Când plătiţi medicamentele  cumpărate în străinătate în baza unei reţete care acasă ar fi fost eliberată compensat sau gratuit

Adevarul (Romania), 3 decembrie 2019 04:30

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medicul dumneavostră din ţară s-ar putea să fie necesar să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine situaţia este diferită.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
16:15
Spectacolul de balet începe la ora 18,00 şi beneficiază de o distribuţie foarte interesantă. Muzica din spectacol este de fapt cu celebrul poem simfonic „Şeherezada” de Nikolai Rimski-Korsakov, considerată o capodoperă a muzicii universale.
16:15
Capitala ţării a fost surprinsă într-o fotografie extraordinară realizată de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.
16:15
Preturile de sector din capitală evacuează forţat gheretele agenţilor economici care, deşi au fost preavizaţi, nu s-au conformat cerinţelor autorităţilor municipale şi vând în continuare produse de tutungerie la o distanta mai mică de 200 de metri de instituţiile de învăţământ din capitală. Solicitat de IPN, viceprimarul Ilie Ceban, a spus că niciun agent economic nu a întreprins nimic.
16:15
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi, că „ameninţările cu moţiunea de cenzură venite din partea Opoziţiei" nu îi vor face pe liberali să dea înapoi în ceea ce priveşte proiectele lor.
16:15
Campania se desfăşoară până pe 18 decembrie 2019, iar în această perioadă oamenii cu suflet bun pot da o mână de ajutor Moşului pentru ca micuţii din familiile fără posibilităţi materiale să aibă parte de un Crăciun fericit.
16:15
Prim-ministrul Ion Chicu, împreună cu şefii guvernelor din Georgia şi Azerbaidjan, a participat la o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În debutul dialogului, liderul de la Kiev a menţionat că este o onoare pentru Ucraina să găzduiască şedinţa plenară a şefilor de Guverne ale statelor membre GUAM.
16:15
Doi tineri, de 22 şi 25 de ani, sunt cercetaţi pentrudistrugere după ce unul dintre ei s-a certat cu fosta prietenă, iar pe fondulconflictului izbucnit, i-a spart oglinda retrovizoare de la maşină, trăgândcu  un pistol de tip airsoft.
16:15
Trei candidaţi au fost admişi la concursul public pentru funcţia de director al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Este vorba despre Lilian Barcaru, Tudor Branişte şi Violina Şpac. Cei trei au fost selectaţi din opt candidaţi care au depus dosarele la Comisia economie, buget şi finanţe, transmite IPN.
16:15
Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Alba s-a ales cu dosar penal şi o condamnare la închisoare cu suspendare pentru o evaziune fiscală de circa 2.000 de euro.
16:15
Placa memorială va fi amplasată pe zidul fostului comandament al Garnizoanei şi al viitorului Muzeu al Revoluţiei din Timişoara, două traverse de placa cu Proclamaţia de la Timişoara.
16:15
Mai mulţimilitanţi au ucis cel puţin 71 de soldaţi într-un atac desfăşurat la o bazămilitară din vestul Republicii Niger, cel mai grav din ultimii ani, notează BBCNews.
16:15
Peste 10.000 cutii de lapte praf sunt în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care face apel inclusiv prin intermediul Prefecturii Olt pentru ca laptele să ajungă la copii. Medicii ridică, la rândul lor, câteva probleme legate de derularea acestui program.
16:15
Criminalul care le-a ucis cu sânge rece pe cele două femei din localitatea Bârsău de Sus (Maramureş) a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, are antecedente penale şi a ieşit din penitenciar în baza recursului compensatoriu.
Acum o oră
15:45
Tatăl lui Beyoncé (38 de ani), Mathew Knowles (67 de ani) a dezvăluit că artista şi una din fostele ei colege, Kelly Rowland (38 de ani), au fost hărţuite sexual în timpul unui turneu de pe vremea când erau minore.
15:45
O picturădescoperită pe peretele unei peşteri din Indonezia este veche de 44.000 de ani,potrivit cercetătorilor, citaţi de BBC.
