Moştenirea lăsată de latini umanităţii. Sfaturile romanilor despre sănătate, cuprinse în dictoane celebre

Adevarul (Romania), 20 iunie 2019 04:45

Vă prezentăm alăturat o listă de sfaturi despre viaţă şi păstrarea sănătăţii, în latină, rămase din perioada Imperiului Roman.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum o oră
22:15
Premierul Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă seară, la Sibiu, că nu-i este teamă de protetatari şi nu a încercat să-i evite pe cei care au aşteptat-o când a sosit la şedinţa organizaţiei judeţene. ”Am intrat pe intrarea principală, în partea laterală au stat cei care s-au manifestat”, a spus premierul, precizând că a vrut să poarte un dialog cu manifestanţii, dar au refuzat.
22:00
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă seară, la Sibiu, că organizaţia judeţeană are o „luptă foarte mare” la alegerile prezidenţiale, ştiind că din acest judeţ provin atât preşedintele Klaus Iohannis, care candidează din nou, cât şi candidatul USR, Dan Barna. Dăncilă susţine că PSD trebuie să plece în lupta pentru aceste alegeri cu multă încredere şi, prin implicare, organizare, comunicare şi proiectele pe care le are să câştige.
Acum 4 ore
20:45
Nestle a descoperit o modalitate de a creaciocolată fără să adauge zahăr, bazându-se doar pe resturi din plantele decacao pentru îndulcire, într-un moment în care consumatorii caută alimente mainaturale şi mai sănătoase, scrie Bloomberg.
20:00
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că sistemul de recalculare al pensiilor este unul învechit, iar din această cauză unii oameni nu vor mai fi pe această lume când se va recalcula pensia lor.
19:15
După o perioadă de mai bine de un an de la intrarea în vigoare, pe 25 mai 2018, a Regulamentului privind prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR), asistăm la o nouă perioadă de efervescenţă declanşată de primele amenzi aplicate pentru nerespectarea prevederilor GDPR de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
Acum 6 ore
18:30
Coca-Cola va rivaliza cu Starbucks pe piaţa cafelei din România, urmând să lanseze brandul Costa Coffee, al doilea lanţ de cafenele ca mărime din lume, la noi în ţară, în anul 2020.
18:15
Echipa timişoreană UPT Racing Team, alcătuită din studenţi la Mecanică, Mecatronică, Software şi Management, a pus la punct un monopost cu motor de motocicletă Honda pentru a participa la concursul Formula Student, care va avea loc pe circuitul Riccardo Paletti din Italia.
18:15
Un grup de voluntari ai organizaţiei „Volunteer for Life“ au fost în această vară într-o provincie din Nepal, pentru a aduce micii comunităţi măcar puţin din beneficiile medicinei moderne.
18:15
VasileBolohan a avut o copilărie chinuită. A văzut cu ochii lui cumtatăl său i-a înjunghiat mama. Agresorul a fost arestat şi afăcut puşcărie. Vasile a ajuns pe drumuri şi s-a apucat de furat. Într-o vară, i-a spartcasa vedetei Pro TV Cătălin Radu Tănase şi a fost arestat. Întimp ce se afla după gratii, a promis că, după ce va fi eliberat,va face fapte bune şi s-a ţinut de cuvânt
18:00
Ministerul Finanţelor susţine că deficitul bugetar a fost de numai 0,5% din PIB, în primul trimestru, nu de 4,5% conform datelor Eurostat, care are altă metodologie de calcul.
17:45
În ultima lună (14 iunie - 15 iulie 2019), sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din Poliţia Română, poliţiştii de la transporturi din toată ţara au acţionat în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.
17:45
Simona Halep a prezentat trofeul câştigat laWimbledon 2019, miercuri seară, pe Arena Naţională, în uralele a 30.000 deromâni. Andra este cea care a intonat imnul României, artistaalegând să cânte pro bono.
17:15
Patricia Ţig şi parcursul ei pe zgură din Bucureşti au adus o competiţie programată într-o perioadă ciudată a anului, între sezonul de iarbă şi cel de hard, în atenţia presei mondiale.
Acum 8 ore
16:45
O fetiţă de trei ani se află în stare critică dupăînghiţirea unei pastile de ecstasy lăsate într-un loc de joacă dintr-un parc alunei staţiuni din Ibiza.
