România, cel mai mare producător de gaze din estul Europei. Primele emanaţii au fost descoperite în 1909, iar prima conductă de transport din Europa a fost construită în Mureș

InCont, 14 septembrie 2019 01:00

România este cel mai mare producător de gaze naturale din Europa de Est, cu o producţie medie de gaze naturale în ultimii ani de circa 11 miliarde de metri cubi, afirmă Federaţia Patronală Petrol şi Gaze.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InCont

Acum 24 ore
15:30
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că vineri va avea loc la Biroul Executiv Central (BEC) depunerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis la prezidenţiale.
15:20
Prima centrală nucleară plutitoare a Rusiei a ajuns la punctul final al destinaţiei sale din Extremul Orient, după o călătorie de trei săptămâni şi de 5.000 de kilometri, a anunţat Corporaţia pentru Energie Nucleară a Federaţiei Ruse, Rosatom.
14:30
Intenţia firmei CEZ de a vinde parcul eolian din Dobrogea şi celelalte active din România se înscrie în noua direcţie de dezvoltare internaţională a companiei, a declarat managerul de ţară al CEZ în România, Ondrej Safar, într-un interviu pentru Agerpres.
14:10
Volkswagen a abandonat strategia din ultimul deceniu de a construi un imperiu şi de a cheltui nelimitat pentru inginerie, pentru a elibera resursele necesare dezvoltării şi producţiei de serie a automobilelor electrice, a declarat directorul general Herbert Diess.
14:00
Rata locurilor de muncă vacante din UE şi din zona euro era de 2,3% în trimestrul doi din 2019, stabilă faţă de primele trei luni din acest an, arată datele prezentate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
13:50
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul referitor la supunerea spre ratificare Parlamentului a Scrisorii de înţelegere dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) privind avansul pentru pregătirea proiectului Cartierul pentru justiţie .
12:50
Ieşirea Regatului Unit din UE va fi amânată din nou, întrucât tentativa prim-ministrului Boris Johnson de a încheia pe ultima sută de metri un acord cu Bruxellesul va fi respinsă de parlament, susţine eurodeputatul Nigel Farage.
12:00
Hennes Mauritz (H M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a raportat luni cel mai semnificativ avans al vânzărilor din ultimii trei ani şi a anunţat că vânzările colecţiei sale de vară au debutat foarte bine, scrie Bloomberg.
11:50
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, luni, că au început lucrările de reparaţii pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui (A2).
11:40
Grupul german Volkswagen a acceptat să plătească până la 127 de milioane de dolari australieni (87 mil. dolari SUA) pentru soluţionarea procesului colectiv care i s-a intentat în Australia în scandalul Dieselgate, din 2015.
11:10
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şapte luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2018, ca serie brută, cu 26%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 18,8%, potrivit informaţiilor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.
10:50
Benoit Coeure, membru al Comitetului Executiv al Băncii Centrale Europene, a susţinut, vineri, necesitatea stabilirii unei reglementări globale privind criptomonedele şi s-a pronunţat pentru o abordare unică de reglementare la nivelul UE.
10:40
Persoanele de peste 65 de ani reprezentau 28,4% din populaţia Japoniei şi 12,9% din forţa de muncă, în 2018, ambele procente maxime istorice, a anunţat duminică Guvernul nipon.
10:10
Economia chineză şi-a continuat trendul de încetinire în luna august, ritmul de creştere al producţiei industriale fiind cel mai redus din ultimii 17 ani şi jumătate, pe fondul sporirii presiunilor comerciale americane şi al cererii interne slabe.
09:50
Preţurile petrolului au crescut cu peste 15% duminică ca urmare a îngrijorării legate de aprovizionarea globală cu petrol şi a creşterii tensiunilor în Orientul Mijlociu.
09:50
Românii pot subscrie, începând de luni, 16 septembrie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, şi 3 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%, informează Ministerul Finanţelor Publice.
09:10
Institutul de cercetare economică Ifo din Munchen şi-a redus estimările privind evoluţia PIB-ului Germaniei în 2019 şi a avertizat chiar că o recesiune va lovi cea mai mare economie europeană.
Ieri
08:10
Două centre producătoare de petrol din Arabia Saudită, între care cea mai mare unitate procesatoare de ţiţei din lume, au fost, sâmbătă, ţinta unui atac cu drone al grupării pro-iraniene Houthi din Yemen, care a perturbat producţia şi exporturile ţării.
Mai mult de 2 zile în urmă
07:30
Un val de aer rece va afecta Europa centrală și de Est, începând de săptămâna viitoare, temperaturile urmând să scadă cu până la 10 grade Celsius.
14 septembrie 2019
08:30
Piața chiriilor din marile orașe dă în clocot, pe măsură ce se apropie începutul anului universitar și mii de studenți se întorc la cursuri.
07:30
Joburile sezoniere vin și cu avanatje, și cu dezavantaje, iar acestea pot face diferența atunci când un angajat acceptă un job în industria ospitalității.
07:30
Partidul Unionist Democratic (DUP) nord-irlandez a anunţat că ar accepta o menţinere a reglementărilor Uniunii Europene (UE) în Irlanda de Nord după Brexit, dar cu o singură condiţie.
01:00
România este cel mai mare producător de gaze naturale din Europa de Est, cu o producţie medie de gaze naturale în ultimii ani de circa 11 miliarde de metri cubi, afirmă Federaţia Patronală Petrol şi Gaze.
00:50
Operatorul Bursei de la Londra (LSE) a respins oferta de preluare de 39 miliarde de dolari din partea rivalei Hong Kong Exchanges Clearing (HKEX), optând să-şi menţină planul de a achiziţiona Refinitiv,
00:20
Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a scris vineri seară, pe Facebook, că partidele şi candidaţii se ceartă, negociază şi bdquo;eşuează lamentabil în faţa românilor , întrucât niciun pact propus până acum nu propune bunăstarea românilor.
13 septembrie 2019
17:10
Patronii recunosc că se confruntă cu o criză accentuată de personal, iar uneori sunt nevoiți să apeleze la diferite trucuri pentru a atrage angajați.
16:50
Opoziţia faţă de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a sporit susţinerea pentru independenţa Ţării Galilor până la un procent-record, potrivit unui sondaj de opinie publicat vineri.
16:10
Cotidianul german Bild l-a acuzat vineri pe preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, că secătuieşte conturile de economii din Germania, la o zi după ce BCE a împins și mai mult dobânzile pe teritoriu negativ.
16:00
Cotidianul german Bild l-a acuzat vineri pe preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, că secătuieşte conturile de economii din Germania, la o zi după ce BCE a împins și mai mult dobânzile pe teritoriu negativ.
15:10
Ministrul Sănătăţii a anunţat vineri după-amiază măsuri privind suspendarea exportării unor medicamente pentru 6 luni.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.