Orban anunţă noi negocieri cu societatea civilă şi partidele parlamentare pentru stabilirea strategiei la votul de învestitură şi se aşteaptă la „boicot“ din partea PSD

Adevarul (Romania), 19 octombrie 2019 17:00

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că săptămâna viitoare vor avea loc noi negocieri cu societatea civilă şi partidele parlamentare pentru stabilirea strategiei la votul de învestitură a Guvernului. Orban se aşteaptă la ”boicot” din partea PSD, dar crede că noul Guvern va primi votul Parlamentului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
18:00
Galaxy Note10+ 5G poate fi cumpărat începând de astăzi, din reţelele Orange şi Vodafone, şi este al doilea smartphone 5G lansat de Samsung în România, după Galaxy S10 5G.
18:00
Cântăreţul britanic Elton John  (72 de ani) a vorbit, într-un nou interviu, despre perioada în care se lupta cu cancerul de prostată şi despre greutăţile pe care le-a întâmpinat în timpul recuperării, mărturisind că se consideră norocos că a supravieţuit.
18:00
Radu Tulei (13 ani), elev înclasa a VII-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, este unuldintre copiii geniali ai României. În acest an a obţinut medalia de aur laOlimpiada Naţională de Fizică, iar în clasa a V-a şi-a adjudecat medalia debronz la Olimpiada Naţională de Matematică.
18:00
Fermierii din judeţul Buzău care participă în Programul de susţinere al cultivării tomatelor în spaţii protejate speră să aducă roşii româneşti pe mese încă din luna februarie. Numărul cultivatorilor de roşii înscrişi în program este de 101, dintre care 90 deja livrează pe piaţă.
18:00
Generalizarea programului de after-school în şcolile de România şi o masă caldă pentru elevi vor fi realizate cu fonduri europene, conform anunţului făcut de vicepremierul Raluca Turcan.
18:00
Naţionala feminină de handbal va pleca, miercuri, spre Japonia, gazda Mondialului (30 noiembrie – 15 decembrie). Iar echipa a fost lovită din plin de scandalul dopajului de la Corona.
18:00
Poliţia a fost sesizată de către reprezentanţii Inpsectoratului Şcolardupă mai bine de două ore de la producerea incidentului. Două eleve, ambele de 15 ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale.
18:00
Proiectul depus spre finanţare din bani europeni în urmă cu mai bine de trei ani, prin care va fi modernizată infrastructura de apă şi apă uzată în 25 localităîţi din judeţ, a fost semnat, marţi, 19 noiembrie 2019, la Ministerul Fondurilor Europene.
18:00
Primăria lui Florentin Pandele (58 de ani) se pregăteşte să îşi facă post de televiziune. Consiliul Local Voluntari urmează să depună dosarul la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a obţine licenţă.
18:00
Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus Radio România, ediţia Bucureşti 2019, are loc miercuri, la ora 12.00, la standul Radio România.Ediţia 2019 a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se va desfăşura între 20 şi 24 noiembrie, sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989.
18:00
Corina Untilă, preşedintele Asociaţiei „17 decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia din 1989”, a fost înmormântată marţi, 19 noiembrie, în Cimitirul “Rusu Şirianu” din Timişoara.
18:00
Înaltul Comisariat ONU pentruDrepturile Omului a denunţat marţi folosirea forţei - inclusiv tiruri degloanţe reale - împotriva manifestanţilor în Iran şi şi-a exprirmatîngrijorarea faţă de informaţiile cu privire la un număr „important“ de morţi,relatează AFP.
18:00
Activiştii organizaţieide protecţie a mediului Greenpeace au blocat, în Germania, un tren care transportadeşeuri radioactive şi care avea drept destinaţie Rusia a transmis, luni, ONG-ul.
18:00
Un scandal de spionaj a izbucnit la graniţa României, dupăce un bărbat descris drept agent GRU a fost surprins dând baniunui oficial sârb de rang înalt.
Acum o oră
17:30
Într-o cameră decontrol din mijlocului deşertului din Dubai, răsăriturile şi apusurileNorvegiei şi curenţii reci ai Atlanticului sunt recreaţi pentru beneficiulmiilor de somoni crescuţi în rezervoare, în ciuda condiţiilor din exterior.
