”Les filmes de Cannes a Botoşani”, aduce în nordul României filmele premiate la Festivalul de la Cannes 2019

Adevarul (Romania), 21 octombrie 2019 11:00

La Botoşani a debutat festivalul de film ”Les filmes de Cannes a Botosani”, un eveniment organizat la Cinema Unirea şi care se bucură de prezenţa actorilor Vlad Ivanov, Adrian Titieni dar şi a criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
18:15
Ministerul Sănătăţii a anunţat că în ianuarie 2020 va fi reluată campania de vaccinare anti-HPV, grupul ţintă fiind adolescente între 11 şi 14 ani. Nici medicii de familie, şi nici oamenii din sănătatea publică din teritoriu nu ştiu, însă, deocamdată, nimic.
Acum 30 minute
18:00
Diagnosticul dedifterie se stabileşte de obicei pe baza manifestărilor clinice ale bolii.Severitatea acesteia impune iniţierea rapidă a tratamentului, chiar şi înabsenţa rezultatelor de laborator.
18:00
Actorul Victor Rebengiuc a comentat într-o intervenţie la RFI prestaţia candidatului PSD la prezidenţiale Viorica Dăncilă la conferinţa de aproape două ore jumate pe care fostul premier a ţinut-o marţi în faţa jurnaliştilor. „Mi-am dat seama de ce preşedintele Iohannis nu a vrut să aibă o discuţie în doi cu doamna Dăncilă”, a afirmat actorul.
18:00
O expertiză realizată de Institutul Naţional de Criminalistică (INC) într-un dosar de trafic cu otravă identică celei folosite şi pentru deratizarea de la Timişoara arată cât este de toxică această substanţă.
Acum o oră
17:30
CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a făcut anunţul în cadrul Conferinţei Globale despre 5G, care are loc în China, în aceste zile şi spune că finalizarea construcţiei va avea loc în decembrie.
17:30
Rajan Mahbubani acrezut că a găsit cea mai ingenioasă soluţie pentru a primi tratament preferenţialla aeroporturi, dar din păcate isprava a dus la arestarea sa, notează CNN.
17:30
Poliţia investighează dispariţia lui George Karam, patronul restaurantului libanez „Beirut“, condamnat la închisoare cu executare în dosarul morţii celor trei tinere arse de vii. El a fost dat în urmărire generală, figurând pe site-ul Poliţiei Române la „Persoane urmărite“.
17:30
De zece luni, când un incendiu le-a mistuit casa, o familie împarte o odaie de câţiva metri pătraţi, trăind în condiţii inumane.
17:30
Un studio de videochat a transmis un mesaj pe contul oficial de Facebook prin care îndeamnă românii să iasă la vot, duminică, 24 noiembrie, luând exemplul angajatelor sale.
Acum 2 ore
17:15
Toate organele din corp sunt importante şi îndeplinesc o funcţie specifica. Cei mai mulţi dintre noi ignora pancreasul şi problemele sale, chiar daca are un rol uriaş în corp.
17:15
Legătură dintre trup şi minte este una destul de neglijata în practicile medicinei moderne. Cu toate acestea, este o greşeală uriaşa să ignori conexiunea dintre fizic şi spiritual.
17:15
Pentru a şti cum să abordeze o urgenţă medicală care poate apărea în timpul unei intervenţii, poliţiştii vasluieni urmează cursuri de prim-ajutor cu medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Acţiunea are la bază un parteneriat încheiat între Inspectoratulde Poliţie Judeţean Vaslui şi ServiciulJudeţean de Ambulanţă Vaslui.
17:15
LiderulPartidului Laburist britanic, Jeremy Corbyn, a dezvăluit manifestul electoral partiduluidin opoziţie, joi, prezentând planurile sale„radicale” de a transforma Marea Britanie, prin măsuri cu puternice accente de stânga, inclusiv creşterea salariilor dinsectorul public, creşterea taxelor pentru companii şi o naţionalizare ainfrastructurii ţării, informează Reuters.
16:45
Românii vor să-şi schimbe jobul până la finalul anului, arată un studiu realizat de o platformă de recrutare online, în condiţiile în care cinci din zece au aplicat pentru un nou loc de muncă numai în ultima lună.
