Tinereţe cu celule stem. Cercetătorii au inversat procesul de îmbătrânire a celulelor din creierul şobolanilor

Adevarul (Romania), 25 august 2019 06:30

Inversarea procesului de îmbătrânire a celulelor stem ale creierului de şobolan, proces realizat de cercetătorii britanici, are implicaţii semnificative asupra unor posibile tratamente extrem de necesare pentru bolile cerebrale asociate înaintării în vârstă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
11:45
PSD cheamă cetăţenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”, pe care premierul Viorica Dăncilă l-a propus partidelor şi pe care acum social-democraţii îl transformă în petiţie.
11:45
Premierul Viorica Dăncilă continuă, sâmbătă, 21 septembrie, turneul electoral prin ţară, prima oprire fiind la Alba Iulia, unde au loc alegeri pentru conducerea organizaţiei.
11:45
General Media Group CORP SRL, companie care deţine posturile de televiziune Prime şi Publika neagă acuzaţiile preşedintelului Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, că televiziunile ar fi fost finanţate din banii proveniţi din frauda bancară.
11:45
Renee Santana, o cântăreaţă mexicană în vârstă de 30 de ani şi nepoata celebrului muzician Carlos Santana, a urcat în ediţia de vineri, 20 septembrie, pe scena de la „Vocea României“ şi a cucerit juriul cu interpretarea ei de excepţie, întorcând toate scaunele.
Acum 30 minute
11:30
În ediţia de vineri, 20 septembrie, a show-ului „Vocea României“, o concurentă a impresionat cu interpretarea sa şi a întors toate cele patru scaune ale antrenorilor, primind mai multe complimente din partea membrilor juriului.
11:30
Un pui de urs filmat în timp ce alerga pe drum, în cartierul Sarata din Piatra Neamţ, a pus în alertă autorităţile.
11:30
Poliţiştii din Dâmboviţa caută o fată de 11 ani din localitatea Gura Suţii, care vineri nu s-a mai întors acasă, de la şcoală. Rudele se gândesc la ce este mai rău, mai ales în contextul celor întâmplate în Caracal. Persoanele care au informaţii ce ar putea ajuta la găsirea ei sunt rugate să anunţe Poliţia sau să sune la 112.
11:30
Medicii şi familia lui Mario Iorgulescu au încercat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, să-l transfere pe Mario la o clinică din Italia, cu un avion. Din cauza unei defecţiuni tehnice a aeronavei, însă, transferul nu a fost posibil şi tânărul se află încă în ţară.
Acum o oră
11:00
Opera în concert „Agrippina” de Händel va fi interpretată de ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, pe scena Ateneului Român. Adevărul.ro va transmite acest concert, de la ora 22.30.
11:00
Fostul ministru Elena Udrea (45 de ani) a botezat-o vineri, 20 septembrie, pe fetiţa ei Eva Maria (1 an), la Mănăstirea Caşin din Bucureşti, iar printre invitaţi s-a aflat şi fostul preşedinte al României Traian Băsescu (67 de ani).
11:00
Procurorii care nu au făcut cercetările necesare pe cazul „furtului miliardului” trebuie să fie eliberaţi din funcţii şi traşi la răspundere. De această părere este preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin. În opinia lui, nu doar cei care au furat nemijlocit banii, dar şi procurorii care nu şi-au făcut treaba trebuie să răspundă în faţa legii, transmite IPN.
Acum 2 ore
10:45
Vremea se menţine rece în prima zi a weekend-ului, când temperaturile maxime nu vor depăşi 24 de grade Celsius, urmând să se încălzească în întreaga ţară începând cu ziua de duminică, când se vor atinge până la 26 de grade.
10:00
Let's Do It, Romania! revine cu o nouă zi de curăţenie naţională pe 21 septembrie care va avea loc în 26 de judeţe din România, printre care şi Ialomiţa.
10:00
De la ora 16.30, astăzi, la Ateneu, are loc concertul Orchestrei de Cameră Mahler, alături de pianista Mitsuko Uchida, în dublu rol de dirijor şi solist. În program: Concertul nr. 19 pentru pian şi orchestră în fa major - de W.A. Mozart, „Metamorphosen”, Studiu pentru 23 de instrumente cu coarde soliste - de R. Strauss şi Concertul nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor – de W.A. Mozart.
