Recompunerea naţiunii irakiene peste linii etnice şi sectare: 100 morţi, 4000 răniţi în Primăvara arabă tardivă care a unificat Irakul

Adevarul (Romania), 10 octombrie 2019 11:45

Irakul a intrat în cel de-al treilea val de cutremure sociale, după prăbuşirea Regimului Saddam Hussein, după bătălia sectară sunniţi-şiiţi şi separatismul kurd din nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
18:45
Răzvan Lucescu e la apogeul carierei sale de antrenor! După o experienţă nefastă ca selecţioner al României şi perioade fără glorie la El-Jaish (Qatar) şi Xanthi Skoda (Grecia), acum fiul lui Mircea Lucescu a devenit un garant al succesului pe unde ajunge.
18:45
Naţionala de handbal feminin a României a obţinut un loc 4, anul trecut, la Campionatul European din Franţa, însă a plătit un preţ colosal pentru acest rezultat: a pierdut-o pe Cristina Neagu (31 de ani).
18:45
Ultimele două partide din preliminariile Euro 2020, cele cu Suedia (15 noiembrie) şi Spania (18 noiembrie) vor stabili dacă tricolorii vor ajunge sau nu la turneul final.
18:45
Dacă ȋn SUA amenajarea unui apartament de nivel low-mediu ajunge la 40% din valoarea proprietăţii, iar una mediu-high poate depăşi preţul apartamentului sau al casei, românii merg, ȋn continuare, pe principiul “ieftin şi bun”.
18:45
Mihai Covaliu i-a promis Simonei, verbal, că îi va îndeplini dorinţa. Totuşi, lucrurile nu sunt atât de simple, astfel încât un singur om să ia o asemenea decizie.
18:45
Dacă doriţi să vă echipaţi un nou atelier auto şi să fiţi 100% mulţumit de alegerile făcute în materie de dotări, probabil că aveţi multe întrebări legate de investiţiile ce urmează să le faceţi.
18:45
Dacă deţineţi un service auto, cu siguranţă v-aţi pus de nenumărate ori întrebarea ce fel de echipamente sunt cele mai profitabile pentru afacerea dumneavoastră.
18:45
Conduceţi un service auto şi doriţi să investiţi în echipamente care să vă dezvolte afacerea? Ce spuneţi de un aparat dejantat anvelope, o maşină dejantat roţi sau un aparat dejantat automat?
18:45
O diminunare de 34 de milioane de lei pentru capitolul „Risc seismic”, peste patru milioane tăiate de la învăţământ, dar creşteri la capitolul „Cultură, recreere şi religie” şi pentru subvenţionarea transportului în comun. Acestea sunt principalele propuneri ale Primăriei Capitalei pentru noua rectificare bugetată ce va fi discutată joi.
18:45
Teatrul Avangardia prezintă joi, 31 octombrie, la Călăraşi, comedia Toc-Toc. Spectacolul are loc la sala  Barbu Ştirbei, la ora 18.00.
18:45
Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, este contracandidatul său în alegerile prezidenţiale, acelaşi lucru fiind valabil şi invers, precizând că nu vrea ca acest lucru să fie interpretat ca o aroganţă. Dăncilă susţine că celelalte partide au răspuns „ordinului” dat de preşedinte pentru demiterea Guvernului.
Acum o oră
18:15
Militarii detaşamentului Carpathian Pumas au realizat un exerciţiu MEDEVAC alături partenerii belgieni dislocaţi în Camp Castor. Efortul comun în antrenamentele pentru intevenţia în acţiunile de menţinerea a păcii în statul Mali este la ordinea zilei.
Acum 2 ore
18:00
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, începând cu data de 23 octombrie 2019, pentru Departamentele din sudul Franţei: Bouches-du-Rhône, Var, Vaucluse, Tarn, Gard, Hérault, Aveyron, Aude, Pyrénée Orientales, Corsica de Sud şi de Nord s-au emis coduri portocaliu şi roşu de ploi abundente, furtuni, inundaţii şi intensificări ale vântului
17:45
Elevii fără absenţe şi cu rezultate bune la învăţătură primesc lunar excursii în destinaţii la alegere din România, cei cu probleme la învăţătură au parte de meditaţii gratuite, iar cei cu dificultăţi materiale primesc gustări, haine şi rechizite. Toată cheltuiala este decontată din fondurile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
17:45
Un bărbat este cercetat pentru furt calificat după ce aprofitat de neatenţia unei persoane şi i-a furat mai multe bunuri de valoare pecare le lăsase pe o masă, la terasa unui bar.
