Moscova a preluat controlul unor companii italiene şi germane din Rusia. UE se revoltă

StirileProtv.ro, 28 aprilie 2024 07:50

Uniunea Europeană a criticat, sâmbătă, Rusia pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei entităţi Gazprom.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 10 minute
09:00
Premierul Marcel Ciolacu afirmă că noile reglementări privind evaziunea fiscală reprezintă „o soluţie intermediară” al cărei scop este colectarea de bani la buget.
Acum 30 minute
08:50
Iată de ce stau stewardesele cu mâinile sub coapse în timpul decolării și al aterizării avionului. De asemenea, află care sunt cele mai importante reguli de știut în timpul unui zbor.  
08:50
Cazurile de cancer de colon în rândul persoanelor tinere au crescut de peste două ori începând cu anul 1999.    
08:50
Planul pentru a uni Europa și Africa printr-un tunel a fost adus în discuție încă din 1979, iar acum are mari șanse să se și realizeze.
08:50
San Marino, situată în interiorul uscatului, este una dintre cele mai mici țări din lume. Înconjurată de Italia, reprezintă un ecou al unei ere în care statele oraș prosperau în Europa.
08:40
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezintă stadiul lucrărilor pe secţiunea Tigveni - Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu - Piteşti, anunţând că a fost săpat peste un kilometru de tunel.
Acum o oră
08:30
E o sărbătoare a gusturilor în acest weekend pe Șoseaua Kiseleff din Capitală. Bunătăți preparate după rețete din toată lumea ademenesc la fiecare pas vizitatorii.
08:20
Cele două pavilioane istorice din parcul Herăstrău s-au redeschis vineri după 10 ani de paragină.
08:10
Componenţii echipei FCSB au primit medaliile şi trofeul de campioni ai României, sâmbătă seară, pe Arena Naţională, în faţa a aproape 55.000 de spectatori. 
08:10
Ca să nu plece cu marfa acasă, dar și pentru că sunt mulțumiți de vânzări, comercianții lasă din preț în ultima zi a târgului de Paște de la Craiova. 
Acum 2 ore
08:00
Iașiul aduce un omagiu Casei Regale care a condus România, printr-o expoziție de excepție. Principala atracție este coroana purtată de Regina Maria la Alba-Iulia, în 1922, la încoronarea Regelui Ferdinand.
08:00
Rabarbărul a fost vedetă într-o localitatea din Mureș devenită celebră după vizitele Regelui Marii Britanii, Charles al III-lea. 
07:40
Olaf Scholz a declarat sâmbătă că ucrainenii cu permis de şedere şi loc de muncă în Germania pot rămâne în ţară.
07:40
Un tânăr de 22 de ani și-a pierdut viața sâmbătă noapte, într-un accident petrecut în comuna argeșeană Davidești.
07:40
Cel puţin 11 persoane, între care nouă elevi de liceu, şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite într-un accident în care a fost implicat un autobuz şcolar.
07:40
Noi imagini cu unul dintre ostaticii israelieni răpiți de Hamas au fost publicate de gruparea teroristă pe rețelele sociale. Cei care au postat videoclipul spun că bărbatul a fost ucis între timp, în bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza. 
07:40
Sfârșit tragic pentru o turistă de 43 de ani, din Bistrița. Femeia a căzut zeci de metri într-o prăpastie din Munții Rodnei, pe un traseu ce duce la Poiana cu Narcise.
07:30
Preşedintele SUA Joe Biden a apreciat sâmbătă că o încetare a focului este posibilă "mâine" în războiul dintre Israel şi Hamas, dacă gruparea palestiniană eliberează ostaticii, relatează AFP.
07:30
Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia "The Code". Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă., dar a primit altul în schimb.
07:30
Ziua de astăzi ne-aduce atmosferă instabilă și mai rece decât ieri. O să plouă în multe zone - mai consistent în sud, în sud-vest, în centru și la munte. Maximele pleacă de la 11 grade în depresiuni și ajung la 22 de grade în vestul și în sudul țării.
07:30
Rusia va face rău Europei şi nu se va mulţumi să ia doar o parte din Ucraina, a avertizat preşedintele ceh Petr Pavel într-un interviu acordat ziarului austriac Die Presse.
07:10
Nemo a câştigat duminică Eurovision pentru Elveţia cu "The Code", un cântec foarte personal despre a fi non-binar, fiind un premiu care încheie o competiţie marcată de controverse, în special cu privire la participarea Israelului. 
Acum 12 ore
22:00
Finala concursului Eurovision 2024 are loc sâmbătă seara la Malmo, în Suedia. Cu câteva ore înainte de eveniment, protestatarii au ieşit în stradă cerând excluderea Israelului din concurs.
21:50
Câteva mii de persoane, purtând pancarte şi bannere în sprijinul palestinienilor, au mărşăluit sâmbătă la Madrid pentru a cere încetarea focului în Fâşia Gaza şi ruperea relaţiilor între Spania şi Israel, relatează AFP.
21:20
Şase persoane din localitatea Uliuc au fost reţinute de poliţişti sub acuzaţiile de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi încăierare, după ce s-au bătut cu pumnii şi cu picioarele, informează, sâmbătă seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş.
