Drona-„rechin“ care curăţă apele României de gunoaie

Adevarul (Romania), 20 octombrie 2019 19:00

Mediul înconjurător are un nou „salvator“: drona inteligentă „Waste Shark“ va da o mână de ajutor celor care protejează mediul, putând să strângă până la 500 de kilograme de gunoaie pe zi. Drona a fost achiziţionată de Asociaţia MaiMultVerde şi a costat peste 21.000 de euro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
12:45
Consiliul Naţional al PLUS a anunţat că a lansat public o scrisoare publică adresată membrilor PLUS şi USR, în aceasta fiind punctat faptul că formaţiunea condusă de Dacian Ciolos ar vrea de la partidul condus de Dan Barna stabilirea unui guvern din umbră, program politic comun, dar şi finalizarea procesului de desemnare a candidaţilor pentru locale până în februarie 2020.
Acum o oră
12:15
Masacrarea ţarului Nicolae al II-lea şi a familiei sale, dar şi uciderea a zeci de mii de boieri şi  oameni de viţă nobilă a fost doar începutul măcelului într-o Rusie care a alunecat inevitabil spre o dictatură bloşevică.
Acum 2 ore
11:45
Centrala nucleară bulgară de la Kozlodui a anunţat că Unitatea 5 (1.000 MW) funcţionează la jumătate din capacitate după ce una dintre pompele principale s-a oprit, activând sistemul de siguranţă. Compania care operează centrala, Bulgarian Energy Holding EAD, a transmis că după acest incident au loc inspecţii.
11:15
Preşedintele american Donald Trump a cerut Coreei de Sud şi Japoniei să plătească de cinci, respecţiv patru ori mai mult pentru staţionarea trupelor americane în aceste ţări. Mulţi aliaţi ai SUA sunt supuşi presiunii din partea Washingtonului pentru a-şi majora cheltuielile cu apărarea.
11:15
Rusia construieşte un sistem de detectare maritimă, format din staţii subacvatice automate staţionare a dezvăluit comandantul şef al marinei ucrainene, amiralul Igor Voroncenko. Acesta a mai spus că bombardiere strategice ruse Tu-22M3 au simulat în cadrul unui exerciţiu un atac cu rachete asupra Odesei, oraş-port în sudul Ucrainei.
11:15
Protestatarii din Hong Kong au tras duminică cu arcuri şi săgeţi şi proiectile incendiare, în timpul ciocnirilor cu poliţia dintr-un campus universitar, iar activiştii se pregătesc pentru un ultimul efort al forţelor de ordine pentru risipirea lor. Armata chineză a participat sâmbătă la curăţarea străzilor din Hong Kong, prezenţă militară simbolică şi nesolicitată de guvernul local.
11:15
ProrectorulUniversităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, aarătat că acele criterii aprobate de conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP), care-i favorizează la angajare peabsolvenţii facultăţilor silvice cu au o vechime mai mare şimai mulţi studenţi, sunt discriminatorii şi ilogice.
11:15
Poliţia Teleorman a scos patrulele pe străzile din Alexandria, în urma valului de atacuri de joi seara, când mai multe femei au fost agresate în centrul oraşului. Două victime au ajuns la spital, în stare gravă, una fiind transferată de urgenţă la Bucureşti. Poliţia insistă că violenţele nu au legătură între ele.
Acum 4 ore
10:45
Zeci de mii de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate de câteva luni, a afirmat Ministerul Muncii, precizând că a discutat aceste probleme cu directorii executivi ai caselor teritoriale de pensii.
10:45
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat care sunt proiectele prioritare pentru dezvoltarea României, enumerând printre acestea şi emiterea unor vouchere de vacanţă şi pentru angajaţii din mediul privat.
10:45
Un urs lovit, sâmbătă seara, de un autoturism, la ieşirea din localitatea Praid, judeţul Harghita, a fost lăsat să sufere toată noaptea pe marginea drumului.
