VIDEO Cafeaua turcească la ibric, cea mai veche metodă din lume de preparare a licorii negre. Care-i sunt secretele

Adevarul (Romania), 11 noiembrie 2019 04:30

Dacă eşti un iubitor de cafea atunci trebuie neapărat să încerci tradiţionala cafea turcească la nisip - cea mai veche metodă din lume de preparare a unei cafele.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
07:45
O echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se deplasează, joi, la Timişoara, pentru a face verificări suplimentare cu echipamente specializate în blocurile de garsoniere unde s-a făcut dezinsecţie şi deratizare cu substanţa toxică Delicia - Gastoxin.
07:45
Finalizarea fazei întâi a acordului comercial dintre Statele Unite şi China ar putea să aibă loc abia anul viitor, au declarat miercuri persoane apropiate Casei Albe, în condiţiile în care Beijingul exercită presiuni pentru o retragere mai largă a tarifelor.
Acum o oră
07:15
Jucătoarea care avut un 2019 de coşmar şi care a ajuns pe locul 110 WTA speră să dea un tun financiar ca urmare a unui proces intentat forului mondial al tenisului feminin.
07:15
Cosmin Contra a plecat de la echipa naţională, iar în acest moment avem două categorii de antrenori din care se va alege viitorul selecţioner.
07:15
Ianis Hagi (20 de ani) traversează un moment greu şi a dezamăgit şi la naţională, după ce a devenit rezervă la echipa de club. Dacă realitatea ne spune ceva, tatăl său vede lucrurile cu totul altfel.
Acum 2 ore
06:45
Folosind un test simplu al vitezei de mers, cercetătorii au obţinut rezultate mai mult decât neaşteptate. Asta în cadrul unui studiu special, care a fost realizat de specialiştii a două universităţi importante, King's College London şi Duke University din Statele Unite ale Americii.
06:45
Iubitorii de munte vor să blocheze lucrările de construcţie a unor unităţi hoteliere în Parcul Natural Bucegi, zonă construibilă aflată la distanţă mică de monumentele naturii Babele şi Sfinxul.
06:45
Toţi copiii unei familii foarte sărace din judeţul Botoşani reuşesc să ia numai note de 10, deşi trăiesc într-o căsuţă cu două cămăruţe iluminate de un bec slab. Fac lecţiile cu rândul şi merg kilometri întregi pe jos ca să înveţe carte.
06:45
Iodarea universalăa sării a fost introdusă ca politică de sănătate publică la începutul anilor1950. La acea dată, patologia prin deficit de iod – cretinismul endemic – era oproblemă în România. Dr. Dumitru Lucian Ioachim, medic primar de anatomiepatologică, vorbeşte despre iod şi efectele sării iodate în patologia tiroidei.
06:45
O asistentă care şi-a dedicat viaţa Spitalului Filantropia din Capitală  a ajuns să trăiască într-o sărăcie cruntă după ce şi-a cheltuit toate economiile pe tratamentele de recuperare după ce şi-a fracturat coloana pe culoarele spitalului. Conducerea unităţii medicale refuză orice responsabilitate deşi Inspecţia Muncii a catalogat accidentul ei ca fiind un accident de muncă
06:15
Două persoane de acelaşi sex şi de aceeaşi vârsta se salută simultan. Niciodată, scrie Aurelia Marinescu în „Codul bunelor maniere astăzi”, nu ai dreptul să refuzi un salut, pentru că acest lucru ar însemna o ofensă gravă. World Hello Day sau Ziua Salutului este marcată în fiecare an la 21 noiembrie, fiind un prilej ca oamenii să-şi exprime preocuparea pentru pacea mondială.
06:15
Mulţi şoferi intră cu maşina în iarnă total nepregătiţi. Setrezesc dmineaţa şi vor să plece cu autovehiculul, dar constată că geamurile suntîngheţate şi nu pot deschide nici măcar uşa. Ca să nu ajungă într-oastfel de postură, este indicat să vă luaţi câteva produse care vă vor scuti demulte dureri de cap.
Acum 4 ore
05:45
Quality of Nationality Index (QNI) claseazăFranţa ca fiind ţara cu cel mai bun nivel de trai din lume, conform Daily Mail.
05:00
Diagnosticul dediabet schimbă viaţa oricărei persoane. Specialiştii de la British HeartFoundation au identificat opt mituri care circulă în legătură cu aceastăafecţiune care devine din ce în ce mai frecventă.
