Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin

StirileProtv.ro, 28 aprilie 2024 07:30

Forţele de apărare ucrainene au respins, sâmbătă, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 10 minute
18:00
Un bărbat a fost salvat dintre dărâmături la cinci zile după prăbuşirea fatală a unei clădiri în Africa de Sud, iar premierul din Western Cape, Alan Winde, a declarat că este "nimic mai puţin decât un miracol", relatează Reuters.
Acum o oră
17:10
Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara. Ulterior, el a fost transferat la Bucureşti. 
17:10
Echipa de campanie a lui Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA, ia în considerare desemnarea ca parteneră a acestuia pentru funcţia de vicepreşedinte pe Nikki Haley, afirmă sâmbătă site-ul de ştiri Axios, preluat de Reuters.
Acum 2 ore
16:50
Braţul armat al Hamas a difuzat sâmbătă pe Telegram o înregistrare video în care apare un ostatic israelian reţinut în Fâşia Gaza de la atacul mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie asupra Israelului, relatează AFP.
16:40
Polonia continuă procesul de întărire a apărării teritoriului din apropierea graniței cu Federația Rusă și Belarus. Iar asta include, în special, construirea de buncăre.
16:40
Fiul cel mic al lui Kim Kardashian a împlinit joi 5 ani. Vedeta a organizat o adevărată petrecere pentru ziua lui de naștere.
16:40
Există peisaje extrem de diverse în această mică țară. De la dealuri ușor ondulate, la orașe puternic industrializate, la munți impresionanți și insule sălbatice și îndepărtate.
16:40
Un istoric este posibil să fi descifrat semnificația unui set misterios de simboluri de pe templele unui oraș antic, construit în urmă cu aproximativ 2.700 de ani.
16:40
Angelina Jolie este acuzată că a încercat să-și îndepărteze copiii de tatăl lor, Brad Pitt, spunându-le să-l evite în timpul orelor de vizită.
16:40
Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat de Moscova şi situat în regiunea ucraineană cu aceaşi nume, în estul ţării, relatează AFP.
Acum 4 ore
15:50
Un şofer de 67 de ani care a fost prins conducând cu 139 de kilometri pe oră, nu a oprit la semnalul poliţiştilor, a fugit, a lovit un autoturism şi a mers pe contrasens, a fost amendat şi i s-a suspendat permisul pentru 300 de zile.
15:40
Joost Klein, concurentul Olandei, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie.
15:40
Inundațiile au făcut prăpăd în Afganistan. Cel puțin 300 de persoane au murit și peste 1.000 de locuințe au fost distruse, a anunțat sâmbătă agenția ONU pentru alimente, citată de CBS News.
15:40
Afacerile cu găini ouătoare încep să prospere din ce în ce mai mult în România. Așadar, dacă te gândești să începi un astfel de proiect, ar trebui să știi câteva lucruri de bază despre ce presupune o astfel de investiție
15:40
Ceea ce era odată un teren gol, folosit ca grădină de către un vecin, este acum o casă de 140 de metri pătrați în Jacksonville Beach, Florida – de 3,5 metri lățime.
15:10
O femeie din SUA nu putea înțelege de ce nu reușește să slăbească deși a încercat diete, exerciții fizice și medicamente. O analiză i-a arătat ce îi lipsește de fapt.
15:00
Un tânăr motociclist în vârstă de 19 ani din judeţul Suceava a ajuns în arestul poliţiei, după ce nu a oprit la semnalul agenţilor de poliţie iar aceştia l-au urmărit în trafic pe o distanţă de câţiva kilometri, scrie News.ro.
14:50
Ofensiva brutală a Rusiei de la Harkov, care a dus la evacuări în masa a fost descris ca un atac surpriză – dar analistul militar al Sky News Sean Bell spune că Ucraina a avertizat de câteva luni asupra unui potențial atac al Rusiei în regiune.
14:10
Marina Tauber, deputată în parlamentul Republicii Moldova şi o apropiată a oligarhului fugar Ilan Şor, se laudă pe reţelele sociale că a primit la Moscova, unde a participat la parada de 9 Mai, medalia Ordinul Prieteniei.
14:10
Un număr de 422.790 de persoane beneficiau, în luna aprilie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
14:00
Emmanuel Macron, un mare pasionat de fotbal și implicat adesea în subiecte legate de sportul-rege, a transmis public un mesaj către Real Madrid, căruia îi sugerează să-l lase pe francezul Mbappe să evolueze la Jocurile Olimpice de la Paris. 
14:00
„Problema a apărut la omul de la pază, un domn care păzește șantierul. Chiar dacă cei doi s-au prezentat, nu au primit acceptul să filmeze."
Acum 6 ore
13:50
Cum ar fi să cazi dincolo de orizontul de evenimente al unei găuri negre? O nouă simulare NASA oferă o privire asupra fizicii bizare a spaghetificării. Și îți arată în cât timp ai fi complet dematerializat: 12,8 secunde.  
13:30
Președintele Xi Jinping a terminat vineri turneul său european și a plecat spre Beijing escortat de avioane de luptă maghiare. Liderul Chinei a fost însoțit de 400 de oameni, a stat într-un hotel golit complet pentru el și a mâncat preparate locale. 
