Noul mecanism de transfer al marilor arşi în centre din străinătate presupune paşi clari, fără birocraţie greoaie

Adevarul (Romania), 10 octombrie 2019 12:00

Un nou mecanism de transfer al pacienţilor mari arşi în centre din străinătate va fi pus în practică după un an de discuţii în cadrul unui grup de lucru la Ministerul Sănătăţii, care îi cuprinde şi pe supravieţuitorii de la Colectiv.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
18:15
Militarii detaşamentului Carpathian Pumas au realizat un exerciţiu MEDEVAC alături partenerii belgieni dislocaţi în Camp Castor. Efortul comun în antrenamentele pentru intevenţia în acţiunile de menţinerea a păcii în statul Mali este la ordinea zilei.
Acum o oră
18:00
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, începând cu data de 23 octombrie 2019, pentru Departamentele din sudul Franţei: Bouches-du-Rhône, Var, Vaucluse, Tarn, Gard, Hérault, Aveyron, Aude, Pyrénée Orientales, Corsica de Sud şi de Nord s-au emis coduri portocaliu şi roşu de ploi abundente, furtuni, inundaţii şi intensificări ale vântului
17:45
Elevii fără absenţe şi cu rezultate bune la învăţătură primesc lunar excursii în destinaţii la alegere din România, cei cu probleme la învăţătură au parte de meditaţii gratuite, iar cei cu dificultăţi materiale primesc gustări, haine şi rechizite. Toată cheltuiala este decontată din fondurile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
17:45
Un bărbat este cercetat pentru furt calificat după ce aprofitat de neatenţia unei persoane şi i-a furat mai multe bunuri de valoare pecare le lăsase pe o masă, la terasa unui bar.
17:45
Evenimentul face parte din proiectul KineDok şi este găzduit, joi, 24 octombrie 2019, de la ora 18,00, de Muzeul de Artă Vizuală. Intrarea publicului  este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.
Acum 2 ore
17:15
Un motociclist în vârstă de 26 de ani a fost rănit, miercuri, într-un accident care s-a produs pe bulevardul principal din Câmpina.
17:15
Paralela 45 mai operează doar 10% din curse cu compania naţională Tarom, faţă de 90% în urmă cu doi ani, din cauza instabilităţii şi a faptului că „la Tarom niciodată nimeni nu ştie nimic”, potrivit lui Alin Burcea, CEO şi proprietar al agenţiei de turism.
17:15
Aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate în fiecare an în România  ceea ce se traduce într-o incidenţă anuală de 10 cazuri la suta de mii de copii. Rata medie de supravieţuire la copiii din România diagnosticaţi cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanţă cu media regiunii Europei de Est - 70%.
17:15
Mai mulţi poliţişti gorjeni de la Rutieră s-au dotat singuri cu camere de filmat corporale care se montează pe echipament.
17:15
Gigantul american va modifica algoritmul pe baza cărora sunt afişate şi ordonate ştirile în cadrul motorului de căutare, astfel încât materialele originale şi ample să fie plasate cât mai sus.
17:15
Prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deşeurilor cu acces pe bază de cartelă a fost inaugurată miercuri, 22 octombrie, la Cluj, în cartierul Zorilor, cu un discurs al primarului Emil Boc.
17:00
Pe 26 şi 27 octombrie, la Centrul Replika, au loc, de la ora 17.00, reprezentaţiile cu spectacolul "Limite", de Mihaela Michailov şi Radu Apostol, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). Regizorul Radu Apostol vorbeşte, într-un interviu pentru "Adevărul", despre tarele din sistemul nostru de învăţământ şi despre problemele grave de obţinere a finanţării cu care se confruntă sectorul independent.
17:00
Un bărbat de 65 de ani este cercetat pentru furt după cepoliţiştii au stabilit că acesta a pătruns în sediile unor societăţi comercialeşi a sustras diverse bunuri de valoare, dar şi bani.
