Barna şi Cosette Chichirău fac pace. Barna: Privesc poziţionările colegei mele ca strategii electorale; Chichirău: USR să arate şi alte modele decât liderul suprem

Adevarul (Romania), 25 august 2019 12:15

Dan Barna şi Cosette Chichirău, care candidează la alegerile din USR pentru preşedinţia partidului, au apărut împreună, duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, ei respingând că ar fi în conflict. Dan Barna a spus că priveşte poziţionările colegei sale de partid ca „strategii electorale” în competiţia internă, în timp ce Cosette Chichirău a afirmat că ar vrea ca USR să arate României că există şi alte modele decât liderul suprem

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
23:30
Dan Petrescu e de departe cel mai bun antrenor din Liga I, iar rezultatele vorbesc pentru el în acest moment: locul 1 atât în campionat, cât şi în grupa F a Ligii Europa.
23:30
Probabil, mulţi specialişti s-au aşteptat la o victorie clară a celor de la Lazio pe terenul CFR-ului. La final însă, campioana României a obţinut un succes meritat.
Acum o oră
23:15
Până să aducă victoria clujenilor prin reuşita sa de joi seară, Billel Omrani (26 de ani) avusese un singur gol în ultimele cinci partide ale echipei sale.
Acum 2 ore
22:45
Clujenii arată că inclusiv on echipă românească poate performa la nivel înalt, dacă e lăsată pe mâna unui antrenor competent, cum e Dan Petrescu.
22:45
CFR a început partida timid, s-a mulţumit să închidă spaţiile, şi a ieşit la joc doar după ce romanii au deschis scorul în minutul 25.
22:15
Percheziţiile au început joi, 19 septembrie, la ora 18.00. Este vizat sediul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, dar şi poliţişti şi instructori auto.
22:15
Ca urmare a evaluărilor făcute în teren de comisiile de specialitate în ceea ce priveşte efectelor calamităţilor naturale produse în judeţul Prahova în perioada mai-iunie 2019 Guvernul României a aprobat alocarea a 22.853 000 lei pentru localităţie afectate de inundaţii şi alunecări de teren.
22:15
Dacă într-o competiţie dezolantă, cum e Liga I, există o echipă cât de cât decentă, care se apropie de rigorile fotbalului de înaltă calitate, atunci această echipă se numeşte CFR Cluj. Ceea ce s-a văzut, joi seară.
22:15
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Jurnalulde Seară de la Digi24 că şi-a dat seama că parteneriatul partidului său cu PSDnu mai poate să continue după o discuţie în care premierul Viorica Dăncilă i-apropus să meargă pe liste comune la alegerile parlamentare din 2020.
Acum 4 ore
21:45
În primele 8 luni ale anului 2019, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2018, se observă că numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 10,3%, al persoanelor decedate în accidente cu 16,8%, iar cel al persoanelor rănite grav în accidente cu 4,3%, se arată într-un raport al Poliţiei Prahova.
21:45
Fostul preşedinte tunisian Zine el Abidine BenAli, a cărui înlăturare de la putere în ianuarie 2011 a dus la lansareaPrimăverii Arabe, a decedat joi, în exil, la vârsta de 83 de ani.
21:30
În urma evaluărilor efectuate de autorităţile judeţene pe linia asigurării cu pază a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2018-2019, s-a constatat că la nivelul judeţului Prahova sunt asigurate cu o formă de pază umană doar 48,4% dintre şcoli.
21:30
O statistică a Poliţiei Prahova arată că în şcoalile din judeţ actele de violenţă se păstrează la un nivel îngrijorător de ridicat. Deşi în anul şcolar 2018-2019 au fost raportate mai puţine fapte penale, gravitatea acestora a crescut. A fost pentru prima dată când la Ploieşti a fost înregistrat o tentativă de omor, victima fiind o profesoară de liceu.
21:30
Noul preşedinte al PSD Cluj, Liviu Alexa, ziarist la origine, îmbină din 2012 activitatea de jurnalist/patron de ziar cu cea de om de afaceri şi candidat la intrarea în politică. A înfiinţat şi condus mai multe instituţii media, a căror existenţă a pendulat între activitatea jurnalistică şi cea de instrumente de parvenire politică şi materială a patronului.
