Procesiuni impresionante în orașele din țară. Mii de credincioși au fost prezenți. „Emoționant”

StirileProtv.ro, 28 aprilie 2024 08:40

Așadar, duminică este sărbătoare mare, sunt Floriil. Iar în ajunul „Intrării Domnului în Ierusalim", în toată țara au fost organizate procesiuni la care au participat mii de oameni. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 10 minute
12:00
Starlink, unitatea de sateliţi a companiei SpaceX a lui Elon Musk, se confruntă cu disfuncţionalităţi, furnizând un serviciu precar, potrivit unui anunţ făcut sâmbătă pe site-ul companiei, relatează Reuters.
Acum 30 minute
11:40
Starea actorului Florin Piersic, internat la Spitalul Foișor, pe secția ATI, are o evoluție lent favorabilă, potrivit unor surse.
Acum o oră
11:30
Cel mai tânăr consumator de droguri din România este un copil de 8 ani, care a ajuns la spital, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. 
11:10
Regiunea din Soare unde are loc erupția care a provocat furtuna geomagnetică ce lovește Pământul weekend-ul acesta cu o putere fără precedent este de 17 ori mai mare decât planeta noastră. Este cea mai intensă explozie din ultimii 21 de ani, spune NASA. 
Acum 2 ore
10:40
Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina.
10:40
VIDEO Povestea romilor ”ascunși” de primărie în spatele unui zid din Baia Mare, la Festivalul Internațional de Fotojurnalism Visa pour l'Image
10:40
TOPSPIN 2k25 este un joc de tenis pentru console. Unul așteptat deja de ceva timp pentru că acest sport nu prea există practic, în mediul virtual. E disponibil pentru Console, PC-uri și costă. Costă 340 de lei. Merită?
10:40
iLikeIT. Emisiunea integrală din 11 mai 2024
10:30
Mulți dintre creatorii de conținut care au succes pe Instagram sau TikTok se pozează sau filmează singuri. Și nu i-a învățat nimeni să facă asta.
10:30
Dragoș Manda este și el creator de conținut. Programator cu dureri de spate s-a apucat de sport. Și îi motivează și pe alții cu video-urile pe care le urcă pe rețelele de socializare.
10:30
Apple a anunțat în această săptămână patru noi tablete. Și nu e ca și cum cineva a cerut tablete mai puternice. iPad-urile existente erau deja la ani lumină de orice altceva de pe piață.
10:30
Și te-ai întrebat vreodată ce muzică ascultă Smiley, Andra, Cabral sau Andreea Esca? Piesele lor preferate sunt listate pe aplicația MyplAylist. O soluție digitală gratuită. Chiar și Sofia Vicoveanca are un playlist aici.
10:20
Lovit în cap de un recipient aruncat de un spectator în timp ce semna autografe vineri, la turneul de la Roma, Novak Djokovic a explicat că a fost un "accident". 
10:10
O bătrână de 90 de ani a sângerat până la moarte din cauză că asistentele nu au reușit să transmită informațiile primite de la rude medicilor.
Acum 4 ore
10:00
Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat, într-un interviu publicat vineri de The Economist, că se aşteaptă ca războiul împotriva Rusiei, care durează de 26 de luni, să intre într-o fază critică în următoarele două luni.
09:50
Autobuzele liniei 311 vor circula pe un traseu modificat în fiecare weekend, până la data de 13 octombrie 2024. 
09:40
Biletul de loterie de 2 euro care ascundea unul dintre cele mai mari câștiguri din istoria Italiei a fost vândut la o tutungerie din Napoli. Cele 101 milioane de euro ar fi putut fi câștigate și de un străin, deoarece zona este intens circulată de turiști.
09:30
O maşină a fost lovită de tren sâmbătă, între Voila şi Făgăraş, la o trecere la nivel cu calea ferată, o persoană aflată în autoturism decedând, altele fiind rănite, conform CFR SA. Personalul şi pasagerii trenului nu au fost răniţi.
09:20
Autoritățile din Marea Britanie vor reevalua peste 30 de medicamente antidepresive, printre care și Prozac, după ce statisticile au arătat legături între acestea și sute de cazuri de sinucidere și autovătămare.
09:20
Consumul de iaurt de cel puțin trei ori pe săptămână poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2, o boală care afectează milioane de oameni, precizează Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).  
09:10
Poate că Zendaya și moda au devenit sinonime de-a lungul anilor, dar, potrivit stilistului ei, nu a fost întotdeauna fata care să fie preferată de marile branduri care doresc să-și expună creațiile pe celebrități.
09:10
Există anumite coduri și protocoale în aviație folosite pentru a facilita comunicarea între piloți și echipajul de bord. Echipajul de bord folosește anumite semnale și coduri secrete pentru a comunica în timpul zborului cu cabina piloților.  
09:10
Un medic a lansat un avertisment dur împotriva unui obiect comun din bucătărie, spunând că acesta poate duce la o „infecție foarte gravă”.
09:00
Ministrul liberal al Justiției, Alina Gorghiu, consideră că este ”foarte posibil” ca DNA să ancheteze situația primarului PNL din Sinaia care și-ar fi cumpărat un castel în Franța. Gorghiu recunoaște că acest caz afectează imaginea partidului.
