Dăncilă: Este obligatorie o schimbare profundă, aşa încât actele de violenţă să fie ferm descurajate şi drastic reduse

Adevarul (Romania), 19 octombrie 2019 20:15

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă seară, că se alătură cauzei marşului împotriva violenţei asupra femeilor, organizat în mai multe oraşe din ţară, şi susţine că este necesară o schimbare profundă, aşa încât actele de violenţă, abuzurile şi orice încălcare a drepturilor fundamentale să fie ferm descurajate şi drastic reduse.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
20:45
Organizaţia neguvernamentală Salvaţi Copiii Iaşi organizează pentru pentru al cincilea an consecutiv Gala "Zâmbet în dar", un eveniment caritabil care are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii defavorizaţi din zona de Nord-Est a României.
20:45
Forul mondial al tenisului feminin şi-a anunţat nominalizaţii pentru titlul de cel mai bun antrenor al anului, numind trei personaje.
20:45
Cristian Tudor Popescu a discutat anunţul preşedintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere electorală cu şefa PSD, Viorica Dăncilă, contracandidata sa în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Cunoscutul gazetar a atras atenţia că o întâlnire cu ziariştii, în cadrul căreia acesta să primească întrebări, ar fi mult mai importantă decât o dezbatere cu Dăncilă.
20:45
Liderii PSD ar fi trebuit săanalizeze, cu cifrele pe masă, scorul obţinut de fiecare filială în parte laprimul tur al alegerilor prezidenţiale. Însă şedinţa CEX s-a transformat într-otelenovelă cu scene ridicole. După ţipete, lacrimi şi două excluderi, lideriiPSD au pozat într-o echipă unită. Iată desfăşurarea acţiunii
20:45
Eschivele lui KlausIohannis pe tema unei dezbateri directe cu Viorica Dăncilă pot avea ca efect odemobilizare a electoratului preşedintelui în exerciţiu, precum şi un câştig deimagine pentru candidatul PSD, susţin specialiştii pentru „Adevărul”. Însă fugade confruntare nu-l poate afecta decisiv pe candidatul PNL: diferenţa e preamare.
Acum o oră
20:30
Huawei anunţă o nouă gamă de produse care vor fi disponibile pe piaţa din România, începând cu finalul acestui an şi începutul anului 2020. Printre acestea, se numără noul smartphone Nova 5T, smartwatch-ul Watch GT2 şi căştile FreeBuds 3.
20:30
Deputatul PNL Florin Roman va fi propus pentru funcţia de lider al Grupului parlamentar, în locul Ralucăi Turcan, care a devenit vicepremier.
20:30
Premierul Viorica Dăncilă a negat faptul că s-ar fi certat în şedinţa de Comitet Executiv cu Claudiu Manda, în timp ce Lia Olguţa Vasilescu a intervenit în momentele în care reporterii insistau pe acest subiect la conferinţa de presă în încercarea de a închide subiectul.
20:30
Un caz înfiorător s-a petrecut în seara de 11 noiembrie în judeţul Vaslui, unde o tânără de 27 de ani din Tecuci a fost răpită de pe o stradă din Bârlad, abuzată sexual şi abandonată într-o pădure.
20:30
În contextul în care Claudiu Manda a respins afirmaţiile apărute în presă că acesta i-ar fi adus jigniri premierului Viorica Dăncilă şi că aceasta din urmă a plâns, un reporter prezent la conferinţa de presă de la finalul şedinţei CEx a întrebat-o pe liderul PSD dacă „este bărbat sau nu domnul Manda?”. Olguţa Vasilescu a intervenit: „Asta va trebui să mă întrebaţi pe mine”.
Acum 2 ore
19:45
Ministerul Sănătăţii anunţă că a cerut direcţiilor de sănătate publică din judeţele Botoşani, Maramureş, Satu Mare, Suceava şi Tulcea intensificarea supravegherii difteriei, după apariţia unor cazuri de îmbolnăvire în Ucraina.
19:45
Personalităţi marcante ale sportului minţii se reunesc la Bucureşti în perioada 11-24 noiembrie 2019, Capitala fiind gazda a celei de-a 29-a ediţii a Campionatului Mondial de Şah pentru Veterani.
19:45
Google a confirmat că obţine date medicale ce aparţin unui număr semnificativ de persoane printr-un nou parteneriat cu Ascension, una dintre cele mai mari organizaţii nonprofit din sistemul de sănătate al SUA.
