Acuzaţii de discriminare la angajarea în silvicultură. Criteriile bizare impuse de şeful Regiei Naţionale a Pădurilor

Adevarul (Romania), 17 noiembrie 2019 11:15

ProrectorulUniversităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, aarătat că acele criterii aprobate de conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP), care-i favorizează la angajare peabsolvenţii facultăţilor silvice cu au o vechime mai mare şimai mulţi studenţi, sunt discriminatorii şi ilogice.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
12:45
Anul 2019 va stabili un nou record în care numărul ameninţărilor informatice va atinge pragul de un miliard. Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender anticipează că în 2020 atacurile vor deveni din ce în ce mai sofisticate, cu consecinţe devastatoare pentru oameni şi companii.
12:45
Gospodarii din judeţul Ialomiţa care au tăiat porcii în perioada evoluţiei pestei porcine şi au pus carnea la păstrare în congelator pentru Crăciun riscă să se îmbolnăvească. Teama că nu vor avea ce pune pe masă de sărbători i-a determinat pe oameni să sacrifice porcii în timpul verii.
12:45
Anul trecut, edilii au prognozat prin buget că vor atrage  aproape 2 milioane de euro, din fonduri europene, pentru dezvoltarea oraşului şi au intrat în buget puţin peste 2.000 de euro.
12:45
După ce şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană, CFR Cluj urmează să îşi afle adversara din 16-imile Europa League.
12:45
Pe o plajă din nordul Californiei, în apropierea oraşului San Francisco, au ajuns mii de „peşti penis“, iar imaginile postate cu ei s-au viralizat în mediul online.
12:45
De cele mai multe ori mâncăm fructele fără coajă, dar aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face! Coaja ascunde multe vitamine esenţiale pentru sănătate, precum şi beneficii la care nu ne-am fi gândit vreodată.
Acum 30 minute
12:30
Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat în judeţul Sălaj, situaţie în care reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj au aprobat un plan de măsuri pentru ca virusul să nu se extindă.
12:30
Bilanţul Gărzii Forestiere Focşani pe 11 luni din acest an indică pagube importante produse de animalele sălbatice în comunele din zonele de deal şi de munte.
12:30
În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la peste 2.400 de solicitări ale cetăţenilor şi au constatat 840 de infracţiuni. Pe 12 decembrie, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 281 de acţiuni. Au intervenit la 2.455 de evenimente, dintre care 2.026 au fost sesizate de cetăţeni prin 112.
12:30
Te-ai întrebat vreodată cum se comportă fiecare nativ din zodiac atunci când se confruntă cu vreo suferinţă? În horoscopul sănătăţii, astrologii punctează câteva reacţii pe care le au oamenii când se află în situaţii delicate. Ţi se potriveşte?
12:30
Un fotograf străin care a fost la Revoluţia din decembrie 1989 a împărtăşit lumii povestea fotografiei alb-negru realizate în acele zile, care l-a impresionat profund şi i-a adus un premiu internaţional.
12:30
Rusia şi-a exprimat vineri îngrijorarea faţă de un tir experimental, joi, al unei rachete balistice terestre americane care ar fi fost interzisă de Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters.
12:30
Arbitrul pieţei asigurărilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pare mai preocupat de rezolvarea problemelor service-urilor auto, decât de îngrijorătoarea situaţie a industriei asigurărilor, un deputat liberal propunând demiterea conducerii ASF în cazul în care Parlamentul va respinge raportul său de activitate.
12:30
Senatul Statelor Unite a adoptat joi, în unanimitate, o rezoluţie care recunoaşte drept genocid atacurile în masă împotriva armenilor din Turcia, de acum un secol, spre marea nemulţumire a Turciei, tensionând şi mai mult relaţiile dintre Ankara şi Washington, transmite Reuters.
12:30
Cercetătorul Costel Vânătoru a fost îndepărtat de la conducerea Băncii de Gene din Buzău şi înlocuit cu directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, scrie site-ului agrointel.ro. Vânătoru spune că nu a primit nicio notă despre schimbarea sa.
