Un mozaic recent descoperit ar putea indica locul în care Iisus ar fi hrănit 5.000 de oameni

Adevarul (Romania), 22 septembrie 2019 20:30

Cercetătorii de la Universitatea din Haifa, Israel, cred că un mozaic recent descoperit ar indica locul în care Iisus ar fi hrănit 5.000 de oameni cu cinci pâini şi doi peşti, scrie The Daily Beast.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
09:15
În perioada 14 - 20 octombrie 2019, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 92 de evenimente.
09:15
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier. În ceea ce priveşte fluenţa traficului, se circulă în condiţii de ceaţă pe arterele rutiere din multe judeţe ale ţării (Iaşi, Galaţi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi altele).
09:15
Împăratul Naruhito şi-a proclamat în mod oficial înscăunarea pe tronul Japoniei, într-o ceremonie complicată, relatează BBC.
Acum o oră
08:45
Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Călăraşi, care s-au urcat la volan sub influenţa substanţelor psihotrope, a provocat un accident de circulaţie, după ce a intrat pe contransens. Cinci persoane, printre care şi şoferul care a pierdut controlul asupra direcţiei, au fost rănite.
08:45
În baza acordului de colaborare dintre Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa şi Universitatea Valahia din Târgovişte, un grup de studenţi din anul IV, de la specializarea Ingineria Mediului din cadrul Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor, a vizitat vineri, Staţia de Epurare Ape Uzate Târgovişte Sud.
Acum 2 ore
07:45
Vreme deosebit de caldă anunţă meteorologii şi pentru următoarele zile. De la sfârşitul săptămânii însă toamna revine furioasă. Temperaturile vor scădea şi încep ploile. Zonele joase vor fi acoperite de ceaţă şi de burniţă. Răcirea va fi una accentuată, maximele vor fi mai mici şi cu 10 grade decât cele înregistrate în ultimele zile.
Acum 4 ore
07:15
Este oficial. Militarii îi pot obliga pe tinerii şi pe bărbaţii apţi de muncă ce locuiesc în localităţi în care a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă să presteze diverse activităţi în interes public. Cel puţin aşa rezultă dintr-un act normativ ce a intrat în vigoare cu câteva zile în urmă.
07:15
Draftul documentului, care evaluează progresele în privinţa statului de drept, va fi discutat şi aprobat în Colegiul Comisarilor, la Strasbourg, înainte de a deveni public.
07:15
Premierul desemnat, Ludovic Orban, are, marţi, discuţii cu majoritatea partidelor parlamentare, în vederea conturării unei majorităţi care să susţină Guvernul. Orban se va întâlni cu legaţiile ALDE, PMP, UDMR şi USR, iar miercuri cu Pro România.
07:15
Formarea uneimajorităţi pentru votarea Guvernului Orban e un obiectiv mai greu de atinsdecât adoptarea moţiunii de cenzură. Condiţiile impuse de USR nu pot fiîndeplinite din cauza aritmeticii parlamentare, iar Victor Ponta, cheia majorităţii,încă şovăie.
06:45
Patronul şi antrenorul Viitorului are soluţia pentru ca fotbalul românesc să aibă, din nou, o generaţie de excepţie.
06:45
Dumitru Dragomir a propus ca Gino Iorgulescu să plătească câte 500.000 de euro pentru fiecare copil lăsat în urma de Daniel Vicol (24 de ani). Familia victimei nici nu vrea să audă de aşa ceva!
06:45
La Botoşani, există o grădiniţă model unde copiii sunt învăţaţi să fie creativi, independenţi şi responsabili, prin tehnici inovative care-i implică activ şi pe părinţi. În plus, aici sunt formate educatoare step-by-step din toată ţara.
06:45
Conform datelor oficiale, dacă proiectul vinietei Oxigen privind accesul maşinilor în Capitală va fi aprobat în cadrul şedinţei de joi a Consiliului General al Capitalei, de la începutul anului viitor, una din cinci maşini înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov nu va mai putea circula prin centrul Capitalei.
06:30
Perspectiva unei investiţii de aproximativ 1,6 miliarde de euro la Aradreaduce în discuţie cazul Mercedes, de acum apoape zece ani.
06:30
Mulţi dintre noi visează cu ochii deschişi în timp ce suntla serviciu sau sunt implicaţi în alte activităţi. Psihologii au ajuns laconcluzia că acest lucru se întâmplă când creierul este suprasolicitat sau arenevoie să evadeze din cotidian, fiind deci o manieră simplă prin care sedestresează.
06:30
Un român aruncă zilnic peste 350 grame de mâncare, însă în lume suntem depăşiţi cu mult de alte ţări, în vreme ce alţi 850 milioane de oameni sunt subnutriţi. Care sunt cifrele îngrijorătoare ale risipei alimentare şi ce soluţii se propun.
06:30
Cea mai importantă competiţie la nivelul de club din lume revine în această săptămână cu meciurile din etapa a treia. Jumătate dintre partide se joacă astăzi, iar celelalte vor avea loc miercuri.
06:15
Mai multe alimente au un rol foarteimportant în combaterea cu succes a depresiilor, beneficiile lorfiind multiple. Vă prezentăm în cele ce urmează un top al celormai eficiente alimente depresive.
06:15
Activitatea cimitirelor era reglementată, în secolul trecut, mai bine ca în ziua de astăzi, iar regulamentele interne erau literă de lege.
06:00
O echipă decercetători a creat o husă pentru telefon care imită pielea umană şi carereacţionează la ciupit, mângâiat şi loviri uşoare, relatează BBC.
Acum 6 ore
05:00
Pipotele sunt pretenţioase la gătit pentru că trebuie o pregătire minuţioasă înainte de fitransformate în ciorbă.
05:00
Paul Goma a fost unul dintre cei mai mari duşmani ai regimului comunist din România anilor '70-'80. Influenţat iniţial de propaganda comunistă, Goma s-a arătat pentru un timp adept al acestui sistem, însă cu trecerea timpului a descoperit realitatea şi s-a transformat radical, devenind cunoscut pentru atitudinile anticomuniste şi naţionaliste.
05:00
Marea Neagră nu a fost lipsită, în cursul istoriei, de fenomene tsunami, chiar dacă amploarea acestora nu a fost una semnificativă.
05:00
Cercetările medicale arată căritmul cardiac creşte în timpulşedinţelor intensive de saună şi coboară sub normal în faza de răcorire. Astfel,sauna regulată antrenează muşchii inimii şi îmbunătăţeşte ritmul cardiac.
04:45
Actorul Adrian Titieni (56 de ani) joacă rolul marelui om politic I.C. Brătianu în „Maria, Regina României“, lungmetrajul care va fi lansat în cinematografele din ţară la începutul lunii noiembrie.
04:45
Vă propunem o colecţie de bancuri despre uituci. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii glumele de acest fel pe care le cunoaşteţi.
04:45
Invazia mongolă din secolul al XIII-lea a scuturat din temelii continentul european. Pe de o parte, a adus moarte, distrugere şi boli. De cealaltă parte, a creat o punte între Europa şi Asia. Locuitorii actualului teritoriu al României au fost şi ei afectaţi de invazia nimicitoare.
Acum 8 ore
02:15
O fetiţă de 12 ani,forţată să locuiască într-o cuşcă, a fost găsită în apropiere de oraşul Oriol,Rusia. Fetiţa nu se putea deplasa în poziţie bipedă şi nu putea să vorbească,relatează Mirror.
Acum 12 ore
01:00
Jaful de la bancomatul din zona centrală a comunei Polovragi a avut la o distanţă de aproximativ 200 de metri de sediul postului de poliţiei.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.