Muzeele din Dâmboviţa funcţionează după un program normal în minivacanţa de Sf. Maria

Adevarul (Romania), 14 august 2019 09:00

Muzeele din Dâmboviţa funcţionează după un program normal în minivacanţa de Sf. Maria (15 - 18 august ). Decizia a fost luată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
16:45
Locotenentul Sebastian Oniga este un alt absolvent al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia care şi-a văzut visul cu ochii. Este pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională.
16:45
La trei luni de la începerea lucrărilor de modernizare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara – Călan, investiţia pe fonduri UE se află într-un blocaj prelungit.
16:45
Un bărbat din Iaşi s-a ales cu dosar penalpentru conducere sub influenţa alcoolului după ce chiar el a mers la Poliţie,pentru a declara un incident rutier.
Acum 30 minute
16:30
Un bărbat de 40 de ani este cercetat pentru vătămarecorporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului după ces-a urcat băut la volan şi a pierdut controlul direcţiei, ajungând cu maşina pecontrasens.
16:30
Vizita la medic nu este un lucru plăcut, însă este necesar, fie că avem nevoie de o consultaţie de urgenţă, fie că mergem la controale periodice. Pentru unele persoane întâlnirea cu medicul este un motiv de real stres sau chiar panică. Aceastp afecţiune care poartă numele de iatrofobie şi apare în cele mai multe cazuri din cauza fricii de proceduri sau a unor experienţe traumatizante din trecut.
16:30
Descoperirea i-a luat prin surprindere pe cercetători, care au spus că aceasta poate duce la aflarea unor indicii importante despre locul ocupat de planeta noastră în univers.
16:30
Un bărbat de 31 de ani este cercetat pentru vătămarecorporală din culpă după ce a pătruns cu maşina într-o intersecţie fără săacorde prioritate unui microbuz, lovindu-l în plin.
16:30
O comunicare venită din partea INML tulbură din nou apele în „cazul Caracal“, după ce, în ultimele zile, s-a întors pe toate feţele comunicatul transmis sâmbătă, 17 august 2019, de DIICOT despre imposibilitatea identificării AND-ului din rămăşiţele osoase găsite în liziera de la Caracal, din cauza stării avansate de degradare.
Acum o oră
16:15
Familia Trump a crescut din nou, iar preşedintele american a devenit bunic a zecea oară, fiul său Eric anunţând că soţia sa a născut o fată, relatează AFP.
16:15
Un şir lung deerori umane a ajuns România. Crimele de la spitalul de psihiatrie Săpoca suntrezultatul unui şir lung de erori umane care putea fi evitat, spune ministrulSănătăţii, Sorina Pintea. La Caracal, de asemenea, ministrul Fifor a constatatacelaşi lucru, viaţa Alexandrei putea fi salvată dacă nu ar fi existat un alt şirde erori umane.
16:00
Campioana României, CFR Cluj, joacă astăzi în prima manşă dinplay-off-ul Ligii Campionior, ultimul obstacol înaintea grupelor.
16:00
The Guardian a realizat un top al celor mai importante mişcări din cinematografia europeană, în care sunt incluse şi filmele româneşti din noul val, fiind menţionate filmele lui Cristi Puiu, Radu Muntean şi Cristian Mungiu. Publicaţia britanică a identificat cinci curente care definesc industria filmului european."De la expresionismul german la noul val românesc, iată ghidul mişcărilor care au inspirat o lume intreagă", scrie The Guardian.
16:00
O aşezare de tip ”villa rustica” de mari dimensiuni, care datează din secolul al II-lea şi a fost locuită de un latifundiar foarte bogat, a fost descoperită de o echipă de arheologi, în cartierul Oarda de Jos, din Alba Iulia.
16:00
Un gorjean care locuieşte în Bucureşti s-a hotărât să cultive tomate în localitatea dâmboviţeană Olteni, comuna Uliesti. Dacian Ciuculescu (32 de ani) cultivă roşii „străine” de pesticide sau alte „substanţe ascunse” în 6 solarii, situate la marginea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti.
