Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
19:45
Campusurile universitare americane au fost zguduite de proteste care au dus la confruntări cu forțele de ordine, la suspendarea unor cursuri și au atras atenția întregii națiuni.
19:45
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, vineri, după o victorie spectaculoasă în faţa cehoaicei Barbora Krejcikova, cu 2-6, 6-0, 6-2.
Acum 30 minute
19:30
Tânăra voluntară Anamaria Popa care, cu sprijinul semenilor, a renovat spitale, grădinițe și creșe, este propunerea Aradului pentru titlul TVR Omul Anului. Anamaria a devenit iubită de comunitate de la primele proiecte.
Acum o oră
19:15
Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău.
Acum 2 ore
18:30
Constanța se alătură marilor orașe ale lumii care folosesc iluminatul arhitectural pentru a crea experiențe vizuale de neuitat prin iluminarea obiectivelor turistice importante, ca parte din metodele de promovare și atragere a turiștilor.
18:30
Unul dintre marile alter ego-uri din pop ar putea avea un sfârșit macabru, Eminem anunțând primul său album de după cel din 2020, intitulat „The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)”, relatează The Guardian.
18:15
Peste 30.000 de turiști se îndreaptă, zilele acestea, spre litoralul românesc al Mării Negre, pentru a se relaxa în minivacanța de 1 mai și de Paști. O parte dintre stațiuni sunt deja complet rezervate.
18:15
Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia proprie este determinată de faptul că în acest fel poate fi stabilit consumul propriu.
18:00
Traficul va fi restricţionat sâmbătă, în centrul Capitalei, pentru desfăşurarea Pelerinajului de Florii.
18:00
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni (29 aprilie – 27 mai). Meteorologii anunță că vom avea parte de vreme mai caldă, inclusiv de 1 Mai și Paște.
Acum 4 ore
17:45
EAU vor să lanseze în curând procedura de licitaţie pentru o nouă centrală nucleară, care va dubla numărul de reactoare nucleare funcţionale în micul stat din Golful Persic.
17:45
Mario Scurtu, liceanul din Gorj care s-a calificat la patru olimpiade naționale, a reușit să câștige medalia de Aur la Fizică și mențiune din partea Ministerului Educației Naționale.
17:30
O avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani a intrat în istorie, fiind încoronată Miss Univers Buenos Aires. Alejandra Rodriguez a rupt barierele, fiind prima femeie de 60 de ani din istoria concursurilor de frumusețe care a cucerit acest titlu.
17:15
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de lei.
17:00
Analiștii militari spun că Ucraina ar trebui să folosească cu prudență cel mai recent pachet de ajutor american de 61 de miliarde de dolari, ca și cu ar fi ultimul pe care țara l-ar primi, scrie Business Insider.
17:00
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, cu privire la șoseaua surpată în Slănic Prahova că a fost construită peste o mină.
17:00
RetuRO, alături de organizatorul evenimentului, de TOMRA și Jerry’s Pizza, a organizat prima colectare automată a ambalajelor SGR în cadrul unui eveniment de mari dimensiuni, la East European Comic Con, desfășurat în perioada 19 - 21 aprilie la Romexpo.
16:45
Pentru patru zodii, veștile sunt grozave în săptămâna care va urma. Nativii vor traversa o perioadă excelentă.
16:45
Conform unei surse, Palatul Buckingham ar fi pregătit în avans funeraliile regelui Charles, în contextul în care starea de sănătate a suveranului se deteriorează rapid, relatează Sky News.
16:30
Avocații lui Ionel Arsene încearcă să îl scape de extrădarea în România, unde are de executat o pedeapsă de peste 6 ani primită în 2023, invocând starea de sănătatre psihică precară a fostului șef de Consiliu Județean și tendințe de suicid, potrivit unor surse judiciare italiene.
16:30
Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru masa de Paşte sume cuprinse între 400 şi 1.000 de lei, iar 77% au spus că nu au economisit.
16:15
Poate dacă le-ar fi vorbit românilor în urmă cu 15 ani, ca Madonna, despre toleranță și acceptarea celor diferiți, ar fi avut parte de aceleași fluierături auzite de starul american când a îndemnat la stoparea discriminării romilor.
16:15
Gestapo-ul, poliția secretă al celui de-al Treilea Reich, înființată la 26 aprilie 1933, a încercat să atragă inclusiv evrei în structurile sale criminale.
16:15
Mint Butterfield, fiica unor cunoscuți antreprenori din lumea tehnologiei, a dispărut în weekend. Tânăra de 16 ani a fost zărită pentru ultima dată duminică seara, în Bolinas, California, la nord de San Francisco.
16:15
Gafa premierului Marcel Ciolacu a stârnit un val de reacții. Ciolacu a declarat la Timișoara că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. „Să sape o groapă, să se ascundă de ce prostie a spus”, l-au taxat imediat românii.
16:00
Preţul mediu pentru proprietăţile rezidenţiale a crescut cu aproape 8% la nivel naţional în primul trimestru din 2024, raportat la intervalul similar din 2023, până la valoarea de 1.563 euro/mp util.
