Băsescu: Resping acuzaţiile CNSAS, nu au nimic comun cu realitatea vremii. Notele nu au produs efecte negative

Adevarul (Romania), 22 septembrie 2019 22:15

Fostul preşedinte Traian Băsescu respinge categoric acuzaţiile CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, sub numele de cod Petrov. El susţine că CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
16:15
Vicepreşedintele PNL, Florin Roman, acuză PSD că vrea să mărească suma totală de bani daţi la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pentru ca ulterior să poată fi redirecţionaţi către aleşii locali.
16:15
Lonely Planet a întocmit topul celor mai bune destinaţii de călătorie pentru anul viitor, iar pe cel de-al doilea loc se poziţionează Anglia.
16:15
Festivalul Naţional de Teatru acordă o atenţie specială colaborării cu instituţiile publice reprezentative din audio-vizual care realizează producţii de teatru specifice: Societatea Română de Radiodifuziune şi Televiziunea Română. Astfel, Teatrul Radiofonic şi Teatrul TV îşi găsesc locul binemeritat în FNT 2019.
16:15
Deşi la început de august candidatul USR la prezidenţiale Dan Barna îl atacat voalat pe Klaus Iohannis şi spunea că va fi un „un preşedinte full-time”, liderul USR a lipsit ieri de la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor. Şi nu doar ieri.
16:15
Un clip video în care apare întâmplarea unei şoferiţe din Bucureşti s-a viralizat pe internet, clipul video încărcat pe Facebook fiind urmărit de aproape 1 milion de ori.
16:15
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat marţi virusul pestei porcine africane într-o exploataţie comercială din comuna argeşeană Slobozia. Este vorba de o fermă cu peste 20.000 de porci.
16:15
InspectoratulJudeţean de Poliţie Suceava s-a autosesizat în cazul cerbului carea coborât din pădure ca să moară printre oamenii din CâmpulungMoldovenesc, judeţul Suceava, după ce a fost împuşcat de braconieri. Poliţiştiispun că superbul animal a fost eutanasiat, în cele din urmă.
16:15
Poliţiştii din Iaşi s-au confruntat zilele trecute cu un cazinedit. O femeie de 34 de ani, din oraş, a mers să reclame cămaşina i-a fost lovită, deşi şoferiţa nu avea permis de conducere.
16:15
Comisia Europeană remarcă în ultimele două rapoarte publicate astăzi de Comisia Juncker cu privire la progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare că vecinii de la Sud de Dunăre se califică pentru a ieşi din cadrul MCV. „Eforturile Bulgariei înregistrate de la aderare sunt suficiente pentru a-şi onora obligaţiile făcute la aderare”, notează Comisia Europeană.
Acum o oră
16:00
Zeci de pompieri militari, jandarmi, voluntari, personal de la Ocolul Silvic şi Salvamont se luptă în continuare cu incendiul de pădure izbucnit duminică în Munţii Apuseni, în zona comunei Poşaga.
16:00
Industria gaming-ului a cunoscut o creştere semnificativă în ultimul deceniu, din foarte multe puncte de vedere: se investesc mai mulţi bani ca niciodată în tehnologii, gamerii caută echipamente de top, iar jocurile primesc din ce în ce mai multă atenţie. Însă, startul gaming-ului a fost unul dificil, traiectoria sa fiind modificată de-a lungul timpului de cinci tehnologii esenţiale.
16:00
Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Slobozia, a fost sancţionat de două ori în aceeaşi zi de către poliţiştii rutieri.
16:00
De câteva luni, un tânăr în vârstă de 22 de ani duce o luptă grea cu o boală cumplită care îi ameninţă viaţa. Plin de optimism şi susţinut de o întreagă comunitate, sălăjeanul este convins să va ieşi învingător.
16:00
România a fost nominalizată în top 5 al celor mai căutate destinaţii pentru anul 2020 de platforma internaţională AirBNB. Asta, după ce ţara noastră a devenit o destinaţie turistică din ce în ce mai atractivă pe plan internaţional.
16:00
Poliţia norvegiană aanunţat marţi că a arestat un bărbat înarmat care a furat o ambulanţă, la Oslo,şi care, potrivit presei, a răsturnat mai multe persoane, fără ca motivaţiilesă-i fie cunoscute imediat, relatează AFP.
