Ce amenzi pot lua cei care nu au stârpit ambrozia

Adevarul (Romania), 11 septembrie 2019 19:30

Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul României, fiind extrem de adaptabilă la condiţiile climatice. De asemenea, ea produce reacţii alergice puternice. Cei care nu o stârpesc riscă amenzi uriaşe.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
16:30
Uraganul Dorian a devastat Bahamas la începutul lunii septembrie, lăsând în urmă case distruse, 50 de morţi şi 2.500 de dispăruţi.
16:30
Adrian Năstase a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidenţiale din 2004 şi anume „normalitatea”. Fostul premier se întreabă dacă gestul nu este o recunoaştere tardivă a actualului şef al statului a programului său din anii 2000, cu toate că Iohannis l-ar fi votat în acel an pe Traian Băsescu.
16:30
Ieşirea unui interlop din închisoare a fost motiv de sărbătoare în faţa Penitenciarului „VIP“ din Găeşti. Rudele l-au aşteptat pe bărbat cu covor roşu, petale de trandafir şi şampanie. Tabloul a fost completat de manelele care au început să răsune imediat ce interlopul a ieşit pe poarta închisorii.
Acum 30 minute
16:15
Lucian Mira şiGeorgiana Mărtoiu, doi tineri din comuna argeşeană Corbi, şi-au unit destinele sâmbătă, pe vârful Moldoveanu (2.544 de metri), cel mai înalt munte dinRomânia. Au urcat până în vârf peste 50 de persoane, inclusiv primarul VirgilBaciu, care a oficiat căsătoria.
16:15
Autorităţile s-au apucat urgent de treabă, în încercarea de a salva lacul de la secare. Cu acest prilej, s-a descoperit că sistemul prin care apa a fost menţinută la nivelul optim, în anii secetoşi, era pur şi simplu distrus de acţiunile iresponsabile ale unor fermieri din zonă.
16:15
Mai multe companii americane din sectorul militar lucrează la dezvoltarea unor sisteme de interceptare a armelor hipersonice ruseşti şi chinezeşti, precum şi la conceperea unor noi tipuri de armament bazat pe lasere şi microunde.
16:15
Poliţia din Buzău a început o anchetă după ce corturile pentru strângerea de semnături ale unor candidaţi la alegerile prezidenţiale, amplasate în centrul oraşului, şi o prismă cu chipul Vioricăi Dăncilă au fost mâzgălite în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.
Acum o oră
16:00
Un bărbat de 30 de ani, din judetul Galaţi, deţine un adevărat record al înşelăciunilorprin metoda „Accidentul“, fiind trimis in judecată în peste zece dosare pentrufapte comise din puşcărie. Individul a fost interceptat de procurori în timp ce se confesa complicei care ridica banii de la ghişee.
16:00
Primele două etape ale Women Rally au avut loc în acest an la Alba Iulia şi Timişoara. La Cluj, în cea de-a treia etapă, peste 100 de doamne din întreaga ţară au participat la această competiţie.
16:00
Există probe de necontestat care demonstrează că Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, susţin surse din cadrul anchetei de la Caracal. Procurorii au stabilit să facă reconstituirea crimei la faţa locului, ultima etapă înaintea întocmirii rechizitoriului.
15:45
Aproximativ 20 de copii români din Basel (Elveţia) vor putea învăţa, din acest an şcolar, în limba maternă. Chiar dacă românii sunt o minoritate puţin numeroasă în Ţara Cantoanelor, acest lucru este posibil întrucât sistemul elveţian prevede că elevii minorităţilor au dreptul la cursuri în limba proprie.
15:45
Membrii supravieţuitori ai formaţiei The Beatles, Paul McCartney şi Ringo Starr, s-au reunit şi au reînregistrat un cântec scris de colegul lor John Lennon.
Acum 2 ore
15:30
Un bărbat din Sibiu s-a folosit de o metodă originală pentru a înşela o persoană din Alba Iulia. În final, escrocul a primit închisoare cu executare. Faptele au avut loc în octombrie 2014, iar justiţia a pronunţat prima decizie recent la Judecătoria Alba Iulia. Acesta are la activ şi alte fapte săvârşite în acest mod
15:30
La noapte expiră şi al doilea termendat de Guvern pentru înregistrarea românilor din străinătate care vor să votezela alegerile prezidenţiale din noiembrie. Potrivit www.votstrainatate.ro, pânăacum s-au primit aproximativ 37.517de cereri pentru votulla secţia de votare şi circa 39.580 de solicitări pentru votulprin corespondenţă.
