Socolari, micul sat din Banat devenit veritabil centru cultural. Încep concertele în curtea pictorului Fikl FOTO VIDEO

Adevarul (Romania), 26 aprilie 2024 15:15

Timișoreanul Gheorghe Fikl, unul din cei mai apreciaţi pictori contemporani din România, a amenajat un inedit centru cultural în satul cărăşean Socolari – transformat spectaculos de artiştii care s-au mutat acolo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
15:15
La 7 mai 1775, Imperiul Austriac a anexat nord-vestul Moldovei, denumind zona Bukowina. Aici erau ctitorite unicele podoabe de cultură și artă: mânăstirile bucovinene.
15:15
Curtea de Conturi a efectuat, în perioada 28 februarie - 8 decembrie 2023, o misiune de audit al performanței privind performanța managementului infrastructurii portuare a Portului Contanța.
15:15
Un oftalmolog de renume mondial oferă sfaturi pentru alegerea și purtarea ochelarilor de soare, după ce un TikToker a împărtășit o „poveste de avertizare” despre presupusa achiziționare de ochelari de soare „ieftini” care nu protejează împotriva razelor UV dăunătoare.
Acum 30 minute
15:00
O femeie din India, în vârstă de 26 de ani, și-a aruncat fiul de șase ani, cu handicap, într-un râu plin de crocodili, care l-au mutilat până la moarte. Ea şi-a motivat gestul prin faptul că tatăl băiatului i-a cerut în repetate rânduri „să scape de copil”.
15:00
Hoțul își umpluse un rucsac cu obiecte de valoare în valoare de aproximativ 4.000 de euro.
15:00
Primăria Timișoara a comandat încă 17 tramvaie de la compania turcă Bozankaya. Toate tramvaiele urmează să fie livrate până la sfârșitul anului 2024. Primul din ele este deja pe drum din 6 mai 2024, a anunțat compania turcă.
Acum o oră
14:45
Au trecut opt ani de la tragedia din Afganistan în care buzoienii Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, subofițeri în Forțele de Operații Speciale (FOS) au căzut la datorie. Au fost ucişi de talibani infiltrați printre militarii armatei afgane.
14:45
Capitalizarea de piaţă a UniCredit a trecut marţi pragul de 60 de miliarde de euro, grupul italian devenind una din cele patru bănci din zona euro care au trecut acest prag, transmite Bloomberg.
14:30
Uniunea Europeană a propus restricții asupra a 11 nave care contribuie la capacitatea Rusiei de a-și susține războiul împotriva Ucrainei.
14:30
Băncile prezente din România par deosebit de atractive pentru investitori, dată fiind intensitatea tranzacțiilor de pe piața bancară din ultima perioadă.
14:30
14:30
Scumpirea chiriilor s-a mai domolit puțin, potrivit analiștilor imobiliari, creșterea înregistrată de la an la an fiind de numai 15% în medie, față de peste 20% la începutul acestui an.
Acum 2 ore
14:15
Românii călătoresc mult, iar fiecare vacanță, mai lungă sau mai scurtă, reprezintă încă un motiv de a evada din cotidian și de a explora lumea.
14:00
Alin Chirilă, campion european la arte marțiale mixte (MMA), este acuzat că a răpit un bărbat, l-a băgat cu forța în mașina personală și apoi l-a bătut timp de o oră, amenințându-l apoi cu moartea dacă va vorbi cu polițiștii.
14:00
Românii sunt, în continuare, în căutarea unei locuințe perfecte, susțin consultanții imobiliari. Spre deosebire de anii precedenți, 2024 vine cu o serie de noutăți când vine vorba despre preferințele clienților.
14:00
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia pentru demiterea unei profesoare din cauza mai multor fotografii postate pe reţele sociale, inclusiv unele în care apărea în postură apropiată cu alte femei, informează AFP.
14:00
Regiunea autonomă Găgăuzia amenință să devină o sursă de divizare în Republica Moldova, în condițiile în care Moscova caută să torpileze apropierea țării de UE, avertizează Frankfurter Allgemeine Zeitung.
13:45
Vladimir Putin a depus marţi jurământul pentru al cincilea mandat de preşedinte al Federaţiei Ruse, cu o durată de şase ani, într-o ceremonie boicotată de SUA şi de multe ţări ale Uniunii Europene din cauza războiului din Ucraina, informează Reuters şi AFP.
13:45
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis, marţi, un apel către bucureșteni de a-i trimite fotografii cu toate locurile din oraş care nu arată aşa cum ar trebui să arate în secolului XXI, ca să le transmită edilului general, Nicușor Dan.
13:30
Ministerul britanic al Apărării a fost ţinta unui atac cibernetic de mare amploare, în spatele căruia, s-ar afla China, potrivit Sky News.
13:30
Pe marginea unor drumuri din țara noastră se pot zări troițe, însă mulți nu știu că fiecare are în spate o poveste. Unele sunt din lemn, iar altele din ciment, diferă și dimensiunea lor.
13:30
Prețurile la uleiul de măsline vor crește și mai mult în acest an, în contextul în care producția mondială a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, relatează The Guardian.
13:30
Procurorii DIICOT Constanţa au prins un bărbat care vindea droguri în proximitatea zonei de acces către perimetrul de desfăşurare a unui festival de muzică organizat în staţiunea Mamaia.
13:30
Într-un comunicat de presă, Prefectura Prahova a anunţat, marţi, că a solicitat organelor competente să facă verificări cu privire la lucrările de la reţeaua de gaze din Slănic, în contextul în care recent o stradă din acest oraş s-a surpat.