16:00
Revista „Madame Figaro”, una dintre cele mai citite săptămânale din Franţa, a publicat un amplu reportaj în care compară Bucureştiul cu Berlin şi îl consideră o destinaţie „cool” datorită autenticităţii sale.
16:00
Cântăreţul Elton John a sărit în apărarea ducilor de Sussex după ce cuplul princiar a fost aspru criticat de presa britanică pentru faptul că alege să călătorească cu avionul privat în vacanţe, deşi atât prinţul Harry cât şi Meghan Markle militează constant pentru protejarea mediului.
16:00
Un bărbat de 77 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce lovit în plin o femeie care traversa strada regulamentar, pe trecerea marcată cu zebră.
16:00
Ştefan Ioan Gherghel, Alex Coci, Octavian Stoica, Istvan Hitter şi Delia Ana Kovacs, de la echipa Gold Stars Baia Mare, au câştigat medalii după medalii la Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju-Koreea 2019. În cadrul competiţiei, băimărenii au reuşit să scrie şi istorie, obţinând prima medalie pentru România cucerită pe un traseu de 3 kilometri.
16:00
Actorii Katie Holmes (40 de ani) şi Jamie Foxx (51 de ani) s-au despărţit după şase ani de relaţie. Confirmarea a venit la scurt timp după ce starul a fost surprins în compania unei alte femei.
16:00
România a importat în iunie 2019 de 364 de ori mai multe gaze naturale decât în aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Aceasta este a treia lună consecutivă de importuri masive.
16:00
Cosmin Ilut, profesor asociat specializat pe macroeconomie şi finanţe internaţionale, la Duke University, una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ superior din lume pe domeniul economic, susţine că este îngrijorat de politica fiscală a României, care în perioadă de dezvoltare economică are deficit mare. Majorarea salariilor bugetarilor nu este, conform economistului, o modalitate eficientă de a stopa migraţia „creierelor”.
16:00
Un bărbat înarmat ţinea marţi ostatici cel puţin 16 pasageri ai unui autobuz, pe un pod, la Rio de Janeiro, au declarat surse oficiale pentru AFP.
16:00
Oamenii legii sunt anchetaţi pentru abuz în serviciu, fiindacuzaţi că au ignorat o adolescentă care mergea pe stradă plină de sânge peabdomen şi pe picioare şi care părea la acel moment că a fost victima unuiviol.
16:00
Phong, un băiatvietnamez în vârstă de 16 ani, a fost transportat de urgenţă la spital, după cea fost descoperit într-o valiză, aflată în portbagajul maşinii unui român, anul trecut,în oraşul britanic Dover.
Acum 2 ore
15:30
O familie cu patru copii a rămas împotmolită cu maşina în Munţii Apuseni. Turiştii, din Cehia, s-au orientat după GPS, care i-a ghidat pe un drum foarte prost, pe care până la urmă au rămas blocaţi.
15:30
180 de artişti vizuali români au răspuns invitaţiei de a înscrie lucrări la Concursul Naţional de Artă „Imaginile lui Enescu“, un program asociat Festivalului Internaţional „George Enescu“ şi derulat în premieră în ediţia din 2019.
15:30
Fiecarealiment pe care-l consumăm zilnic poate reflecta starea noastră de sănătate.Lipsa energiei are o strânsă legătură cu alegerile pe care le facem atunci cândne punem la masă.
15:30
Sonda indiană Chandrayaan-2 a fost plasată marţi pe o orbită lunară, după ce a realizat cu succes una dintre manevrele cele mai delicate ale misiunii sale istorice către Lună, relatează AFP.
15:30
Chefirul este benefic sănătăţii, fiindunul din cele mai recomandate produse pentru asigurarea necesarului de calciuorganismului uman.
15:30
Castelul Corvinilor a înregistrat peste 18.000 de vizitatori în zilele minivacanţei de Sfânta Maria. A fost vârf de sezon turistic în cetatea medievală.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.