România, campioană la risipa alimentară | Câți bani aruncăm la gunoi anual

Antena3, 24 aprilie 2024 19:30

Aruncăm zilnic 6000 de tone de alimente la gunoi. Conform ultimul studiu, românii risipesc, anual, peste 2.2 milioane de tone de alimente. Datele sunt colectate de Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum 10 minute
09:10
Dacă nu ați apucat să vă faceți toate cumpărăturile de care aveți nevoie înainte de Paște, trebuie să știți, magazinele şi supermarketurile vor avea un program special în aceste zile.
Acum 30 minute
09:00
China a lansat o misiune spațială istorică, pentru a prelua mostre de pe partea îndepărtată a Lunii.
08:50
Un şofer a fost prins în Mamaia sub influenţa unei substanţe extrem de periculoasă. De altfel, poliţiştii au făcut razii de amploare noaptea trecută în staţiune pentru prinderea şoferilor drogaţi. Verificări de amploare au fost în aceste zile şi în cluburile de pe litoral.
Acum 2 ore
08:10
O mulțime de informații se vehiculează în spațiul public în ultima vreme cu privire la pensii, unele reale, altele mai puțin reale. Tocmai de aceea, autoritățile trag un semnal de alarmă pentru ca românii să se informeze doar din surse oficiale.
07:40
Cât cântăreşte sufletul? Cât tot efortul pe care îl depunem pentru a asigura accesul la îngrijire medicală de calitate fiecărui om indiferent de statutul social. Cât grija cu care protejăm natura.
Acum 4 ore
06:10
Pogorârea Sfintei Lumini este considerată o mare minune care se petrece în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în sâmbăta dinaintea Paștelui.
Acum 6 ore
05:10
Sâmbăta Mare este ultima zi din Săptămâna Patimilor, fiind respectate cu sfințenie mai multe tradiții și obiceiuri.
04:10
Țara noastră oferă o experiență uimitoare. Există un loc unde poți să stai în hamac între stânci, la 200 de metri altitudine.
Acum 8 ore
02:10
Românii care au ținut post și s-au abținut de la tradiționalul grătar de 1 mai, abia au așteptat weekend-ul pentru a ”recupera”. Așa că și-au făcut provizii și de mici și cârnați și sunt în stare să treacă și peste vremea ploioasă anunțată de meteorologi pentru a se bucura de gustul atât de iubit.
Acum 12 ore
00:10
Mulți români pot primi bani de la stat, însă nu știu lucrul acesta, motiv pentru care nici nu depun cerere. Iar sumele nu sunt deloc mici. Pot ajunge chiar până la 3.000 de lei.
00:00
Război în Ucraina, ziua 801. Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că Rusia este gata să ia în considerare discuții serioase de pace.
3 mai 2024
23:50
Ceremonii umbrite de tristețe în Ierusalimul de Est, unde comunităţile creştine ortodoxe au marcat Vinerea Mare pe fondul restricţiilor israeliene impuse odată cu războiul din Gaza.
23:30
Judecătorii au decis că Paul de România trebuie să rămână în arest provizoriu de Paște.
23:00
Denis, în vârstă de 21 de ani, a murit în Vinerea Mare după ce prietenul lui, în vârstă de 23 de ani, s-a urcat beat la volan și a pierdut controlul mașinii în care se afla tânărul.
22:50
Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei, potrivit celui mai nou sondaj CURS. Doar patru procente îi departajează pe primii trei candidaţi!
22:40
Polițiștii din Ilfov au tras un foc în plan vertical pentru prinderea unui bărbat de 28 de ani, condamnat la închisoare și care a încercat să fugă.
22:30
Deși tristețea i-a umplut sufletul atunci când soțul ei a fost ucis de teroriști, acum, Ella Chaimi, are un nou motiv de a răzbi în viață: fiul său.
22:10
Metroul, autobuzele și tramvaiele din București vor avea un program prelungit în noaptea de Înviere.
21:40
Un polițist local a fost filmat în timp ce conduce o familie de rațe pe o stradă spre Canalul Morii din Cluj-Napoca. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Primăriei Cluj-Napoca.
21:30
Programul "Litoralul pentru toți", de anul acesta, a început. Românii pot beneficia de prima etapă a acestuia până pe 20 iunie 2024.
21:10
Pompierii din Constanța au intervenit în Vinerea Mare pentru extragerea unui bărbat din Canalul Dunăre-Marea Neagră. Acesta a fost declarat decedat.
21:00
Un accident rutier cumplit a avut loc în Vinerea Mare pe raza localității Băița din județul Hunedoara. Un tânăr a murit și alte patru persoane au fost rănite.
20:40
România va beneficia de un nou viaduct impresionat. Autoritățile promit că o dată cu finalizarea acestuia traficul rutier va fi mult mai fluid într-o anumită zonă a țării.
20:20
Vama Veche a fost centru atenției în minivacanța de 1 Mai. Tinerii s-au strâns pe litoral din toate zone țării pentru a se distra. Numai că pentru câteva zile de petrecere la malul mării, turiștii au fost nevoiți să scoată din buzunar sume colosale.
