în cadrul Alianţei de un român cu vastă experienţă politică şi diplomatică, promotor al legăturii transatlantice şi al integrării euro-atlantice a României", afirmă Dăncilă.
20:15
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, miercuri, că a fost postat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului de 47 milioane euro, fără TVA, pentru centura oraşului Târgu Mureş.
20:15
Rând pe rând, Tăriceanu şi Dăncilă au împărtăşit opiniei publice dorinţa oamenilor din ALDE, respectiv PSD de a-i vedea candidaţi pentru „cea mai înaltă funcţie din stat”. Ghilimelele aparţin Curţii Constituţionale care aproape a modificat regimul constituţional al României din Republică semi-prezidenţială în Republică Parlamentară.
20:00
Accidentul rutier s-a produs miercuri, 17 iulie, pe DN2A, în apropiere de Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, judeţul Constanţa.
19:45
O eclipsa de lună ( 17 iulie) care îi deblochează pe cei rămaşi în pasivitate sau în isterie, inerţie, orgoliu sau în ego. O eclipsă careva da restart celor căzuţi în anesteziafrustrărilor şi iluziilor. Cu toţii avem nevoie să ieşim detaţaţi din emoţiile negative ale trecutului, dinnegare şi din frustrarilecare ne-au îmbolnavit, explică astrologul Maria Sârbu.
19:45
O maşină de poliţie din Capitală, care se deplasa la o intervenţie, a fost implicată, miercuri, într-un accident rutier la intersecţia dintre Şoseaua Ştefan cel Mare cu strada Tunari. În urma impactului cu un alt autoturism, autospeciala de poliţie s-a răsturnat.
19:45
Agenţia românească de marketing online Canopy a dezvoltat o soluţie internă de automatizare prin tehnologia UiPath, pentru a optimiza campaniile de performance marketing, în baza filosofiei Lean Six Sigma.
19:45
Creştinii mehedinţeni sunt aşteptaţi să participe sâmbătă, 20 iulie, la hramul bisericii Schitul de Sus. Aşezată sub patronajul spiritual al Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, lăcaşul de închinare va aduna în jurul său o mulţime de pelerini veniţi de prin toate părţile judeţului în ziua praznicului. Slujba va fi săvârşită de Preasfinţitul Nicodim, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi.
19:45
Incidentul s-a petrecut pe o şosea din comuna vâlceană Slătioara, miercuri dimineaţa. O maşină a fost găsită răsturnată pe marginea drumului, iar ulterior s-a descoperit că cel care a condus autoturismul nu era proprietarul acestuia. Şi astfel s-a aflat întreaga poveste în care au fost implicate trei victime.
19:45
Statele membreale Uniunii Europene vor fi verificate anual în ceea ce priveşte respectareastatului de drept, într-o nouă tentativă a Bruxellesului de a împiedicaguvernele naţionale să intervină în sistemele judiciare.
19:45
Procurorii DIICOT au făcut publice date noi în dosarul drogurilor recuperate în martie 2019 din Marea Neagră. Din informaţii reiese că transportul cantităţii colosale de cocaină a eşuat din cauza amatorismului şi lăcomiei traficanţilor.
19:45
Un tânăr din Cluj încearcă încă de la finalul anului 2018 să afle numele a două angajate de la Finanţe, despre care spune că l-au tratat nepoliticos când s-a prezentat la ghişeu.
19:30
Cererea de chirii pe perioada festivalului Untold îi face pe clujeni să-şi folosească la maximum imaginaţia. După ce un proprietar a cerut servicii sexuale, apare un nou anunţ controversat: se închiriază o boxă de depozitare de 10 metri pătraţi cu 100 de euro.
19:30
Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), Yukiya Amano, intenţionează să demisioneze înainte de încheierea actualului său mandat, din cauza unor probleme de sănătate, au indicat miercuri surse diplomatice citate de Reuters şi Kyodo. Potrivit Reuters, unul din posibilii săi succesori ar fi diplomatul român Cornel Feruţă, în prezent coordonator-şef al AIEA.
19:30
Preotul Gheorghe Rece a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată miercuri, 17 iulie, de un judecător de la Tribunalul Iaşi
Acum 4 ore
19:15
Forţele de ordine dinItalia şi din Statele Unite au desfăşurat miercuri o operaţiune coordonată,numită „Noua conexiune“, împotriva Cosa Nostra şi clanului Gambino, din New York, care încercau să-şi reconstruiască reţelele.
19:15
Simona Halep va merge, astăzi, de la ora 19.00, pe „Arena Naţională“ pentru a-şi celebra succesul de la Londra, după un turneu de vis care i-a adus al doilea Grand Slam din carieră.
18:45
Multe dintre reprezentantele sexului frumos au tendinţa de a arunca cu noroi în bărbaţi spunând că ei sunt cei care sunt infideli, însă există şi femei care au tendinţa de a călca strâmb, acest lucru regăsindu-se în semnul zodiacul.
18:45
Un angajat al Consulatului General turc la Erbil a fost ucis miercuri de persoane necunoscute, în timp ce lua masa într-un restaurant în capitala Kurdistanului autonom irakian, un atac armat în urma căruia un purtător de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a ameninţat cu un ”răspuns adecvat”, relatează AFP.
18:45
Pepenele roşu este ideal pentru vară. Te menţine hidratată în zilele călduroase, te ajută să slăbeşti, fiind totodată săţios, şi creşte imunitatea. Trebuie însă să ştii să-l alegi! Deşi aduce nenumărate beneficii organismului, pepenele poate fi şi toxic din cauza pesticidelor.
18:45
Francezul Bernard Arnault,preşedintele grupului de lux LVMH, a devenit al doilea cel mai bogat om dinlume, depăşindu-l pe cofondatorul Microsoft Bill Gates, dar rămânând în urmaaltui american, fondatorul Amazon Jeff Bezos, potrivit unor clasamenteefectuate de către revista Forbes şi agenţia Bloomberg, relatează AFP.
18:45
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pierdut într-un mod ruşinos un proces deschis de o multinaţională acuzată de inspectorii fiscali că şi-a externalizat profitul şi care a fost pusă să achite impozite suplimentare la Fisc de aproape 700.000 de lei. În urma procesului, Finanţele trebuie să îi restituie companiei banii plătiţi, cu penalităţi şi dobânzi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.