“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

InCont, 19 septembrie 2019 09:20

Deşi Brexitul domină agenda în prezent, Franţa este preocupată mai mult de impactul încetinirii creşterii economice a Germaniei, principalul său partener comercial, conform unei analize publicate de Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InCont

Ieri
22:10
Liderii UE nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa începerii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania, la reuniunea Consiliului European, a anunţat preşedintele Lituaniei Gitanas Nauseda.
21:40
Bulgaria, România, Ungaria, Lituania, Letonia şi Polonia au semnat un document comun în care cer revizuirea Pachetului Mobilitate, a anunţat premierul bulgar Boyko Borissov, transmite Novinite, preluată de Agerpres.
21:40
Aproximativ 4,6 milioane de germani ar fi vrut anul trecut să aibă un loc de muncă sau să lucreze mai multe ore, a anunţat vineri Oficiul federal de Statistică (Destatis).
21:30
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, necesitatea adoptării fără întârziere a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu Albania şi Republica Macedonia de Nord.
21:20
Într-o perioadă în care România se confruntă cu o lipsă acută de angajaţi, în târgurile de locuri de muncă pentru absolvenţi, bate vântul.
21:20
România rămâne o ţară atractivă pentru investitorii străini. Anul acesta, mari companii cu mii de angajaţi şi-au extins activitatea şi în fabricile din ţara noastră.
21:10
Christine Lagarde, fostul şef al Fondului Monetar Internaţional, a mulţumit liderilor Uniunii Europene pentru numirea ei în funcţia de preşedinte a Băncii Centrale Europene (BCE).
21:00
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la concurs 58 de posturi de director, potrivit unui document analizat de Profit.ro.
20:50
LDV Bank a anunţat inaugurarea primei case de schimb valutar care cumpără şi vinde Bitcoin în regim automatizat.
14:10
Piaţa muncii a devenit una a angajaţilor, iar firmele trebuie să ofere beneficii în plus, pe lângă salarii, pentru a-şi păstra salariaţii pe termen lung, a declarat, vineri, Stela Andrei, expert în domeniu în cadrul EY.
13:30
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,7556 lei/euro, în creştere cu 0,01%, faţă de valoarea atinsă joi.
13:10
Acordul pentru Brexit convenit de premierul Boris Johnson cu Uniunea Europeană îi va face mai săraci pe britanici decât acordul negociat de predecesoarea sa Theresa May, dacă va fi aprobat de Parlamentul de la Londra, potrivit unor analişti citaţi de Reuters.
12:50
Premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Tarom, în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media , informează Guvernul.
12:40
Atunci când îndemânarea, ştiinţă şi răbdarea sunt principalele tale calităţi, cu siguranţă ai datele necesare să ajungi un bun neurochirurg. În plus, doctorul Claudiu Matei are mereu o vorbă bună pentru pacienţi.
09:50
Administraţia preşedintelui american, Donald Trump, a impus taxe vamale în valoare de 7,5 miliarde dolari pentru bunuri provenite din ţările Uniunii Europene, care afectează, în principal, Spania, Germania, Franţa şi Marea Britanie, relatează agenţia EFE.
09:40
China, a doua economie mondială, a înregistrat în trimestrul trei din 2019 cel mai redus ritm de creştere din ultimele aproape trei decenii.
09:30
Este stare de urgenţă la Barcelona, iar românii care doresc să viziteze acest oraş sunt avertizaţi că vineri are loc o grevă generală.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:50
Fosta directoare a companiei Tarom dezvăluie că şi-a pierdut funcţia pentru că a îndrăznit să îl înfrunte pe ministrul demis al Transporturilor, care i-a cerut un lucru de nepermis şi fără precedent.
17:10
A doua prioritate a companiei Automobile Dacia, după problema lipsei autostrăzilor, este lupta împotriva maşinilor secord-hand care au invadat şoselele din România, a declarat directorul general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România, Christophe Dridi.
16:50
Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a salutat joi acordul just şi rezonabil privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, convenit de Londra şi UE, transmite AFP.
14:10
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 4,7550 lei/euro, în creştere cu 0,03%, faţă de valoarea atinsă miercuri.
14:00
Locuitorii din Gibraltar aleg joi cei 17 membri ai Parlamentului, într-un context de incertitudine cu privire la consecinţele Brexitului asupra acestui teritoriu britanic situat la sud de Spania, relatează AP, citată de News.ro.
13:40
Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi dimineaţa pe Twitter că s-a ajuns la un nou acord excelent de Brexit cu Uniunea Europeană.
10:20
La 30 de ani de la căderea Zidului de la Berlin, ţările din Europa Centrală sunt nerăbdătoare să treacă la o nouă etapă în procesul de transformare din foste state comuniste în economii de piaţă dinamice şi deplin integrate în lanţurile de aprovizionare europene, scrie Financial Times.
10:10
Aproape două treimi dintre angajaţi (64%) acordă o încredere mai mare unui robot decât managerului lor, reiese din cel de-al doilea studiu anual pe tema Inteligenţei Artificiale (AI) la locul de muncă - AI at Work , realizat de Oracle şi Future Workplace.
09:30
Valoarea unui coș minim pentru un trai decent este stabilită prin lege și se ridică la 2.500 de lei, pentru un adult, și peste 6.700 de lei, pentru o familie cu doi copii.
09:20
Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a declarat miercuri că liberalii au început negocierile cu toate formaţiunile semnatare ale moţiunii de cenzură pentru susţinerea noului guvern.
16 octombrie 2019
17:10
Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) au disponible aproape 500 locuri de muncă, cele mai multe în Germania şi Olanda, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
16:40
Paharele de iaurt, cele de ceai şi cafea, pixurile din plastic, cutiile de pizza sau periuţele de dinţi sunt pe lista obiectelor care nu se pot recicla, reprezentând un pericol iminent pentru mediul înconjurător.
16:40
Economia României se îndreaptă spre finalul ciclului economic, iar PIB-ul ar putea creşte cu 2,7% în 2020 sau cu 2,3 - 2,5% în cazul în care SUA va aplica tarife vamale pentru autoturismele importate din Europa, a declarat Dan Bucşa, economist-şef pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.