De ce a fost ales Donald Trump preşedinte? Trump estecreaţia stângii occidentale

Adevarul (Romania), 21 octombrie 2019 09:30

Continuăm astăzi analiza „fenomenului Trump” începutăepisodul anterior.Vom vorbi despre excesele stângii care l-au propulsat în prim plan pe DonaldTrump, noua religiei a moralei umane (progresivismul) şi la motivele concretepentru care a fost ales ultimul preşedinte american.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
03:15
Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 37,49% dintre voturile exprimate duminică, laprimul tur al alegerilor prezidenţiale, iar Viorica Dăncilă 22,69%, potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 99,09% din secţiile de votare.
Acum 2 ore
02:15
O specie considerată dispărută de aproximativ trei decenii, un animal de mărimea unui iepure, a fost văzut de localnici în padurile uscate din sudul Vietnamului şi apoi surprins de oamenii de ştiinţă pe camere, relatează CNN.
Acum 6 ore
23:15
Nodul rutier de la Simeria Veche, de pe Autostrada A1 Deva - Sibiu a rămas în beznă pe timp de noapte, spre nemulţumirea şoferilor.
23:15
Trei adolescenţi au golit cardul unui bărbat care a uitat portmoneul în autoturism. Aceştia au fost prinşi la scurt timp.
22:45
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, că dosarul retrocedării ilegale a mii de hectare de pădure în Bacău, în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, retrimis spre judecare la Curtea de Apel Braşov.
22:15
Unii îşi fac norocul cu mâna lor, pentru alţii vine de la sine, însă din punct de vedere astral există zodii care luptă din greu pentru a-l obţine. Ghinionul se va ţine scai de unii nativi, care vor avea ceva de furcă în ceea ce priveşte cumpenele apărute în viaţă. Iată ce ghinioane vei avea, în funcţie de zodia în care te-ai năcut.
22:15
Dacă vrei să dai câteva kilograme jos atunci trebuie să încerci dieta cu peşte, ce te va ajuta să dai jos până la patru kilograme, însă fără să te înfometezi ori să-ţi compromiţi sănătatea.
22:15
Ai poftă de un dulce de casă? Cea mai simplă reţetă posibilă este gata în mai puţin de o oră şi are gustul copilăriei. Cornuleţele cu magiun şi nuci sunt extrem de delicioase şi fragede şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Ce zici, o încerci?
22:15
Dan Motreanu, şeful campaniei lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, că o confruntare între preşedintele României şi Viorica Dăncilă nu îşi are rostul pentru că nu ar aduce nimic în plus.
21:45
După ce a ratat turul doi, candidatul USR-PLUS Dan Barna a declarat ieri că nuintenţionează să demisioneze din fruntea partidului. În paralel, unii membri din USR au început să-l criticepe Barna, în timp ce alţii dau vina pe „Sistem”. Totuşi, sociologul Mircea Kivuafirmă că motivele pentru care Barna e pierdut cursa pentru locul doi sunt maisimple de atât: lipsa de notorietate şi inadecvarea la un public nou
21:30
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la patru întrebări în dosarul ”Turceni – Rovinari”, în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie Victor Ponta, Dan Şova şi foşti directori ai Complexului Energetic. Apelul este suspendat până la primirea unui răspuns de la instanţa europeană.
21:30
Dan Barna,candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, a declarat luni seara la Digi24că şi-a dat seama că a pierdut şansa de a intra în turul al doilea la câtevaore de la închiderea urnelor, cu toate că primise telefoane de felicitare.
Acum 8 ore
21:15
Compania spaţialăamericană SpaceX a lansat luni a doua tranşă de sateliţi din viitoarea saconstelaţie "Starlink", destinată să furnizeze internet din spaţiu şicare ar putea număra într-o zi până la 42.000 de sateliţi, anunţă AFP.
21:15
Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 33,49% dintre voturile exprimate duminică, laprimul tur al alegerilor prezidenţiale, iar Viorica Dăncilă 22,69%, potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 99,09% din secţiile de votare.