08:50
Mallorca şi Ibiza, două insule spaniole recunoscute pentru vacanţele pe plaje şi petrecerile zgomotoase, impun restricţii în ceea ce priveşte consumul de alcool pe domeniul public în încercarea de a pondera comportamentele antisociale ale turiştilor. 
08:40
Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu un risc de deces mai rapid, potrivit unui studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani, dar unele alimente au un impact diferit. 
08:40
"Suflete reci", volum de poezie de Valeriu Argăseală, preşedintele FCSB, este lansat sâmbătă la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român din Bucureşti. 
08:20
TikTok intenţionează să înceapă să eticheteze imaginile şi videoclipurile încărcate în serviciul său de partajare video care au fost generate folosind inteligenţa artificială. 
08:10
Săptămâna 13-19 mai 2024 este una plină de evenimente astrologice, iar zodiile vor simți aceste momente extrem de intens. Mercur intră în Taur pe 15 mai, iar spre sfârșit vor fi două conjuncții interesante între Soare și Jupiter și Venus și Uranus.
08:10
O urmărire ca-n filme s-a încheiat într-un mod total neașteptat, în statul american Georgia.
Acum 6 ore
08:00
Se dau lupte dure în nord-estul Ucrainei, unde rușii au lansat o ofensivă terestră majoră. Armata Kievului încearcă să trimită întăriri în regiunea Harkov, asaltată de o ploaie de bombe.
08:00
În prag de rezidențiat, studenții în ultimul an la Medicină le-au făcut dedicații „live” dascălilor, la Timișoara. Tinerii au adaptat versuri create de ei, pe melodii consacrate. Acompaniați de chitare, au plecat la colindat prin spitale. 
07:50
Viața lângă groapa de gunoi de la Pata Rât a devenit spectacol de operă, jucat la Cluj-Napoca. Alături de soprane, tenori și baritoni, pe scenă au urcat și oameni care-și duc traiul în barăcile improvizate printre mormane de resturi. 
07:50
12 persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, după perchezițiile la fabrica ilegală de steroizi din Argeș.
07:50
Sute de protestatari care se opun extinderii fabricii Tesla din Grünheide, lângă Berlin, s-au confruntat vineri cu poliţia, în timp ce unii dintre ei încercau să ia cu asalt uzina de producţie a vehiculelor electrice, relatează The Guardian. 
07:40
Jucătorul de tenis Novak Djokovic a fost lovit în cap cu o sticlă de apă, în timp ce dădea autografe. S-a întâmplat la finalul unui meci câștigat la turneul de la Roma. 
07:40
O femeie de 57 de ani a ajuns la spital vineri seară, după ce autobuzul în care se afla a fost lovit de un autoturism, pe Bulevardul Unirii din Capitală.
07:40
Un accident de circulație petrecut în apropiere de Ploiești i-a adus sfârșitul unui motocicist.
07:30
Franţa îndeamnă Israelul să pună capăt „fără întârziere” operaţiunii sale militare la Rafah.
07:30
O furtună geomagnetică severă, cea mai puternică din ultimii 18 ani, a făcut spectacol pe cer vineri noapte. O auroră boreală a fost vizibilă din emisfera nordică a planetei, inclusiv din zonele străine de acest fenomen.
07:30
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunţat într-o vizită oficială în Statele Unite, achiziţionarea de la americani a trei lansatoare de rachete care să fie trimise Ucrainei. 
07:30
Vremea se mai încălzește astăzi. Avem o zi destul de plăcută, soare, dar și câteva reprize de ploaie după-amiază la deal, la munte, poate și prin centrul și sudul României.
07:20
Un bărbat de 63 de ani a decedat vineri seară după ce a fost accidentat de un tren care se deplasa pe ruta Buzău către Făurei.
07:10
SUA au criticat folosirea de către Israel a armelor americane în Fâşia Gaza, dar fără a suspenda livrarea acestora. 
Acum 24 ore
22:20
Atacantul francez Kylian Mbappe a postat vineri seara pe reţelele de socializare un mesaj prin care îşi anunţă plecarea de la gruparea Paris St Germain.  
22:10
O pedeapsă de patru luni de închisoare a ideologului populist de dreapta american Steve Bannon, un fost influent consilier al lui Donald Trump la Casa Albă, a fost confirmată vineri în apel, relatează AFP. 
21:50
Horoscop 11 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi frumoasă. Lucrurile bune, de calitate vin spre noi dacă avem inima deschisă și dăm și noi dovadă de generozitate.
21:50
Preşedintele american Joe Biden a aprobat vineri un nou pachet de ajutor militar de 400 milioane de dolari pentru Ucraina, a anunţat Casa Albă.
21:40
Cântăreţul olandez Joost Klein a lipsit de la repetiţia de vineri a concursului muzical Eurovision ca urmare a unui ''incident''.
21:40
O femeie de 57 de ani, Karyn Lombardo, a fost găsită fără suflare în casa ei din Burbank, California, în noaptea de 7 mai. Poliția crede că a fost ucisă de fiul ei de 25 de ani, Kyle.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.