Primul lot din Transapuseana, inaugurat. Cum arată unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România: ”De poveste” FOTO

StirileProtv.ro, 26 aprilie 2024 20:50

Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, fiind vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 10 minute
10:20
Am intrat în luna fenomenelor meteo extreme, spun specialiștii. În Prahova, Vâlcea și Mehedinți, furtunile iscate din senin i-au înspăimântat pe oameni și au provocat stricăciuni mari.
10:20
10:20
Zilele aceastea este testat în Australia un nou tip de proiect agrovoltaic, concept care integrează panourile fotovoltaice și activitățile agricole. 
10:20
O competiție care te face să fii departe de casă, de familie și de tot ceea ce înseamnă fericirea.
Acum 30 minute
10:10
Care sunt elevii care iau burse de merit în 2024, câte tipuri de bursă există și ce sume pot primi lunar elevii? Iată tot ce trebuie să știi despre acestea.
10:10
Un soldat american arestat în Rusia în urma unor acuzații de furt, la decizia unui tribunal din Vladivostok, a anunţat marţi agenţia de presă RIA, aflată sub controlul statului.
Acum o oră
09:50
Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza.
09:40
Meteorologii anunţă temperaturi uşor peste cele obişnuite în toată ţara, începând de la jumătatea lunii mai, inclusiv în primele trei zile din aprilie.
09:40
Roboții sunt tot mai umani, nu doar ca aspect, ci și ca inteligență. Evident, datorită A.I-ului. Sunt folosiți în magazine, depozite, șantiere, birouri de informații și lista poate continua.
Acum 2 ore
09:20
Incident șocant într-o biserică din statul american Pennsylvania. Un bărbat a încercat să împuște un preot, dar arma nu a funcționat.
09:10
Un incendiu violent a cuprins, marți dimineață, cinci case din satul Crețești, în Ilfov.
09:10
Internetul în Ucraina prim Starlink este plătit de Polonia, a anunțat ministrul digitalizării din această țară. Sunt peste 20.000 de terminale, plătite și oferite armatei ucrainene.
09:00
Regele Charles al III-lea a sărbătorit discret împlinirea unui an de la ceremonia de încoronare, alături de câțiva prieteni apropiați.  
08:50
Liderii grupării Hamas au anunțat, luni, că sunt de acord cu un armistițiu în Fâșia Gaza. La auzul veștii, civilii au început să iasă în valuri pe străzi și să cânte de bucurie. Însă, momentul de optimism a fost unul scurt.
08:50
Lumânările aprinse și lăsate nesupravegheate sunt un pericol pentru oameni. Acestea au provocat, într-un apartament dintr-un bloc de la marginea Iașiului, o explozie urmată de un incendiu. În acel moment, nimeni nu era în casă.
08:40
Moscova a început să utilizeze exclusiv rutele terestre din estul anexat al Ucrainei pentru a-și aproviziona trupele după atacurile repetate ale Ucrainei asupra podului Kerci, care leagă Rusia continentală de Crimeea.
08:40
Spectacol inedit de Ziua Internațională a Acordeonului pe lacul Bled, din nordul Sloveniei. 
08:30
Hamas a acceptat luni o propunere de încetare a focului în Gaza din partea mediatorilor, dar Israelul a declarat că termenii nu îi îndeplinesc cerinţele şi a continuat loviturile în Rafah, plănuind în acelaşi timp să continue negocierile pentru un acord.
08:30
A fost noaptea vedetelor la New York, unde a avut loc gala anuală de la Muzeul Metropolitan de Artă.  
08:30
Misiune dificilă pentru salvamontiștii din Argeș. Au fost chemați să ajute șapte tineri cu vârste între 16 și 21 de ani, care au rămași blocați pe munte. Oamenii au vrut să înnopteze într-un refugiu, doar că nu erau echipați corespunzător.
Acum 4 ore
08:20
Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.
08:20
Mulți românii s-au apucat de mișcare, după mesele de Paște. Sălile de fitness au fost pline. Cei care nu au mai prins loc, au alergat în aer liber - încurajați de vremea bună.
08:20
Accident extrem de grav, în noaptea de luni spre marți, pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei.
08:00
Românii care au petrecut Paștele departe de casă și-au dat întâlnire în lungile coloane de mașini sau prin vămi. Autostrada Soarelui - pe sensul către București - dar și DN1, dinspre Valea Prahovei, au fost arhipline.
