Cum instalau securiştii microfoane în apartamentele românilor în comunism. Planul, detaliat într-un document desecretizat

Adevarul (Romania), 15 ianuarie 2020 06:45

În ultimii ani ai dictaturii comuniste din România, ascultarea telefoanelor a ajuns la un nivel foarte ridicat. Mulţi români erau ascultaţi pentru simplul motiv că locuiau într-un bloc unde existau suspiciuni cu privire la diverse activităţi contrare regimului sau pentru cuvinte neacceptate scrise pe pereţi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
13:00
Meghan Markle regretă că a renunţat la cariera ei de actriţă pentru un rol în familia regală britanică, potrivit unui biograf regal.
13:00
În ultima vreme, urşii au început să atace gospodăriile oamenilor, provocând distrugeri. Flămânzi, aceştia au atacat animalele din sat.
13:00
Gheorghe Paisa a fost declarat Sportivul anului 2019 la radioamatorism unde scurte, dar la Gala Sportului Nemţean nu a fost premiat.
13:00
În 2018, Serena Williams era învinsă de Naomi Osaka în finala de la US Open la capătul unui meci în care l-a făcut „hoţ“ pe arbitrul Carlos Ramos.
13:00
Mai mult decât atât, unele părţi ale calculatorului vor putea fi pliabile, astfel încât dispozitivul ar putea fi mult mai compact.
13:00
Al treileainvestitor intră în Imperiul Leilorşi este pregătit să se lupte cu toate armele pentru ideile de businessputernice, creative, care vor reuşi să o convingă să investească din fondurileproprii pentru a creşte o afacere.
13:00
Deputatul PMP Robert Turcescu a afirmat marţi pe Facebook că dacă „vrem să scăpăm de PSD în Bucureşti”, singura variantă este un bloc comun între PNL-USR-PMP. Acesta a făcut apoi şi o împărţire a primarilor.
13:00
Circa două sute de grefieri au protestat, marţi, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, unde au cerut legislativului şi executivului să renunţe la proiectul de lege privind eliminarea pensiei de serviciu în cazul personalului auxiliar din Justiţie. Un magistrat nu poate face de unul singur actul de justiţie, spun grefierii, şi arată că, uneori, ei stau până la 72 de ore la serviciu.
13:00
Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a cerut revocareaarestării preventive a celor doi suspecţi după ce analizele ADN ar fi evidenţiatcă urmele biologice de pe pantalonii victimei nu aparţin acestora.
Acum o oră
12:30
Antrenorul australian al Simonei Halep s-a delectat în sferturile Australian Open cu o partidă fabuloasă în care Roger Federer a fost precum Bruce Willis în seria filmelor „Die hard“.
12:30
Trei persoane aufost rănite după ce un şofer de 67 de ani, din Covasna, a pătruns cu maşinaîntr-o intersecţie fără să acorde prioritate unui autovehicul care circularegulamentar.
12:30
Tot mai mulţi români aleg să-şi achiziţioneze vacanţa online, direct pe website-ul touroperatorului deşi românii sunt încă reticenţi.
12:30
Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, susţine că mai sunt necesare doar cinci voturi pentru moţiunea de cenzură, formaţiunea demarând negocieri cu alte grupuri parlamentare şi senatori sau deputaţi neafiliaţi.
12:30
ALDE a transmis, marţi, că există „foarte mult populism” în abordarea subiectului pensiilor speciale şi nu este firesc ca în prag de alegeri să fie luate decizii care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale. Formaţiunea susţine retrimiterea legii la comisii, pentru dezbatere.
12:30
Şoferii de pe Autostrada Soarelui sunt supuşi constant unui risc major, deoarece ciobanii aleg să traverseze Dunărea ducându-şi turmele pe calea rutieră pe care se circulă cu viteză foarte mare.
12:15
Târgovişte City App. Primăria Municipiului Târgovişte a lansat, marţi, 28 ianuarie, aplicaţia de mobil „Târgovişte City App”. Aplicaţia mobilă este, în acelaşi timp, un ghid turistic digital şi o platformă de comunicare între cetăţeni şi Primărie.