04:45
James Franco, actorul şi regizorul unor filme de succes, a luat în calcul turnarea în România a unei scene din „The Disaster Artist“ (2017), producţia care povesteşte realizarea celui mai prost film al tuturor timpurilor - „The Room“ (2003).
04:30
Unul dintre cei mai apreciaţisculptori români, Constantin Baraschi a fost membru corespondent alAcademiei Române şi singurul sculptor care a scris un tratat desculptură. Sculpturile sale celebre se găsesc în toată ţara, dinBucureşti şi Iaşi până la Constanţa şi Câmpulung Muscel,oraşul său natal.
04:30
În tradiţia populară se spune că în ziua de Ovidenie, pe 21 noiembrie, când credincioşii sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în biserică, se deschid cerurile şi credincioşii înţeleg graiul animalelor.
04:30
În România majoritatea maşinilor sunt dotate cu transmisii manuale, dar tot mai mulţi clienţi încep să-şi manifeste interesul pentru cele automate.
04:30
Cupuţină creativitate, desertul de post se poate transforma într-omică operă de artă, care încântă ochiul şi papilelegustative. Reţeta nu este consumatoare nici de timp, şi nici deenergie. Se prepară repede şi este delicioasă.
Acum 6 ore
03:30
BurgerKing a fost dat în judecată de un american vegan, după ce burgerul vegan pecare îl comandase ar fi fost gătit pe acelaşi grătar unde erau preparaţiburgerii care conţin carne, relatează BBC.
02:15
Anchetatorii au stabilit până la acest moment că, în cazul celor doi poliţişti din Vâlcea, desfiguraţi şi deposedaţi de arme, de un clan de romi, se confirmă suspiciunile, agresorii fiind cercetaţi penal pentru ultraj, lipsire de libertate şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Acum 8 ore
01:30
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la Zagreb, unde a participat la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din cadrul Partidului Popular European (PPE).
01:00
Un bărbat aflat sub observaţie la Spitalul Judeţean din Ploieşti, care a părăsit unitatea medicală fără acordul medicilor, dar care nu a mai ajuns acasă, este căutat de către poliţiştii prahoveni.
00:15
Fostul preşedinte Traian Băsescu spune despre Viorica Dăncilă că este ”vârful de calitate politică în PSD” şi este ”mai bună decât a lăsat imaginea”, iar ceilalţi lideri social-democraţi sunt ”vai mama lor”. Băsescu a reafirmat susţinerea sa pentru Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor şi spune că acesta ar fi trebuit să meargă la o dezbatere cu contracandidata de la PSD.
Acum 12 ore
23:30
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, susţine că în cei nouă ani în care a activat ca europarlamentar la Bruxelles nu a avut translator, ea transmiţându-le celor care-i fac o ”vină” din faptul că nu vorbeşte limbi străine că îşi va perfecţiona cunoştinţele de limba engleză şi franceză.
22:45
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, care a susţinutun discurs memorabil în limba română la Ateneu, a fost ales preşedinte al PPE,cea mai importantă formaţiune europeană, din care face parte şi PNL. Congresul a avut loc la Zagreb. Tusk are orelaţie apropiată cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Ludovic Orban.”Acest lucru se va reflecta în oportunităţi de investiţie pentru România”,susţine Siegfried Mureşan
22:30
Meciul dintre România şi Suedia plasează ţara noastră în mijlocul unei anchete UEFA, forul european analizând, printre altele, acuzaţiile de rasism.
22:15
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, criticată că a folosit cuvântul ”ăştia” pentru a se referi la românii din diaspora, susţine că apelativul nu-i aparţine, fiind folosit anterior de preşedintele Klaus Iohannis când s-a referit la ”pesedişti”.
21:30
Amenzile rutiere ar putea creşte de la 1 ianuarie 2020 cu 53%, iar cea mai mică contravenţie ar putea scoate din buzunarele şoferilor 446  de lei. Asta pentru că valoarea punctului-amendă, care se calculează, potrivit Codului rutier, ca 10% din salariul minim brut, creşte de la 145 de lei la 223 de lei.
21:30
Candidaţii la preşedinţie au mers la propriile dezbateri cu jurnaliştii, în condiţiile care Iohannis a refuzat o întâlnire cu Dăncilă. În urma acestora, telespectatorii au rămas cu imaginea unor prezidenţiabili care nu fost puşi în încurcătură de întrebări, ci singuri şi-au făcut deservicii prin unele răspunsuri, susţin specialiştii pentru „Adevărul”.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.