Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO

Adevarul (Romania), 27 aprilie 2024 12:30

Instructori specializați îi pregătesc de aproximativ trei ani pe polițiști să reacționeze atunci când au de-a face cu vitezomani care nu opresc la semnal, când pornesc în urmărirea unui infractor, când se grăbesc să ajungă la caz în urma unui apel la 112 etc.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
13:30
Asociația Istoria Artei vă invită în luna mai la o serie de tururi ghidate dedicate unor personalități importante ale arhitecturii bucureștene precum și la explorarea unor străzi, bulevarde și parcelări de vile interbelice.
13:30
România nu mai are o aeronava destinată deplasărilor oficiale din 2012, deși majoritatea statele au o flota destinată liderilor țării. Situația iese la iveală de câte ori apar discuții despre cheltuielile cu deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis.
Acum 30 minute
13:15
Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane de lei, faţă de cel consemnat în perioada similară din 2023.
13:15
Piața de ambalaje a cunoscut un proces de revigorare în primul trimestru din an, urmând o pantă ascendentă, în special pe fondul orientării companiilor către soluții complete de ambalare.
13:15
O bijuterie arhitecturală și una dintre cele mai vechi clădiri de utilitate publică din municipiul Arad, primul spital public al orașului, va fi reabilitat. Lucrările la clădire au început în anul 1833.
Acum o oră
12:45
Fondurile europene au un rol esenţial în dezvoltarea României, CEC Bank finanţând, de la demararea exerciţiului financiar 2007-2013 şi până în prezent, peste 3.000 de proiecte investiţionale.
12:45
Două persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra orașului Nikopol, din sudul Ucrainei, au anunțat joi autoritățile locale. Țara a fost vizată de un nou atac cu drone în timpul nopții, însă deocamdată nu au fost înregistrate alte victime, informează AFP
12:45
Premierul Marcel Ciolacu a subliniat cu ocazia Zilei Europei că, prin aderarea la Uniunea Europeană, România și-a întărit independența și și-a câștigat stabilitatea.
Acum 2 ore
12:30
SEO sau Search Engine Optimization este o tehnică de marketing digital și presupune optimizarea unui site web pentru a-i îmbunătăți clasarea pe motoare de căutare precum Google.
12:30
Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știință americani, în urma unui studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani și publicat în The BMJ.
12:15
Aniversarea a 15 ani a postului de radio sârbesc Banat Link a adus în centrul Timișoarei o sumedenie de artiști din Serbia, în cadrul primei ediții a Festivalului Banaton.
12:00
Andrei Tinu, candidatul susținut de AUR pentru Primăria Sectorului 2 din București, și-a anunțat joi dimineață retragerea din cursa electorală. Anunțul vine după alte retrageri din pozițiile de candidați ai formațiunii.
12:00
Patru femei britanice, care pretind că sunt victime ale violurilor și agresiunilor sexuale și fizice grave din partea controversatului influencer Andrew Tate, l-au dat în judecată pe acesta la Înalta Curte din Londra.
11:45
Vă mai amintiți de faza de acum câțiva ani, când ministra educației de atunci, Monica Anisie, descindea într-o comună amărâtă din bărăganul ialomițean?
11:45
Companiile Rețele Electrice au anunțat că vor ajunge la 1,7 milioane de contoare inteligente instalate până la sfârșitul anului 2024.
11:45
Ceea ce trebuia să fie o intervenţie obişnuită pentru a calma o situaţie conflictuală s-a sfârşit prost pentru unul dintre poliţişti, dar şi pentru imaginea instituţiei, atunci când colega sa i-a pulveriza în faţă spray paralizant.
11:45
O octogenară din comuna Dragotești, județul Gorj, a fost găsită decedată, miercuri, 8 mai 2024, în curtea locuinței ei, cu mai multe răni produse prin înjunghiere.
Acum 4 ore
11:30
Ministrul Ligia Deca susține că inteligența artificială va fi tot mai prezentă în educație, insistând asupra necesității de a integra această tehnologie prin digitalizarea platformelor și a resurselor educaționale.
11:30
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune modificarea legislaţiei pentru a permite monitorizarea cu brăţări electronice a persoanelor aflate sub control judiciar şi arest la domiciliu din toată țara.
11:30
Vineri, 10 mai, se va inaugura la Promenada Mall București primul spațiu imersiv dedicat operelor lui William Shakespeare, Shakespeare Dimensions, un loc unde spectacolul de teatru și inteligența artificială (AI) se îmbină, creând o experiență unică de realitate virtuală.
11:30
Cetățenii din municipiile Cluj-Napoca, Constanța, Slobozia, Iași, Deva, Sibiu, Timișoara și județul Ilfov pot obține în format digital, dar și fizic, la cerere, certificate de naștere și deces.
11:15
Alina Kabaeva a vorbit foarte rar despre presupusul ei fost iubit, președintele rus Vladimir Putin, până săptămâna aceasta, când a participat la ceremonia în cadrul căreia acesta a fost numit oficial preşedinte, în urma alegerilor recente din Rusia.
11:15
Doar o treime din contribuabilii români (29,93%) care ar fi putut să asigure finanțarea unor cauze sociale și-au exercitat acest drept anul trecut, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, potrivit datelor ANAF.
11:00
Numărul studenților din țara noastră a scăzut semnificativ în ultimii ani, ceea ce determină o competiție acerbă între universități pentru atragerea acestora. Astfel, tot mai multe universități oferă meditații gratuite elevilor de liceu ca să nu rămână cu sălile goale.
11:00
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România a început deja negocierile pentru un mandat de comisar european, fiind ironic însă cu privire la posibilitatea ca Mircea Geoană să fie propus pentru acest post.
