Belgienii “îl consolează” pe Donald Trump după ce danezii au refuzat să-i vândă Groenlanda. Flamanzii îi oferă președintelui SUA Valonia, pentru un euro

InCont, 22 august 2019 17:00

Deşi demersul lui Donald Trump de a cumpăra Groenlanda de la Danemarca pare să nu fi reuşit, preşedintele Statelor Unite ar putea fi consolat cu o ofertă a naţionaliştilor flamanzi de a-i vinde Valonia, notează joi Euronews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InCont

Acum 24 ore
07:50
Facebook își continuă planurile de alansa moneda virtuală Libra, în ciuda avertismentelor venite de la autorităţile din întreaga lume.
07:40
Efectele negative ale Brexitului au ajutat anul trecut New York-ul să depăşească Londra, devenind principalul centru financiar al lumii, iar anul acesta decalajul între cele două oraşe s-a adâncit, scrie Financial Times (FT).
07:40
Grupul Volkswagen va decide până la sfârşitul lunii octombrie unde va construi o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a declarat directorul de producţie al subsidiarei Skoda, Michael Oeljeklaus.
07:30
Tribunalul Bacău a pronunţat, joi, falimentul Rafo Oneşti, la 11 ani de la oprirea activităţii în rafinărie, potrivit unui comunicat al casei de insolvenţă CITR.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:00
România face parte dintre țările care îi taxează mult pe cei care câștigă puțin, în timp ce impozitarea pentru venituri peste 1,5 milioane de dolari se situează sub media europeană, arată un studiu realizat de rețeaua internațională de servicii de contabilitate UHY International.
15:00
Vânzările de roboţi ar urma să înregistreze un salt de 39% în 2022 comparativ cu 2018, în condiţiile în care anul trecut investiţiile globale în roboţi au atins o valoare record de 16,5 miliarde dolari, potrivit unui raport elaborat de World Robotics şi citat de Bloomberg.
14:50
Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă pentru susţinerea creşterii economice, dar a oferit puţine indicii privind politica ulterioară, măsura fiind criticată de preşedintele Donald Trump ca fiind insuficientă.
14:30
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 4,7415 lei/euro, în creştere cu 0,13% faţă de valoarea atinsă miercuri.
14:30
Cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume este aproape gata. Se află în inima Manhattan-ului, are 472 de metri înălţime, 112 etaje şi, bineînţeles, o privelişte de milioane.
13:30
Temperaturile din zona arctică vor creşte cu până la 10 deg;C în următorii 100 de ani fără măsuri concrete împotriva încălzirii globale, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga, a anunţat joi Ariston Thermo Group.
12:30
Președintele PSD Viorica Dăncilă își depune, joi, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile prezidențiale 2019.
12:30
Membrii Consiliului de Supraveghere al companiei Transelectrica au luat această decizie după ce Carașol a fost convocat la ședința Consiliului, joi dimineață, însă nu s-a prezentat. El ar fi trebuit să își prezinte actele de studii în original, după ce s-a descoperit faptul că și-a trecut în C.V. o diplomă pe care, de fapt, nu a obținut-o.
12:20
Preşedintele ALDE Timiş, Marian Cupşa, susţine că ALDE a fost înştiinţat în urmă cu trei luni că nu-şi mai poate folosi sigla şi denumirea după plecarea din ALDE Internaţional, informaţia fiind ascunsă de actuala conducere.
12:20
Un număr de 345 de locuri de muncă oferite de angajatori din Spaţiul Economic European sunt disponibile pentru români în reţeaua EURES România.
12:00
Șoferii sunt categoria profesională între cele mai căutate în acest moment pe piața muncii, angajatorii confruntându-se cu un deficit de câteva zeci de mii de angajați.
11:20
Prima negociere între reprezentanţii PE şi cei ai Consiliului UE pe tema desemnării procurorului-şef european a avut loc, marţi, astăzi fiind programată o nouă discuţie, în urma căreia se aşteaptă o decizie în favoarea Laurei Codruţa Kovesi.
11:10
În România încă se vând maşini cu daune majore, întrucât majoritatea cumpărătorilor se limitează la verificarea kilometrajului.
10:30
Vânzarea sau achiziționarea unui imobil reprezintă o tranzacție importantă pentru majoritatea, iar procesul în sine este, deseori, deosebit de anevoios pentru persoanele fără experiență în domeniu.
10:10
Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, recomandă amânarea unor noi creşteri de venituri/salarii, stoparea promisiunilor ce creează aşteptări nerealiste cetăţenilor şi restructurarea aparatului de stat în condiţiile în care, potrivit acestuia, deficitul acut de spaţiu fiscal este tot mai periculos.
09:50
Compania low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, își prezintă, joi, planurile de afaceri pentru viitorul apropiat pe piaţa românească.
09:40
Joi, vremea e răcoroasă dimineața, iar în depresiuni apare bruma. În sud şi sud-est, cerul va fi înnorat, iar în Dobrogea vor fi ploi consistente. Va ploua pe suprafeţe mai restrânse şi în sudul Munteniei şi al Olteniei, prin Bucovina şi Maramureş.
09:20
Deşi Brexitul domină agenda în prezent, Franţa este preocupată mai mult de impactul încetinirii creşterii economice a Germaniei, principalul său partener comercial, conform unei analize publicate de Reuters.
09:00
Ce face românul atunci când rămâne fără bani şi nu mai poate tăia din cheltuieli? Foarte simplu. Se împrumută de la rude ori prieteni. 4 din 10 conaţionali fac asta, potrivit unui studiu, care ne indică drept campioni la acest capitol.
18 septembrie 2019
17:10
Senatorul liberal Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că PNL are toate documentele necesare şi semnăturile pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă la Senat împotriva conducerii PSD, în ce priveşte execuţiile bugetare de anul trecut şi de anul acesta, pentru falsificare de date, prezentare de informaţii false în spaţiul public.
16:50
România şi Ungaria au înregistrat în august cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
16:30
Salariul mediu al unui lucrător român care activează în industria auto este de 650 de euro pe lună, la jumătate faţă de Estonia - ţara cu cele mai mari câştiguri în domeniu, reiese dintr-o analiză eJobs.
16:10
Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-a trecut în CV o diplomă pe care nu a obținut-o, susținând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București.
14:40
O nouă lovitură în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu! Grupul deputaților ALDE s-a desființat, după ce 5 aleși și-au dat demisiile și au anunțat că vor activa ca independenți.
14:30
Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 60/2009, astfel încât programului Prima casă i se atribuie un caracter social, acesta devenind O familie, o casă .
14:10
Preţul energiei electrice pe piaţa bursieră spot, cu livrare joi, atinge maximul istoric de 750 de lei pe MWh, nivel mai mult decât dublu faţă de celelalte ţări din regiune, potrivit datelor postate pe site-ul OPCOM.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.