Numărul posturilor scoase la rezidenţiat a scăzut cu 1.020 faţă de anul trecut

Adevarul (Romania), 10 octombrie 2019 12:30

Cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat este cu 1.020 de locuri mai mică faţă de cea din anul 2018, potrivit anexelor ordinelor de ministru publicate de Ministerul Educaţiei. Cele mai mari scăderi, în funcţie de specializare, sunt locurile pentru medicii de familie, iar 9 din 22 de specializări cosiderate deficitare au cifre de şcolarizare mai mici faţă de anul trecut

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
19:30
Primăria Capitalei vrea să demareze recensământul animalelor cu proprietar. Cine va refuza să-şi declare animalul riscă o amendă între 500 şi 1.000 de lei, proiectul specificând sancţiuni şi în cazul în care cetăţenii uită să anunţe autorităţile că animalul lor a fătat ori a murit.
19:30
Stadionul de atletism de la marginea orasului Buzău va arăta altfel în urma unui amplu proces de reabilitare. La finalul lucrărilor, arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, sintetică, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă de marcaj electronică.
19:30
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis să interzică o reclamă a companiei Telekom, după ce au descoperit că realitatea din teren e diferită faţă de cea de pe ecran.
19:30
Primăria oraşului Ploieşti caută 50 de persoane care să se ofere voluntar pentru a veni în ajutorul poliţiştilor locali. Voluntarii vor avea menirea să stea la pândă, să observe faptele celor certaţi cu legea şi să cheme la faţa locului echipele Poliţiei Locale.
19:30
Prima rundă de abonamente pentru festivalul Neversea a stârnit un interes imens, în mai puţin de 24 de ore fiind sold-out.
19:30
Spitalul Judeţean Buzău a scos la concurs mai multe posturi pentru asistenţi, cele mai multe pentru Unitatea de Primire Urgenţe. Mai precis, unitatea medicală are nevoie de 5 asistenţi medicali la secţia UPU Smurd şi unul la Pediatrie, 5 asistenţi medicali debutanţi, din care 4 la UPU.
19:30
Filarmonica "Paul Constantinescu" vă invită joi, 24 octombrie, de la ora 19.00, la un concert simfonic extraordinar care are în prim plan duduk-ul, instrument de suflat tradiţional armenesc. Concertul este dedicat Zilei Armatei Române
19:30
Premierul britanic BorisJohnson i-a reiterat miercuri preşedintelui Consiliului European Donald Tusk dorinţa de a-şi scoate ţara din UE la 31 octombrie, aşa cum este prevăzut în acest moment.
19:30
Un ofiţer SRI care a fost reclamat de Institutul „Elie Wiesel”, în urmă cu trei ani, pentru mesaje instigatoare la ură, după ce a scris pe Facebook să pună cineva o bombă la „institutul acesta diavolesc”, a fost obligat să facă muncă în folosul comunităţii, fiind scos de sub urmărirea penală.
19:30
România se pregăteşte pentru audierile propriu-zise în cadrul procesului de arbitraj deschis de compania canadiană Gabriel Resources la instanţa Băncii Mondiale din Wasington, SUA. Audierile sunt programate în perioada 2 - 13 decembrie 2019.
Acum 2 ore
18:45
Răzvan Lucescu e la apogeul carierei sale de antrenor! După o experienţă nefastă ca selecţioner al României şi perioade fără glorie la El-Jaish (Qatar) şi Xanthi Skoda (Grecia), acum fiul lui Mircea Lucescu a devenit un garant al succesului pe unde ajunge.
18:45
Naţionala de handbal feminin a României a obţinut un loc 4, anul trecut, la Campionatul European din Franţa, însă a plătit un preţ colosal pentru acest rezultat: a pierdut-o pe Cristina Neagu (31 de ani).
18:45
Ultimele două partide din preliminariile Euro 2020, cele cu Suedia (15 noiembrie) şi Spania (18 noiembrie) vor stabili dacă tricolorii vor ajunge sau nu la turneul final.
18:45
Dacă ȋn SUA amenajarea unui apartament de nivel low-mediu ajunge la 40% din valoarea proprietăţii, iar una mediu-high poate depăşi preţul apartamentului sau al casei, românii merg, ȋn continuare, pe principiul “ieftin şi bun”.