11:00
11:00
O fetiță în vârstă de 18 luni din Marea Britanie a devenit prima persoană din lume care a participat la un studiu clinic revoluționar de testare a unei noi terapii genice. Micuța, născută complet surdă, și-a căpătat simțul simțul auzului, relatează joi DPA/PA Media.
11:00
Tricolorii sunt aproape de încă o calificare la un turneu final.
10:45
Jurnaliștii Recorder susțin, într-o investigație de presă, că primarul din Sinaia, Vlad Oprea, deține, prin interpuși, proprietăți pe care nu le-ar putea justifica, inclusiv un castel în Franța. Edilul și-ar fi construit o vilă în pădure, iar o alta ar fi pregătită pentru Lucian Bode.
10:45
Piloții de raliu Titi Aur și Vali Porcișteanu avertizează că programele școlilor de șoferi nu mai pot forma conducători auto care să poată face față traficului actual. Nici examenul pentru obținerea permisului nu mai este ce trebuie.
10:30
Anunțată cu mare tam-tam anul trecut, taxa pe bănci din Italia nu a adus niciun ban la buget, mai multe voci spunând acum că a fost doar un gest populist menită să strângă voturi, nu fonduri.
10:15
Două evenimente rutiere produse joi dimineața, 9 mai 2024, pe DN7 / E81, au dus la blocarea traficului între Vâlcea și Sibiu, pe Valea Oltului, ore în șir. Au avut loc la nici 20 de kilometri distanță între ele, iar două victime au ajuns la spital.
10:15
Blocul Național Sindical informează că va organiza un miting de protest, alături de cele 29 de federații afiliate, în data de luni, 13 mai 2024, începând cu ora 10.00, în fața Guvernului României.
10:15
Patronii firmei care opera depozitul de GPL de la Crevedia, care a sărit în aer de mai multe ori anul trecut, au depus plângere penală împotriva a trei pompieri, comandanţi ai intervenţiei. Acuzaţiile aduse sunt de abuz de autoritate, neglijenţă în serviciu și distrugere din culpă.
10:00
Într-un nou episod al conflictului dintre Ucraina și Rusia, cel puțin opt persoane au fost rănite, într-un atac aerian ucrainean în orașul rus Belgorod și împrejurimi, conform anunțului guvernatorului regional Viaceslav Gladkov, relatează AFP.
10:00
În fiecare an 9 mai înseamnă celebrarea Zilei Europei. Această zi a marcat un moment istoric esențial. În anul 1950, ministrul francez al afacerilor externe, a rostit „Declarația Schuman”, care a însemnat începutul integrării şi cooperării europene pentru pace şi unitate.
10:00
Opt mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane din Mehedinți, bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost puse în executare miercuri, 8 mai 2024.
10:00
Editura Humanitas vă invită joi, 9 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Delicioasa poveste a cozonacului românesc, noua carte a Tatianei Niculescu, scriitoarea care a impus în literatura română contemporană genul biografiei.
09:45
Aflat în vizită oficială la Casa Albă, unde a fost întâmpinat de Joe Biden şi unde a primit premiul Distinguished International Leadership, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze, miercuri seară, că „România reprezintă un exemplu în multe domenii”.
Acum 6 ore
09:30
În primul trimestru au fost acordate credite ipotecare noi în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel național, potrivit calculelor SVN Credit.
09:30
Goana după senzațional și căutarea unor experiențe intense aduc numeroși turiști în Hunedoara, unde Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa Regia le oferă oaspeților lor șansa de a trăi astfel de momente.
09:15
România a intrat cu granițele aeriene și maritime în spațiul Schengen, însă această victorie ar putea veni la pachet și cu un mare neajuns: reorientarea pe piața muncii europene a străinilor care lucrează în prezent la noi în țară.
09:00
Părinții victimelor tragediei din 2 Mai și tinerii care au supraviețuit accidentului provocat de Vlad Matei Pascu sunt așteptați joi, 9 mai 2024, la Judecătoria Mangalia. Supraviețuitorii vor depune mărturie cu privire la dimineața fatidică de 19 august 2023.
09:00
Asigurătorii afiliați UNSAR au emis un comunicat în care încearcă să explice de ce cresc polițele RCA și care este corelația dintre valoarea poliței și dauna medie.
08:45
Din momentul preluării clubului de către Qatar Sports Investments, în iunie 2011, s-a tot vorbit despre câștigarea Champions League. Și așteptarea se prelungește.
08:30
Sunt din nou lucrări de asfaltare și restricții de circulație la podul peste Dunăre de la Brăila. Inaugurat cu mare fast în iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost încă recepționat de CNAIR din cauza problemelor care nu au fost nici până în prezent remediate.
08:30
Considerat un activ de rezervă sigur, aurul se vinde ca pâinea caldă în magazinele din Coreea de Sud, metalul fiind la fel de popular ca celebra supă ramen.
07:45
Potrivit meteorologilor, joi, temperaturile continuă să scadă în cea mai mare parte a ţării şi se înregistrează averse, mai ales în vest şi în centru, dar şi pe arii restrânse în restul regiunilor.
Acum 8 ore
07:30
Pe 9 mai, Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, când comemorează învingerea Germaniei naziste, în 1945. În plan intern, este o expresie a nostalgiei, după ce în anii 1970, liderul sovietic Leonid Brejnev a inițiat cultul victoriei. Sub Putin, Rusia a continuat această tradiție.
07:15
În luna mai a anului 1987, România a extras primele cantități de țiței din Marea Neagră. Vedeta anilor 70 a fost platforma Gloria, construită după o licență americană.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.