Acum 24 ore
20:00
Toți sfinții care au trăit pe pământul românesc au fost de mare folos poporului, mai ales în timpul războaielor, spunea părintele Ilie Cleopa. Un astfel de sfânt, mărturisitor al credinței este starețul mănăstirii Lainici, Visarion Toia. În epoca dintre cele două războaie mondiale, refacerea completă și readucerea la o nouă viață duhovnicească a așezământului monahal Lainici i se datorează acestuia. Mai mult, în perioada comunistă a îndurat multe greutăți din partea regimului. De altfel, a murit în chinuri, în urmă unei bătăi suferite de la comandantul unei unități militare care staționa în mănăstire. Visarion Toia este unul dintre duhovnicii propuşi la canonizare anul viitor, când Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române împlineşte 100 de ani.
19:40
Românii au primit cea mai înaltă distincție din partea Guvernului Regional Madrid pentru felul în care s-au integrat.
19:10
Scene şocante în Dublin, acolo unde un român a fost bătut crunt pe o stradă. Asta după ce bărbatul a încercat să răpească un bebeluş din cărucior. Localnicii au venit în ajutorul mamei, l-au prins pe român şi l-au snopit în bătaie până la sosirea Poliţiei. Copilul a fost înapoiat mamei, iar bărbatul a fost arestat la fața locului.
19:00
În Vinerea Mare s-a dat verde la cumpărături. Încă de la primele ore, a fost forfotă în piețe și magazine. Cei care nu au avut timp până acum, au dat iama să-și încarce plasele pentru Paște.
18:40
Patriarhia Română a oferit detalii cu privire la programul aducerii Luminii Sfinte de la ierusalim în România.
18:30
România este cunoscută pentru creșterea oilor și mai ales pentru produsele delicioase obține din laptele de oaie. Potrivit datelor Eurostat, în anul 2019, România era a patra țară din Europa și a treia din Uniunea Europeană la populația de ovine.
18:10
Un oraș din România se remarcă prin faptul că are cea mai frumoasă stradă din Europa. Iată de ce!
18:00
Investițiile în sistemul energetic și reindustrializare ne vor pune pe harta economică a Europei. Summitul RO 3.0 "RESTART & REPOWER, ROMANIA - Noua strategie energetică și de dezvoltare" a scos în evidență faptul că prin poziția sa și datorită mixului de resurse de care dispune, țara noastră poate deveni un hub energetic, iar pe de altă parte are nevoie să treacă rapid la un plan de reindustrializare care să permită utilizarea resurselor și în țară.
17:40
Mai sunt doar câteva zile rămase pentru înscrierea la proiectul JobDirect pentru tinerii aflaţi în situaţii dificile. Acesta este dedicat integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care nu sunt angajați, nu urmează o formă de educație sau un program de formare profesională.
17:30
Operațiunile de umplere de pe strada 23 August din Slănic au fost finalizate, a anunțat vineri după-amiaza prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu. Acesta susține că, în perioada următoare, eventuale tasări ale acestei lucrări sunt normale.
17:20
Mai sunt câteva zile până la startul campaniei electorale, iar politicienii se pregătesc să convingă alegătorii că merită să fie votaţi. Iată ce vor face de Paşte politicienii!
17:00
Marcel Ciolacu a făcut o vizită în Tulcea. După ce a mers în casa unei familii acesta a spus că "România este obligată să continue politicile economico-sociale".
16:50
Un pește de circa doi metri și peste 50 de kilograme a fost capturat dintr-o baltă din vestul României. Pescarii se chinuie de patru ani să realizeze această captură record.
16:10
Bisericile românești, puse pe pânză de un tânăr de 13 ani, i-au adus acestuia locul al doilea la un important concurs de pictură din New York. Robert Niculae, înscris în campania 100 de tineri pentru dezvoltarea României, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu, și-a descoperit pasiunea pentru pictură la vârsta de numai 8 ani. De atunci, tânărul atrage aprecierea criticilor de artă, artiștilor plastici și a colecționarilor din întreaga lume.
16:10
Rusia urmează să lanseze un "plan în trei puncte" pentru a destabiliza Ucraina și a revendica victoria în această țară.
16:10
Poşta Română anunţă că livrează pensiile românilor înainte de Paște, iar situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale.
15:50
15:40
Există metode cu care putem păstra în siguranţă mâncarea care ne rămâne de la masa de Paște, fără să o risipim şi fără să ne punem în pericol sănătatea.
15:30
Studenții de la universitățile din Paris erau așteptați să se adune la un protest în favoarea cauzei palestinienilor din Gaza.
15:10
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, iar Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate.
15:00
O femeie din Statele Unite a câștigat marele premiu la Loto de două ori în 10 săptămâni, după ce a cumpărat bilete în valoare de 10 și 50 de dolari.
15:00
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, a explicat, la Antena 3 CNN, cât timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate.
14:20
Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împușcat în picior, după ce ar fi amenințat cu un topor polițiștii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa.
14:10
14:10
Mult aşteptata autostradă Piteşti-Sibiu începe să prindă contur, anunţă Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerului Transporturilor.
14:10
Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare anul viitor. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.