12:30
Nepotul lui Mircea Eliade, profesorul universitar Sorin Alexandrescu, a anunţat pe Facebook că licitaţia Historic a fost blocată legal şi că dreptul de a decide viitorul documentelor familiei îi aparţine. Pe de altă parte, luni seară, când ar urma să aibă loc vânzarea, este programat un marş pentru „salvarea tuturor manuscriselor ale lui Eliade”.
12:30
VictoriaPartidului Conservator al lui Boris Johnson din alegerile britanice de joi puneBrexitul în linie dreaptă, însă acesta este doar începutul.
Acum o oră
12:00
1. Trăim din plin revoluţia digitală, poate cea mai importantă revoluţie la nivel mondial, după cea industrială, iar acest lucru se reflectă în fiecare companie. Apa Nova cum priveşte digitalizarea?
12:00
În urma unui accident rutier provocat de un şofer imprudent în dimineaţa zilei de vineri, 13 decembrie, traficul pe DJ 106 la ieşirea din Sibiu a fost blocat total. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
12:00
Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că rezultatul alegerilor din Marea Britanie este foarte bun pentru românii de acolo, fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit să realizeze Brexitul, dar cu Acord. „Acum se pare că ne apropiem de această soluţie: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord şi spre asta ne îndreptăm”, spune Iohannis.
12:00
Ministerul Justiţiei (MJ) a pus în dezbatere publică, joi, un proiect de hotărâre privind aprobarea "Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024". Potrivit documentului, în penitenciare se aflau, la mijlocul anului 2019, puţin peste 20.000 de deţinuţi. Majoritatea acestor persoane aparţin religiei ortodoxe, de aceea Ministerul arată că implicarea BOR e relevantă pentru reintegrare.
12:00
Scene şocante s-au consumat zilele trecute într-o frizerie din Râmnicu Vâlcea unde trei persoane, printre care doi adolescenţi, au fost la un pas să fie linşate de rivalii lor.
Acum 2 ore
11:45
Fostul secretar general al PSD şi fost ministru al Internelor, Mihai Fifor, a precizat la ieşirea de la DNA că nu i s-a cerut să intervină sau să facă trafic de influenţă. Fifor a fost audiat în cazul de corupţie de la DRPD Timişoara.
11:45
Există oare în Declaraţia de la Paris între Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina nişte puncte de forţă care pot interesa România sau să-i influenţeze comva opţiunile pe termen lung?
11:45
Medicul respectiv lucrează la secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Brăila şi se pare că are unele probleme personale destul de grave. Cazul a ieşit la iveală în urma unei postări pe Facebook, iar conducerea spitalului a anunţat că se va face o anchetă internă.
11:45
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat în noaptea de joi spre vineri un ”acord privind neutralitate carbonului până în 2050”, însă fără Polonia care a refuzat să se angajeze pe această temă, relatează AFP.
11:30
Ministrul de Interne Marcel Vela a precizat că va propune premierului Ludovic Orban demiterea unor şefi ai Jandarmeriei din cauza protestelor de pe 10 august.
11:30
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat vineri că Gubvernul va anula prevederile din OUG 114 care permit transferul contribuţiilor de la Pilonul II de pensii private obligatorii la bugetul pensiilor de stat.
11:30
Rezultatul alegerilor anticipate din Marea Britanie oferă un sprijin puternic premierului conservator Boris Johnson de a pune în practică ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană luna viitoare. Potrivit exit-poll-urilor, Conservatorii au obţinut 368 de mandate, cu 50 mai multe decât la ultimele alegeri, din 2017, pe care, de asemenea, le-au câştigat. Naţionaliştii au obţinut mai multe mandate decât unioniştii în Irlanda de Nord şi Scoţia
11:15
Cetatea dacică Blidaru oferă oaspeţilor săi o privelişte de poveste, însă şi câteva surprize în faţa cărora turiştii trebuie să fie precauţi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.