21:30
Un ataclansat miercuri seara împotriva unei ascunzători a organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI) în Afganistan s-a încheiattragic pentru zeci de civili.
21:30
Elevii din Voineşti, dar şi din restul judeţuluiDâmboviţa primesc la şcoală mere din Polonia, deşi zona este renumită pentrufructele gustoase şi zemoase, devenite un adevărat brand.
21:15
Doi piloţi de vânătoare care se aflau la bordul unui avion de tip F-16 au supravieţuit joi prăbuşirii aeronavei, în Morbihan, în nord-vestul Franţei, relatează AFP.
20:45
Rovana Plumb, propunereaRomâniei la postul de comisar european pentru Transporturi, este nevoită săclarifice diferenţele dintre declaraţiilede avere depuse în România şi cele depuse la Uniunea Europeană (UE).
20:15
MihailGorbaciov, ultimul lider sovietic, urmează să lanseze săptămâna viitoare o nouă carte,prezentată drept testamentul său politic, relatează AFP, citând editorul său.
20:15
Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi la „Adevărul Live” că partidul său a strâns 2,2 milioane de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a acestui an. Acesta a vorbit şi despre ironia cu semnăturile din Bucureşti, explicând că nu a fost vizavi de USR, ci legată de afirmaţiile lui Mircea Diaconu.
Acum 6 ore
19:45
Premierul Viorica Dăncilă saluta zilele trecuteimpozitarea pensiilor speciale, măsură pe care o considera una „de echitatesocială”. Acum pare că s-a răzgândit şi vrea să excepteze anumite categorii dela această taxă.
19:45
Preşedintele PNL Ludovic Orban a explicat la „Adevărul Live” de ce senatorii liberali nu au votat în favoarea legii iniţiate de PSD pentru impozitarea pensiilor speciale. Acesta a explicat că este neconstituţională şi că ar crea o discriminare. Totodată, Orban afirmă că legea nu va trece de Camera Deputaţilor şi că trebuie regândită atât legea pensiilor cât şi pragul de pensionare.
19:45
Unul dintre cei trei copii ai jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia, ucisă acum doi ani, a salutat joi alegerea fostei şefe aDNA, Laura Codruţa Kovesi, în postul de procuror-şef european, nou înfiinţat.
19:15
Prima ediţie a Flight Festival se pregăteşte de start la Aeroportul utilitar Cioca, între 27 şi 29 septembrie 2019. Se prăteşeşte un centru al distracţiei, culturii, artei şi tehnologiei.
19:15
Ministerul Finanţelor a anunţat, joi, că a elaborat procedura pentru anularea restanţelor accesorii aferente obligaţiilor bugetare datorate la 31 decembrie, iar contribuabilii vor putea solicita facilităţile fiscale până în 16 decembrie, potrivit unui proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul instituţiei.
19:15
Pe timpul executării unei misiuni de patrulare, echipajul de intervenţie al Inspectoratului de Jandarmi Buzău a observat cum două persoane au încărcat un bagaj voluminos într-un autoturism, după care au început deplasarea rapid către zona Simileasca.
19:15
Loteria Română organizează joi, 19 septembrie noi trageri loto, iar la Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 7,46 milioane lei (peste  1,57 milioane euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 1 milion de lei (peste 221.000 de euro).
19:15
Trei cetăţeni afgani au fost descoperiţi, astăzi, într-un TIR înmatriculat în Serbia şi condus de un cetăţean sârb, care descărca marfă la un magazin de articole de bricolaj.
19:15
Depozitele bancareîn lei sau în valută şi titlurile de stat sunt refugiile economiilor personale cucel mai scăzut grad de risc: zero. Care sunt însă randamentele, cu ce lecomparăm şi de ce românii preferă euro?
19:15
Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a anunţat la Iaşi că, în acest an, aproximativ 2.000 de români plecaţi la muncă în străinătate s-au întors în ţară, precizând că Guvernul va anunţa în perioada următoare măsuri „importante şi atractive“ pentru a încuraja revenirea românilor acasă.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.