Oficial american: Statele Unite, văzute de către alte ţări ca „exportatoare ale ideologiei supremaţiei albilor”

Adevarul (Romania), 9 noiembrie 2019 16:00

După o creştere aatacurilor motivate rasial, peste tot în lume, ale state încep să privească SUAca un exportator de supremaţie a albilor, a declarat un oficial al american dindomeniul combaterii teroriste, vineri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
17:15
După ce investigaţia jurnalistei Diana Oncioiu a scos la iveală faptul că aproximativ 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime minore sunt judecate în instanţele din România ca fapte consimţite, Lia Savonea a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară. Motivul nu este, însă, practica îngrijorătoare a instanţelor, ci faptul că articolul ar atenta la „independenţa şi imparţialitatea magistraţilor ”.
Acum 30 minute
17:00
Vremea rece ţine până sâmbătă inclusiv. Se va încălzi uşor duminică, la nivelul întregii ţări, iar cerul va fi variabil în regiunile intra-carpatice şi mai mult noros în rest, a declarat, vineri meteorologul de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
17:00
Un nou focar de pestă porcină africană a fost declarat în Argeş, pe raza fondului de vânătoare nr. 29 Trivale. Un porc mistreţ găsit mort pe marginea unei străzi de lângă pădure, despre care s-a crezut iniţial că ce a fost lovit de o maşină, s-a dovedit a fi infestat cu virusul PPA.
17:00
Un lift cu patru persoane dintr-un bloc recent construit a căzut de la parter la subsol. Imobilul a fost dat în folosinţă acum câţiva ani.
17:00
Poliţiştii ialomiţeni au depistat două persoane din Feteşti şi Slobozia, pe numele cărora instanţa de judecată a emis mandate de executare a pedepsei închisorii.
17:00
Procuratura Anticorupţie a pornit, la 29 octombrie, o cauză penală pe faptul obţinerii de către fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a celui de-al doilea paşaport al Republicii Moldova, unde are o altă identitate. Potrivit PG, cauza penală a fost pornită în baza infracţiunii de „abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale”, transmite IPN.
17:00
Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari din România - URBANIS (ADIR) au cerut autorităţilor să majoreze plafonul de achiziţie a locuinţelor ce pot fi luate prin programul Prima Casă. Proiectul se află în prezent la Camera Deputaţilor.
17:00
Untânăr de 28 de ani, din comuna Voitinel, judeţul Suceava, aajuns în arestul Poliţiei, după ce s-a dus să-şi schimbe actulde identitate la ServiciuluiPublic Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) dinRădăuţi.
17:00
Inspectorul şcolar general de la Brăila, Viorel Botea, susţinecă nu este prima dată când profesoara are un comportament nedemn de un cadrudidactic, aceasta nereuşind să treacă cel mai recent test psihologic pe carel-a susţinut.
17:00
Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă susţine că românii au înţeles că doar parteneriatul dintre un preşedinte şi un guvern liberal poate aduce prosperitate, securitate şi libertate. „Avem nevoie de acest binom reformist“, susţine Falcă.
17:00
Preşedintelebrazilian Jair Bolsonaro a lansat joi Alianţa pentru Brazilia, un partid carepune accent pe Dumnezeu, familie şi patrie.
17:00
Una dintre cele mai mari companii germane din retail şi-a anunţat intenţia de a deschide un centru de procesare a cărnii unde va produce mici şi cârnaţi, scrie economica.net.
Acum o oră
16:30
Poliţiştiigălăţeni au pus în executare un mandat de arestare emis pe numele unui bărbat de36 de ani, care avea interdicţie să se apropie de soţia sa şi de domiciliulcomun la mai puţin de 200 de metri.
16:30
Organizaţia ARAS Bucureşti organizează o nouă ediţie a Săptămânii Europene A Testării HIV/Hepatite, ocazie cu care oferă celor interesaţi posibilitatea testării pentru HIV, hepatită B şi C, gratuit, rapid, anonim şi confidenţial.
16:30
Cea mai mare rafinărie din România a anunţat că va majora producţia de Jet A1 - combustibilul destinat aviaţiei civile şi militare. În ultimii 12 ani, volumele realizate şi livrate în Romania şi în regiune s-au triplat, de la 95 mii tone în 2007, la 317 mii tone, anul trecut.