13:30
Viața lui Vasile Ciornei, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Iași, s-a schimbat complet în urmă cu opt ani de zile, când a primit o veste greu de suportat, din partea doctorilor.
13:30
Vânzările cu amănuntul în zona euro au înregistrat o creştere peste aşteptări în luna martie, după declinul din februarie, arată datele publicate marţi de Eurostat.
Acum 4 ore
13:15
Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 7,9% în luna martie 2024, comparativ cu martie 2023, şi cu 1,8% faţă de luna precedentă, potrivit INS.
13:15
Un puternic incendiu a izbucnit la o casă de pe strada Culea Nicolae din sectorul 2, iar pompierii au intervenit cu 8 autospeciale de stingere, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de decarcerare și 2 ambulanțe SMURD. Cu toate acestea o persoană și-a pierdut viața.
13:15
Imagini de-a dreptul tulburătoare a publicat pe pagina sa omul de radio Mihai Morar, care a petrecut sărbătorile pascale în Maraaureș, alături de familie. El a găsit o clădire abandonată, cu lucruri în ea.
13:00
Un bărbat în vârstă de 39 ani, din județul Olt, a violat și tâlhărit o femeie, dând buzna peste victimă în a doua zi de Paște. Femeia a anunțat imediat poliția, cerând ajutor prin 112.
12:45
Serviciile speciale poloneze au descoperit şi dezactivat dispozitive de ascultare într-o încăpere în care consiliul de miniştri al Poloniei urma să aibă marţi o reuniune, a anunţat purtătorul de cuvânt al serviciilor speciale, informează Reuters.
12:45
Creșterea cererii globale de benzină s-ar putea înjumătăți în 2024, comprimând marjele rafinăriilor în a doua jumătate a anului, determinată de trecerea la mașinile electrice în China și SUA.
12:45
Gala Muzeului Metropolitan din New York, un eveniment situat la răscrucea dintre modă, cultură populară şi filantropie, a adunat o mulţime de vedete. În timp ce acestea îşi etalau ţinutele strălucitoare, afară poliţia făcea arestări în rândul protestatarilor împotriva războiului din Gaza.
12:30
Avocații fugarului Paul au susținut luni în fața instanței din Malta că cererea de extrădare a autorităților române se întemeiază pe o decizie coruptă, care ar putea duce la încălcarea drepturilor fundamentale, relatează Times of Malta.
12:30
Sezonul călătoriilor lungi cu motocicleta este la început, iar riscul producerii unor evenimente în trafic creşte. O spun instructorii de conducere defensivă, prezenți în preajma Paștelui, în Buzău, la o întrunire a circa 300 de împătimiți ai vehiculelor pe două roți.
12:15
Un atac comis marţi într-un spital din provincia chineză Yunnan (sud-vest) s-a soldat cu cel puţin 10 morţi sau răniţi, a anunţat media de stat chineze, care nu a precizat natura atacului, transmite France Presse.
12:00
O seamă de obiceiuri care încă-i mai aduc pe membrii comunității împreună se practică până astăzi în câteva localități din sudul județului Olt, pe teritoriul fostului județ Romanați.
12:00
Experţii estimează că găzduirea Campionatului European de Fotbal 2024 de către Germania nu va avea un efect direct asupra economiei sale, care trece în prezent printr-o perioadă dificilă.
11:45
Achiziționarea paharelor de cafea pentru automatele de vending poate părea simplă, dar alegerea unui produs de calitate este esențială pentru a asigura o experiență plăcută consumatorilor și pentru a menține eficiența mașinilor de vending.
11:45
Peleții din lemn reprezintă o opțiune ecologică pentru încălzire, datorită modului lor de producție ce respectă principiile sustenabilității.
11:30
Pentru alegerile locale din 9 iunie, au fost depuse listele de candidați pentru funcțiile de primari, consilieri locali, președinți de consilii județene și consilieri județeni.
11:30
În contextul în care Boeing se confruntă deja cu mari probleme legate de securitatea avioanelor, la începutul săptămânii au apărut noi acuzaţii la adresa companiei aeriene.
Acum 6 ore
11:15
Ţările bogate ar trebui să reducă ajutoarele financiare oferite pentru sectorul creşterii animalelor, în ideea de a ajuta la reducerea poluării create de consumul de carne roşie şi lactate.
11:00
Elevii revin în sălile de clasă miercuri, 8 mai, după vacanța de Paște în care au intrat pe data de 27 aprilie. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, modulul V începe miercuri și se termină pe data de 21 iunie.
11:00
O ploaie însoțită de grindină, care a durat câteva zeci de minute, a provocat în ziua de Paște dezastru în mai multe localități de pe Valea Dâmboviței, dar și în Prahova. Gheața căzută a distrus grădinile și culturi agricole, precum cele de căpșuni sau pomi fructiferi.
10:45
Fără niciun minut de cinci etape, internaționalul român e spectator de lux la Alaves.
10:45
Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii către vehiculele second-hand.
10:30
Două femei au scris cu spray cuvintele „MeToo” pe o pictură din secolul al XIX-lea reprezentând vaginul unei femei, realizată de artistul francez Gustave Courbet.
10:30
A fost bucurie mare pe stadionul din Arad luni, 6 mai 2024. Mircea Rednic scrie istoria postrevoluționară a Bătrânei Doamne a fotbalului românesc. Peste 10.000 de spectatori au aplaudat la scenă deschisă spectacolul fotbalistic.
10:30
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.