21:15
PSD mai controleazădoar opt judeţe din ţară, în timp ce în trei e cot la cot cu PNL. Pe de altăparte, candidatura lui Iohannis i-a făcut pe liberali să câştige fără emoţii 28de judeţe, plus Capitala şi diaspora.
20:45
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni seară că el preferă să se concentreze pe întâlnirile cu alegătorii în momentul în care a fost întrebat dacă va merge la o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Apelurile candidatului PSD privind organizarea dezbaterilor au fost considerate „manevre”.
20:15
Doi bărbaţi, de 34 şi 44 de ani, s-au ales cu amenziusturătoare şi au rămas fiecare fără sute de kilograme de fructe şi legume dupăce nu au putut dovedi că au intrat legal în posesia mărfii.
20:15
Militarii buzoieni care au pierit în teatrele de război au fost comemoraţi de camarazii l,or în prezenţa familiilor,  în cadul unui ceremonial organizat cu ocazia „Zilei Veteranilor”.
20:15
Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că la şedinţa pe care liderii formaţiunii o au luni seară va participa preşedintele Klaus Iohannis şi se va discuta despre strategia pentru următoarele două săptămâni. „Vom discuta planul de comunicare care include răspunsul, poziţionarea şi pe genul acesta de invitaţii referitoare la dezbateri”, a spus Gorghiu, răspunzând unei întrebări referitoare la participarea lui Klaus Iohannis la dezbateri electorale.
19:45
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează, în parteneriatcu Inspectoratul Şcolar al Judeţului, Târgul educaţional „Student #UDJG”,destinat elevilor din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a de la liceele dinjudeţul Galaţi.
19:45
Eroii Armatei României, sublocotenentul p.m. Claudiu MariusCovrig şi sublocotenentul p.m. Ionuţ Cosmin Sandu au fost comemoraţi la LiceulTehnologic „Anghel Saligny”, unde au fost dezvelite şi două plăci comemorative.
19:45
Poliţiştii brăileni şi-au început săptămâna în mijlocul elevilor din în cadrul Şcolii Gimnaziale "A. S. Puşkin” Brăila.
19:45
Un bărbat de 45 de ani este cercetat pentru conducere a unuivehicul sub influenţa alcoolului după ce a pierdut controlul direcţiei, pe fondulconsumului de alcool acroşând un alt autovehicul care circula regulamentar.
19:45
Un bărbat din Mioveni - Argeş a fost înjunghiat în gât de un pensionar ameţit de alcool. Totul s-a petrecut luni, în plină stradă, după ce atacatorului s-a luat la harţă cu victima.
19:30
Un tânăr de 21 de ani este cercetat pentru vătămarecorporală din culpă după ce a evitat un autovehicul care oprise în faţa uneitreceri de pietoni şi a acroşat o adolescentă care traversa stradaregulamentar.
19:30
Un bărbat a dat-o în judecată pe Madonna (61 de ani), reclamând aspecte legate de concertul pentru care îşi cumpărase bilet. Artista i-a răspuns într-un mod controversat.
19:30
Înfrângerea lui DanBarna în faţa Vioricăi Dăncilă a fost capul de afiş al primului tur alalegerilor prezidenţiale, prestaţia preşedintelui USR fiind cu atât mai multcomentată, cu cât dezamagirea unora şi furia altora au fost mai mari.
Acum 12 ore
19:15
Biroul Electoral Central a dat publicităţii rezultatele parţiale ale scrutinului pentru alegerea preşedintelui României programat duminică, 10 noiembrie.
19:15
M-am întâlnit pentru prima dată cu Stelvio acum aproape doi anişi jumătate, a mai urmat o scurtă interacţiune cu versiunea Quadrifoglio Verdepe circuitul Academiei Titi Aur... dar a trecut cam un an de la ultimul contactcu un Stelvio civil,  prin urmare am recursla măsuri compensatorii.
19:15
Trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru conducere a unui vehiculsub influenţa alcoolului după ce poliţiştii rutieri i-au delisted în trafic, lavolanul unor autovehicule, cu toate că abia se mai putea ţine pe picioare debeţi ce erau.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.