Acum 6 ore
15:45
Sătule până peste cap de turiștii străini care nu au un comportament adecvat, autoritățile nipone au decis să blocheze cu o barieră priveliștea cu Muntele Fuji. Conform The Guardian, bariera ar urma să fie amplasată într-un loc preferat destinat fotografiilor.
15:45
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în criză, ar putea să fie înfiinţată în 2025, a anunţat vineri ministrul francez al forţelor armate, Sébastien Lecornu.
15:30
Astăzi, nu există nicio îndoială cu privire la ambițiile liderului chinez Xi Jinping de a „reface” lumea. El vrea să spargă rețeaua de alianțe a Washingtonului și să curețe organizațiile internaționale de valorile „occidentale”.
15:30
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL, și-a depus vineri, 26 aprilie 2024, candidatura pentru funcția de primar al Timișoarei și a fost validat de Biroul Electoral Municipal Timișoara.
15:15
Omul de afaceri Viorel Cataramă revine în PNL, formațiunea pe care o conduce, Partidul Dreapta Liberală, urmând să fuzioneze prin absorbţie cu PNL.
15:15
Timișoreanul Gheorghe Fikl, unul din cei mai apreciaţi pictori contemporani din România, a amenajat un inedit centru cultural în satul cărăşean Socolari – transformat spectaculos de artiştii care s-au mutat acolo.
15:15
Demolarea unei baze de canotaj de pe malurile Begăi a stârnit multe discuții în Timișoara. Sportivii, care au primit un spațiu temporar, au fost folosiți de politicieni în campanile lor electorale împotriva actualei administrații.
15:15
La munte, iarna și-a reintrat în drepturi. Ultimele ninsori din zona montană i-au luat prin surprindere atât pe cabanieri și administratorii de hoteluri și pensiuni, cât și pe cei care operează domeniile schiabile.
15:15
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, a declarat vineri într-un discurs ministrul apărării rus, Serghei Şoigu.
15:00
Autoritățile din Galați au anunțat vineri, 26 aprilie 2024, că proiectul Aeroportului internațional Galați-Brăila a primit acord de la ROMATSA. Va fi inclus în Master Planul General de Transport mai are nevoie de câteva studii pentru a fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului.
15:00
Comisia Europeană a desemnat, vineri, în mod oficial, comerciantul Shein drept platformă online foarte mare (VLOP) în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA).
14:45
Nu e un secret că supa preparată din oase ne face să ne simțim mai bine atunci când suntem bolnavi. Acest preparat simplu e indicat însă nu doar atunci când ne simțim rău. Dieteticienii o recomandă ca parte a meniului obișnuit, datorită multiplelor sale beneficii asupra organismului.
14:45
Profesorul de muzică Steve Young se numără printre primii pacienți care au primit primul vaccin personalizat împotriva cancerului și spune că este „cea mai bună șansă” a sa de a opri boala.
14:45
14:45
Rafael Santonja, președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness, este prezent la Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness găzduit la final de aprilie de Timișoara. România va participa cu un lot format din 40 de sportivi.
14:45
În țara mea natală, România, regiuni precum Munții Apuseni, Munții Banatului și Delta Dunării se confruntă cu provocarea presantă a îmbătrânirii semnificative a populației și a unei rate de fertilitate îngrijorător de scăzută.
14:45
Evoluțiile înregistrate în ultimele săptămâni arată faptul că dronele americane de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia și-au împărțit zonele de responsabilitate.
14:45
Utilizarea excesivă a antibioticelor în pandemie a exacerbat rezistenţa la antimicrobiene atrage atenția OMS care arată că că 75% dintre pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 au primit astfel de medicamente, deși în 8% dintre cazuri erau necesare.
14:45
Un bărbat cu dublă cetățenie (română și moldovenească) și membrii familiei sale au făcut avere pe seama unui român cu infirmitate fizică permanentă, care a fost obligat vreme de 16 ani să cerșească în Republica Moldova și în județele Suceava, Botoșani și Neamț.
14:30
Doi bărbați, călăuzele a nouă migranți, au fost descoperiți ascunși în podul unei case din localitatea arădeană Peregu Mare după ce au încercat să fugă de polițiștii de frontieră.
14:30
14:30
În această perioadă a anului, Cramele Cotnari au dat startul unei noi campanii, „Crama Transparentă”, prin intermediul căreia compania întărește mesajul de cramă deschisă și transparentă în relația cu consumatorii direcți.
14:15
Exporturile UE de produse medicale şi farmaceutice în ţările din afara blocului comunitar au scăzut cu 3,5% în 2023, comparativ cu 2022, în timp ce importurile au crescut cu 6,1%, arată Eurostat.
14:15
Marcel Ciolacu a făcut o remarcă deloc inspirată într-o conferință de presă la Timișoara, precizând că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Gafa premierului a fost sesizată imediat și taxată prin grimase de către colegii săi Alfred Simonis (TM) și Marian Neacșu (IL).
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.