18:45
Mihai Covaliu i-a promis Simonei, verbal, că îi va îndeplini dorinţa. Totuşi, lucrurile nu sunt atât de simple, astfel încât un singur om să ia o asemenea decizie.
18:45
Dacă doriţi să vă echipaţi un nou atelier auto şi să fiţi 100% mulţumit de alegerile făcute în materie de dotări, probabil că aveţi multe întrebări legate de investiţiile ce urmează să le faceţi.
18:45
Dacă deţineţi un service auto, cu siguranţă v-aţi pus de nenumărate ori întrebarea ce fel de echipamente sunt cele mai profitabile pentru afacerea dumneavoastră.
18:45
Conduceţi un service auto şi doriţi să investiţi în echipamente care să vă dezvolte afacerea? Ce spuneţi de un aparat dejantat anvelope, o maşină dejantat roţi sau un aparat dejantat automat?
18:45
O diminunare de 34 de milioane de lei pentru capitolul „Risc seismic”, peste patru milioane tăiate de la învăţământ, dar creşteri la capitolul „Cultură, recreere şi religie” şi pentru subvenţionarea transportului în comun. Acestea sunt principalele propuneri ale Primăriei Capitalei pentru noua rectificare bugetată ce va fi discutată joi.
18:45
Teatrul Avangardia prezintă joi, 31 octombrie, la Călăraşi, comedia Toc-Toc. Spectacolul are loc la sala  Barbu Ştirbei, la ora 18.00.
18:45
Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, este contracandidatul său în alegerile prezidenţiale, acelaşi lucru fiind valabil şi invers, precizând că nu vrea ca acest lucru să fie interpretat ca o aroganţă. Dăncilă susţine că celelalte partide au răspuns „ordinului” dat de preşedinte pentru demiterea Guvernului.
18:15
Militarii detaşamentului Carpathian Pumas au realizat un exerciţiu MEDEVAC alături partenerii belgieni dislocaţi în Camp Castor. Efortul comun în antrenamentele pentru intevenţia în acţiunile de menţinerea a păcii în statul Mali este la ordinea zilei.
18:00
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, începând cu data de 23 octombrie 2019, pentru Departamentele din sudul Franţei: Bouches-du-Rhône, Var, Vaucluse, Tarn, Gard, Hérault, Aveyron, Aude, Pyrénée Orientales, Corsica de Sud şi de Nord s-au emis coduri portocaliu şi roşu de ploi abundente, furtuni, inundaţii şi intensificări ale vântului
Acum 4 ore
17:45
Elevii fără absenţe şi cu rezultate bune la învăţătură primesc lunar excursii în destinaţii la alegere din România, cei cu probleme la învăţătură au parte de meditaţii gratuite, iar cei cu dificultăţi materiale primesc gustări, haine şi rechizite. Toată cheltuiala este decontată din fondurile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
17:45
Un bărbat este cercetat pentru furt calificat după ce aprofitat de neatenţia unei persoane şi i-a furat mai multe bunuri de valoare pecare le lăsase pe o masă, la terasa unui bar.
17:45
Evenimentul face parte din proiectul KineDok şi este găzduit, joi, 24 octombrie 2019, de la ora 18,00, de Muzeul de Artă Vizuală. Intrarea publicului  este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.
17:15
Un motociclist în vârstă de 26 de ani a fost rănit, miercuri, într-un accident care s-a produs pe bulevardul principal din Câmpina.
17:15
Paralela 45 mai operează doar 10% din curse cu compania naţională Tarom, faţă de 90% în urmă cu doi ani, din cauza instabilităţii şi a faptului că „la Tarom niciodată nimeni nu ştie nimic”, potrivit lui Alin Burcea, CEO şi proprietar al agenţiei de turism.
17:15
Aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate în fiecare an în România  ceea ce se traduce într-o incidenţă anuală de 10 cazuri la suta de mii de copii. Rata medie de supravieţuire la copiii din România diagnosticaţi cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanţă cu media regiunii Europei de Est - 70%.
17:15
Mai mulţi poliţişti gorjeni de la Rutieră s-au dotat singuri cu camere de filmat corporale care se montează pe echipament.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.