07:50
În a doua zi de Paște, sute de oameni dintr-o comună din Gorj au participat la o competiție de ciocnit ouă... de gâscă.
07:40
Premierul australian Anthony Albanese a denunţat marţi Beijingului comportamentul "inacceptabil" al unui avion de luptă chinez care ar fi lansat rachete de semnalizare în calea unui elicopter al marinei australiene deasupra apelor internaţionale.
07:30
Concedieri la Tesla, după o măsură de redresare a companiei deținute de Elon Musk. Un întreg departament a fost desființat, în încercarea de reducere a costurilor.
07:30
Vremea rămâne caldă, dar nu scăpăm de instabilitate. Aversele apar în special în Crișana, în Maramureș, în Transilvania și în Moldova. 
07:20
SUA şi majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană vor boicota învestirea lui Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina.
07:20
Preşedintele Biden îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, în 7 mai. Cei doi lideri vor sărbători cea de-a 20-a aniversare a României ca membru al Alianţei NATO, transmite Casa Albă.
Acum 12 ore
23:00
Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.
23:00
O persoană a murit, iar alţi 47 de muncitori erau blocaţi luni sub dărâmături, în urma surpării unui imobil aflat în construcţie, la George, un oraş situat pe coasta sud-africană, potrivit AFP.
22:50
Vasele de sânge pot fi afectate de o scurtă criză de furie, ceea ce poate crește riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral, au avertizat cercetătorii. Un astfel de efect poate crește riscul de boli de inimă.
22:30
Cinci muncitori au murit luni în Sicilia după ce au inhalat gaze toxice în timp ce efectuau lucrări de mentenanţă într-o staţie de epurare, anunţă pompierii şi primarul comunei Casteldaccia, în apropiere de Palermo, relatează AFP.
22:20
Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi pentru o campanie de atacuri cibernetice, relatează AFP.
22:10
Moscova l-a convocat luni pe ambasadorul Franţei în Rusia, pentru a denunţa politica ”provocatoare” a Parisului în Războiul din Ucraina.
22:00
Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, transmite agenţia EFE.
21:50
Horoscop 7 mai, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. Surprizele se țin lanț, mai avem multe de oferit și de primit și o să fie o bucurie continuă.  
21:50
Unul dintre automotoarele trenului R 13425, care circulă între Piteşti şi Bucureşti Nord, s-a defectat, luni seară, în staţia Titu. Astfel, călătorii au fost preluaţi de o altă garnitură, care a venit din direcţia Târgovişte.
21:40
Schimbul de locuri în avion a stârnit dezbateri aprinse de ani de zile. Călătorii care au plătit pentru locurile lor consideră că nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a le solicita.
21:30
Mâncatul sănătos se poate transforma în obsesie, mai ales atunci când accesul la educație nutrițională este limitat sau în contextul dezinformării în materie de nutriție.
21:30
ChatGPT oferă funcții AI, module personalizate pentru a vă ajuta să efectuați mai multe acțiuni. Modulele personalizate pot fi folosite pentru a proiecta prompturi mai bune, pentru antrenament personalizat de fitness, pentru a vă ajusta CV-ul și altele.
Acum 24 ore
21:10
Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi ”armament britanic” împotriva unor ţinte în Rusia, ameninţă Ministerul rus de Externe.
21:10
Poliţişti şi specialişti antidrog au organizat, luni, o acţiune de control la staţia de taxare de pe Autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă, în cadrul acesteia fiind date sancţiuni în valoare de aproape 55.000 de lei.
20:50
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă luni că a acceptat o propunere de armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza prezentată de către mediatori din Egipt şi Qatar, după şapte luni de război, relatează AFP. 
20:40
NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova.
20:30
Preşedintele Klaus Iohannis va face, marţi şi miercuri, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, el urmând să fie primit, la Casa Albă, de preşedintele SUA, Joe Biden.
20:10
Câștigătorul a două premii Oscar, care împlinește 63 de ani pe 6 mai, este în prezent ocupat cu filmările la cel mai nou proiect al său: un film, regizat de Noah Baumbach (Marriage Story).
20:00
Tot mai multe state interzic sau iau în calcul interzicerea folosirii telefonului mobil de către copii.
20:00
Triplă crimă sângeroasă descoperită într-o regiune izolată de pe coasta de vest a Mexicului. Trei turiști străini, doi australieni și un american veniți la surf în zona Baja California, au fost găsiți fără viață pe fundul unei fântâni.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.