16:45
Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele exacte în care a avut loc unaccident rutier pe pe D.N. 26, în localitatea Tuluceşti, în urma căruia unbărbat de 66 de ani a decedat.
16:45
O şoferiţă de 42 de ani s-a trezit cu  un pieton în faţa maşinii, la intersecţia custrada Dr. Alexandru Carnabel din Galaţi, şi nu a mai putut face nimic pentru aevita impactul.
16:45
Reprezentanţii Comunităţii Declic i-au înmânat, joi, 21 noiembrie, procurorului general, o petiţie semnată de 30.000 de cetăţeni. Semnatarii solicită o anchetă imparţială în cazul pădurarului Liviu Pop, ucis în Maramureş, precum şi preluarea anchetei de către Parchetul General.
16:45
Căştile vin cu un conector USB-C şi pot fi cuplate la dispozitive multiple, inclusiv telefoane mobile, PC, Mac şi Nintendo Switch.
16:45
Trei profesori de laFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, Georgiana Horincar,Gabriela Râpeanu şi Iuliana Aprodu, au venit cu un nou concept în materie debere pornind de la tendinţa consumatorilor de a opta pentru consumul de produsenaturale, fără adaos de aditivi.
16:45
11 percheziţii domiciliare au fost efectuate, astăzi, de către procurorii din cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Gorj într-un dosar de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.
16:45
PreşedinteleIsraelului, Reuven Rivlin, le-a transmis parlamentarilor, joi, să găsească unnou prim-ministru, încercând să evite noi alegeri, după ce nici BenjaminNetanyahu, nici Benny Ganyz nu au reuşit să formeze un guvern.
16:45
Comisia Europeană a notificat Ministerul Agriculturii cu privire la necesitatea restituirii fondurilor cheltuite de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, pentru proiectul Bursei de peşte de la Tulcea, a anunţat joi ministrul de resort.
16:45
Premiera filmului documentar de scurt metraj realizat de copiii din Sohatu, una dintre cele mai defavorizate localităţi din judeţul Călăraşi, are loc joi, 21 noiembrie, ora 18.00, în Capitală la Modul Cărtureşti, din strada Academiei nr.20.
16:45
Robert De Niro (76 de ani) şi Gary Oldman (61 de ani) vor juca într-un film despre istoria României din ultimii 30 de ani. Proiectul, scris şi regizat de Bobby Păunescu, îl va avea în prim-plan pe kickboxerul Daniel Ghiţă.
16:45
Mesaje prin care se cere demisia fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader, actual rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, au fost scrise pe mai multe străzi din Iaşi. Mai mult decât atât, un graffiti cu portretul acestuia a fost făcut pe gardul casei în care locuieşte.
16:45
Poliţiştii locali suceveni au început, în lunaseptembrie a acestui an, monitorizarea unui presupus pedofil de 40 de ani, din comuna Udeşti, după ce a au primit semnale de la cetăţenică bărbatul le dădea târcoale unor eleve lângă şcoli şi la balurile bobocilor.
Acum 4 ore
16:15
Pompierii călărăşeni s-au aflat ieri, 20 noiembrie, la Grădiniţa Step by Step din municipiu în cadrul unei acţiuni de informare preventivă în rândul prichindeilor.
16:15
Romsilvaacuză Parohia Găvana III din Piteşti că a ocupat abuziv un teren forestier de3.000 de metri pătraţi pentru a face loc unor noi locuri de veci. Cimitirul extins este plin de candele aprinse, iar riscul unui dezastru e cu atât mai mare cu cât, la câteva sute de metri, se află Batalionul 49 CBRN Argeş şi depozitul de muniţie.
16:15
După ce primele 15.000 de abonamente pentru Untold 2020 s-au vândut în doar câteva secunde, organizatorii au anunţat când se mai pot cumpăra bilete pentru festivalul de anul viitor.
16:15
Laboratorul de Angiografie al Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost dotat cu un  dispozitiv necesar intervenţiilor de implant de stent, care ajută la curăţarea vaselor de sânge, a arterelor coronare, eliminând depozitele de grăsime.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.