România, Franţa şi Cipru trec cel mai rapid la viaţa pe credit

Adevarul (Romania), 3 decembrie 2019 05:00

România şi-a terminat de cheltuit veniturile pe anul trecut înainte de mijlocul lunii noiembrie, moment în care a început să trăiască pe credit. Ţara noastră, alături de Franţa şi Cipru sunt ţările care îşi termină cel mai repede banii, în timp ce alte state europene mai au fonduri şi pentru primele zile din anul următor. În contextul unor deficite din ce în ce mai mari, nici în anii viitori situaţia nu pare mai roz.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
15:45
Tatăl lui Beyoncé (38 de ani), Mathew Knowles (67 de ani) a dezvăluit că artista şi una din fostele ei colege, Kelly Rowland (38 de ani), au fost hărţuite sexual în timpul unui turneu de pe vremea când erau minore.
15:45
O picturădescoperită pe peretele unei peşteri din Indonezia este veche de 44.000 de ani,potrivit cercetătorilor, citaţi de BBC.
15:45
În apropierea Crăciunului, iubitorii de artă pot achiziţiona tablouri semnate de artişti români contemporani, tineri talentaţi şi pasionaţi. În 19 decembrie, de la ora 20.00, www.lavacow.com dă startul licitaţiei „Almost Christmas“.
15:45
Moscova a anunţat joi expulzarea a doi diplomaţi germani, replicând astfel Berlinului, care reproşează Rusiei lipsa de cooperare în vederea elucidării asasinării la comandă a unui fost combatant separatist cecen în centrul capitalei germane, relatează AFP.
15:45
Conducerea Companiei MunicipaleTermoenergetica Bucureşti, noul distribuitor de energie termică al Capitaleidupă preluarea activităţii RADET, tergiversează semnarea contractului cadru cuELCEN, acuză administratorul insolvenţei ELCEN, compania Sierra Quadrant.
15:45
Crina Alexandra Estera Creţu, din judeţul Vrancea, a plecat la Braşov în urmă cu două luni şi nu s-a mai întors. Poliţia o caută după ce familia, disperată, a dat-o dispărută.
15:45
Victor Ion Axinte, avocatuldin Iaşi condamnat în 2017 pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţabăuturilor alcoolice, a fost eliberat din închisoare cu mult înainteaexecutării integrale a pedepsei, graţie recursului compensatoriu.
15:45
Deputatul Claudiu Năsui, noul preşedinte al organizaţiei USR Bucureşti, i-a numit „cămăşi negre“ pe colegii de partid care au contestat excluderea lui Oli Ardelean din USR, susţin surse politice pentru Adevărul. „Cămăsile negre“ formau grupul paramilitar fidel liderului fascist Benito Mussolini. În replică, mai mulţi membri USR i-au cerut demisia lui Năsui.
Acum o oră
15:15
Cel mai popular site pentru adulţi a publicat raportul său anual, care oferă o privire asupra tendinţelor de căutare ale internauţilor.
15:15
Premierul Ludovic Orban a reiterat joi că toate calculele pensiilor trebuie bazate pe principiul contributivităţii, singurul sistem diferenţiat privind pensiile militarilor.
15:15
Sute de oi, însoţite de măgari, şi mânate de un cioban, au tranzitat centrul municipiului Alexandria, blocând pentru câteva minute traficul rutier.
15:15
Filmul de promovare a judeţului Călăraşi a ajuns la peste 180.000 de vizualizări. Consiliul Judeţean a prezentat varianta care însumează 16 minute de călătorie prin judeţ. Drum bun spre frumuseţile Călăraşiului! urează autorităţile judeţene tuturor celor care ajung în Bărăgan.
15:15
În acest an, organizatorii festivalului NEVERSEA au decis să doneze Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa aparatură medicală în valoare de peste 20.000 de euro. Investiţia făcută de festivalul NEVERSEA va contribui la acţiunile de salvare a pacienţilor de către personalul medical.