17:00
Fondul de investiţii Naspers, care controlează în România afaceri de comerţ online ca eMag şi OLX, a anunţat că va lansa o ofertă de preluare a afacerii britanice Just Eat, în încercarea de a deveni „principala afacere de livrare a alimentelor din lume”.
17:00
Bărbatul în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetăţenie (română şi moldovenească), avea emis de autorităţile române un mandat de arestare pentru contrabandă. Deşi ştia că este căutat, individul a încercat totuşi să intre din nou în România.
17:00
Bărbatul acuzat de crimă şi alcărui plan de extrădare a declanşat vasta mişcare de contestare cezguduie Hong Kongul de aproape cinci luni a fost eliberat miercuri, relatează AFP.
17:00
Nici cleptocraţia nu se poate lipsi de ierarhii şi metode de lucru şi de organizare banale ca avansările. Dar promovaţi nu sunt oneştii şi competenţii, ci inşii cu trăsături care-i fac să binemerite din partea hoţilor.
17:00
Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian l-a criticat miercuri pe liderul Pro România Victor Ponta pentru decizia acestuia de a nu sprijini formarea guvernului Orban şi îl întreabă ironic dacă se va întoarce în PSD. „Se pare că nu mai avem aceiaşi adversari politici”, a adăugat Vosganian.
Acum 4 ore
16:15
Miercuri dimineaţă, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a fost solicitată să intervină pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, în localitatea Gvardeniţa, aparţinătoare comunei Bălăciţa.
16:15
Pompierii de la ISU Alba intervin miercuri, 23 octombrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona Buceş – Vulcan. Pentru stingerea focului a fost solicitată şi aprobată intervenţia unui avion Spartan.
16:15
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a întors la Curtea de Apel Cluj, pentru rejudecare, dosarul privind retrocedarea clădirilor în care funcţioneaza cea mai veche şi mai cunoscută unitatea de învăţământ din judeţul Sălaj.
16:15
Un bărbat de 64 de ani a fost încarcerat în Penitenciarul deMaximă Siguranţă Galaţi după ce Judecătoria Brăila a emis pe numele său un mandatede executare a unei pedepse privative de libertate.
16:15
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate dinGalaţi au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Brăila, înurma cărora au ridicat mai multe doze de droguri de mare risc. Trei persoane suspectatede trafic şi consum de droguri de mare risc au fost reţinute pentru 24 de ore.
16:15
Plenul Parlamentului European a votat, astăzi, propria poziţie asupra Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020. Bugetul cuprinde şi 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România.
16:15
Cazul unui ogar de 4 luni, găsit abandonat într-un lan de porumb din judeţul Satu Mare, i-a impresionat pe medicii din Ungaria. Aceştia au făcut 700 de kilometri, dus-întors, pentru a salva viaţa câinelui.
16:15
Grupul sanitar al postului de poliţie din Păuleşti, una dintre cele mai bogate comune din judeţul Prahova, a ajuns de râsul lumii, după ce mai multe imagini au apărut în presa locală.
16:00
Românii practică în Antalya un turism „de lux de masă” şi lucrează 50 de săptămâni pentru o vacanţă regească de două săptămâni, a declarat miercuri Alin Burcea, CEO şi proprietar al agenţiei de turism Paralela 45. Mai mult de 300.000 de români au ajuns în Turcia în acest an, Antalya atrâgând peste 243.000 dintre aceştia.
15:45
Până la începutul lunii noiembrie, va fi turnat primul strat de asfalt pe noua şosea construită în Masivul Parâng.
15:45
În prezent, CUP Salubritate are aproximativ 50.000 de clienţi care plătesc gunoiul menajer în municipiul Focşani.
15:30
Cea mai modernă bibliotecă din sud-estul ţării va fi inaugurată pe 31 octombrie şi se va deschide pentru public. Impunătoarea clădire, construită în 6 ani, are o suprafaţă de peste 3.300 de metri pătraţi şi 5 etaje.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.