12:15
Transgaz a precizat faptul că are capacitatea necesară de a asigura necesarul de gaze pe perioada de iarnă, atât din producţia internă cât şi din import.
12:15
Sfârşitul de săptămână a adus o abundenţă deconferinţe şi întâlniri internaţionale, la Davos, la Tel Aviv şi la Bruxelles.Dezbaterile pe marile teme ale lumii au revenit pas cu pas spre aceleaşi mariîntrebări şi realităţi greu de ocolit: Transformarea Americii ţine de Trump saueste o chestiune structurală?
Acum 2 ore
11:45
Prefectura Judeţului Constanţa a dispus verificarea tuturor avizelor pentru şantierul din proximitatea statuii Lupa Capitolina.
11:45
Millenials, cei născuţi între 1980 şi 1995, reprezintă în acest moment aproximativ un sfert din populaţia lumii, acea generaţie care a reconfigurat tiparul de trai şi atitudine în foarte multe aspecte ale societăţii noastre. Despre mileniali se spune că sunt mereu conectaţi la lumea virtuală, pasionaţi de tehnologie, foarte educaţi şi dornici de a face lucrurile în manieră proprie.
11:45
Consilierii locali sunt convocaţi joi, 30 ianuarie, la ora 16.30, în şedinţă ordinară având pe zi 13 proiecte de hotărâre, printre care şi proiectul prind aprobarea modernizării centrului vechi.
11:45
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a fost criticat dur pentru o declaraţie în care a susţinut că există o corelaţie între timpul petrecut de copii cu părinţii şi cazurile de autism. Asociaţiile din domeniu subliniază că nu există niciun studiu serios care să susţină această legătură.
11:15
Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat marţi că va trimite corpul de control şi inspecţia financiară la Primăria Capitalei, deoarece instituţia s-a împrumutat pentru a plăti subvenţia la căldură, deşi a primit banii de la buget.
11:15
Cazul a apărut în localitatea Mărăşeşti, într-o gospodărie individuală cae a fost plasată sub supraveghere de către DSVSA.
11:15
Cea mai mare parte a sumei alocate pentru sistemul informaţional pentru managementul integrat al apelor provine din fonduri europene, iar implementarea proiectului a durat şase ani. Inaugurarea oficială, pe 30 mai 2020.
11:15
Doi inspectori de patrulare au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor anticorupţie, după ce ar fi pretins mită de la doi şoferi pentru a nu-i trage la răspundere şi a nu le ridica permisele de conducere. Într-un caz, unul dintre poliţişti ar fi pretins 10.000 de lei, iar în alt caz, alt poliţist din cadrul INP ar fi cerut 500 de euro. În ambele situaţii, şoferii au fost stopaţi pentru verificări pe traseul Chişinău-Hânceşti.
11:15
Un nou accident a avut loc pe Valea Oltului, în afara localităţii Lazaret din Sibiu. În urma coliziunii dintre un TIR şi o maşină, cel puţin două persoane au suferit leziuni grave.
11:15
Criminaliştii buzoieni au fost puşi în alertă, zilele trecute, de un apel la 112 care anunţa existenţa unui cadavru mumificat într-o criptă din cimitirul Dumbrava, aşezat pe o masă şi acoperit doar cu un cearşaf. Fusese descoperit de unul dintre proprietarii cavoului, vineri după-amiază, după ce a deschis lacătul incintei mortuare cu gândul să facă ordine.
11:15
Azi va fi prezentată componenta politică a ceea ce Trump a numit „Deal of the Century“, o încercare de reechilibrare a situaţiei din Orientul Mijlociu bazată pe rezolvarea definitivă conflictului dintre israelieni şi palestinieni, scrie Cristian Unteanu pe blogul său de pe adevarul.ro.
11:15
Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine, într-o nouă postare pe Facebook, că spitalele din Capitală, cu excepţia Spitalului Foişor, nu respectă normale cu privire la evacuate deşeurile infecţioase. Acesta susţine că atât sângele contaminat, dar şi deşeurile infecţioase sunt pur şi simplu aruncate în sistemul de canalizare.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.