Alimentaţia careajută la ţinerea glicemiei sub control. „Atenţie specială la mărimea porţiilor şi la alegerea alimentelormai sănătoase“

Adevarul (Romania), 20 iunie 2019 04:45

Diabetul zaharat detip 2 este o afecţiune a cărei incidenţă a crescut alarmant în ultimii ani. Seestimează că, în România, pe lângă cei un milion de bolnavi aflaţi în evidenţeleMinisterului Sănătăţii, există încă un milion care nu ştiu că au boala.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 24 ore
10:30
Mai multe morminte dintr-un cimitir ortodox sârb din Kosovo au fost vandalizate, a informat duminică poliţia kosovară, un nou incident care se adaugă tensiunilor dintre Belgrad şi Pristina. Administraţia de la Belgrad a acuzat că „ideologia urii este omniprezentă în rândul separatiştilor” din Kosovo.
10:30
Reprezentanţii companiei americane ExxonMobil au transmis vineri premierului Viorica Dăncilă şi şefului Agenţiei pentru Resurse Minerale (ANRM) că vor să dea acces altor companii la datele din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră în vederea unei vânzări a licenţei, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale şi din industria petrolieră.
10:30
România nu intră în colaps sub nicio formă din cauza pensiilor care nu sunt pe bază de contributivitate şi nici din toată valoarea pensiilor celor 5 milioane de pensionari, a declarat, duminică seara, la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi.
10:30
Lipsa investiţiilor din ultimii 12 ani, îngreunate inclusiv de supraimpozitarea companiilor din energie, poate fi catastrofală pentru populaţie: 57% din reţeaua de gaze a României, respectiv 12.243 km de conducte şi branşamente, este uzată, având durata de viaţă depăşită cu circa 18 ani.
09:30
Producţia industrială în judeţul Mehedinţi a înregistrat, în perioada 1.I – 30.IV.2019, o scădere a volumului de activitate de 15,4 % comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2018, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Mehedinţi.
09:30
Un bărbat din Botoşani a murit înecat în timp ce se afla la pescuit. Trupul i-a fost luat de apele Prutului. În momentul de faţă echipele de căutare încă sondează apele după cadavru.
09:30
Ploilede duminică au creat probleme în mai multelocalităţi din judeţul Suceava. Apa a intrat în curţile unorgospodării din oraşul Salcea şi comuna Valea Moldovei. Trenul personal Suceava – Cacica arămas blocat timp de aproape două ore în satul Părhăuţi dincomuna Todireşti, pentru că şinele au fost acoperite cu aluviuni.
09:00
Dosarul privind interzicerea părăsirii ţării cu minora Sorina Săcărin, adoptată de o familie de români stabiliţi în SUA, se judecă astăzi, 15 iulie 2019, la Judecătoria Slatina, după ce Tribunalul Olt a declinat competenţa.
09:00
Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2019 încep luni şi durează o săptămână.Pe 26 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.
09:00
Modernizarea se află în plină desfăşurare, în prezent fiind executate lucrări de aşternere a straturilor de covor asfaltic, execuţia acceselor către proprietăţi, a trotuarelor şi a şanţurilor de colectare a apelor pluviale din localitatea Mărculeşti.
08:30
Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, adjudecându-şi al doilea Grand Slam din cariera ei profesionistă.
08:30
În România există nu mai puţin de 15 niveluri de pensii care variază de la sume lunare de sub 500 de lei, cea mai mare parte alocată agricultorilor sau beneficiarilor de ajutor social, la pensii de peste 5.000 de lei, acordate nu numai beneficiarilor de pensii speciale, ci şi altor categorii de privilegiaţi.
08:15
Simona Halep a obţinut primul ei trofeu la Wimbledon, trecând de o manieră entuziasmantă de Serena Williams, în ultimul act al competiţiei.
08:15
Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon şi a făcut un salt important în clasamentul WTA dat publicităţii luni dimineaţă.
08:15
Persoanele fizice se pot înscrie, începând de luni, în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, bugetul us la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de 20 de milioane de lei.
08:00
Copiii vor avea parte de piese de teatru special gândite pentru ei, în fiecare zi în perioada 22-28 iulie, la festivalul de teatru Mimesis Fest. Festivalul are ca scop promovarea şi stimularea artei interpretative şi este totodată o alternativă de petrecere a vacanţei în aer liber.
08:00
Simona Halep a câştigat Wimbledonul cu Daniel Dobre antrenor, dar gândul sportivei noastre este tot la Darren Cahill.
07:45
Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, va organiza, în periaoda 15 - 16 august, o nouă ediţie a Festivalului „Padina Folk”.
07:45
Simona Halep şi Novak Djokovici sunt câştigătorii de anul acesta ai turneului de la Wimbledon, care s-a încheiat duminică.
07:15
În perioada următoare, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, va realiza o nouă rundă de testări ale Sistemului Ro-Alert.
06:30
Absolvenţii de gimnaziu au scăpat de emoţiile de la Evaluarea Naţională şi după ce au aflat la ce licee au fost repartizaţi, în urma repartizării computerizate, trec prin etapa finală, cea a înscrierii la unitatea de învăţământ. Apoi, oficial, sunt boboci de liceu.
06:15
Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a discuta remanierea guvernamentală, dar şi pe tema sondajelor în vederea desemnării prezidenţiabilului partidului. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în perspectiva remanierii, a analizat activitatea a opt ministere.
06:15
Care este cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival, cum să nu ratezi trupa preferată, ce poţi face pe timpul zilei şi ce concerte nu trebuie să ratezi la cea de-a 7-a ediţie a Electric Castle care începe miercuri, la Bonţida.
06:15
Conducerea unei societăţi de creştere şi valorificare a puilor din Târgu Jiu a apelat la muncitori din Sri Lanka, pe motiv că românii au devenit pretenţioşi şi nu mai acceptă orice fel de muncă.
06:15
Tarpanul, unealta devenită mijloc de tortură pentru deţinuţii înfometaţi, puşi să taie stuful indiferent de arşiţă sau viscol, de starea lor de sănătate, a fost ca un coşmar în visele deţinuţilor care au supravieţuit lagărelor Deltei şi pe mulţi i-a trimis la moarte.
06:15
Stomacul începe să „bâzâie” chiar şi la o oră după ce aţi luat masa şi vă îndeamnă să „consultaţi“, din nou frigiderul. Dacă vă simţiţi flămânzi tot timpul, s-ar putea întâmpla mai multe chestii bizare în corpul vostru şi doar câteva dintre acestea au, de fapt, de-a face cu alimentaţia.
06:15
Perioada vacanţelor este în toi şi de cele mai multe ori, când alegem destinaţiile unde să ne relaxăm, avem nevoie şi de un paşaport. Fie că actul este eliberat pentru adulţi sau pentru minori, pentru a-l obţine trebuie mai întâi să vă programaţi pe site-ul Prefecturii judeţului de care aparţineţi.
06:15
Delta Dunării s-a numărat dintotdeauna printre cele mai atractive ţinuturi ale României. O arată şi nenumăratele ilustrate din anii de comunism, pe care oaspeţii Deltei le trimiteau celor dragi.
06:15
Nutriţia,fitness-ul şi stilul de viaţă abundă de mituri şi de concepţii greşite. Maimulţi medici americani au întocmit un top al prejudecăţilor referitoare laaceste subiecte. Cum arată lista.
05:45
India plănuia să devină, luni, a patra ţară din istorie care aselenizează o sondă, dar şi-a anulat misiunea cu o oră înainte de decolare din cauza ”unei probleme tehnice”, relatează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.