17:30
”Despărţirea de tine, draga mea soţie, este extrem de dureroasă”. Aşa începe mesajul de adio pe care soţul Laurei Lemnaru, tânăra de 26 de ani care a murit duminică, 17 noiembrie, intoxicată cu monoxid de carbon, l-a postat pe Facebook.
17:30
Premierul Ion Chicu susţine că situaţia situaţia privind finanţele publice şi bugetul este destul de complicată, „la fel de complicată cum a fost acum o lună, două luni sau la început de an”. Chiar şi aşa, există ferma convingere că partea de venituri la bugetul de stat şi bugetul public naţional va fi completată şi vor fi asigurate toate cheltuielile, transmite IPN.
17:30
MarinelAndrei Pelinar, un tânăr în vârstă de 31 de ani din localitatea suceveană Vatra Moldoviţei, acurmat două vieţi într-o singură noapte, după ce s-a urcat lavolanul unei maşini, deşi nu avea permis de conducere.
17:15
Brăilenii care în august 2018 au atacat doi căruţaşi din Buzău care vindeau sare, unul decedând ulterior, au primit pedepse care însumează 60 de ani închisoare. Inculpaţi sunt trei fraţi din Vişani, judeţul Brăila, fiecare dintre ucigaşi primind în jur de 20 de ani de închisoare.
17:15
În seara zilei de 5 aprilie 2014, un incendiu izbucnit la restaurantul „Beirut“ din Constanţa a dus la o dramă. Trei tinere au murit blocate într-un vestiar, la primul etaj al restaurantului cu specific libanez.
17:15
A patra ediţie FutureSummit, conferinţa internaţionalădedicată soluţiilor viitorului, va avea loc pe 28noiembrie, la Palatul Universul din Bucureşti şi va reuni 35 de speakeriinternaţionali şi români.
17:15
Campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, la Buzău. Zilele trecute, în judeţ a ajuns şi ultima tranşă de vaccin antigripal alocat de Ministerul Sănătăţii în acest sezon rece.
17:15
O pensionară, în vârstă de 66 de ani, a fost prinsă conducând, deşi nu poseda permis pentru nicio categorie de vehicule. Femeia s-a ales cu dosar penal, după ce oamenii legii au oprit-o pentru control în comuna Cuza-Vodă.
17:15
Un tânăr din Tecuci a apelat numărul unic de urgenţă 112 dupăce a fost agresat verbal de către un prieten. Oamenii legii au fost surprinşi cândl-au verificat pe apelant, constatând că acesta era dat în urmărire naţională.
17:15
Istoricul şiprofesorul universitar rus Oleg Sokolov a încercat să se sinucidă în timp ceera în custodia poliţiei, după ce a omorât-o şi a tăiat-o în bucaţi pe iubitasa, a transmis, marţi, avocatul său.
Acum 2 ore
17:00
Cristian Tudor Popescu, Dan Tapalagă şi Magda Grădinariu au refuzat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a venit la dezbaterea electorală care are loc la BCU. Dacă primul s-a plâns că invitaţia a venit pe numele său şi nu pe cel al redacţiei, explicând că nu-şi doreşte să fie cunoscut drept un „jurnalist preferat de Iohannis”, ceilalţi doi, care au fost chemaţi doar să asiste, au spus că nu vor să umple lojele fără să poată pune întrebări.
17:00
Noul partener al jandarmilor va urma şi un curs de specialitate la Centrul Chinologic de la sibiu, rezervat câinilor din dotarea instituţiilor militare
17:00
Un nemţean a înfiinţat o cultură de canabis pe doar cîţiva metri pătraţi, dar nu s-a putut bucura de roadele muncii. Recolta i-a fost confiscată.
16:45
Evenimentele artistice vor avea loc începând de la Sfântul Nicolae şi până la Sfântul Ştefan. Bugetul este gestionat de Centrul Cultural Vrancea.
16:45
O mamă i-a dat fiicei ei şansa unei noi vieţi, asta după ce i-a donat un rinichi, deşi analizele arătau că nu există compatibilitate între cele două. Medicii spun că este vorba despre o premieră naţională, fata fiind supusă unor proceduri care au îndepărtat toţi anticorpii care ar fi putut duce la respingerea rinichiului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.