16:30
Un accident a avut loc vineri, 22 noiembrie, în jurul orei 15.00, pe strada Fabricii din Cluj-Napoca. Un stâlp a fost aproape doborât după ce o maşină a fost proiectată în el.
16:30
Un primar din judeţul Maramureş şi-a împuşcat vecina din greşeală, trăgând cu arma de vânătoare după doi iepuri. Emilian Pop este cercetat acum de către poliţiştii pentru vătămare corporală din culpă.
16:30
Doi balerini de la Opera Naţională Bucureşti, Alice Minoiu şi Cristi Preda, au intrat în jocul copiilor de la Juventus Academy Bucureşti şi au realizat o coregrafie specială inspirată din celebrul gest pe care-l face Paulo Dybala, vedeta de la Juventus, de fiecare dată când înscrie un gol. În acest fel, balerinii au vrut să le trezească micilor fotbalişti interesul pentru artă şi cultură.
16:30
Shiloh (13 ani), primul copil biologic al fostului cuplul Angelina Jolie - Brad Pitt, urmează deja de mai bine de jumătate de an un tratament hormonalpentru a deveni băiat.
16:30
Un tânăr de 33 de ani, din Orăştie, a pierdut controlul volanului şi a provocat un accident rutier, în urma căruia un alt şofer a murit.
16:30
Au apărut primele reacţii în cazul mamei surdo-mute din Buzău care a reclamat la Protecţia Copilului că, după ce a fugit din căminul conjugal sătulă de bătăi, fiica ei de aproape doi ani a rămas în grija bărbatului violent şi instabil psihic. La insistenţele femeii, autorităţile au luat fetiţa şi au internat-o împreună cu mama într-un centru maternal.
16:30
Un bărbat de 39 de ani a fost reţinut de poliţişti şi procurori DIICOT, în Bucureşti, după ce a fost prins în flagrant când încerca să vândă aproximativ cinci kilograme de cannabis, în maşina sa fiind găsit şi un pistol letal, deţinut ilegal. În cadrul anchetei în acest caz, anterior a mai fost confiscată o cantitate de şase kilograme de cannabis, două persoane fiind atunci arestate.
16:30
PrimarulPSD al comunei Păltinoasa, din judeţul Suceava, Eduard Wendling, ascris pe contul său de Facebook că-l susţine pe candidatul PNL laprezidenaţiale, Klaus Iohannis. Alesul local i-a îndemnat pelocuitorii comunei pe care o administrează să-i urmeze exemplul.
Acum 2 ore
16:15
Autorităţile au decis instituie mai multe măsuri în zona respectivă, care este limitrofă cu nu mai puţin de 47 de localităţi, din trei judeţe. Mişcarea animalelor domestice a fost restricţionată, iar mistreţii vor fi împuşcaţi.
16:15
Peste 36.000 de PET-uri au fost colectate în ultimele zece zile la Buzău în cadrul proiectului „Plata cu PET-ul” derulat de către un important retailer, în parteneriat cu o societate comercială din domeniul reciclării şi operatorul local de salubrizare.
16:15
România a avut în 2017 cele mai mici cheltuieli pentru programele de protecţie sociale din Uniunea Europeană, dedicând doar 14,4% din Produsul Intern Brut, în timp ce media UE a fost de 27,9% din PIB, arată datele publicate astăzi de Eurostat.
16:15
O tânără doctoriţă din Iaşi a fost reţinută pentru 24 de oredupă ce, în urma testării la carer a fost supusă după un incident auto, s-aaflat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.
16:15
Curtea Supremă aSpaniei a deschis o anchetă asupra implicării unei unităţi a spionajuluimilitar rus în destabilizarea Cataloniei, unde un referendum de autodeterminarea fost organizat în ciuda unor interdicţii ale justiţiei spaniole.
16:15
Numărul mamelor minore de la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi este într-o continuă creştere de câţiva ani, sărăcia şi lipsa educaţiei sexuale în şcoli fiind principalele cauze ale acestui fenomen. Avădănei Ana-Maria, mamă a unei fetiţe, spune că nu a discutat niciodată cu nimeni despre metodele contraceptive.
16:15
În urma controlului realizat de către Ministerul Sănătăţii, s-a ajuns la concluzia că acel aparat nu a fost folosit corespunzător de către medic, pentru că altfel acel incident nu ar fi avut loc.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.