19:45
De Ziua Dobrogei, serbată la 14 noiembrie, autorităţile locale şi judeţene din Constanţa şi Tulcea au pregătit un program special în toate instituţiile culturale.
19:45
Ana Birchall şi Cozmin Guşă au fost exluşi marţi seară din PSD, în urma unei decizii luate în interiorul CEx. Gabriela Firea i-a luat apărarea lui Guşă, care a stat doar două săptămâni în PSD, dar în zadar.
19:30
Elveţianul Roger Federer (3 ATP) s-a remarcat în duelul cu italianul Mattia Berrettini (8 ATP), în cel de-al doilea meci al său de la Turneul Campionilor.
19:30
România este, în continuare, printre statele europene cu cele mai multe cazuri de pojar, din cauza ratei slabe a vaccinărilor, la fel ca şi Serbia, ţări în care se înregistrează focare de rujeolă, potrivit raportului anual privind prosperitatea în Europa Centrală şi de Est, realizat de think-tank-ul britanic The Legatum Institute.
19:30
Gabriel suferă de o boală vasculară rară. Adolescentul poate fi operat în Franţa şi intervenţia medicală va fi decontată de stat. Până la operaţie, Gabriel are însă nevoie în continuare de tratament. Acest tratament este costisitor şi mama lui Gabriel şi-a epuizat toate resursele financiare, aşa că are nevoie de ajutorul nostru. Orice donaţie contează pentru Gabriel.
19:30
Potrivit Indicelui de Progres Social pe 2019, România coboară o poziţie faţă de anul trecut privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, fiind depăşită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene.
19:30
Spectatorii vor avea parte de două seri complet diferite din punct de vedere al genurilor muzicale aduse pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. Sâmbătă se joacă revistă, iar duminică o celebră operă a lui Verdi.
19:30
O jucătoare de tenis cunoscută la nivel mondial şi-a anunţat finalul carierei, în timpul unei conferinţe de presă.
19:30
Butoaiele de murături sau de tărâţe de la Vâlcea folosite pe post de urne la alegerile electorale de duminică, 10 noiembrie, au uimit o ţară întreagă. Reacţia primarilor împricinaţi este şi mai interesantă.
19:30
S-atot vorbit despre o Românie cu două, trei sauchiar mai multe viteze. Despre o ţară împărţită fie pe simpatiipolitice, fie pe opţiuni economice. Sau pe criterii legate de maivechile sau de mai tinerele generaţii.
19:15
Două universităţi de stat din Iaşi ajung în instanţă. Proprietatea asupra terenului şi a clădirii unul corp de clădire este mărul discordiei între Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iaşi şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi (TUIASI).
19:15
Măcel în CEX-ul PSD. Viorica Dăncilă i-a reproşat lui Claudiu Manda că a jignit-o. Lia Olguţa Vasilescu, soţia lui Claudiu Manda, a protestat prin demisie: nu mai e şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă. Liderul PSD a început să plângă şi a ameninţat că renunţă la candidatură. Şedinţa s-a întrerupt. Viorica Dăncilă a plecat din sală. Claudiu Manda, după ea. După o discuţie între patru ochi, cei doi au revenit în sală.
Acum 4 ore
18:45
În luna iulie, finanţatorul FCSB-ului a luat foc, după ce şeful fotbalului românesc a anunţat că, începând din sezonul viitor, echipele din Liga I vor fi obligate să aibă şi formaţii U-15 de fete. Acum, brusc, Becali şi-a schimbat discursul.
18:45
O fată în vârstă de 17 ani a alertat, joi-noaptea, 7 noiembrie 2019, poliţia prin 112, reclamând că ar fi fost victima unui viol.
18:45
Ca să reuşească aşa ceva, unii jucători de talie mondială au nevoie de efecte speciale! Tocmai de aceea, rămâi cu gura căscată, când vezi ce poate Amir Mohammad, un băieţel iranian de doar zece ani.
18:45
Se înmulţesc deciziile ciudate luate de nordici înaintea meciului de vineri (ora 21.45, Pro TV) de pe „Arena Naţională“.
18:45
Gabriel Murariu (52 de ani),profesor universitar de Fizică la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu din Galaţi,este unul dintre puţinii dascăli din România specializaţi pe Fizică teoretică. Profesorul contribuie de ani de zile cu inovaţii la creareaunor drone specializate pe monitorizarea factorilor de mediu şi a zonelorprotejate.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.