Peste 154 de milioane de copii au fost salvați de vaccinuri în ultimii 50 de ani

Jurnalul.ro, 26 aprilie 2024 21:00

Vaccinurile au salvat cel puțin 154 de milioane de copii din întreaga lume în ultimii 50 de ani, susține OMS.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
18:50
Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, anunță, marți, integrarea a încă opt noi intersecții în sistemul de management al traficului. În prezent sunt cuprinse în sistemul de semaforizare inteligentă 265 de intersecții din Capitală.
Acum o oră
18:10
O fetiță de 11 ani din Northampton a trecut prin 30 de vizite la medici pe parcursul a trei ani, fiind diagnosticată greșit cu migrene și probleme la stomac, înainte de a-i fi descoperită o tumoare pe creier de 3,5 cm.
Acum 2 ore
17:50
Un individ a încercat să intre la un festival din Mamaia cu droguri și ciuperci halucinogene. Drogurile erau pregătite pentru vânzare.
17:30
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale acordă, prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, stimulente sub formă de bani pentru tinerii care se angajează în anul 2024.
17:10
Cel puţin 20 de școli noi ar fi fost necesare în Bucureşti pentru a acoperi creşterea numărului de elevi din ultimii zece ani. Rezultatul este însă zero.
Acum 4 ore
16:50
Aproximativ 90% din veniturile generate de activele ruseşti îngheţate ar trebui să fie cheltuite pentru achiziţionarea de arme pentru Ucraina, a afirmat luni cancelarul german Olaf Scholz, susţinând astfel o propunere a Uniunii Europene, transmite Reuters.
16:30
În prezent, peste 24.000 de cetățeni români, străini și apatrizi se află încarcerați în cele 44 de închisori din România, potrivit datelor oficiale.
16:30
DIICOT face treabă foarte bună, afirmă ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după ce procurorii au prins la Sunwaves traficanți de droguri: „Vor merge direct la închisoare. Nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2 Mai”.
16:10
Au apărut schimbări importante în ceea ce privește acordarea voucherelor de vacanță. Guvernul a decis că o parte din tichete vor impozitabile, iar suma retrasă va merge către CASS. Totodată, o schimbare legislativă va face ca ele să fie doar pe suport electronic, fiind totul într-o continuă digitalizare.
15:50
Restricții au fost impuse, în perioada marți - vineri, pe autostrada A1 Nădlac – Deva, din cauza unor lucrări.
15:40
Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de furtuni valabilă marți după-amiază în mai multe localități din județul Iași.
15:30
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministrul Educației au primit, recent, cele mai îndrăznețe proiecte de îmbunătățire a sistemului de educație românesc, bazate pe tehnologia de ultimă generație, realizate de tinerii câștigători ai concursului „Școala Viitorului”, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
15:10
Horoscop 8 mai 2024. Racii se vor implica într-o relație romantică, Fecioarele se pregătesc de o călătorie, iar Balanțele încearcă să rezolve problemele financiare.
Acum 6 ore
14:50
Sindicaliștii din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală anunță pentru miercuri un protest în fața Guvernului României. Polițiștii locali cer aplicarea condițiilor legale de muncă pentru această categorien respectarea normei de hrană și bani pentru zilele libere lucrate.
14:30
Un număr de 21 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de către salvamontişti, cinci dintre acestea fiind transportate la spital, anunţă, marţi, Salvamont România.
14:10
Pe 6 mai s-au împlinit 63 de ani de când Lucian Blaga s-a stins din viață în 1961 la vârsta de 66 de ani, mult prea devreme, deoarece Dumnezeu nu a mai avut răbdare și l-a chemat la el să-și continue opera despre satul românesc. Pe 6 mai 1961, Lucian Blaga se stingea pe patul de spital, cauza decesului fiind neoplasm al coloanei vertebrale, alături de el aflându-se doar soția sa, căreia în acea noapte, în jurul orei 3.30, poetul, trezindu-se din somn, perfect lucid, i-a șoptit: ”Peste un ceas mor!”. Ultima sa dorință a fost să fie înhumat în vechiul cimitir al satului său natal, Lancrăm, pe care Cornelia, soția sa, i-a îndeplinit-o.
13:50
Redacția SpyNews.ro ne propune să rezolvăm acest test de iluzie optică. Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea de mai jos și să găsești cifra 6 în 6 secunde.
13:30
O mașină a lovit un copac și a luat foc, marți, între localitățile Cataloi și Nalbant, din județul Tulcea. O femeie de 47 de ani și un bărbat de 64 de ani, care se aflau în mașină, au reeușit să iasă teferi. Circulația se desfășoară cu dificultate pe DN 22A, potrivit Centrului Infotrafic.