15:15
Judecătorii auanulat rechizitoriul, actele de urmărire penală şi probele într-un dosar de abuz în serviciu şi fals intelectual după ce au constatat căParchetul Judecătoriei Galaţi şi-a încălcat atribuţiile, anchetândun caz care era de competenţa DNA.
15:15
Autorităţile judiciare din Marea Britanie au cerut transferarea într-un penitenciar din România a lui Ilie Răzvan Ciubotaru, un bărbat din Bacău care, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată de Curtea Coroanei din Basildon, a primit 10 ani de închisoare pentru viol.
15:15
Ministerul Dezvoltării a efectuat o serie de controale la unele obiective de investiţii finanţate prin PNDL pentru care s-au transmis solicitări de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat în perioada septembrie-decembrie 2019, în vederea verificării exactităţii şi realităţii datelor transmise de beneficiari cu situaţia din teren.
Acum 2 ore
15:00
Un importator român de peşte şi fructe de mare este nevoit să arunce câte 2% din fiecare transport, pentru că nu respectă normele de calitate. Controalele interne se realizează etapizat şi durează între 2 şi 10 ore.
15:00
Un prezentatorimportant de la postul american de ştiri Fox News, un canal conservatorcunoscut pentru loialitatea sa faţă de Casa Albă, l-a criticat dur pe DonaldTrump pentru că a condus cel mai mare atac direct asupra libertăţii presei, dinistoria Americii, informează The Guardian.
14:45
Un savant de la Harvard Medical School spune că îmbătrânirea ar putea fi reversibilă şi la oameni dar întâi metoda va fi testată pe cini.
14:45
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că două dintre proictele pe care Guvernul şi-a asumat răspundere sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională. PSD va contesta la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie.
14:45
Un bărbat din oraşul Ţăndărei, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, a fost capturat de poliţiştii ialomiţeni.
14:45
Secţia de procurori a CSM discută în şedinţa programată în 12 decembrie propunerea de delegare în funcţia de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a procurororului Ilie Nariţa.
14:45
Revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi de scrutin este panaceul de pe agenda tuturor celor care nu susţin PSD ori UDMR. Un simplu exerciţiu de gândire non-partizană, din postura de „advocatus diaboli”, reliefează câteva puncte forte ale sistemului actual care funcţionează din 2012, în comparaţie cu reforma cerută în special de USR PLUS.
14:30
Oana Roman a cunoscut suferinţa sub toate formele ei în ultima perioadă. Fiica lui Petre Roman a trecut însă peste tot şi a mers mai departe, fără nostalgii, fără regrete.
14:30
Ioan Aurel Pop intervine în scandalul care s-a declanşat înjurul licitaţiei de luni, 16 decembrie, de la sediul Historic, cu manuscrise deEliade, Cioran şi Blaga.
14:30
Un număr de 21 de posturi pentru specialişti sunt scoase la concurs de către Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Medicină Internă, Pediatrie, Neonatologie, Radiolgie, Neurologie, Cardiologie şi Anestezie Terapie Intensivă sunt doar câteva dintre secţiile unităţii care au nevoie de personal medical.
14:15
Aplicaţia de mesagerie care face parte din suita Facebook a anunţat că nu va mai putea fi folosită pe telefoane mai vechi, anunţă site-ul britanic Independent, citat de Digi24.
14:15
La concertul Deep Purple din Cluj au fost prezenţi mai mult de 7.000 de fani ai muzicii rock. Legendara trupă şi-a surprins publicul cu fragmente din George Enescu.
14:15
Un număr de 1.268.077 persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până pe 8 decembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
14:15
Secţia de procurori a Consiliului Superior a Magistraturii are joi, 12 decembrie, pe ordinea de zi delegarea unui nou procuror în funcţia şef al Serviciului Teritorial Alba Iulia din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.