16:45
Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că „falimentul guvernării PSD-ALDE este tot mai evident”, iar premierul Viorica Dăncilă poate să se „laude” că ne-a adus pe primul loc în Europa în multe clasamente: cea mai mare inflaţie, cel mai mare deficit bugetar, deficit comercial. „Încă vreo câteva astfel de clasări pe locul 1 şi ne scot de tot din... clasament”, spune Orban.
16:15
Toni Iuruc, iubitulSimonei Hapel, alături de care a fost văzută pe litoral zilelel trecute, separe că este un om liber. Milionarul machedon ar fi divorţat recent de femeiacare i-a fost iubită timp de doi ani şi cu care a fost însurat doar 10 luni,aşa că poate să-şi trăiască linilştit idila cu cea mai iubită jucătoare detenis a momentului.
16:00
“Superhombre”, filmul documentar despre Horia Colibăşanu, a fost proiectat în avanpremieră la Festivalul de Film Ceau, Cinema! din Timişoara.
16:00
Constantin Marta sau Telu Marta (81 de ani), cum îl ştie toată suflarea din comuna argeşeană Aninoasa, este unul dintre zecile de mii de prigoniţi ai istoriei care au îndurat chinurile de la Jilava, Gherla, Periprava şi Grinzi, după ce el şi familia sa au întins o mână de ajutor unor partizani anticomonişti refugiaţi în munţi.
15:45
Echipajele de prim ajutor au fost solicitate, în urmă cu puţin timp, să intervină pe DN 65, în judeţul Olt, unde s-a produs un grav accident rutier.
15:45
Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de peste 700.000 de lei agenţilor economici de pe litoral.
15:00
Deşi vara este sezonul vacanţelor lungi şisejururilor la mare, anul acesta destinaţiile europene şi city break-urile auînregistrat creşteri de două cifre faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut înceea ce priveşte rezervarea biletelor de avion.
15:00
Dominic Samuel Fritz a câştigat campania internă a USR şi va intra, anul viitor, în lupta pentru Primăria Timişoara. Actualul primar, liberalul Nicolae Robu va avea un contracandidat venit tocmai din Germania.
15:00
Poliţia metropolitană londonezăa fost ţinta unui atac cibernetic, noaptea trecută, conturile Scotland Yard deTwitter şi de e-mail fiind piratate şi prin intermediul acestora fiind trimisemesaje ciudate sau injurioase, relatează AFP.
Acum 12 ore
14:30
Deşi primăriile din Bucureşti au alocat sume substanţiale pentru toaletarea copacilor, de multe ori această operaţiune este făcută necorespunzător de firmele responsabile, producân,  în final, uscarea copacilor. Potrivit specialiştilor în peisagistică, pentru ca sănătatea copacului să nu fie afectată, tăierile ar trebui să vizeze maxim 30% din coroana acestuia.
14:15
Un accident grav foarte grav a avut loc sâmbătă, 20 iulie, pe şoseaua de centură a municpiului Caransebeş, din Caraş-Severin. O persoană a decedat şi patru au fost rănite.
14:15
Un accident rutier mai puţin obişnuit a avut loc sâmbătă, 20 iulie, în judeţul Vaslui, pe şoseaua care face legătura între localitatea Costeşti şi Drumul European 581.
14:15
Un accident rutier cumplit s-a petrecut sâmbătă pe Drumul Naţional 7. Un motociclist a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un autotren.
14:15
Arabia Saudită a decisvineri să găzduiască din nou forţe ale SUA pe teritoriul său, cele două ţărifiind dornice să facă „tot ce este posibil pentru păstrarea securităţii în regiuneşi stabilităţii acesteia“, după noi incidente în Golful Persic şi „confiscarea“unui petrolier britanic de către Iran, transmite AFP.
14:15
Vulcanul Etna s-a trezit,noaptea trecută, când au avut loc explozii şi a început să curgă lavă din unuldintre craterele situate în zona sud-estică a muntelui.
13:45
Autorităţile de la Londra le-aurecomandat, sâmbătă, navelor britanice, să evite temporar Strâmtoarea Ormuz,după “confiscarea” de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic,relatează presa internaţională.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.