16:00
Pilotul Valentin Gvinda a refuzat postul de şef al TAROM pentru că personalul companiei este  demoralizat, în special în zonele de prim interes, şi cu personal subnumericpentru operarea în deplină siguranţă a aeronavelor, „existând riscuri majore pentruproducerea unor evenimente de aviaţie”. Nu mai puţin de 10 motive a invocat Gvinda când şi-a motivat decizia de refuz a funcţiei.
15:45
Spitalul Elias din Capitală va beneficia de o staţie de lucru completă pentru hipotermie terapeutică în valoare de 40.118 de euro, care va veni în ajutorul nou-născuţilor cu hipoxie perinatală.
15:45
Un bărbat care prezenta 0,85 alcoolemie este cercetat penal de poliţişti după ce a fost prins la volan.Pe 21 octombrie, oamenii legii din Curcani au oprit pentru control pe DN4, pe raza comunei Mitreni, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi.
15:45
Jumătate dintre copiii implicaţi în accidente rutiere din judeţul Cluj, în 2018, nu erau aşezaţi în scaune auto şi nu aveau pusă centura de siguranţă. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, 2 din 10 copii transportaţi în maşină nu purtau un sistem de siguranţă, iar dintre cei care purtau, doar jumătate erau asiguraţi într-un sistem potrivit. Proiectului „Copil Iubit la Bord”, lansat azi, are drept scop conştientizarea problemei de către părinţi.
Acum 2 ore
15:30
Una dintre cele mai frumoase femei din film a ajuns lavârsta de 65 de ani. Este vorba despre fosta soţie a lui Alec Baldwin, KimBasinger, mama frumoasei Ireland Baldwin, pe care o vedem destul de rar înpeisajul monden american.
15:30
Site-ul meserii.ro oferă informaţii despre toate şcolile profesionale şi liceele tehnologice din ţară şi numărul de elevi aflaţi în pregătire în fiecare calificare.
15:15
ANCOMa lansat astăzi, în cadrul unei noi ediţii a conferinţei sale internaţionaleanuale, www.aisemnal.ro, o platformă informatică care arată acoperirea şinivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul ţării, aşa cum au rezultat în urmamăsurătorilor efectuate de Autoritate în cadrul unei campanii de monitorizare.
15:15
În cadrul Festivalului Naţional de Teatru sunt prezentate două variante de spectacol, cu două trupediferite, din Budapesta şi Bucreşti, care prezintă acelaşi concept alregizorului Andrei Şerban despre piesa „Richard al III-lea” de WilliamShakespeare.
15:15
În mijlocul Mării Egee, valurile au sculptat în țărm, cumii de ani în urmă, această perlă turistică neșlefuită, devenită recentdestinație #smokefre
15:15
Preţul cazării în hotelurile şi pensiunile din România s-a scumpit considerabil în ultimii doi ani, în mare parte din cauza voucherelor de vacanţă, consideră specialiştii. Potrivit acestora, majorările au schimbat şi comportamentul turiştilor, care preferă vacanţe mai scurte şi mai dese.
15:15
Trailerul celui de-al treilea sezon al serialului „The Crown“, cu Olivia Colman în rol principal, a fost lansat de Netflix.
15:15
Comisia juridică de la Camera Deputaţilor a dat un raport negativ în ceea ce priveşte proiectul de lege al USR pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor.
15:15
Maria Codescu, avocată în cadrul Baroului Prahova, a fost condamnată de Curtea de Apel Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.
15:15
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că şansele ca Guvernul propus de Ludovic Orban să treacă de votul Parlamentului sunt „serioase, bune”, dar trebuie văzute programul de guvernare şi lista miniştrilor. „Aşteptăm ziua de joi, vineri, când va depune programul şi lista şi vom lua o decizie după ce cunoaştem toate aceste elemente, probabil că săptămâna viitoare sau când se va apropia votul pentru acest guvern”, a afirmat el.
15:15
În cursul săptămânii trecute, ANPC a desfăşurat două operaţiuni diferite la operatori economici mari, a informat conducerea agenţiei într-o conferinţă de presă. Mai exact, inspectorii ANPC au verificat peştele congelat în regim propriu de Selgros şi modul în care sunt produse băuturile răcoritoare de la KFC şi McDonalds, fiind depistate neconformităţi grave.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.