15:45
În apropierea Crăciunului, iubitorii de artă pot achiziţiona tablouri semnate de artişti români contemporani, tineri talentaţi şi pasionaţi. În 19 decembrie, de la ora 20.00, www.lavacow.com dă startul licitaţiei „Almost Christmas“.
15:45
Moscova a anunţat joi expulzarea a doi diplomaţi germani, replicând astfel Berlinului, care reproşează Rusiei lipsa de cooperare în vederea elucidării asasinării la comandă a unui fost combatant separatist cecen în centrul capitalei germane, relatează AFP.
15:45
Conducerea Companiei MunicipaleTermoenergetica Bucureşti, noul distribuitor de energie termică al Capitaleidupă preluarea activităţii RADET, tergiversează semnarea contractului cadru cuELCEN, acuză administratorul insolvenţei ELCEN, compania Sierra Quadrant.
15:45
Crina Alexandra Estera Creţu, din judeţul Vrancea, a plecat la Braşov în urmă cu două luni şi nu s-a mai întors. Poliţia o caută după ce familia, disperată, a dat-o dispărută.
15:45
Victor Ion Axinte, avocatuldin Iaşi condamnat în 2017 pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţabăuturilor alcoolice, a fost eliberat din închisoare cu mult înainteaexecutării integrale a pedepsei, graţie recursului compensatoriu.
15:45
Deputatul Claudiu Năsui, noul preşedinte al organizaţiei USR Bucureşti, i-a numit „cămăşi negre“ pe colegii de partid care au contestat excluderea lui Oli Ardelean din USR, susţin surse politice pentru Adevărul. „Cămăsile negre“ formau grupul paramilitar fidel liderului fascist Benito Mussolini. În replică, mai mulţi membri USR i-au cerut demisia lui Năsui.
Acum 2 ore
15:15
Cel mai popular site pentru adulţi a publicat raportul său anual, care oferă o privire asupra tendinţelor de căutare ale internauţilor.
15:15
Premierul Ludovic Orban a reiterat joi că toate calculele pensiilor trebuie bazate pe principiul contributivităţii, singurul sistem diferenţiat privind pensiile militarilor.
15:15
Sute de oi, însoţite de măgari, şi mânate de un cioban, au tranzitat centrul municipiului Alexandria, blocând pentru câteva minute traficul rutier.
15:15
Filmul de promovare a judeţului Călăraşi a ajuns la peste 180.000 de vizualizări. Consiliul Judeţean a prezentat varianta care însumează 16 minute de călătorie prin judeţ. Drum bun spre frumuseţile Călăraşiului! urează autorităţile judeţene tuturor celor care ajung în Bărăgan.
15:15
În acest an, organizatorii festivalului NEVERSEA au decis să doneze Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa aparatură medicală în valoare de peste 20.000 de euro. Investiţia făcută de festivalul NEVERSEA va contribui la acţiunile de salvare a pacienţilor de către personalul medical.
15:15
Judecătorii auanulat rechizitoriul, actele de urmărire penală şi probele într-un dosar de abuz în serviciu şi fals intelectual după ce au constatat căParchetul Judecătoriei Galaţi şi-a încălcat atribuţiile, anchetândun caz care era de competenţa DNA.
15:15
Autorităţile judiciare din Marea Britanie au cerut transferarea într-un penitenciar din România a lui Ilie Răzvan Ciubotaru, un bărbat din Bacău care, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată de Curtea Coroanei din Basildon, a primit 10 ani de închisoare pentru viol.
15:15
Ministerul Dezvoltării a efectuat o serie de controale la unele obiective de investiţii finanţate prin PNDL pentru care s-au transmis solicitări de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat în perioada septembrie-decembrie 2019, în vederea verificării exactităţii şi realităţii datelor transmise de beneficiari cu situaţia din teren.
15:00
Un importator român de peşte şi fructe de mare este nevoit să arunce câte 2% din fiecare transport, pentru că nu respectă normele de calitate. Controalele interne se realizează etapizat şi durează între 2 şi 10 ore.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.