15:30
Un luptător SAS a ajuns erou după ce a reuşit să elimine cinci terorişti în numai şapte secunde, pentru a împiedica un atac sinucigaş.
15:15
În premieră pentru Constanţa, Maratonul Resuscitării desfăşurat sâmbătă, 14 septembrie, a strâns sute de persoane la Centrul Comercial Vivo, unde paramedicii au ţinut timp de 9 ore module de prim-ajutor, în serii de câte jumătate de oră.
15:15
Tinerii care s-au hotărât să devină poliţişti mai au timp până pe 15 noiembrie 2019 să se înscrie pentru participarea la concursurile de admitere în şcolile de agenţi de poliţie.
15:15
O buzoiancă pasionată de bucătăria tradiţională ne dezvăluie secretele conservei dulci. Produsele ei pot fi gustate de turiştii care aleg Drumul Vinului, traseu ce porneşte de la poalele Istriţei şi se încheie la Vulcanii Noroioşi.
15:15
Jurnalista Alice Iacobescu, unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Digi24, a demisionat de la televiziunea grupului RCS, scrie Pagina de Media.
15:15
Compozitorul norvegian Øyvind Torvund a propus, în Festival, Poemul  simfonic nr. 1 "Forest Morning /Dimineaţă în pădure". Lucrarea a fost interpretată vineri-seară, la Sala Palatului, de Orchestra Filarmonicii din Oslo, dirijată de Valery Petrenko. Într-un interviu, compozitorul, aflat pentru prima dată în România, spune că a ştiut de ţara noastră datorită literaturii lui Mircea Cărtărescu, ale cărui mari romane le-a citit traduse în norvegiană.
15:15
În aşteptarea deschiderii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva, Drumul Naţional 68 A, paralel cu tronsonul de autostradă, nu a mai fost reabilitat, iar starea şoselei pe care circulă zilnic mii de maşini s-a degradat vertiginos.
15:00
Primăria Ocna Mureş a demarat o procedură publică privind licitarea unui contract de aproape 5 milioane de lei, din fonduri europene, referitor la modernizarea a 11 străzi şi amenajarea de piste de biciclete pe 8 străzi.
15:00
Duminică, 15 septembrie, Andreea Bălan (35 de ani) şi actorul George Burcea (31 de ani) se căsătoresc religios şi îşi creştinează totodată fetiţa cea mică, Clara Maria.
15:00
Primăria oraşului Cugir a finalizat procedura publică şi a semnat un contract în valoare de 608.010 lei în scopul amenajării unui număr de 59 de incinte de colectare deşeuri cu acces limitat.
15:00
Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Alba, care a suferit arsuri într-un incendiu produs la casa în care locuia, cu elicopterul SMURD, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Acum 4 ore
14:30
Concha-urile îşi iau numele de la forma rotundă şi aspectul lor în dungi, sub formă de scoică de mare. O concha constă din două părţi: o ruladă de pâine îndulcită şi un topping crocant (compus din zahăr, unt şi făină).
14:30
Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) a demarat primele demersuri ce au ca finalitate restaurarea cetăţii dacice de la Căpâlna, monument istoric inclus în patrimoniul UNESCO.
14:30
Un prosper om de afaceri din California locuieşte cu soţia,două iubite şi cei 8 copii pe care-i are cu acestea. După 22 de mariaj,bărbatul a cunoscut pe internet alte două femei de care s-a îndrăgostit.
14:30
De patru ani, un grup de prieteni pasionaţi de motociclism duc daruri copiilor sărmani din anumite localităţi ale ţării. Fac acest lucru de 3 ori pe an: de Paşti, de Crăciun şi la începerea şcolii.
14:15
Julieta Szönyi a revenit pe platourile de filmare după o pauză de 30 de ani. A fost distribuită de Corneliu Porumboiu în "La Gomera", filmul cu care România a participat la Festivalul de la Cannes.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.