13:10
Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ 7 metri. Misiunea contracronometru a avut loc în urmă cu puțin timp, în Dorohoi, județul Botoșani.
Acum 8 ore
12:50
Pompierii bucureșteni intervin marți pentru a stinge un incendiu care a cuprins o casă de pe strada Culea Nicolae din Sectorul 2. Flăcările s-au extins și la acoperișul unei alte locuințe.
12:30
Un șofer a murit, iar pasagerul din mașina sa este resuscitat. Autoturismul s-a izbit de o cisternă pe Drumul Județean 101 i, în zona Buda din județul Prahova.
12:10
Hidrologii au emis, marți, o avertizare Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe. Alerta este în vigoare de la ora 13.00 până la miezul nopții.
11:50
 ISU Harghita anunță că, marți, a fost semnalată prezența a 4 urși, în Cristuru Secuiesc.
11:30
Un tânăr este în stare critică, după ce a fost înjunghiat în zona inimii și lăsat să zacă pe o stradă din localitatea Vulcan, județul Hunedoara. Agresorul a fost reținut.
11:10
Vremea va fi caldă pentru această perioadă în București, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și seara, când va ploua.
Acum 12 ore
10:50
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, le cere bucureștenilor fotografii cu orașul „pe care Nicușor Dan refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ. Să vadă și el, împreună cu noi, de ce trebuie să schimbăm Bucureștiul”.
10:30
Meteorologii au emis, marți, o alertă Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, în jumătatea țării în Moldova, Muntenia, estul Transilvaniei și local în Maramureș.
10:10
„Trebuie să înceteze nepăsarea și disprețul din ultimii patru ani”, scrie Gabriela Firea pe Facebook. Potrivit acesteia, adulții cu handicap trebuie să primească integral stimulentul votat de majoritatea social-democrată în 2017.
09:50
Vremea în următoarea lună va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult în primele două săptămâni. ANM a emis prognoza pentru perioada 6 mai - 3 iunie.
09:30
Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai, într-o vizită de lucru la Washington, DC. El va fi primit marți, la Casa Albă, de către președintele SUA, Joe Biden.
09:10
Cele mai bune moduri pentru a găsi preferințele culinare sunt biografiile sau interviurile, pentru că indiferent de epocă, oamenii au fost totdeauna curioși legat de cei pe care îi admiră. Așadar, să vă povestim ce am găsit în documentările noastre online.
08:50
Qatar trimite o delegație la Cairo pentru a continua negocierile pentru armistițiu. Între timp, în Rafah, bilanțul morților a fost revizuit în creștere.
08:10
Mâine începe înscrierea la examenul de titularizare pentru profesori, iar postul ocupat timp de 20 de ani de președintele României, Klaus Iohannis, la liceul din Sibiu, a devenit vacant. Președintele și-a depus deja dosarul pentru pensionare, iar pe lista catedrelor scoase la concurs a fost adăugat și postul de profesor de fizică de la Colegiul „Samuel von Brukenthal”, cu predare în limba germană.
07:50
OECD estimează că PIB-ul României va crește cu 2,8% în 2024 și cu 3,1% în 2025. Prognozele sunt sub cele anterioare publicate în noiembrie, când organizația estima majorări de 3,1% și, respectiv, 3,3%. Noile date țin cont de  evoluția inflației și de ratele mai scăzute ale dobânzilor care sprijină consumul privat și investițiile, prognozează OECD în raportul privind perspectivele economice semestriale publicat la sfârșitul săptămânii trecute. Raportul mai subliniază că una dintre marile incertitudini ale economiei românești rămâne ritmul consolidării fiscale. OECD aduce din nou în discuție problema reducerii consumului guvernamental și creșterea taxelor, aspecte pe care le-a considerat prioritare pentru guvern și în Studiul Economic 2024 pentru România prezentat în luna martie. 
07:30
Eurostat a publicat cele mai recente date despre speranța de viață estimată a cetățenilor europeni, iar vestea bună este că ea crescut cu nouă luni față de 2022. Europeanul „mediu” poate acum spera să trăiască până la 81,5 ani. Cu aceasta, UE a revenit și și-a depășit ușor (cu 0,2 ani) speranța de viață dinaintea pandemiei. Există însă diferențe mari între țările UE în ceea ce privește speranța de viață.
07:10
Deși este considerată de majoritatea oamenilor o minune pentru sănătate, inulina, una dintre cele mai importante fibre găsite în anumite alimente pe bază de plante și în suplimentele alimentare, provoacă inflamație în intestin și agravează bolile inflamatorii intestinale, potrivit unui nou studiu. Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință americani ar putea deschide calea pentru diete terapeutice, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la promovarea sănătății intestinale.