21:20
Cerul va fi din nou cuprins sâmbătă şi duminică de aurore impresionante ca urmare a unei furtuni solare extreme care a început să lovească Pământul la începutul weekendului, provocând temeri de perturbare a reţelelor de energie electrică.
21:10
Salvatori de la mai multe instituţii din judeţul Bistriţa Năsăud au intervenit, sâmbătă după amiază, pentru recuperarea unei femei care a căzut zeci de metri în gol, pe un traseu din munţii Rodnei. 
21:00
Horoscop 12 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi minunată. Să ne bucurăm de această ultimă zi din Săptămâna Luminată ca să-i facem fericiți pe ai noștri, să rămânem sufletește, în atmosfera de sărbătoare.
20:20
Premierul rus în exerciţiu Mihail Mişustin, a cărui numire pentru un nou mandat, propusă vineri de Vladimir Putin, a fost confirmată de Duma de Stat, a propus sâmbătă o serie de numiri ministeriale, inclusiv nume noi.
Acum 24 ore
20:00
Mallorca și Ibiza, două insule spaniole faimoase pentru vacanţele pe plaje şi petrecerile nebune, impun restricții în privința consumului de alcool pe domeniul public.  
19:50
Vorbim acum despre investițiile vitale în unitățile medicale din România! Spitalele orașenești sunt mari consumatoare de resurse și bani.   
19:50
Lupte crâncene în regiunea ucraineană Harkov unde rușii au reluat asaltul după atacul surpriză de vineri. Moscova susține că forțele sale ar fi cucerit 5 sate din apropierea graniței.
19:50
O fetiță din Marea Britanie surdă din naștere poate acum să audă fără niciun ajutor, după un tratament revoluționar pe bază de terapie genetică.
19:50
Cel mai mare festival de barbeque din Europa are loc zilele acestea la Snagov în apropiere de Bucureşti.  
19:40
Producătorii de cireşe se bucura anul acesta de o supraproducţie, iar de aici au pornit şi discuţiile în contradictoriu legate de preţ.
19:40
Accident grav, sâmbătă, în județul Iași. O șoferiță a pierdut controlul volanului în apropierea unei intersecții și a lovit un bărbat care se afla pe trotuar. Pietonul a fost proiectat într-un camion!
19:40
Este nevoie de polițiști așa că în parcul Mogoșoaia din Ilfov au avut loc expoziții și demonstrații menite să atragă tineri interesați de această profesie.
19:30
Pentru prima dată după mai multe săptămâni, Florin Piersic, operat joi la genunchi, a reușit să se ridice în picioare. Iar medicii anunță o îmbunătățire a indicatorilor biologici, semn că actorul își revine. Pericolul însă nu a trecut.
19:20
Spectacol pe cer vineri noapte, în România. O furtună geomagnetică neobișnuit de puternică a produs un fenomen rar la noi ca o auroră boreală! Cerul nopții a devenit multicolor în nuanțe intense de roșu, verde, roz aprins, albastru și mov.
19:10
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat sâmbătă că "speră" că Franţa nu va trebui să meargă la război, referindu-se la invazia rusă din Ucraina.
19:10
Şase persoane sunt cercetate într-un dosar de înşelăciune cu maşini de lux, trei dintre ele fiind reţinute în urma unor percheziţii efectuate în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi.
19:00
Sârbul Novak Djokovici, care vineri a fost lovit în cap de un recipient aruncat de un spectator, în timp ce dădea autografe, a revenit sâmbătă la Foto Italico purtând o cască, ipostază care i-a amuzat pe privitori.
18:00
Un bărbat a fost salvat dintre dărâmături la cinci zile după prăbuşirea fatală a unei clădiri în Africa de Sud, iar premierul din Western Cape, Alan Winde, a declarat că este "nimic mai puţin decât un miracol", relatează Reuters.
17:10
Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara. Ulterior, el a fost transferat la Bucureşti. 
17:10
Echipa de campanie a lui Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA, ia în considerare desemnarea ca parteneră a acestuia pentru funcţia de vicepreşedinte pe Nikki Haley, afirmă sâmbătă site-ul de ştiri Axios, preluat de Reuters.
16:50
Braţul armat al Hamas a difuzat sâmbătă pe Telegram o înregistrare video în care apare un ostatic israelian reţinut în Fâşia Gaza de la atacul mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie asupra Israelului, relatează AFP.
16:40
Polonia continuă procesul de întărire a apărării teritoriului din apropierea graniței cu Federația Rusă și Belarus. Iar asta include, în special, construirea de buncăre.
16:40
Fiul cel mic al lui Kim Kardashian a împlinit joi 5 ani. Vedeta a organizat o adevărată petrecere pentru ziua lui de naștere.
16:40
Există peisaje extrem de diverse în această mică țară. De la dealuri ușor ondulate, la orașe puternic industrializate, la munți impresionanți și insule sălbatice și îndepărtate.
16:40
Un istoric este posibil să fi descifrat semnificația unui set misterios de simboluri de pe templele unui oraș antic, construit în urmă cu aproximativ 2.700 de ani.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.