10:15
„Dl./ Tov. Prof A Nastase care a făcut şi un curs post-doctoral la universitatea Rahova revine cu tupeu şi se transformă în lup moralist.
09:45
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), a anunţat Virgil Popescu, ministrul Economiei.
09:15
Autorităţile au reţinut 129 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate în arest preventiv. Manifestaţiile convocate la împlinirea unui an de la debutul mişcării de contestare cunoscută ca a "vestelor galbene" au fost însoţite de violenţe în capitala franceză, informează AFP şi Reuters.
09:15
Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost condamnaţi, definitiv, la pedepse cu închisoarea, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.
09:15
Guvernul Angliei este acuzat de muşamalizareauciderii de civili de către trupele militare britanice, în Afganistan şi Irak,conform unei investigaţii BBC.
09:15
Alţi trei foşti băieţi de altar susţin că au fost abuzaţi sexual de doi preoţi din Vatican, informează publicaţia The Guardian, precizând că afirmaţiile despre abuz în seminarul de tineret al Vaticanului, care vor fi prezentate duminică într-o emisiune TV italiană, datează din anii 1980 şi 90, când băieţii aveau vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.
Acum 6 ore
08:45
Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a declarat vineri, la Izbiceni, că a trimis Corpul de control pentru verificări la Casa de Comerţ pentru produse agroalimentare "Unirea", după ce persoane din Consiliul de Administraţie al magazinelor menţionate i-ar fi transmis că acolo sunt "probleme cu iz penal".
08:45
Şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a comentat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis conform cărora nu este în competiţie electorală, ci într-un război cu PSD, afirmând că acesta deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare.
08:45
Populaţia Bucureştiului, formată în cea mai mare parte din femei, s-a opus sub diferite forme ocupaţiei austro-germane din perioada Primului Război Mondial.
Acum 12 ore
03:45
Înregistrarea arată că din grupul uriaş deoameni, 40 sau 50 de lasere au fost îndreptate spre drona poliţiei care zburape deasupra oamenilor, relatează Dailymail.
00:15
Un incendiu izbucnit sâmbătă seara la un autoturism a cuprins în doar câteva secunde,  alte două maşini parcate pe o stradă din municipiul Piteşti
Acum 24 ore
23:30
Liderul USR Dan Barna scrie pe Facebook despre întâlnirea cu Florin Piersic în Aeroportul Cluj-Napoca, povestind că a ieşit din logica de campanie şi are din nou ocazia să se bucure fără grijă de întâmplările simpatice. Barna afirmă că actorul i-a vorbit despre încredere, despre viitor şi despre mult suflet, iar el i-a cerut un autograf pe agend
23:00
Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Forţa Naţională l-au ales sâmbătă în funcţia de preşedinte interimar pe Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu a fost aleasă prim-vicepreşedintele partidului, iar purtător de cuvânt, pe Stefan Alexandru Baisanu.
22:30
Cea mai mare competiţie de judo inter-cluburi din Europa, Liga Campionilor, a adus o bucurie pentru România, în acest weekend.
22:30
Roger Federer a părăsit Turneul Campionilor, sâmbătă, după ce a fost învins de tenismenul grec Stefanos Tsitsipas.
22:30
Foşti colegi din PSD şi din PD deplâng moartea lui bogdan Niculescu Duvăz, decedat sâmbătă, la vârsta de 70 de ani.
22:00
Pasagerii unui autocar au trecut prin momente de spaimă în timp ce şoferul maşinii a fost la un pas să provoace o tragedie pe Drumul Naţional 7.
22:00
Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, unul dintre primii membri ai Frontului Salvării Naţionale, membru marcant al PSD a murit sâmbătă.
22:00
Ministrul Muncii Violeta Alexandru scrie pe Facebook despre ”labirintul pensionarului român”, definind astfel cei ”10 paşi întinşi uneori până la 6 luni peste termenul de 45 zile din lege” pentru calcularea sau recalcularea unei pensii şi promite să schimbe lucrurile.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.