06:50
În volumul său „Epoca Zidurilor”, jurnalistul Tim Marshall arată că zidurile nu sunt doar structuri fizice, ci mai ales simboluri ale divizării umane și ale segregării sociale; sunt expresii ale fricii, ignoranței, intoleranței și lipsurilor noastre. Zidurile există și în mintea și inima noastră: prejudecăți, stereotipuri, constrângeri sociale, sentimente și resentimente. Zidurile separă teritorii, dar mai separă și oameni, culturi și oportunități, iar înălțarea lor subliniază hăul dintre oameni.       
06:30
Creștinii ortodocși au petrecut Sfintele Sărbători de Paști, dar câți oare se vor fi întrebat și-și vor fi putut răspunde pe îndelete ce înțelesuri poartă acest eveniment reiterat an de an, de aproape două milenii, în mare parte a planetei?
06:10
Proiectat în mit încă din timpul vieții, boierul haiduc Iancu Jianu (1788-1843) - bărbat scund, vânjos, cu părul roșcat, cu fața ciupită de vărsat, dârz și țintaș desăvârșit - a fost și este una dintre cele mai interesante personalități ale istoriei românilor. Să-i (des)cântăm, dar, faptele! 
Acum 24 ore
03:50
Judecătorul care supervizează procesul penal al lui Donald Trump a declarat luni că îl va reține pe fostul președinte pentru a zecea oară pentru sfidarea instanței, pentru încălcarea unui ordin de interdicție, și a avertizat că va lua în considerare posibilitatea de a-l încarcera.
00:20
Marți, Luna Nouă din Taur va începe un nou ciclu care va continua timp de șase luni. Tranzitul va închide câteva povești și capitole inițiate în timpul șederii lui Jupiter în Taur de anul trecut.
00:10
În timp ce majoritatea factorilor guvernamentali vorbesc despre digitalizarea serviciilor publice, în Parlament existând o serie de legi cu această tematică aflate în dezbatere sau chiar avizate de comisiile de specialitate, Secretariatul General al Guvernului vrea să încheie un acord-cadru, pentru o perioadă de patru ani, constând în servicii de imprimare. Instituția are în proprietate 72 de echipamente (imprimante multifuncționale), dar pare că sunt insuficiente. Motiv pentru care dorește să ia în custodie încă 112 echipamente. La finalul perioadei de valabilitate a acestui acord-cadru, echipamentele urmează să fie restituite prestatorului de servicii. Timp de patru ani, Secretariatul General al Guvernului preconizează că va tipări 31.344.000 de pagini de documente, din care 21,6 milioane de pagini alb-negru și 9,74 de milioane de pagini color. Prețul contractului pornește de la 8,5 milioane de lei cu tot cu TVA.
6 mai 2024
23:50
Regina muzicii pop a făcut un show istoric sâmbătă, în fața a 1,6 milioane de oameni pe plaja Copacabana. Spectacolul gratuit a marcat finalul turneului The Celebration Tour, în cinstea celor 40 de ani de carieră. Madonna a stabilit recordul de participanți la concertul unui artist.
23:30
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, se opune participării unor reprezentanţi ai UE la ceremonia de reînvestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care se va desfăşura marţi la Moscova, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de agenţia EFE.
23:10
Consumul global de cafea este uriaș, cu două miliarde de cești băute zilnic. Această dependență are un preț mare: defrișări masive, salarii mici pentru fermieri și emisii semnificative de carbon. Pe măsură ce schimbările climatice amenință producția tradițională de cafea, apare cafeaua sintetică.
22:30
Trei zodii sunt pe cale să culeagă roadele succesului pe multiple planuri în lunile ce urmează, conform astrologilor.
22:10
Un studiu recent relevă impactul pozitiv al renunțării la fumat asupra sănătății. Cercetătorii din Canada și Norvegia spun că  indiferent de vârsta la care te lași de fumat, îți crești semnificativ speranța de viață.
21:50
Judecătorul care supervizează procesul penal al lui Donald Trump a declarat luni că îl va reține pe fostul președinte pentru a zecea oară pentru sfidarea instanței, pentru încălcarea unui ordin de interdicție, și a avertizat că va lua în considerare posibilitatea de a-l încarcera.
21:30
O grenadă de mână defensivă a fost găsită, luni, într-o pădure din localitatea Lozna, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.
21:30
Pompierii militari au intervenit, luni seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Baia Mare, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Adriana Şanta.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.