13:20
Armata israeliană a ordonat sâmbătă civililor palestinieni să părăsească noi zone din oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, transmite dpa.
13:20
CNAIR prezintă stadiul lucrărilor pe secţiunea Tigveni - Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu - Piteşti, anunţând că a fost săpat peste un kilometru de tunel. Stadiul de execuţie a lucrărilor pe acest tronson este 30%.
12:50
Eurodeputatul Mihai Tudose a povestit, într-o emisiune TV, cum i-a oferit lui Marcel Ciolacu, de Crăciun, anul trecut, o pisică, ştiind că acesta îşi dorea de mai mult timp una. 
12:40
Doi tineri, cu vârste de 19, respectiv 20 de ani, ambii din municipiul Bucureşti, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce ar fi agresat fizic şi ar fi sustras telefonul mobil al unui tânăr, în vârstă de 19 ani, din localitatea Ulmi.
12:20
Ministrul maghiar al Economiei susține că ungurii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii, chiar dacă PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei. În plus, economia Ungariei este bazată pe export, nu pe consum, ca a României. 
12:10
Ruşii şi-au reluat sâmbătă dimineaţa asaltul lângă satul Hlîboke din regiunea Harkov, iar armata ucraineană se aşteaptă la o intensificare a focului inamic, relatează Ukrainskaia Pravda.  
12:10
Prefectul județului Prahova a oferit noi informații, sâmbătă, despre situația din Slănic Prahova, oraș în care o stradă s-a surpat pe 25 aprilie.
12:10
În unele părți ale lumii, percepțiile negative asupra persoanelor LGBTQI+ se reflectă în legi dure. Actele homosexuale consensuale între adulți sunt ilegale în cel puțin 67 de țări, iar în șase dintre acestea sunt pedepsite cu moartea
12:10
Rusia a dezvăluit că a început să construiască o centrală nucleară care va fi amplasată pe Lună, ca parte a bazei lunare planificate în comun cu China.   
12:10
Un portal a apărut între New York și Dublin, permițând oamenilor aflați la peste 4.800 de kilometri distanță să se vadă și să-și vorbească prin acea fereastră.
12:00
Starlink, unitatea de sateliţi a companiei SpaceX a lui Elon Musk, se confruntă cu disfuncţionalităţi, furnizând un serviciu precar, potrivit unui anunţ făcut sâmbătă pe site-ul companiei, relatează Reuters.
Acum 8 ore
11:40
Starea actorului Florin Piersic, internat la Spitalul Foișor, pe secția ATI, are o evoluție lent favorabilă, potrivit unor surse.
11:30
Cel mai tânăr consumator de droguri din România este un copil de 8 ani, care a ajuns la spital, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. 
11:10
Regiunea din Soare unde are loc erupția care a provocat furtuna geomagnetică ce lovește Pământul weekend-ul acesta cu o putere fără precedent este de 17 ori mai mare decât planeta noastră. Este cea mai intensă explozie din ultimii 21 de ani, spune NASA. 
10:40
Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina.
10:40
VIDEO Povestea romilor ”ascunși” de primărie în spatele unui zid din Baia Mare, la Festivalul Internațional de Fotojurnalism Visa pour l'Image
10:40
TOPSPIN 2k25 este un joc de tenis pentru console. Unul așteptat deja de ceva timp pentru că acest sport nu prea există practic, în mediul virtual. E disponibil pentru Console, PC-uri și costă. Costă 340 de lei. Merită?
10:40
iLikeIT. Emisiunea integrală din 11 mai 2024
10:30
Mulți dintre creatorii de conținut care au succes pe Instagram sau TikTok se pozează sau filmează singuri. Și nu i-a învățat nimeni să facă asta.
10:30
Dragoș Manda este și el creator de conținut. Programator cu dureri de spate s-a apucat de sport. Și îi motivează și pe alții cu video-urile pe care le urcă pe rețelele de socializare.
10:30
Apple a anunțat în această săptămână patru noi tablete. Și nu e ca și cum cineva a cerut tablete mai puternice. iPad-urile existente erau deja la ani lumină de orice altceva de pe piață.
10:30
Și te-ai întrebat vreodată ce muzică ascultă Smiley, Andra, Cabral sau Andreea Esca? Piesele lor preferate sunt listate pe aplicația MyplAylist. O soluție digitală gratuită. Chiar și Sofia Vicoveanca are un playlist aici.
10:20
Lovit în cap de un recipient aruncat de un spectator în timp ce semna autografe vineri, la turneul de la Roma, Novak Djokovic a explicat că a fost un "accident". 
10:10
O bătrână de 90 de ani a sângerat până la moarte din cauză că asistentele nu au reușit să transmită informațiile primite de la rude medicilor.
10:00
Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat, într-un interviu publicat vineri de The Economist, că se aşteaptă ca războiul împotriva Rusiei, care durează de 26 de luni, să intre într-o fază critică în următoarele două luni.
Acum 12 ore
09:50
Autobuzele liniei 311 vor circula pe un traseu modificat în fiecare weekend, până la data de 13 octombrie 2024. 
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.