10:00
Sâmbătă, vremea se menţine rece, cu o temperatură maximă de 24 de grade Celsius, dar ziua de duminică aduce o uşoară creştere în termometre.
10:00
Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam va concerta, la Sala Palatului, de la ora 19.30, în secţiunea Mari Orchestre ale Lumii.  În program: Poemul simfonic „Don Quijote” – de Richard Strauss şi Simfonia a III-a în mi bemol major „Eroica” – de Ludwig van Beethoven. Adevarul.ro va transmite acest concert, de la 19. 30.
10:00
Poliţiştii români au desfăşurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru aducerea în ţară a 7 persoane urmărite internaţional şi au predat 11 urmăriţi către statele ce aveau emise mandate europene de arestare pe numele acestora.
Acum 4 ore
08:45
O tânără de 20 de ani din Lupeni, judeţul Hunedoara, a fost ucisă de iubitul său, un tânăr de 31 de ani, vineri seara într-un parc din centrul Timişoarei. Mama tânărului a primit vestea chiar când a aterizat în Spania, unde a plecat în vacanţă.
08:15
Ancheta poliţiştilor, coordonată de procurorii DIICOT, s-a extins pe raza a două judeţe, Constanţa şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.
08:00
Jucătorii de tenis cu cele mai multe titluri de Grand Slam câştigate, Roger Federer (20 de turnee) şi Rafael Nadal (19) au fost protagoniştii unor momente inedite la turneul Laver Cup.
08:00
Simona a sărit peste Zhengzhou Open, însă, după o vacanţă prelungită, a plecat deja spre China pentru ultimul turneu Premier 5 din acest an.
08:00
Bianca Andreescu (19 ani) a fost sărbătorită în mai multe rânduri după ce a devenit prima jucătoare din Canada care a câştigat un turneu de Grand Slam.
Acum 6 ore
07:15
Un nou serial Netflix prezintă povestea faimosului spion israelian, Eli Cohen, considerat de mulţi istorici ca fiind un element crucial pentru victoria Israelului în Războiului de Şase Zile din 1967. Familia acestuia nu este, însă, mulţumită de modul în care producătorii au ales să-l portretizeze, relatează Daily Mail.
06:15
După ce în iunie peste 3 milioane de persoane s-au arătat interesate pe Facebook să participe la un raid asupra Area 51, baza militară americană în jurul cărora există vechi speculaţii că ar adăposti extratereştri, forţând armata Statelor Unite să emită un avertisment potenţialilor vizitatori nedoriţi, doar câteva zeci de persoane s-au prezentat vineri la mult anticipatul eveniment.
06:15
În anul 1913, în timpul celui de-al doilea război balcanic, România a invadat Bulgaria. În câteva luni, ambele armate au pierdut mii de ostaşi, fără însă a se trage vreun foc de armă. Un inamic nevăzut a decimat trupele combatante, determinând prima suspiciune de război bacteriologic din istoria modernă.
06:15
În Apuseni, la peste 1.000 de metri altitudine, există o poiană care se colorează în alb la sfârşitul fiecărei primăveri. Este celebra Poiană a Narciselor de la Negrileasa.
06:15
Irina Bossy Ghica, stră strănepoata omului politic Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost prim- ministru al României la final de secol XIX şi început de secol XX, este cea care stă în spatele unor proiecte culturale menite să salveze ce a mai rămas din moştenirea culturală lăsată românilor de familiile Cantacuzino şi Ghica în Prahova şi Dâmboviţa.
06:15
Fata Pădurii este, în folclorul maramureşean şi românesc, unul dintre spiritele malefice, extrem de temute, care a dat naştere unor legende numeroase.
06:15
Un vlogger a filmat aventura sa de trei zile în Delta Dunării şi o oferă ca „ghid de supravieţuire“ în paradisul sălbatic de la capătul estic al României.
Acum 8 ore
04:45
Să pui murături e o artă. Aşa notează regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia). Autorul le propune gospodinelor o trecere în revistă a combinării legumelor şi fructelor, dar şi a celor mai potrivite condimente.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.