17:45
Evenimentul face parte din proiectul KineDok şi este găzduit, joi, 24 octombrie 2019, de la ora 18,00, de Muzeul de Artă Vizuală. Intrarea publicului  este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.
17:15
Un motociclist în vârstă de 26 de ani a fost rănit, miercuri, într-un accident care s-a produs pe bulevardul principal din Câmpina.
17:15
Paralela 45 mai operează doar 10% din curse cu compania naţională Tarom, faţă de 90% în urmă cu doi ani, din cauza instabilităţii şi a faptului că „la Tarom niciodată nimeni nu ştie nimic”, potrivit lui Alin Burcea, CEO şi proprietar al agenţiei de turism.
17:15
Aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate în fiecare an în România  ceea ce se traduce într-o incidenţă anuală de 10 cazuri la suta de mii de copii. Rata medie de supravieţuire la copiii din România diagnosticaţi cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanţă cu media regiunii Europei de Est - 70%.
17:15
Mai mulţi poliţişti gorjeni de la Rutieră s-au dotat singuri cu camere de filmat corporale care se montează pe echipament.
17:15
Gigantul american va modifica algoritmul pe baza cărora sunt afişate şi ordonate ştirile în cadrul motorului de căutare, astfel încât materialele originale şi ample să fie plasate cât mai sus.
17:15
Prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deşeurilor cu acces pe bază de cartelă a fost inaugurată miercuri, 22 octombrie, la Cluj, în cartierul Zorilor, cu un discurs al primarului Emil Boc.
Acum 4 ore
17:00
Pe 26 şi 27 octombrie, la Centrul Replika, au loc, de la ora 17.00, reprezentaţiile cu spectacolul "Limite", de Mihaela Michailov şi Radu Apostol, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). Regizorul Radu Apostol vorbeşte, într-un interviu pentru "Adevărul", despre tarele din sistemul nostru de învăţământ şi despre problemele grave de obţinere a finanţării cu care se confruntă sectorul independent.
17:00
Un bărbat de 65 de ani este cercetat pentru furt după cepoliţiştii au stabilit că acesta a pătruns în sediile unor societăţi comercialeşi a sustras diverse bunuri de valoare, dar şi bani.
17:00
Fondul de investiţii Naspers, care controlează în România afaceri de comerţ online ca eMag şi OLX, a anunţat că va lansa o ofertă de preluare a afacerii britanice Just Eat, în încercarea de a deveni „principala afacere de livrare a alimentelor din lume”.
17:00
Bărbatul în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetăţenie (română şi moldovenească), avea emis de autorităţile române un mandat de arestare pentru contrabandă. Deşi ştia că este căutat, individul a încercat totuşi să intre din nou în România.
17:00
Bărbatul acuzat de crimă şi alcărui plan de extrădare a declanşat vasta mişcare de contestare cezguduie Hong Kongul de aproape cinci luni a fost eliberat miercuri, relatează AFP.
17:00
Nici cleptocraţia nu se poate lipsi de ierarhii şi metode de lucru şi de organizare banale ca avansările. Dar promovaţi nu sunt oneştii şi competenţii, ci inşii cu trăsături care-i fac să binemerite din partea hoţilor.
17:00
Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian l-a criticat miercuri pe liderul Pro România Victor Ponta pentru decizia acestuia de a nu sprijini formarea guvernului Orban şi îl întreabă ironic dacă se va întoarce în PSD. „Se pare că nu mai avem aceiaşi adversari politici”, a adăugat Vosganian.
16:15
Miercuri dimineaţă, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a fost solicitată să intervină pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, în localitatea Gvardeniţa, aparţinătoare comunei Bălăciţa.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.